Volg ons

iRobot Roomba 880

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de iRobot Roomba 880

Voordelen

 • Accuduur
 • Gemakkelijke setup
 • Solide gebouwd
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Grote stofzak
 • Zuigt goed stof van harde vloer
 • Rollers in plaats van een borstel (rollers zijn makkelijker schoon te maken)
 • Is voorzien van een handgreep
 • HEPA filter
 • Indrukwekkende prestaties bij dierenharen

Nadelen

 • Duur
 • Lange oplaadtijd
 • Veegkwast zit te dicht bij het rechtervoorwiel daardoor snelle slijtage van de haren
 • Maakt lawaai
 • Dockingstation maakt ons gek
 • Kleine stofcontainer

Onze test
Consumententest | op
8,5

De iRobot Roomba 880 is een prima stofzuiger!

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze robotstofzuiger stofzuigt prima. Hij is solide gebouwd en hij heeft een HEPA filter. Aan de onderzijde heeft hij in plaats van een borstel twee in tegengestelde richting draaiende rollers zitten. Het voordeel van deze rollers ten opzichte van een borstel is dat ze gemakkelijker zijn schoon te maken. Verder heeft hij een handgreep waardoor hij gemakkelijk is te tillen en de accuduur is ook uitstekend. Zijn er dan geen helemaal geen minpunten? Jawel die zijn er ook. Wat mij betreft springen er drie in het oog. Heel erg jammer vind ik dat de veegkwast die ervoor moet zorgen dat het stof/vuil vanuit de hoeken en de plinten naar de rollers wordt geveegd, te dicht bij het rechter voorwiel is geplaatst. Wanneer de robotstofzuiger gaat stofzuigen dan draaien tegelijkertijd de wielen en de veegkwast. De haren van de kwast schuren dan langs dit draaiende wiel. Hierdoor zullen de haren van de kwast onnodig snel slijten. Als tweede minpunt vind ik dat deze robotstofzuiger, in vergelijking met de andere door mij geteste apparaten, veel lawaai maakt wanneer hij aan het stofzuigen is. Tot slot vind ik dat de prijs (ongeveer 729 Euro) die voor deze robotstofzuiger moet worden betaald te hoog is.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De iRobot Roomba 880 kost op dit moment ongeveer 729 Euro. Deze prijs vind ik te hoog voor deze stofzuiger. Zeker, hij stofzuigt prima, is solide gebouwd, heeft een HEPA filter,heeft rollers in plaats van een borstel en de accuduur is ook uitstekend. Maar dat wil echter niet zeggen dat hij met kop en schouders uitsteekt boven de andere door mij geteste robotstofzuigers die rond de 400 Euro kosten. Behalve dat hij een hoge prijs heeft, zijn als minpunten te noemen dat de veegkwast veel te dicht bij het rechtervoorwiel is geplaatst waardoor de haren onnodig zullen slijten en dat hij best wel veel lawaai maakt.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze robotstofzuiger heeft een ronde vorm, is zwart van kleur en is solide gebouwd. Bij deze stofzuiger valt direct op dat er aan voorzijde geen twee veegkwasten zitten maar één. Deze veegkwast moet ervoor moet zorgen dat het stof/vuil naar de roterende rollers wordt geveegd. Ik vind het jammer dat de veegkwast te dicht bij het rechterwiel is geplaatst. Wanneer de robotstofzuiger gaat stofzuigen dan draaien tegelijkertijd de wielen en de veegkwast. De haren van de kwast schuren dan langs dit draaiende wiel. Hierdoor slijten die onnodig snel. Overigens had de veegkwast ook wel wat robuuster mogen worden uitgevoerd. Waar ik enthousiast over ben is dat deze robotstofzuiger in plaats van een borstel aan de onderzijde, twee in tegengestelde richting draaiende rollers (van rubber) heeft zitten. Het voordeel van deze rollers is dat je deze heel gemakkelijk kunt schoonmaken. De stofcontainer is van stevig plastic gemaakt en zit aan de achterkant geïntegreerd in de robotstofzuiger. Het nadeel van deze plaats is dat je bij het leegmaken gemakkelijk stof/vuil morst.
9,0
Accessoires
(Weging 10%)
Bij deze robotstofzuiger zijn twee virtuele muren/ lighthouses meegeleverd. Ik vind ze wel iets weg hebben van 'vuurtorentjes' (8 cm hoog). Ze worden automatisch aangezet wanneer de robotstofzuiger gaat stofzuigen. Je kunt op de torentjes kiezen tussen de modus virtuele muur en de modus lighthouse. Een virtuele muur bakent een gebied af waar de robotstofzuiger niet mag komen. Een lighthouse helpt de robotstofzuiger bij de navigatie van kamer naar kamer. Wanneer je van deze modus gebruik wilt maken dan moet je de lighthouses in of in de directe nabijheid van de deuropening zetten.
