Volg ons

Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG

Voor- en nadelen van de Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG

Voordelen

  • Presteert uitstekend op een gladde vloer maar ook op een tapijt
  • Door het Auto Shutter systeem krijgt hij ook het vuil uit de hoeken weg
  • Hoog vermogen (80W)

Nadelen

  • - Drempels hoger dan 1 cm vindt hij lastig te nemen
  • - Handgreep ontbreekt

Onze test
Expertreview | op
8,2

Samsung POWERbot Smart Control: Een robuuste krachtpatser

8 - Score Badge BesteProduct.nl

In tegenstelling tot andere modellen heeft de Samsung POWERbot Smart Control aan de voorkant geen veegkwasten zitten die het vuil uit de hoeken kunnen vegen. In plaats daarvan heeft de fabrikant het Auto Shutter systeem bedacht. Dit systeem werkt prima op zowel een harde vloer als laagpolig tapijt. Hulde. Onder de robot zit een 29 cm brede borstel die automatisch gaat draaien wanneer de robot gaat rijden. Al met al maakt dat hierdoor het resultaat van een stofzuigbeurt erg goed is. Prettig is ook de Samsung Connect-app. Hiermee kun je de robot op afstand aan- en uitzetten. Ook kun je ‘m besturen, kiezen hoe je ‘m wilt laten reinigen, het reinigingsschema aanpassen en je reinigingsgeschiedenis aflezen. Op dit moment betaal je voor de POWERbot Smart Control zo'n 500 euro. Dit is een hoop geld, maar hij krijgt van mij een kooptip omdat zijn prestaties erg goed zijn, hij goed is in de hoekjes en bovendien over wifi beschikt.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Redacteur
vanaf 599,00
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Redacteur
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De POWERbot Smart Control kost op het moment dat ik dit review schrijf circa 500 euro. Voor deze prijs heb je een kwalitatief uitstekende robotstofzuiger die op een gladde vloer en laagpolig tapijt uitstekend presteert. Omdat hij in staat is om het stof/vuil uit de hoeken te verwijderen én wifi heeft, geef ik hem een kooptip. Ik vind het wel jammer dat voor dit bedrag geen virtuele muur is meegeleverd.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze Samsung is robuust en solide gebouwd. Ik kreeg 'm in een natural gray kleur. Oftewel veel zwart en een klein beetje grijs. Ik vind dat deze robot er robuust uitziet. Dit zit 'm voornamelijk in z'n rechte voorkant. Het zogenaamde 'CycloneForce' zorgt er volgens de fabrikant voor dat de zuigkracht lang behouden blijft. Het filter blijft volgens Samsung mede hierdoor schoner en gaat zo verstopping tegen. Voorlopig klopt dat statement wel, zelf heb ik ook niet gemerkt dat de zuigkracht bij een volle stofcontainer afneemt. Prima. Deze robotstofzuiger heeft geen veegkwasten aan de voorkant zitten, die het vuil uit de hoeken kunnen vegen. Om het vuil toch weg te krijgen, heeft de fabrikant het Auto Shutter systeem bedacht. De voorkant van deze robot is recht en wanneer hij tegen een rechte wand rijdt dan gaat er over de volle breedte een klepje (shutter) open waarna hij het vuil opzuigt. Dit werkt prima op een harde vloer en op laagpolig tapijt. Onder de robot zit een 29 cm brede borstel die automatisch gaat draaien wanneer de robot gaat rijden. De stofcontainer die geïntegreerd zit op de stofzuiger heeft een inhoud van 0.3 liter. Dat vind ik voor zo’n robuuste robot niet erg groot. Je kunt deze wel gemakkelijk legen zonder dat er met vuil wordt gemorst. Voordat je het vuil dan in de afvalbak gooit, moet je eerst het buitenste reservoir van het filter schuiven. Storingen en opdrachten worden niet met een audiobericht, maar met een geluidssignaal en met symbolen op de robot aangegeven.
6,0
Accessoires
(Weging 10%)
Bij deze robotstofzuiger worden geen accessoires meegeleverd. Deze heb ik echter ook niet echt gemist, al verwacht je voor deze prijs misschien wel een virtuele muur.
8,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Met deze stofzuiger kun je ongeveer 45 minuten stofzuigen en in 90 minuten is hij opgeladen. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert de robotstofzuiger vanzelf terug naar het oplaadstation. Dit gaat probleemloos. Zelfs wanneer de stofzuiger zich in een andere ruimte bevindt, weet hij het oplaadstation nog terug te vinden. Aan de onderkant zitten sensoren die voorkomen dat hij van de trap valt. Wanneer de robot z’n ding doet raakt hij omliggende voorwerpen als meubels heel voorzichtig aan, waardoor de kans op beschadiging nagenoeg uitgesloten is. Loopt 'ie zich vast of is er iets aan de hand, dan laat 'ie dat met een geluidssignaal weten. Niet door een audio bericht dus en dat vind ik persoonlijk jammer. Dan weet je namelijk direct wat het probleem is. De robot heeft een roterende borstel die je erg eenvoudig verwijdert, waardoor schoonmaken een makkie is. Ik mis bij deze robot een handgreep om ‘m eenvoudig de trap op te tillen. Want met z’n enorme omvang en z’n gewicht van 4,8 kg zou zo’n handvat geen overbodige luxe zijn. Drempels van 1 cm hoogte weet 'ie slim te trotseren door er schijn tegenop te rijden, maar veel hoger moet het denk ik niet worden. Hij nam de hordes niet met gemak. Je kunt bij deze stofzuiger uit 3 reinigingsstanden kiezen. Je kunt hem automatisch laten reinigen, lokaal laten reinigen en de reiniging laten herhalen. Verder heb je de keuze uit 3 zuigtypes: turbomodes, normale modus en stille modus. Natuurlijk kun je bij deze stofzuiger ook een reinigingsschema invoeren. Op de afstandsbediening zit een toets die bij het indrukken een rode stip op de vloer projecteert. Wanneer deze stip een meter voor de stofzuiger wordt gehouden dan gaat de robot automatisch naar deze plek toe. Met de Samsung Connect-app kun je hem op afstand aan- en uitzetten. Het geluidsniveau heb ik getest met een app op mijn smartphone en dit is circa 70 dB tijdens een normale modus. Bij de stille modus is het geluidsniveau circa 65 dB.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer en op laagpolig tapijt is erg goed. Tijdens het stofzuigen raakt deze robot de voorwerpen die hij tegen komt heel voorzichtig aan en gaat er dan vervolgens omheen. Dat deze Samsung geen hoge drempels kan nemen (1 cm. gaat nog net) komt door het kleine zwenkwiel die aan de voorkant zit. Deze Samsung heeft een 21.6V Li-ion batterij en hij heeft een hoog vermogen van 80W. De sensor herkent wat voor oppervlak er wordt gereinigd en past de zuigkracht automatisch aan. In vind dat deze robot uitstekend geschikt is om een laagpolig tapijt mee te stofzuigen. Dit komt omdat hij gebruik maakt van een roterende borstel in plaats van één of meerdere veegkwasten.

