Volg ons

iRobot Roomba 866

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:
Voordelen
 • Accuduur
 • Solide gebouwd
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Rollers in plaats van een borstel (rollers zijn makkelijker schoon te maken)
 • Is voorzien van een handgreep
 • HEPA filter
 • Resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer en op tapijt
Nadelen
 • Prijs
 • Veegkwast zit te dicht bij het rechtervoorwiel daardoor snelle slijtage van de haren
 • Geen virtuele muur
 • Maakt meer geluid dan andere door mij geteste robotstofzuigers
 • Geen lighthouse

Onze test
Consumententest | op
7,7

iRobot Roomba 866: laat mij elke keer weer in verbazing achter

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Het enige verschil tussen de Roomba 880 die ik eerder heb getest en deze Roomba 866 is dat laatstgenoemde geen radiofrequentietechniek heeft en daarom zonder enige accessoires (virtuele muren, lighthouses en afstandsbediening) wordt geleverd. Met betrekking tot de prestaties zijn er tussen de twee robotstofzuigers geen verschillen. De Roomba 866 is solide gebouwd, hij heeft een HEPA filter en hij zuigt prima op een harde vloer maar ook op een tapijt. Keer op keer ben ik weer verbaasd hoeveel vuil/stof hij op weet te zuigen. Ik vind het geluidsniveau van deze robotstofzuiger, in vergelijking met de andere door mij geteste robotstofzuigers, aan de hoge kant. Verder vind ik het jammer dat er geen afstandsbediening, geen virtuele muren en virtuele Lighthouses zijn meegeleverd. Tot slot vind ik de prijs (circa € 599,-) te hoog voor deze robotstofzuiger.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 118 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De iRobot Roomba 866 kost op het moment dat ik dit testverslag schrijf ongeveer € 599,-. Deze prijs vind ik te hoog voor deze stofzuiger. Zeker, hij stofzuigt prima, is solide gebouwd, heeft een HEPA filter, heeft rollers in plaats van een borstel en de accuduur is ook uitstekend. Maar dat wil echter niet zeggen dat hij met kop en schouders uitsteekt boven de andere door mij geteste robotstofzuigers die rond de 400 euro kosten.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze robotstofzuiger heeft een ronde vorm, is zwart van kleur en is solide gebouwd. Bij deze stofzuiger valt direct op dat hij maar één veegkwast heeft. Deze kwast moet ervoor zorgen dat het stof/vuil naar de roterende rollers wordt geveegd. Ik vind het jammer dat de veegkwast te dicht bij het rechterwiel is geplaatst. Wanneer de robotstofzuiger gaat stofzuigen dan draaien tegelijkertijd de wielen en de veegkwast. De haren van de kwast schuren dan langs dit draaiende wiel. Hierdoor slijten die onnodig snel. Overigens had de veegkwast ook wel wat robuuster uitgevoerd mogen worden. Waar ik enthousiast over ben is dat deze robotstofzuiger in plaats van een borstel aan de onderzijde, twee in tegengestelde richting draaiende rollers van rubber heeft zitten. Het voordeel van deze rollers is dat je deze heel gemakkelijk kunt schoonmaken. De stofcontainer is van stevig plastic gemaakt en zit aan de achterkant in de robotstofzuiger. Het nadeel van deze plaats is dat bij het uitnemen van de stofcontainer er stof/vuil kan worden gemorst.
4,0
Accessoires
(Weging 10%)
Ik mis bij deze robotstofzuiger een afstandsbediening, een virtuele muur en in mindere mate een lighthouse. Een virtuele muur bakent een gebied af waar hij niet mag komen. Een lighthouse helpt de robotstofzuiger bij de navigatie van kamer naar kamer.
8,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Zonder uitvoerige bestudering van de gebruikershandleiding is deze robotstofzuiger gemakkelijk te bedienen. Alle opdrachten die je aan het apparaat geeft, worden naast het weergeven van een symbool op de stofzuiger ook nog eens duidelijk bevestigd door een geluidssignaal en soms ook door een audiobericht. Ik vind een audiobericht heel erg prettig omdat je dan direct weet wat het probleem is. Je kunt hem 7 dagen per week programmeren. Drempels van circa 1 cm en overgangen van parket naar plavuizen worden met gemak genomen. Deze stofzuiger heeft aan de voorzijde in plaats van sensoren die voorwerpen kunnen detecteren een bumper zitten die wordt ingedrukt wanneer hij een voorwerp raakt. Wordt de bumper ingedrukt dan maakt de stofzuiger een zijdelingse beweging en vervolgt dan zijn weg. Het voordeel van deze bumper is dat ook hele dunne (stoel)poten en voorwerpen die van glas zijn gemaakt, worden gedetecteerd. Het nadeel van dit systeem is wel dat het 'botsen' tegen voorwerpen soms best wel geluid maakt. Overigens hoef je niet bang te zijn dat er meubels of andere voorwerpen worden beschadigd. Deze Roomba 866 is voorzien van een HEPA filter. Dit is een prima filter voor mensen die problemen aan de luchtwegen hebben of die last hebben van allergieën. Volgens de handleiding moet dit filter om de twee maanden worden vervangen. Het geluidsniveau van deze stofzuiger vind ik aan de hoge kant. Over het stofzuigen van een vloeroppervlakte van ongeveer 50 m2 deed de robotstofzuiger ongeveer 50 minuten. Bij een gladde vloer kon ik de robotstofzuiger ruwweg 140 minuten onafgebroken laten stofzuigen voordat de batterij helemaal leeg was. Het duurde circa 180 minuten voordat de lege batterij weer helemaal was opgeladen. Deze robotstofzuiger is voorzien van een handgreep. Dit is erg handig wanneer je er de trap mee op en af wilt lopen. Het oplaadstation wordt door deze stofzuiger altijd terug gevonden ook al staat deze in een andere ruimte dan waar hij op dat moment aan het stofzuigen is.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Ik ben erg tevreden over het reinigen van harde vloeren (zeil/plavuizen/parket) en ook over het reinigen van oneffen vloeren (laag- en hoogpolig tapijt). Ik ben er elke keer weer verbaasd over het stof/vuil dat deze robotstofzuiger weet op te zuigen. Over het reinigen langs de plinten en de hoeken ben ik minder tevreden. Maar dat komt niet omdat hij maar één veegkwast heeft. Ook bij de andere door mij geteste robotstofzuigers was ik bij het reinigen van de hoeken en langs de plinten niet helemaal tevreden. Ondanks dat die twee veegkwasten hadden. Ook bij deze robotstofzuiger geldt dat je af en toe zelf even langs de plinten en de hoeken met een traditionele stofzuiger moet stofzuigen.

