Volg ons

LG VHOMBOT3

Voor- en nadelen van de LG VHOMBOT3

Voordelen

  • Zuigt goed stof van harde vloer
  • Komt in alle hoekjes
  • Vindt altijd z'n oplaadstation terug
  • Gemakkelijk te bedienen, zelfs zonder bestudering van de gebruikershandleiding
  • Eenvoudig te verwijderen stofcontainer
  • Kan prima over een drempel van 1 cm
  • Maakt weinig lawaai
  • Kan in combinatie met een ultramicrovezel-dweil gebruikt worden

Nadelen


Onze test
Consumententest | op
9,1

De LG VHOMBOT3 is een aanrader wanneer stofzuigen niet één van je grootste hobby's is

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Dit is nou een robotstofzuiger die ik wel zou willen hebben. De zuigkracht is prima. Elke keer weer ben ik verbaasd over hoeveel stof hij bij elkaar weet te zuigen. Bovendien ziet hij er ook nog eens mooi uit! De veegkwasten aan de voorkant en de stofcontainer zijn van stevig materiaal gemaakt. En doordat de stofcontainer boven in de robotstofzuiger zit, verwijder je deze gemakkelijk, zonder vuil te morsen. Ik kan ‘m aan iedereen aanraden. Ik zeg er wel bij dat alle, tot nu toe door mij geteste robotstofzuigers, de traditionele stofzuigers (nog) niet kunnen vervangen. Misschien dat dit in de toekomst anders is, maar voor nu moet je de hoeken en de trappen toch echt nog met een traditionele stofzuiger doen.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 247,50
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De LG VHOMBOT3 kost op dit moment ongeveer 378 Euro. Dat is natuurlijk een behoorlijke prijs. Maar, als je in ogenschouw neemt dat deze robotstofzuiger prima stofzuigt, solide is gebouwd en ook nog eens handige ‘extra’s’ biedt, dan vind ik de verhouding tussen prijs en kwaliteit meer dan prima.
10,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze robotstofzuiger is bijna vierkant en heeft geen uitstekende delen. Ik vind de kleuren rood en zwart erg mooi. Een 'blikvanger' die op zijn vaste plek in de woonkamer, zeker niet misstaat. De klep om bij de stofcontainer te komen en het scharnierpunt zijn degelijk uitgevoerd. De haren van de twee zijkwasten zijn stevig en hebben een goede dikte. Datzelfde geldt voor de borstel die onder de robotstofzuiger zit. De stofcontainer is van stevig plastic gemaakt en zit aan de bovenkant van de stofzuiger. Deze container is gemakkelijk te verwijderen zonder vuil te morsen. Met zijn gewicht van 3 kg is de robotstofzuiger prima te tillen. Er zitten tot slot geen uitstekende delen aan, waardoor hij nergens achter kan blijven hangen.
8,0
Accessoires
(Weging 10%)
Op het oplaadstation zit de houder voor de afstandbediening. Erg prettig want nu heeft de afstandsbediener een vaste plaats en 'zwerft' niet door het hele huis.
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Zelfs zonder uitvoerige bestudering van de gebruikershandleiding is deze robotstofzuiger gemakkelijk te bedienen en in te stellen. Na een stofzuigsessie vindt de robotstofzuiger altijd zonder problemen het oplaadstation terug. Zelfs wanneer hij zich op dat moment in een andere ruimte bevindt. Drempels van 1 cm hoog kan de VHOMBOT3 makkelijk aan. Overgangen van parket naar plavuizen zijn eveneens geen probleem. De robotstofzuiger maakt erg weinig geluid, zelfs niet met de turbostand (extra zuigkracht) aan. De sensoren merken stoelpoten en andere obstakels goed op. Ze kunnen zelfs glas detecteren. Overigens kun je - volgens de gebruikershandleiding - met klittenband een ultramicrovezel-dweil aan de onderzijde van de robotstofzuiger bevestigen. De stofcontainer zit aan de bovenkant geïntegreerd. Dit is prettig, omdat je er goed bij kunt en zo geen vuil morst wanneer je de stofcontainer eruit haalt. Verder is deze robotstofzuiger voorzien van een High Efficiency Particulate Air (HEPA) filter. Deze hoog gedifferentieerde luchtfilters, voor uiterst fijne stofdeeltjes, mogen niet nat worden. Je zult ze daarom van tijd tot tijd moeten vervangen. Het voordeel van deze filters is dat ze mogelijk meer geschikt zijn voor mensen met problemen aan luchtwegen en/of allergieën. Voor stofzuigen heb je keuze uit 4 standen; handmatig, zigzagreiniging, cel-voor-cel reiniging en 'mijn ruimte reinigen'. Tot slot kan de VHOMBOT3 tot wel 90 minuten aan een stuk door stofzuigen voor de batterij leeg is. En het duurde ongeveer 140 minuten voordat de robotstofzuiger weer volledig was opgeladen.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Elke keer weer ben ik verbaasd over het stof en ander vuil dat na een stofzuigerbeurt in de stofcontainer zit. Over het reinigen van gladde vloeren (zeil/plavuizen/parket) ben ik erg tevreden. En over het stofzuigen van oneffen vloeren (laag- en hoogpolig tapijt) ook! Over het reinigen langs de plinten en in de hoeken ben ik iets minder tevreden. Met name in de hoeken bleef er nog wel eens wat vuil achter.

