Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: drie goed presterende fitness trackers

Door: Tom Haze | 13 maart 2019 11:08
Buiten sporten werkt stressverlagend, versterkt je immuunsysteem en verbetert je slaap. En als die feitjes je deze lente de deur niet uit krijgen, dan doen fitness trackers het wellicht. Deze gadgets helpt bij het behalen van jouw doelstelling door resultaten en progressie inzichtelijk te maken.

De verschillen binnen deze productgroep zijn groot. Hartslagmeting, muziekopslag en GPS zijn bijvoorbeeld niet standaard aanwezig. De duurste trackers beschikken bovendien niet per definitie over alle functies. Ook qua design en formaat lopen de modellen flink uiteen. Wij lichten voor ieder doel een goed presterend exemplaar voor je uit.


Polar Vantage M

8,4

Letterlijk en figuurlijk een horloge van formaat. Met een 1,2 inch scherm heb je geen bescheiden tracker aan je pols hangen. Afhankelijk van je voorkeur is dat een voor- of nadeel. Dat geldt ook voor de bediening die niet met een touchscreen, maar via fysieke knoppen gaat. De Vantage M vinden we bijzonder geschikt voor de veeleisende sporter. Het horloge ondersteunt meer dan 130 verschillende sporten, is waterbestendig en heeft een GPS en een hartslagsensor aan boord. Je kan er ook je slaappatroon mee monitoren, maar voor dat doel vinden we ‘m wel aan de grote kant. Het kleurendisplay is duidelijk en goed leesbaar, maar verwacht niet dat de kleuren van het scherm af spatten. Presteert over de hele linie goed en functioneert ook als activity tracker. Whatsappen, sociale media en muziekopslag is niet mogelijk. Vooral dat laatste had voor een bedrag van 250 euro niet misstaan. De batterij houdt het bij normaal gebruik ongeveer een week vol.


Samsung Gear Fit 2 Pro

8,1

De hybride tussen een activiteiten tracker, sporthorloge en smartwatch. De Samsung beschikt over een hartslagsensor, GPS én 4 GB muziekopslag (circa 500 nummers). Je locatie bijhouden en muziek luisteren doe je dus zonder je smartphone, dat missen we bij menig andere tracker. Met een formaat van 1,5 inch flink is het scherm flink aan de maat. Dit waterdichte touchscreen toont mooie heldere kleuren, maar jaagt de batterij op maximale sterkte er wel snel doorheen. De toch al niet zo grote accuduur van drie dagen wordt dan al snel nog maar één dag. De bediening van deze tracker werkt simpel, al gaat de installatie aanvankelijk wat traag. Je moet behoorlijk wat apps downloaden vóór je verder kan. Niet het nieuwste slimme horloge op de markt, nog wel altijd een zeer veelzijdige.


Fitbit Charge 3

8,0

In tegenstelling tot de andere aanraders heeft de Charge 3 een bescheiden en compact design. Het touchscreen is van hoek tot hoek 25,5 mm groot en precies even breed als het bandje. Dat oogt als een mooi geheel. Het prima draagcomfort en het formaat maken dat je ‘m makkelijk de hele dag en nacht draagt. De Fitbit registreert je hartslag, slaap en diverse activiteiten als stappen en traptreden. De tracker is waterdicht en meet de data van verschillende sporten, waaronder zwemmen. De batterijduur is met ongeveer een week prima, de app werkt bijzonder fijn en de prijs-kwaliteitverhouding is scherp. Muziekopslag, een kleurenscherm en GPS ontbreken. Voor dat laatste kun je ‘m overigens wel aan je smartphone koppelen.

Deel dit bericht:
Tags