7,7
Eindscore test
iRobot Roomba 866

Reviews van de iRobot Roomba 866

Gemiddelde score gebruikers

7,2
Inmiddels hebben 4 gebruikers hun mening gedeeld over de Roomba 866 van iRobot en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Roomba 866 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
5,0
Ik heb dit product gekocht in de ...
Door Sjaak op 30-1-2019

Ik heb dit product gekocht in de veronderstelling dat irobot de beste kwaliteit robot stofzuigers zou maken. Dat zou je in ieder geval verwachten voor de prijs die je betaald. Echter het is helaas een teleurstelling. In de afgelopen 2 jaar is nu al voor de 2e keer de automatisch draaiende borstel vervangen omdat deze niet meer draaide en ook de collector (rollen aan onderzijde) zijn vervangen. Wel positief is dat iRobot dit netjes kosteloos heeft gedaan alleen zou de kwaliteit echt beter moeten. De robot hoeft in ons geval alleen over een tegelvloer en heeft dus geen ‘zwaar’ werk. Daarnaast kreeg ik bij de laatste vervanging van weer een onderdeel een extra link met informatie hoe lang bepaalde onderdelen meegaan en wanneer ze vervangen moeten worden. De borstel en collector gaan maar 6 tot 12 maanden mee! Had ik dat geweten dan had ik nooit zo’n dure robot stofzuiger gekocht. Dus service is goed maar kwaliteit slecht.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
The irobot is nu een week of ...
Door Henk Vos op 6-9-2016

The irobot is nu een week of 3 in mijn bezit. Eerst was ik wat sceptisch aangezien ik een appartement van slechts 45 m2 heb. Toen mijn vorige stofzuiger stuk was kreeg ik de mogelijkheid om de irobot te lenen van een vriend. Ik moet zeggen dat het apparaat erg goed bevalt. Ik heb relatief weinig meubels of andere obstakels waardoor dei robot vrijwel geen plekken overslaat. Dat hij ook onder mijn bed (ik heb een zeer grote en zware matras en kom er bijna niet onder met een gewone stofzuiger) en bank komt vind ik het grootste voordeel. Het apparaat doet vrij lang over het huis ondanks het beperkte aantal vierkante meters maar hier heb ik geen last van. Het apparaat laat ik draaien als ik wegga en hij gaat vanzelf weer naar het oplaadstation als hij klaar is. Heb ik echt een irobot nodig? Nee, maar het is wel fijn om mijn huis bij thuiskomst schoon aan te treffen. Ik hoef alleen 1x te dweilen per week. Het apparaat is niet goedkoop maar een schoonmaker is ook aan de prijs.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,8
Als je de roomba aan zet begint ...
Door JohnD op 5-6-2016

