Volg ons

Zoef Robot Sjaan SR806W

Voor- en nadelen van de Zoef Robot Sjaan SR806W

Voordelen

  • Presteert prima op een harde vloer
  • Reinigingsschema kan ook via een app worden ingevoerd
  • Virtuele muur (1 meter lange lint) wordt meegeleverd
  • Storingen worden ook via een audiobericht (Engels) weergegeven

Nadelen

  • Natte dweilfunctie werkt niet overtuigend
  • Handgreep ontbreekt

Onze test
Consumententest | op
7,4

Zoef Sjaan SR806W: Presteert minder op hoogpolig tapijt en mist de roterende borstel

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Zoef Sjaan SR806W presteert erg goed op een gladde vloer, maar heeft iets meer moeite op een laagpolig tapijt. Uit ervaring weet ik dat dit voor veel robotstofzuigers een lastig klusje is. 'Sjaan' heeft twee veegkwasten aan de voorzijde. Deze vegen het vuil naar de 7 cm brede zuigmond, wat op tapijt soms niet helemaal lukt. Je kan op deze Zoef een reinigingsschema instellen via een app die zeer gebruiksvriendelijk werkt. De robot heeft een stofinhoud van 0,4 liter en weet na het zuigen het oplaadstation makkelijk terug te vinden. Komt inclusief virtuele muur en een natte dweilfunctie. Laatstgenoemde had wat mij betreft achterwege gelaten kunnen worden. Met een dweiltje van 25x16 cm kun je nu eenmaal geen grote ruimte schoonmaken. Door het ontbreken van een roterende borstel en haar prestaties op tapijt, vind ik de prijs van 400 euro een tikkeltje te hoog. Hierdoor mist Sjaan haar kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 343,50
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De Sjaan SR806W kost op het moment dat ik deze review schrijf circa 400 euro. Voor dit bedrag koop je een solide robotstofzuiger die het best presteert op een gladde vloer.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Sjaan is degelijk uitgevoerd, maar ik vind haar wel saai vormgegeven. Dit komt voornamelijk door de kleur (zwart). Aan de voorkant zitten twee veegkwasten die automatisch gaan draaien wanneer deze stofzuiger zich in beweging zet. De haren van de veegkwasten zijn stevig en steken circa 4 cm uit waardoor het vuil dat zich in de hoeken bevindt, ook kan worden bereikt. Op een gladde vloer werkt dit allemaal prima, maar op een laagpolig tapijt laat hij soms wat vuil liggen. Maar, dat doen meerdere robots. Aan de voorkant zit een bumper die wordt ingedrukt wanneer de stofzuiger ergens tegenaan rijdt. Dit gaat allemaal vrij rustig en je hoeft dan ook niet bang te zijn dat er iets wordt beschadigd. Sjaan heeft twee grote verende wielen aan weerszijden zitten en een klein zwenkwieltje aan de voorkant. Een drempel van 1 cm hoogte weet hij prima te nemen. De stofcontainer zit geïntegreerd op de robot en is solide uitgevoerd. Een aantal sensoren voorkomen dat deze robotstofzuiger niet van de trap valt wanneer ze de overloop aan het stofzuigen is.
8,0
Accessoires
(Weging 10%)
Bij deze robotstofzuiger wordt een afstandsbediening, een dweil, een extra filter, twee reserve veegborstels, een schoonmaakkwast en een watertank meegeleverd. Er wordt ook een lint van circa 1 meter bijgeleverd, dat als een virtuele muur fungeert.
8,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Bij Sjaan wordt een in de Nederlandse taal gestelde handleiding meegeleverd en in een bijsluiter wordt deze verbeterde versie uitgelegd. Het invoeren van een reinigingsschema kun je op de stofzuiger doen, via de bijgeleverde afstandsbediening óf met de gebruiksvriendelijke app. Storingen worden, behalve dat ze door symbolen worden weergegeven, ook nog eens bevestigd door een audio bericht in het Engels. Dit vind ik heel erg gebruiksvriendelijk. Op de robot zitten 4 bedieningsknoppen. Met de Mode toets kun je de oppervlakte van de te reinigen ruimte aangeven. Met de Wall toets kun je Sjaan langs de muren laten stofzuigen. De Plan toets is er om de robot op de door jouw gewenste dag (en tijdstip) te laten stofzuigen. En wanneer je de Clean toets indrukt, kun je uit 4 verschillende schoonmaak modules kiezen: automatisch, langs de plinten, intensief en op één plek. Net zoals robotstofzuigers van andere fabrikanten heeft deze ook een kleine stofcontainer (0,4 liter) die je na elke stofzuigbeurt moet leegmaken. De stofcontainer zit geïntegreerd op de stofzuiger. Daardoor is hij gemakkelijk te verwijderen zonder dat er vuil wordt gemorst. Ik vind het niet prettig dat je eerst een primair filter moet verwijderen voordat je de container kunt leegmaken. Ik ben wel erg tevreden over het HEPA uitstroomfilter. Dit is een filter dat uitstekend geschikt is voor mensen die problemen aan de luchtwegen hebben of die last hebben van allergieën. Sjaan heeft een prima gewicht van circa 3,4 kg, maar ik vind het jammer dat deze robotstofzuiger geen handgreep heeft. Woon je gelijkvloers dan is dit geen gemis. Wil je er echter veilig mee de trap op lopen, dan is een dergelijke voorziening geen overbodige luxe. Met een volle batterij kun je circa 45 minuten stofzuigen. Het opladen duurt ongeveer 240 minuten. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert Sjaan uit zichzelf terug naar het oplaadstation. Ze vindt zelfs het oplaadstation terug, wanneer 'ie in een andere ruimte aan het stofzuigen is. De dweilfunctie, vind ik enigszins overbodig. Onder de robot kan een watertank van 100 ml met een dweil worden bevestigd. Het is de bedoeling dat de dweil eerst nat wordt gemaakt en tijdens het dweilen komen er dan automatisch waterdruppels op. Als ik dan het resultaat zie, heb ik zoiets van 'laat deze voorziening maar achterwege'. Ik pak liever een mop of een vloerwisser om te dweilen.
7,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Deze stofzuiger is voorzien van een 24V Li-ion batterij. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer. Zelfs in de hoeken en langs de plinten kan Sjaan nog het vuil in de richting van de zuigmond vegen. Op een laagpolig tapijt ben ik minder tevreden, omdat ze dan wel eens wat vuil liet liggen. Katten- en hondenharen veegde ze soms in het tapijt en niet richting de zuigmond, zoals eigenlijk de bedoeling is.

