Jeroen Boer Boer
Jeroen Boer Boer
Redacteur

Test: drie nauwkeurige keukenweegschalen

Door: Jeroen Boer Boer | 23 augustus 2019 08:00
Keukenweegschalen waren vroeger logge apparaten met een grote analoge wijzer en een onhandig bakje. Tegenwoordig kan dat allemaal makkelijker en vooral kleiner: keukenweegschalen zijn niet groter dan een bescheiden snijplankje. Alle geteste weegschalen kunnen worden belast met maximaal 5 kilogram en hebben een nauwkeurigheidsmarge van 1 gram.

Alle geteste weegschalen kunnen worden belast met maximaal 5 kilogram en hebben een nauwkeurigheidsmarge van 1 gram. Bij de drie besproken modellen maakt het niet uit of het gewicht in het midden of aan de zijkant van het oppervlak wordt geplaatst, het gemeten gewicht blijft hetzelfde. Van de vier geteste keukenweegschalen bespreken we hier de beste drie.


Inventum WS335

8,1

Het Nederlandse Inventum kiest als enige testkandidaat niet voor een glazen weegoppervlak, maar voor een variant van roestvrijstaal. Hierdoor voelt hij wat minder chic aan, maar is de weegschaal mogelijk wel duurzamer. De geadverteerde ‘anti-vingerafdruk coating’ stelt wel teleur, want vette vingers zijn duidelijk zichtbaar. Het display is verlicht en daardoor onder alle omstandigheden goed af te lezen. Die verlichting kost echter wel relatief veel energie, waardoor de twee knoopcelbatterijen (CR2032) niet zo lang mee zullen gaan als bij een onverlichte variant. De vierkante mechanische knoppen zijn lekker groot en makkelijk in gebruik – ook met vieze handen. Met de Unit-knop kan worden gekozen voor weergave in g, fl.oz., lb.oz. en mL.


Soehnle Compact 100

7,1

De kleinste en tevens goedkoopste weegschaal komt van Soehnle. Het glazen oppervlak is voorzien van een zwarte achtergrond en een relatief klein scherm. Het kleine scherm zorgt ervoor dat het bruikbare oppervlak toch opvallend groot is. Omdat er geen verlichting in het scherm is verwerkt, is de enkele knoopcelbatterij (CR2032) voldoende. Maak je vaak gebruik van een weegschaal, dan is het misschien verstandig om een variant te kiezen met meer of grotere batterijen. Aan de voorzijde is één knop te vinden om de weegschaal aan of uit te schakelen en om de meetwaarde weer op nul te zetten. Met een onhandig geplaatste knop aan de onderkant kan er worden geschakeld tussen weergave in g, oz. en lb.


Tefal Optiss

7,7

De Tefal Optiss heeft een stijlvol wit uiterlijk en kan met een uitklapbaar ringetje worden opgehangen: handig! Het glazen blad is mooi afgewerkt en de witte achtergrond van ons model zorgt ervoor dat vingerafdrukken bijna niet zichtbaar zijn. Vind je wit te saai? Dan is de weegschaal ook verkrijgbaar in de kleuren grijs, groen of oranje. Het display is niet verlicht, maar is dankzij de grote letters duidelijk af te lezen. Tevens zorgt het ontbreken van een lampje ervoor dat de twee AAA-batterijen lang meegaan. Met de touch-toetsen kan worden gekozen tussen weergave in g, cL en dL, maar Amerikaanse of Britse eenheden ontbreken. Hoewel de toetsen functioneren met een druppeltje water aan je vingers, mag het oppervlak boven de toetsen niet te nat worden; dan reageren de toetsen nergens meer op.

Deel dit bericht:
Tags