9,1
Eindscore test
LG VHOMBOT3

Reviews van de LG VHOMBOT3

Gemiddelde score gebruikers

9,0
De LG VHOMBOT3 is nog niet vaak gereviewed maar het begin is uitstekend met een voorlopige score van 9,0. Voor een goed beeld van deze Robotstofzuiger zijn meer reviews nodig.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Hugo
2-6-2019
"Doet zijn werk zonder franjes"

In vergelijking met Roomba en Neato is hij beduidend stiller, de zijborstels staan in de hoeken i.p.v achter de hoofdborstel (Neato Botvac D serie) en hij werkt systematisch i.p.v. random (Roomba). De basismodellen zijn niet programmeerbaar, maar dat stoort niet vermits je toch het bakje moet leegmaken.

- - -

Sterke punten: Fluisterstil; geen franjes; wasbare sponsfilter; HEPA stoffilter.
Zwakke punten: Niet programmeerbaar.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

8,0
Als eerste zou ik graag willen zeggen: ...
Door Maurice de Ridder op 9-10-2016

Als eerste zou ik graag willen zeggen: koop dit product enkel als je een een verdieping huis hebt, ruime kamers, en niet al te volle kamers. Maar als je dat niet hebt is dit zeker een aanrader! De zuigkracht is echt geweldig, beter dan onze stofzuiger, de accu gaat echt bijna nooit op, en als het op gaat gaat de Hombot van zelf naar het laad station. Het kan bijna overal onder dus bijvoorbeeld onder een bank of bed word het eindelijk weer is super schoon! Het enige nadeel is eigenlijk dat het vaak vast zit en niet op hogere verdiepingen kan, het is zeker 330 euro waard als je niet van stofzuigen houd! De gebruiksvriendelijkheid is ook om even over te praten aangezien er maar 4 knoppen zijn en alles word goed uitgelegd met meerde gebruiksaanwijzingen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb mijn hulp nu ruim een ...
Door Marjo op 5-10-2016

Ik heb mijn hulp nu ruim een week in huis en hij werkt prima. Bovendien spreekt hij Nederlands dus iedereen verstaat hem. De batterij hoeft gelukkig niet constant opgeladen te worden, gaat dus lang mee. Het laadstation werkt prima. Je moet wel even de losse snoeren van de vloer halen anders blijft hij daar ronddraaien en raakt hij erin verstrikt. Het is nu heel gemakkelijk om te stofzuigen, bijvoorbeeld onder het bed en onder de kasten. Je zet hem neer, zet hem aan en klaar...hij doet zijn werk. Heerlijk om naar te kijken terwijl ikzelf heel iets anders doe. Helemaal zonder gewone stofzuiger kan ik helaas niet, hij kan niet onder mijn lage bank stofzuigen, daar is hij net iets te hoog voor. Maar dat had ik ook niet verwacht, alleen gehoopt. Verder doet mijn hulp nu alle kamers, gangen en de keuken voor mij. Ik raad deze stofzuiger echt aan als hulp in huis. Zelfs het geluid is heerlijk zacht, geen herrie.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
De LG Hombot zuigt keurig je hele ...
Door Captain2Chaos op 2-10-2016

