Stijn Jansen
Stijn Jansen
Redacteur

Test: Goed geteste bluetooth koptelefoons

Door: Stijn Jansen | 14 januari 2018 08:49

In 16 afleveringen geeft testvergelijkingssite besteproduct.nl koopadvies over producten die goed getest zijn door hun testpanels. Leuk om cadeau te doen, of natuurlijk om zelf aan te schaffen. Vandaag aflevering 15: draadloze koptelefoons.

Wij testen ieder jaar diverse hoofdtelefoons van verschillende merken. Ze worden beoordeeld op bouwkwaliteit, design, geluidskwaliteit, draagcomfort en prijs. Ons panel selecteerde drie goed geteste hoofdtelefoons: een allround performer, een elegante beauty en een goedkoop model voor basfetisjisten.

Drie goed geteste koptelefoons:


Teufel Mute BT

Goed uitgebalanceerd geluid dat bij vrijwel ieder genre overeind blijft. De noise cancelling doet zijn werk bijzonder goed met het wegfilteren van omgevingsgeluid. Met 28 uur ook nog eens een indrukwekkende accuduur. Flink veel kwaliteit voor je euro’s. Voornaamste minpunt is dat de Mute BT een wat fors en ietwat lomp design heeft. Daar moet je dus wel van houden. Om ‘m toch wat makkelijker mee te nemen, krijg je er een stevig opbergdoosje bij.


Libratone Q Adapt On-Ears

De Q Adapt valt meteen op door het strakke, minimalistische design. Ondanks de kleine oorkussens heeft deze hoofdtelefoon een mooie geluidsweergave. Bij diverse typen muziek konden we de verschillende klanken goed onderscheiden. Zeker voor een on-ear model is ook de noise cancelling verrassend goed. De bouwkwaliteit is dik in orde en hetzelfde geldt voor de accuduur van 20 uur, Bij langdurig gebruik kan de koptelefoon soms wat irriteren, maar na een paar minuutjes rust kun je er weer fris tegenaan.


Sony MDR-XB650BT

De Sony MDR-XB650BT maakt basliefhebbers blij met lage tonen en een prima prijskaartje. Dat komt vooral goed uit de verf bij bijvoorbeeld dance-muziek. Ondertussen blijven de andere tonen ook prima overeind. De zachte oorkussen zorgen voor een goed draagcomfort. De koptelefoon is helaas niet in te klappen, dus neem je ‘m iets minder makkelijk mee onderweg.

Deel dit bericht:
Tags