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Bij de robotstofzuiger is een beknopte maar wel duidelijke handleiding geleverd. Deze handleiding is alleen in de Franse en Engelse taal geschreven en niet in het Nederlands. Ook zijn de batterijen voor de afstandsbediening en de virtuele muur ( zie accessoires) bijgeleverd. Zonder uitvoerige bestudering van de gebruikershandleiding zijn deze robotstofzuigers gemakkelijk te bedienen. Alle opdrachten die je (met of zonder de afstandsbediening) aan het apparaat geeft, worden naast het weergeven van een symbool op de stofzuiger ook nog eens duidelijk bevestigd door een geluidssignaal en soms ook door een audiobericht. Overigens heb ik maar één keer een audiobericht bericht gehoord. Ik vind een audiobericht heel erg prettig omdat je dan direct weet wat het probleem is. Je kunt hem 7 dagen per week programmeren dat hij gaat stofzuigen wanneer je dat zelf wilt. Drempels van 1 cm en overgangen van parket naar plavuizen neemt de Roomba 880 met gemak. Verder zitten er aan de voorzijde van deze robotstofzuiger geen sensoren die objecten kunnen detecteren. In plaats daarvan zit er aan de voorzijde een bumper die wordt ingedrukt wanneer hij een voorwerp raakt. Wanneer dit het geval is dan maakt de stofzuiger een zijdelingse beweging en vervolgt dan zijn weg. Het voordeel van deze bumper is dat ook hele dunne (stoel)poten en voorwerpen die van glas zijn gemaakt, worden gedetecteerd. Nadeel van dit systeem is wel dat het 'botsen' tegen voorwerpen soms best wel geluid maakt. Overigens hoef je niet bang te zijn dat er meubels of andere voorwerpen worden beschadigd. Wanneer je hem 's nachts laat stofzuigen kan dit geluid hinderlijk zijn. Deze robotstofzuiger is voorzien van een HEPA filter. Dit is een prima filter voor mensen die problemen aan de luchtwegen hebben of die last hebben van allergieën. Volgens de handleiding moet dit filter om de twee maanden worden vervangen. Deze robotstofzuiger maakt in vergelijking met de andere door mij geteste robotstofzuigers best wel veel lawaai wanneer hij aan het stofzuigen is. Over het stofzuigen van een vloeroppervlakte van ongeveer 50 m2 deed de robotstofzuiger ongeveer 55 minuten. Bij een gladde vloer kon ik de robotstofzuiger om en nabij 139 minuten onafgebroken laten stofzuigen voordat de batterij helemaal leeg was. Het duurde ongeveer 180 minuten voordat de lege batterij weer helemaal was opgeladen. Deze robotstofzuiger is voorzien van een handgreep. Dit is erg handig wanneer je er de trap mee op en af wilt lopen. Het oplaadstation wordt door deze stofzuiger altijd terug gevonden ook al staat deze in een andere ruimte dan waar de robotstofzuiger zich bevindt.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Ik ben erg tevreden over het reinigen van gladde vloeren (zeil/plavuizen/parket). En ook over het reinigen van oneffen vloeren (laag- en hoogpolig tapijt). Ik ben over het reinigen langs de plinten en de hoeken iets minder tevreden. Maar dat komt niet omdat hij maar één veegkwast heeft. Ook bij de andere door mij geteste robotstofzuigers was ik bij het reinigen van de hoeken en langs de plinten niet helemaal tevreden. Ondanks dat ze twee veegkwasten hadden. Met name in de hoeken bleef er nog wel eens wat vuil achter. Ook bij deze robotstofzuiger geldt dat je af en toe zelf even de hoeken met een traditionele stofzuiger moet stofzuigen.

8,5
Eindscore test

Testen van iRobot Roomba 880
Gemiddelde score redacteuren
7,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor iRobot Roomba 880
Aantal testen:
7
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de iRobot Roomba 880.
Website testen
Wat vonden andere testers van de iRobot Roomba 880? Onze eigen test van de Roomba 880 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
IROBOT ROOMBA 880 REVIEW
8,0
12-6-2014
Digitaltrends.com

While there’s no denying that this vacuum does a great job at cleaning floors, we’re just not convinced that the extra features it boasts make it worth the exorbitant pricetag. We were very impressed by how easy the Roomba 880 was to set up and start using, and also with how thoroughly it cleaned our floors, but in comparison to the 700 or 600 series bots it’s really not all that much better. Sure, it’ll pull out a bit more dirt from your carpet, and it’s got a HEPA filter, so if you have allergies this bot might be worth the extra dough. Otherwise you’re better off with a lower-end model. We really like the 880 — but we hope iRobot brings a few more features to the next generation.