Als je de roomba aan zet begint hij gelijk stof te zuigen. Het patroon is heel random en komt daardoor een beetje dom over. Maar als je hem z'n gang laat gaan word er eigenlijk geen plekje over geslagen. Mijn woning is niet heel groot, maar heeft een indeling waar de roomba toch wat moeite mee lijkt te hebben, al vind het tot nu toe wel altijd het basisstation weer terug. Houd er wel rekening mee dat een robot stofzuiger geen vervanging van een normale stofzuiger. Je moet altijd nog zelf in bepaalde hoekjes stofzuigen, of achter kastjes en dergelijke. Maar al met al hoef dat wel een stuk minder vaak te doen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Rolf
11-3-2016
"Licht zwak begaafde hulp in de huishouding"

Grappig hulpje, ik zou hem(?) niet meer willen missen. Helaas wat zwak begaafd, kan niet zonder hulp zijn werk doen. Mogelijk doet hij alsof om onder zijn taakjes uit te komen dat weet ik nog niet. Hij moet soms trillend van angst bij de zwarte voordeurmat weggehaald worden omdat hij denkt in een afgrond te storten. Of komt hij piepend aanrollen omdat hij het iPhone snoertje tot de stekker heeft opgegeten en niet meer weet wat hij verder moet. Soms is hij een kwartier bezig om uit de gevangenis van de drie poten van ons krukje te ontsnappen om vervolgens bij de eerste botsing weer terug te keren naar het krukje. Eigenlijk moet je niet kijken wat hij doet, dan gaat hij iedere keer hetzelfde stukje doen om te laten zien dat hij het niet snapt en dat het beter is dat je het zelf doet met de gewone stofzuiger, trap daar niet in! Hij kan het best hij heeft alleen geen leervermogen, help hem gewoon en geniet van het feit dat het over het algemeen lekker schoon is in huis.

- - -

Sterke punten: Een schoon huis.
Zwakke punten: Is niet taak volwassen; heeft begeleiding nodig.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

Toon meer reviews

Testen van iRobot Roomba 866
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor iRobot Roomba 866
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Website testen
De iRobot Roomba 866 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
iRobot Roomba 866: laat mij elke keer weer in verbazing achter
7,7
20-11-2015
BesteProduct.nl

Het enige verschil tussen de Roomba 880 die ik eerder heb getest en deze Roomba 866 is dat laatstgenoemde geen radiofrequentietechniek heeft en daarom zonder enige accessoires (virtuele muren, lighthouses en afstandsbediening) wordt geleverd. Met betrekking tot de prestaties zijn er tussen de twee robotstofzuigers geen verschillen. De Roomba 866 is solide gebouwd, hij heeft een HEPA filter en hij zuigt prima op een harde vloer maar ook op een tapijt. Keer op keer ben ik weer verbaasd hoeveel vuil/stof hij op weet te zuigen. Ik vind het geluidsniveau van deze robotstofzuiger, in vergelijking met de andere door mij geteste robotstofzuigers, aan de hoge kant. Verder vind ik het jammer dat er geen afstandsbediening, geen virtuele muren en virtuele Lighthouses zijn meegeleverd. Tot slot vind ik de prijs (circa € 599,-) te hoog voor deze robotstofzuiger.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de iRobot Roomba 866 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Robotstofzuigers.
expertscore
7,4
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties

Model
Type/soort
robot stofzuiger
Nat en/of droog
droog
Kleuren
zwart
Prestatie
Laadtijd
3 uur
Bedrijfstijd
60 min
Geluidsniveau
58 dB
Stofopvang
Stofopvang
stofreservoir
Filter
Luchtfilters
HEPA
Bediening
Ingebouwd display
Nee
Afstandsbediening
Nee
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
9,2 cm
Breedte
35,3 cm
Diepte
35,3 cm
Gewicht (zonder toebehoren)
3,85 kg
Algemeen
EAN
-
Partnumber
ROOMBA 866, R866040, 86604
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2015
Releasedatum
June 2016
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
7,2
Prijs / kwaliteit
-