Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: Wat is het beste budget strijkijzer?

Door: Tom Haze | 12 oktober 2017 07:25

Of je nu houdt van strijken of er gruwelijk tegenop ziet: in de meeste huishoudens ontkom je er niet aan. Ons panel duikt in de wasmand met vijf budgetbouten.

Niet alle panelleden zijn bevangen door de strijkplankenkoorts. Zo worstelt Albertina de Vries met een gestreepte bloes in een gordijn van stoom. ,,Ik ben gewoon niet zo’n huishoudelijk type”, zegt ze. ,,Strijken vind ik zonde van mijn tijd. Na een uur zitten de kreukels toch weerin je overhemd. Aargh, nu beslaat mijn bril weer door al die stoom.”

De 5 geteste budget strijkijzers


#1 | Koenic KSI 270

Ietwat zwaar, maar met een uitstekend strijkresultaat. Mooi design ook: strak, stevig en voorzien van duidelijke lampjes.

7,8

Prijs: 26,99 euro (check de actuele prijzen)
Lees de volledige review



#2 | Tefal FV3730E0

Een groot waterreservoir, maar wel een kleine vulopening. Strijkt soepel en netjes, maar als je druk zet tijdens het stomen met luidruchtig tegensputteren.

7,4

Prijs: 29 euro (check de actuele prijzen)
Lees de volledige review



#3 | Domo DO7047S

Aan de zware kant voor een marathonstrijk. Presteert uitstekend in de hoekjes, maar lijkt soms iets te vaak over een plooi heen te moeten. En die vulopeningmag groter.

6,9

Prijs: 29,99 euro (check de actuele prijzen)
Lees de volledige review



#4 | Tristar ST-8137

Een grote inhoud, maar piepkleine vulbeker. Spettert soms ook tijdens het strijken. Wel verrassend goed strijkresultaat voor zo’n compact lichtgewicht.

6,8

Prijs: 28 euro (check de actuele prijzen)
Lees de volledige review



#5 | Bestron AST 2200

De goedkoopste van het stel en dat merk je. De knopjes zijn stroef of juist te soepel. De bout lekt bovendien. Desondanks geen onaardig resultaat voor deze prijs.

6,1

Prijs: 22,93 euro (check de actuele prijzen)
Lees de volledige review



Testpanel

  • Willemien Dijkman Jansen (34) Strijkprof achter Strijkservice Willemien.
  • Albertina de Vries (40) Zelfverklaard strijkhater.
  • Gerrit Nijhuis (69) Zeldzaam soort: De Man die Strijkt Zonder Tegenzin.
  • Boukje ter Veer (49) Als huishoudhulp overal een ervaren strijker.
Over deze test

Deze test verscheen op 18 oktober 2017 in het AD, Tubantia, De Gelderlander, BN DeStem, de Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC.


Maandelijks test BesteProduct.nl samen met deze kranten apparaten die je op onze website vindt. Van de andere testen (zoals deze ) vind je een korte samenvatting op onze website.

Geen test missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan in het blauwe vlak) of volg ons op facebook of twitter.
Of neem een abonnement op 1 van de kranten! Daarin staat elke woensdag een uitgebreid verslag en test van producten die vrijwel elke Nederlander gebruikt of eet.


Deel dit bericht:
Tags