7,4
Eindscore test
Zoef Robot Sjaan SR806W

Reviews van de Zoef Robot Sjaan SR806W

Gemiddelde score gebruikers

9,5
De Zoef Robot Sjaan SR806W is nog niet vaak gereviewed maar het begin is uitstekend met een voorlopige score van 9,5. Voor een goed beeld van deze Robotstofzuiger zijn meer reviews nodig.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Testen van Zoef Robot Sjaan SR806W
Gemiddelde score redacteuren
7,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Zoef Robot Sjaan SR806W
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,1
Website testen
De Zoef Robot Sjaan SR806W is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Zoef Sjaan SR806W: Presteert minder op hoogpolig tapijt en mist de roterende borstel
7,4
8-6-2018
BesteProduct.nl

De Zoef Sjaan SR806W presteert erg goed op een gladde vloer, maar heeft iets meer moeite op een laagpolig tapijt. Uit ervaring weet ik dat dit voor veel robotstofzuigers een lastig klusje is. 'Sjaan' heeft twee veegkwasten aan de voorzijde. Deze vegen het vuil naar de 7 cm brede zuigmond, wat op tapijt soms niet helemaal lukt. Je kan op deze Zoef een reinigingsschema instellen via een gebruiksvriendelijke app. De robot heeft een stofinhoud van 0,4 liter en weet na het zuigen het oplaadstation makkelijk terug te vinden. Komt inclusief virtuele muur en een natte dweilfunctie. Laatstgenoemde had wat mij betreft achterwege gelaten kunnen worden. Met een dweiltje van 25x16 cm kun je nu eenmaal geen grote ruimte schoonmaken. Door het ontbreken van een roterende borstel en haar prestaties op tapijt, vind ik de prijs van 400 euro een tikkeltje te hoog. Hierdoor mist Sjaan haar kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Zoef Robot Sjaan SR806W aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 343,50 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,1
laagste prijs
€ 343,50
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen Zoef Robot Sjaan SR806WSpecificaties van Zoef Robot Sjaan SR806W

Model

Nat en/of droog
nat en droog
Kleuren
zwart

Prestatie

Vermogen (maximaal)
15 watt
Voltage
230 volt
Laadtijd
5 uur
Bedrijfstijd
90 min
Geluidsniveau
60 dB

Stofopvang

Stofopvang
stofreservoir
Inhoud
0,5 liter

Filter

Luchtfilters
HEPA

Bediening

Timer (uitgestelde start)
Ja
Afstandsbediening
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
8,5 cm

Algemeen

EAN
8719324042307
Partnumber
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,1
Beoordeling consumenten
9,5
Prijs / kwaliteit
10,0