Stijn Jansen
Stijn Jansen
Redacteur

Test: Zes goed presterende bluetooth speakers

Door: Stijn Jansen | 12 november 2017 23:59

Anno 2017 wordt veel muziek draadloos gestreamd via bluetoothspeakers. De keuze is enorm. Er zijn apparaten van een paar tientjes maar ook complete systemen die een gemiddeld jaarsalaris kosten.

Van de speakers die nu in de winkel liggen, kreeg ons testpanel er 61 op proef. Tijdens het luisteren en testen werd gelet op geluidskwaliteit, gebruikservaring, bouwkwaliteit en verhouding tussen prijs en kwaliteit. Onze aanraders vind je hieronder.

Goedkoop en handzaam


Ultimate Ears Roll 2

Prijs: 68 euro (check de actuele prijzen)

  • Afmetingen: 15x15x4 centimeter

Dankzij het handige elastiek kan de Ultimate Ears Roll 2 makkelijk aan een (kerst)boom, de douchesteun of de fiets worden gehangen. De speaker mist wat bas, maar heeft voor z’n prijs een meer dan prima geluid.


Philips Shoqbox SB300

Prijs: 48 euro (check de actuele prijzen)

  • Afmetingen: 8x12x7 centimeter

Compacte speaker die ondanks z’n goedkope plastic uiterlijk solide aanvoelt. Bij veel speakers van dit kleine formaat klinkt zelfs het gouden strotje van Adele dof en onduidelijk. Niet bij de Philips Shoqbox SB300. Die speelt haar onberispelijk af. Verrassend veel volume met voldoende geluidskwaliteit voor het compacte formaat.


JBL Go

Prijs: 28 euro (check de actuele prijzen)

  • Afmetingen: 7x3x8 centimeter

Voor wie op de kleintjes let, letterlijk en figuurlijk. Dit grappige ‘minidoosje’ is in zeven verschillende kleuren beschikbaar en te koop voor nog geen drie tientjes. Verwacht geen wonderen van de geluidskwaliteit. Voor muziekje op de achtergrond. Zit je krap bij kas, en het moet klein, dan is de JBL Go een aanrader.


Het mag wat kosten


Sony SRS-XB30

Prijs: 120 euro (check de actuele prijzen)

  • Afmetingen: 26x51x20 centimeter

Discotime! Beschikt over vrolijke LED-verlichting en een knop om nog wat extra bassen door de slaapkamer, stacaravan of keuken te jagen. En dat feestje kan lang doorgaan, de accu van de Sony SRS-XB30 houdt het wel 24 uur vol. Op maximaal volume overstuurt het geluid enigszins.


JBL Charge 3

Prijs: 154 euro (check de actuele prijzen)

  • Afmetingen: 3x23x9 centimeter

De JBL Charge 3 heeft twintig uur speeltijd en voor z’n formaat een krachtig geluid. De hoge tonen kunnen beter, maar de lekkere warme bassen maken veel goed. Hij doet ook nog eens dienst als powerbank.


Teufel Boomster XL

Prijs: 500 euro (check de actuele prijzen)

  • Afmetingen: 26x51x20 centimeter

Een genot voor iedere dansinstructeur en de nachtmerrie van zijn buurvrouw. De Teufel Boomster XL kan ouderwets lekker hard dreunen. Het geluid van deze speaker is naar wens in te stellen, maar hij is vooral vriendelijk in het gebruik. De draagriem maakt dat deze 10 kg zware speaker redelijk comfortabel op een schouder kan rusten.

Deel dit bericht:
Tags