Digitaltrends.com
Review: iRobot Roomba 880 Updated top-of-the-Range Robot Cleaner
10,0
11-7-2014
DigitalVersus.com

The only real drawback we found with the Roomba 880 is that it tends to treat thicker rugs as obstacles, cleaning around them rather than scooting up on top of them. Apart from that, it does a great job of cleaning hard floors, as well as thin and thick carpets (even deep pile carpets), with only minimal user maintenance required. It also navigates its way around obstacles with the greatest of ease. This is a first-rate robot vacuum cleaner and a home run for iRobot! Note that the Roomba 880 is currently only available to buy direct from iRobot UK. It should be arriving in other stores this autumn.

DigitalVersus.com
De iRobot Roomba 880 is een prima stofzuiger!
8,5
7-8-2014
BesteProduct.nl

Deze robotstofzuiger stofzuigt prima. Hij is solide gebouwd en hij heeft een HEPA filter. Aan de onderzijde heeft hij in plaats van een borstel twee in tegengestelde richting draaiende rollers zitten. Het voordeel van deze rollers ten opzichte van een borstel is dat ze gemakkelijker zijn schoon te maken. Verder heeft hij een handgreep waardoor hij gemakkelijk is te tillen en de accuduur is ook uitstekend. Zijn er dan geen helemaal geen minpunten? Jawel die zijn er ook. Wat mij betreft springen er drie in het oog. Heel erg jammer vind ik dat de veegkwast die ervoor moet zorgen dat het stof/vuil vanuit de hoeken en de plinten naar de rollers wordt geveegd, te dicht bij het rechter voorwiel is geplaatst. Wanneer de robotstofzuiger gaat stofzuigen dan draaien tegelijkertijd de wielen en de veegkwast. De haren van de kwast schuren dan langs dit draaiende wiel. Hierdoor zullen de haren van de kwast onnodig snel slijten. Als tweede minpunt vind ik dat deze robotstofzuiger, in vergelijking met de andere door mij geteste apparaten, veel lawaai maakt wanneer hij aan het stofzuigen is. Tot slot vind ik dat de prijs (ongeveer 729 Euro) die voor deze robotstofzuiger moet worden betaald te hoog is.

BesteProduct.nl
Review: iRobot Roomba 880 Cleans House
10,0
5-11-2014
DigitalVersus.com

The only real drawback we found with the Roomba 880 is that it tends to treat thicker rugs as obstacles, cleaning around them rather than scooting up on top of them. Apart from that, it does a great job of cleaning hard floors, as well as thin and thick carpets (even deep pile carpets), with only minimal user maintenance required. It also navigates its way around obstacles with the greatest of ease. This is a first-rate robovac and a home run for iRobot!

DigitalVersus.com
iRobot Roomba 880 review: Cleans, so you don't have to
8,0
22-11-2014
Pocket-lint.com

The iRobot Roomba 880 is a great looking and great performing robot vacuum cleaner. It does exactly what it sets out to do, offering good suction, great cleaning power and a decent battery life to keep your floors spic and span.

Pocket-lint.com
iRobot Roomba 880
7,0
27-3-2016
TrustedReviews.com

An above average robot vacuum cleaner, but it’s by no means perfect.

TrustedReviews.com
Magazine testen
10,0
T3
1-12-2014
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de iRobot Roomba 880 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Robotstofzuigers.
expertscore
7,7
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de iRobot Roomba 880

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de iRobot Roomba 880 nog niet gedeeld. Heb jij de Roomba 880 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Robotstofzuiger van iRobot te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van iRobot Roomba 880

Model

Type/soort
robot stofzuiger
Eco stofzuiger
Nee
Nat en/of droog
droog
Kleuren
zwart

Prestatie

Bedrijfstijd
180 min

Stofopvang

Stofopvang
stofzak
Indicatie vol
Ja

Filter

Luchtfilters
HEPA

Bediening

Timer (uitgestelde start)
Ja
Afstandsbediening
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
9,2 cm
Breedte
35,0 cm
Diepte
35,0 cm
Gewicht (zonder toebehoren)
3,80 kg
Gewicht (met toebehoren)
3,7 kg

Algemeen

EAN
5060155408064, 0885155004710, 0885155004680
Partnumber
5060155408064, 88004, ROOMBA880
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2014
Releasedatum
July 2014
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,7
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-