Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: drie goed presterende kruimelzuigers

Door: Tom Haze | 3 april 2019 08:55
Voor die paar kruimeltjes op de bank pak je niet snel de stofzuiger uit de kast. Met een kruimelzuiger ga je snel en draadloos te werk.Het compacte formaat en lichte gewicht maken ‘m ook zeer geschikt voor in de auto. Wij testten 11 exemplaren en lichten drie aanraders voor je uit.

De verschillen binnen de kruimeldieven zien we vooral in de accessoires. Met een gemotoriseerd mondstuk wapen je je tegen dierenharen, met een vloermondstuk reinig je makkelijk platte oppervlakken. Kruimelzuigers van enkele tientjes overtuigden niet met een doorgaans te beperkte zuigkracht.


Bissell PetHairEraser

8,0

Waar deze kruimelzuiger in uitblinkt, is direct terug te zien in zijn naam. De PetHairEraser van Bissell doet wat ‘ie belooft: dierenhaar verwijderen. Dat gaat makkelijk en snel met het gemotoriseerde mondstuk, speciaal bedoeld voor dierenharen. Ook ontvang je een kieren- en meubilairmondstuk. Deze presteren naar behoren om kruimels, glas en ander klein vuil te verwijderen. Het design is speels, maar degelijk en de bouwkwaliteit scoort ruim voldoende. In het doorzichtige reservoir vinden we een dubbellaags filter dat makkelijk te verwijderen is om te reinigen. Op één acculading gaat de kruimelzuiger 13.30 min mee, dat komt goed overeen met de 12 minuten die de fabrikant belooft. Het geluid meten we op 69 dB en is niet bijzonder storend. Voor een goed presterende kruimelzuiger is 75 euro een prima gemiddelde prijs. Deze kruimeldief laat nergens echte steken vallen.


Dirt Devil Gator M137

7,8

Haast alles is mannelijk aan deze kruimelzuiger. Star Wars-achtig design, zwart met zilvere kleuren en draagt de stoere naam ‘Gator’. Met 1,6 kilogram en het zwaartepunt achterin, is deze in het gebruik ook een van de zwaardere modellen die we hebben getest. Het apparaat is vervaardigd van stevig kunststof en heeft met 34 centimeter een compact formaat. De zogenaamde turboborstel (was ‘ie al niet mannelijk genoeg?) is geschikt voor het verwijderen van dierenharen, de uitschuifbare zuigmond is gemaakt door kieren en smalle plekken. Het stofreservoir is verduisterd om de inhoud te kunnen zien, zonder alle (vieze) details meteen te tonen. In het reservoir bevindt zich het filter, dat bestaat uit een dubbellaags systeem dat gemakkelijk uit elkaar te halen is. Een laatste puntje van kritiek: het geluid is met 69 dB op papier niet het luidst, maar wel een van de meest storende.


Einhell TE-VC

7,8

De Einhell TE-VC ziet eruit als gereedschap voor in de schuur, maar is toch echt een kruimelzuiger. Stoer rood met zwart design en voorzien van diverse accessoires. Een mondstuk voor huisdierharen ontbreekt, maar daar krijg je wat anders voor terug. Naast o.a. een groot vloermondstuk kun je met de 47 centimeter lange buis deze kruimelzuiger ook als veredelde stofzuiger gebruiken. We zien ‘m zo in een caravan staan. Prestaties en gebruiksgemak zijn zeer goed, het apparaat bedient opvallend makkelijk en licht. De gebruiksduur van 13 minuten vinden we prima, maar let op: de accu zit niet bij de prijs inbegrepen. Met accu (40 euro) en acculader (30 euro) erbij kost deze Einhell je 110 euro. Als je kan leven met de ‘gereedschap-look’ vinden we de prijs wel in verhouding staan tot de prestaties.

Deel dit bericht:
Tags