De LG Hombot zuigt keurig je hele kamer. Ook een trapgat mekt hij op. Soms moet je een meubelsuk iets verzetten, om hem ruim baan te geven bij het zuigen. Ook moeten alle snoertjes van de grond af. Dat is even werk, maar het ziet er wel gelijk opgeruimd uit in huis. Zowel parket, als vloerbedekking, als hoogpolige vloerbedekking worden gezogen. En het is verrassend hoeveel de stofzuiger meeneemt. Verschillende kamers zijn geen probleem, zet de zuiger in de ruimte, hij zoekt zelf zijn weg, zelfs in het donker. Blij met deze aankoop, doet wat 'ie belooft!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
De Hombot is wat mij betreft een ...
Door Luca op 2-9-2016

De Hombot is wat mij betreft een super uitvinding. Wanneer je de Hombot bezigziet dan denk je al snel wat gaat het traag en hij zuigt niet echt alles weg. Maar daar vergis je je al gauw in. Ik zet hem dan ook aan als ik niet thuis ben dan kan hij zijn gang gaan. Bij thuiskomst verbaas ik me elke keer weer hoeveel stof hij heeft verzameld. Vergelijk de Hombot echter niet met een stofzuiger.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
Het is een handig apparaat dat kan ...
Door N. Raijmakers op 26-8-2016

Het is een handig apparaat dat kan helpen in de huishouding. Het is alleen geen apparaat dat het stofzuigen volledig kan overnemen. Er blijven helaas altijd plekken waar het apparaat niet goed bij kan. Het apparaat pas zich aan hoogtes aan en kan daardoor onder niet te lage kasten. Helaas heeft het apparaat moeite met te hoge vloerkleden en moeten de ruimtes vrij om optimaal te kunnen stofzuigen. De accu gaat lang mee, waardoor hij een groot bereik heeft. De bediening is zeer eenvoudig; zowel op het apparaat als op de afstandbediening.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb de hombot nu ruim een ...
Door Voetjes op 25-8-2016

Ik heb de hombot nu ruim een week in huis en hij bevalt uitstekend. Wij hebben een gladde vloer over de hele beneden verdieping. ik denk dat dit voor de homebot wel ideaal is. Wij hebben hem zo ingesteld dat hij elke ochtend zijn ronde doet. Hij doet zijn werk uitstekend. Met de haren van de hond, stof en zand heeft hij geen enkele moeite. “grover” vuil (zoals een pinda) pakt hij niet mee. Hij heeft lange roterende borsteltjes aan de voorkant zitten waarmee hij in de meest lastige hoekjes het stof weet weg te nemen. Hij komt, omdat hij lekker plat is gemakkelijk onder de bank en onder de bedden. In de hombot zit een opvang bakje wat je leeg kunt kiepen in de vuilnisbak. Zodra hij klaar is met zijn schoonmaakwerkzaamheden klinkt er een vrolijk muziekje en gaat hij zelf terug naar docking station om op te laden. Minpunt is dat hij zichzelf kan vastrijden in een kabel of een draadje wat los op de vloer ligt. Al met al een prima product wat mij een hoop werk uit handen neemt.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Hij stofzuigt erg goed, de stofbak zit ...
Door Arjan op 5-7-2016

Hij stofzuigt erg goed, de stofbak zit elke keer verbazingwekkend vol met een hoop stof. Hij is relatief snel en vindt zijn oplader prima terug. Enige minpuntjes: Kabels goed wegwerken, anders loopt hij vast of sleurt hij ze mee. - Hij loopt vast op mijn eetkamerstoelen, hij klimt over de ronde liggende poten ondanks dat deze 3,5 cm hoog zijn. - Hij rijdt iets te aggressief door tegen objecten, waardoor hij lichte objecten mee sleurt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik wist niet wat ik precies moest ...
Door Crien op 30-6-2016

Ik wist niet wat ik precies moest verwachten van een robot stofzuiger, maar vanwege een hekel aan stofzuigen toch overstag gegaan. De hombot van LG is een slim apparaat, scant je huis en gaat dan aan de slag. In anderhalf uur is het hele huis gedaan. Hij komt prima in de hoeken en kieren door zijn zijborstels. Makkelijk in gebruik weinig herrie en de kinderen vinden het geweldig om hem te volgen door het huis. Het enige minpuntje vind ik dat hij vrij moeilijk om stoelen heen gaat, in turbo stand vrij langzaam is. Verder een prima stofzuiger, hij bespaart je in ieder geval een hoop tijd!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,5
Een mooie robotstofzuiger die aan al mijn ...
Door Sierkje op 28-6-2016

Een mooie robotstofzuiger die aan al mijn verwachtingen voldoet. Vind het design van de robot erg mooi. Is gemakkelijk in gebruik. Heeft een zeer lange batterij duur en maakt weinig lawaai. Ik gebruik hem elke dag 1 keer, heb een vaste tijd ingesteld. Neemt al het vuil goed mee en de opvangbak is gemakkelijk te legen. Zou de robot aan iedereen aanbevelen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van LG VHOMBOT3
Gemiddelde score redacteuren
8,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor LG VHOMBOT3
Aantal testen:
3
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de LG VHOMBOT3.
Website testen
Wat vonden andere testers van de LG VHOMBOT3? Onze eigen test van de VHOMBOT3 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Testaankoop.be
5,8
1-4-2014
Testaankoop.be
De LG VHOMBOT3 is een aanrader wanneer stofzuigen niet één van je grootste hobby's is
9,1
14-7-2014
BesteProduct.nl

Dit is nou een robotstofzuiger die ik wel zou willen hebben. De zuigkracht is prima. Elke keer weer ben ik verbaasd over hoeveel stof hij bij elkaar weet te zuigen. Bovendien ziet hij er ook nog eens mooi uit! De veegkwasten aan de voorkant en de stofcontainer zijn van stevig materiaal gemaakt. En doordat de stofcontainer boven in de robotstofzuiger zit, verwijder je deze gemakkelijk, zonder vuil te morsen. Ik kan ‘m aan iedereen aanraden. Ik zeg er wel bij dat alle, tot nu toe door mij geteste robotstofzuigers, de traditionele stofzuigers (nog) niet kunnen vervangen. Misschien dat dit in de toekomst anders is, maar voor nu moet je de hoeken en de trappen toch echt nog met een traditionele stofzuiger doen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
6,2
Consumentengids
1-1-2014
10,0
Prijs / kwaliteit
De LG VHOMBOT3 is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de VHOMBOT3 hebben getest, krijg je voor € 247,50 een van de beste Robotstofzuigers in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
8,0
laagste prijs
€ 247,50
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen LG VHOMBOT3Specificaties van LG VHOMBOT3

Model

Nat en/of droog
droog
Kleuren
rood, zwart, Metallic
Type/soort
robot stofzuiger
Eco stofzuiger
Nee

Prestatie

Voltage
230 volt, 14,8 volt, 14,4 volt
Laadtijd
1,5 uur, 3 uur
Bedrijfstijd
100 min
Geluidsniveau
60 dB
Zuigkrachtregeling
automatisch

Stofopvang

Stofopvang
stofreservoir
Inhoud
0,6 liter, 0,60 liter
Indicatie vol
Ja

Bediening

Ingebouwd display
Nee , Ja
Afstandsbediening
Ja
Timer (uitgestelde start)
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
8,9 cm, 8,90 cm
Breedte
34 cm
Gewicht (zonder toebehoren)
3 kg, 3,00 kg
Diepte
34 cm

Algemeen

EAN
8801031693719 , - , 8806084227034 , 8806087106817
Partnumber
- , VHOMBOT3 , VCHOMBOT3 , VR64607LV.AKRQEEU
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017 , 2013 , 2015
Releasedatum
April 2013 , February 2015

Filter

Luchtfilters
HEPA
Filtersysteem
11

Product

URL deeplink
http://www.lg.com/be_fr/aspirateurs/lg-VHOMBOT3/technical-specifications
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
8,0
Beoordeling consumenten
9,0
Prijs / kwaliteit
10,0