Alie Sierkstra
Alie Sierkstra
Redacteur

Wanneer is Black Friday 2020?

Door: Alie Sierkstra | 13 november 2019 08:55
Black Friday

Black Friday is de dag waarop veel webshops korting geven op allerlei producten. Je vindt aanbiedingen op het gebied van elektronica, gadgets, kleding en nog veel meer. Wil je ook goedkoop shoppen? We vertellen je graag wanneer Black Friday 2020 is. En welke deals je in de dagen erna nog mag verwachten, bijvoorbeeld tijdens Cyber Monday.

Op deze datum valt Black Friday 2020

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt Black Friday altijd gehouden op een vrijdag. Om precies te zijn, gaat het om de vrijdag na Thanksgiving, dat altijd op de vierde donderdag van november gevierd wordt. Zodoende valt Black Friday dit jaar op 27 november.

Aangezien Thanksgiving een behoorlijk belangrijke feestdag in Amerika is, nemen veel mensen de dag erna een dag vrij. Om mensen op die dag naar de winkels te trekken – in de hoop dat ze alvast een beginnetje maken met hun kerstaankopen – stunten veel winkels met allerlei aanbiedingen.

Een Black Friday-weekend?

De beste Black Friday-deals scoor je meestal op de dag zelf. Dat betekent echter niet dat je de rest van dat weekend niet meer goedkoop kunt winkelen. We zien steeds vaker dat webshops niet alleen op vrijdag korting bieden, maar ook op zaterdag en zondag. En dan is er aansluitend natuurlijk ook nog Cyber Monday, waarover we je straks meer vertellen.

Veel webshops laten hun Black Friday-aanbiedingen dus het hele weekend staan. Soms vind je in de dagen na Black Friday zelfs nog allerlei nieuwe deals. Webshops hebben namelijk gemerkt dat ze veel omzet kunnen draaien, zodat ze consumenten graag een extra kans geven om te shoppen met korting.

Wanneer is Cyber Monday 2020?

Cyber Monday is de maandag na Black Friday; in dit geval dus 30 november. De dag is een aantal jaar geleden in het leven geroepen om online shoppen in de spotlight te zetten. Aangezien we tegenwoordig echter sowieso veel online shoppen, is Cyber Monday inmiddels meer een verlengstuk van Black Friday. En dat betekent dus dat je maar liefst vier aaneengesloten dagen hebt om goedkoop te shoppen.

Let op: in sommige gevallen heb je echt maar beperkt de tijd om je slag te slaan. Meestal duren zowel Black Friday- als de Cyber Monday-acties echter veel langer dan een enkele dag.

Deel dit bericht: