Volg ons

LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR

Voordelen

  • Storingen worden met een Nederlands audiobericht weergegeven
  • Prestaties op een gladde vloer en op een tapijt zijn uitstekend
  • Stofcontainer is groot (0.6L)
  • Laag geluidsniveau (61dB)

Nadelen

  • Geen WiFi
  • Geen handgreep
  • Geen virtuele muur
  • Een reinigingsschema kan niet worden ingevoerd

Onze test
Consumententest | op
7,9

LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR: Presteert goed en spreekt vloeiend Nederlands

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De LG Hom-Bot Turbo valt direct op door zijn vorm, het is haast 'een vierkant'. Hierdoor kunnen de twee veegkwasten die circa 5 cm uitsteken prima de hoeken bereiken. De veegkwasten weten het vuil op een gladde vloer goed richting de zuigmond te vegen. Iets wat helaas niet altijd lukt op een laagpolig tapijt. Overigens is dit niet uitzonderlijk, veel fabrikanten krijgen dit niet perfect voor elkaar. Naast de veegkwasten heeft de VSR8600RR ook nog eens een circa 17 cm brede roterende borstel. Door deze voorzieningen én de zuigkracht, is het resultaat op een gladde vloer en laagpolig tapijt uitstekend. Storingen worden met een audiobericht in het Nederlands en met een geluidssignaal gemeld. Je hoort zelfs hoe je de klacht kan verhelpen. Je kunt bij deze LG geen reinigingsschema invoeren en dat vind ik het grootste gemis aan deze stofzuiger. Wifi heeft hij ook niet en een virtuele muur wordt eveneens niet standaard meegeleverd. Op dit moment kost deze LG circa 350 euro. Zijn prestaties zijn erg goed en de Nederlandse audiohulp is daadwerkelijk handig. Dit zijn voor mij de belangrijkste redenen om hem tóch een kooptip te geven.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De LG Hom-Bot Turbo VSR86000RR is verkrijgbaar voor een bedrag van ongeveer 350 euro. Voor dit bedrag koop je een hele goede robotstofzuiger. Ik vind het een gemis dat er geen reinigingsschema kan worden ingevoerd en dat hij ook geen wifi heeft. Desondanks, vanwege zijn uitstekende prestaties én omdat de storingen ook via een audio bericht worden gemeld, krijgt hij van mij toch een (verdiende) kooptip.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Ik vind dat deze robot er mooi uitziet. Dit komt met name door zijn robijnrode kleur. Op de robot zit een grote klep die toegang geeft tot de stofcontainer. Deze klep, maar ook het scharnierpunt en de container, zijn degelijk uitgevoerd. De haren van de twee veegkwasten zijn stevig en hebben een goede dikte. Dit geldt ook voor de borstel die onder de robot zit. Deze LG heeft geen bumper die ingedrukt wordt wanneer hij een object tegenkomt maar meerdere sensoren die zo'n object detecteren. De veegkwasten vegen het vuil vanuit de hoeken naar de borstel waarna het wordt opgezogen. Dit lukt bij een gladde vloer prima, maar net als bij de meeste robots die een dergelijk systeem hebben, blijft er op een tapijt nog wel eens wat vuil achter. Sensoren onder de stofzuiger zorgen ervoor dat hij tijdens het stofzuigen op de overloop niet van de trap valt. De LG heeft aan weerszijden twee grote wielen zitten en aan de voorkant zit een zwenkwieltje dat in vergelijking met sommige andere robotstofzuigers best nog wel groot is. Het voordeel hiervan is dat hij met gemak een drempel die 1 cm hoog is, kan nemen.
6,0
Accessoires
(Weging 10%)
Er wordt een afstandsbediening met batterijen meegeleverd bij deze LG. Een virtuele muur zit er helaas niet bij.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Gebruiksvriendelijk ten top. De Hom-bot vindt namelijk het oplaadstation terug, zelfs wanneer hij in een andere ruimte aan het stofzuigen is. Soms duurt het even voordat hij hem heeft gevonden maar het lukt hem wel altijd. Het geluidsniveau is circa 61dB. Dit is in vergelijking met andere robots laag. Wanneer de turbo aanstaat is het geluidsniveau circa 71 dB. De stofcontainer zit geïntegreerd op de stofzuiger en heeft een grote inhoud van 0.6 liter. Op deze container zit een handvat waarmee je hem uit de robot kunt tillen. Dit gaat allemaal prima, zonder dat er vuil wordt gemorst. Aan de zijkant van de container zit het EPA filter dat heel gemakkelijk te verwijderen is. Dit filter mag in verband met het afnemen van de zuigkracht niet worden gewassen. Je kunt bij deze LG kiezen uit de volgende vier reinigingsmodi: handmatig, zigzag, mijn ruimte en turbo. Door op de toets ‘My Space’ van de afstandsbediening te drukken, wordt de robot opgedragen om een bepaald gebied met de zigzag modus twee keer te reinigen. Op een volle batterij kan hij circa 90 minuten z'n ding doen. Ik vind het heel gebruiksvriendelijk dat storingen door een audio bericht worden bevestigd en dat je meteen hoort hoe deze moeten worden opgelost. En verplaats je de Hom-bot terwijl hij nog aan het stofzuigen is, dan zoekt hij de locatie vanwaar hij werd verplaatst en gaat vervolgens verder met stofzuigen. Mocht hij de locatie niet meer terug vinden, dan begint hij weer opnieuw met het schoonmaakproces. De VSR86000RR kan ook een zelfdiagnose uitvoeren. Wordt er een onregelmatigheid gevonden dan word je naar het lokale servicecentrum van LG Electronics verwezen. Hij onthoudt ook obstakels en hindernissen, zodat hij die de volgende keer kan vermijden. Ik heb een draaifauteuil in de woonkamer staan waarbij hij in eerste instantie probeerde om via de poten naar boven te klimmen. Na een paar pogingen ging hij er netjes met een boog omheen. Op het oplaadstation zit een houder voor de afstandsbediening. Prettig, nu heeft de afstandsbediening een vaste plaats en 'zwerft' hij niet door het hele huis. De batterijen worden eveneens meegeleverd. Deze robot is circa 9.5 cm hoog en heeft een prima gewicht van zo'n 3 kg. Hij is dan wel niet zo zwaar, maar omdat hij best wel groot is (34 x 34 cm), mis ik een handgreep om ermee veilig te kunnen traplopen. Ik had ook verwacht dat ik in deze robot een reinigingsschema zou kunnen zetten. Dit is echter niet het geval. Aangezien er op de robot geen wifi zit, kan hij ook niet communiceren met mijn telefoon/computer. Deze voorzieningen zijn overigens overbodig voor consumenten die deze robotstofzuiger alleen willen laten stofzuigen wanneer ze zelf thuis zijn. Tot slot wordt bij deze LG een DVD meegeleverd waar een duidelijke Nederlandse handleiding op staat.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Ik ben erg tevreden over het resultaat van stofzuigerbeurt op een gladde vloer en op een laagpolig tapijt. In de hoeken van een gladde vloer kreeg hij het vuil prima weg. Op een tapijt lukte dit soms niet. Hij is daar niet uitzonderlijk in want dit lukt ook vaak niet bij stofzuigers van andere fabrikanten die net als deze voorzien zijn van veegkwasten.

7,9
Eindscore test
LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR

Testen van LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR
Gemiddelde score redacteuren
7,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,6
Website testen
De LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
LG Hom-Bot Turbo VSR86000RR: Presteert goed en spreekt vloeiend Nederlands
7,9
5-6-2018
BesteProduct.nl

De LG Hom-Bot Turbo valt direct op door zijn vrijwel volledige vierkante vorm. Hierdoor kunnen de twee veegkwasten die circa 5 cm uitsteken prima de hoeken bereiken. De veegkwasten weten het vuil op een gladde vloer goed richting de zuigmond te vegen. Iets wat helaas niet altijd lukt op een laagpolig tapijt. Overigens is dit niet uitzonderlijk. Dit lukt namelijk ook niet altijd bij robotstofzuigers van andere fabrikanten die met kwasten zijn uitgerust. Behalve deze veegkwasten heeft de VSR86000RR ook nog eens een circa 17 cm brede roterende borstel. Door deze voorzieningen én de zuigkracht, is het resultaat op een gladde vloer en laagpolig tapijt uitstekend. Storingen worden met een audiobericht in het Nederlands en met een geluidssignaal gemeld. Je hoort zelfs hoe je de klacht kan verhelpen. Je kunt bij deze LG geen reinigingsschema invoeren en dat vind ik het grootste gemis aan deze stofzuiger. Wifi heeft hij ook niet en een virtuele muur wordt eveneens niet standaard meegeleverd. Op dit moment kost deze LG circa 350 euro. Zijn prestaties zijn erg goed en de Nederlandse audiohulp is daadwerkelijk handig. Dit zijn voor mij de belangrijkste redenen om hem tóch een kooptip te geven.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Robotstofzuigers.
expertscore
7,6
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR nog niet gedeeld. Heb jij de Hom-Bot Turbo VSR8600RR gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Robotstofzuiger van LG te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van LG Hom-Bot Turbo VSR8600RR

Model

Type/soort
robot stofzuiger
Nat en/of droog
droog
Kleuren
rood

Prestatie

Vermogen (maximaal)
23 watt
Laadtijd
3 uur
Bedrijfstijd
100 min
Geluidsniveau
60 dB

Stofopvang

Stofopvang
stofreservoir
Inhoud
0,6 liter

Filter

Luchtfilters
HEPA

Bediening

Afstandsbediening
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
8,9 cm
Breedte
34 cm
Diepte
34 cm
Gewicht (zonder toebehoren)
3 kg

Algemeen

EAN
8806087845938
Partnumber
VSR8600RR
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Releasedatum
July 2016

Product

Overige bijzonderheden
Borstel tapijt meegeleverd

Extra

Kleur(en)
rood
Fabrikant kleur(en)
rood
Gewicht
3000 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,6
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-