8,2
Eindscore test
Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG

Reviews van de Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG

Gemiddelde score gebruikers

7,7
Inmiddels hebben 3 gebruikers hun mening gedeeld over de POWERbot Smart Control VR10M703NWG van Samsung en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de POWERbot Smart Control VR10M703NWG vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Heb de robot stofzuiger nu 2 weken ...
Door Tinkie bell op 30-6-2017

Heb de robot stofzuiger nu 2 weken in huis raad hem iedereen aan Hij is goed voor de dagelijkse stofzuigbeurt zeket als je een hond in huis hebt Hij gaat hier mooi over de drempels , onder het bed ook heel fijn hoef je niet te bukken Verschillende ondergronden heeft hij ook geen moeite mee Enigste nadeel is dat je toch je gewone stofzuiger erbij moet pakken 1 x in de week voor de hoekjes enzo waar hij niet bij kan

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik ben groot fan van de robotstofzuiger. ...
Door Eefje123 op 30-5-2017

Ik ben groot fan van de robotstofzuiger. Hij is wendbaar, kan onder m'n bed door en zuigt alle katten jaren op. Met de afstandsbediening kun je het apparaat besturen, alle kanten op alleen helaas niet achteruit, dat is wel jammer. Verder niets dan lof!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
De stofzuiger net een dikke week in ...
Door Yvonne de Jong op 20-5-2017

De stofzuiger net een dikke week in huis. Je kan terwijl je de stofzuiger aanzet ideaal andere klussen in huis doen. Wel vind ik dat de stofzuiger lang doet over sommige stukken in huis. Wel pakt hij de plinten enorm goed mee en zuigt deze stukken soms wel even extra. Daarna probeert de stofzuiger zijn weg te vervolgen maar ik heb dan soms het idee dat hij sommige stukken dubbel pakt en daardoor een stuk overslaat. Het tapijt, hoogpolig, komt de machine op een of ander manier niet helemaal op. Hij probeert wel een stukje mee te pakken maar keert dan gelijk terug naar het laminaat. Nogmaals geprobeerd apparaat op tapijt te zetten maar keert gelijk terug. Hierdoor moet ik met de normale stofzuiger alsnog het hoogpolige tapijt nogmaals doen. De oplaadt tijd is prima. Ook de besturing via de afstandsbediening gaat grandioos. Onder de bedden is het dan ook een ideaal apparaat. Ook vind de stofzuiger zijn weg wel terug naar het oplaad punt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG
Gemiddelde score redacteuren
7,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,9
Website testen
De Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Samsung POWERbot Smart Control: Een robuuste krachtpatser
8,2
6-6-2018
BesteProduct.nl

In tegenstelling tot andere modellen heeft de Samsung POWERbot Smart Control aan de voorkant geen veegkwasten zitten die het vuil uit de hoeken kunnen vegen. In plaats daarvan heeft de fabrikant het Auto Shutter systeem bedacht. Dit systeem werkt prima op zowel een harde vloer als laagpolig tapijt. Hulde. Onder de robot zit een 29 cm brede borstel die automatisch gaat draaien wanneer de robot gaat rijden. Al met al maakt dat hierdoor het resultaat van een stofzuigbeurt erg goed is. Prettig is ook de Samsung Connect-app. Hiermee kun je de robot op afstand aan- en uitzetten. Ook kun je ‘m besturen, kiezen hoe je ‘m wilt laten reinigen, het reinigingsschema aanpassen en je reinigingsgeschiedenis aflezen. Op dit moment betaal je voor de POWERbot Smart Control zo'n 500 euro. Dit is een hoop geld, maar hij krijgt van mij een kooptip omdat zijn prestaties erg goed zijn, hij goed is in de hoekjes en bovendief over wifi beschikt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 599,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,9
laagste prijs
€ 599,00
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG

Bekijk
€ 599,00
10,0
Voor 14:30 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 599,99
8,1
Voor 23.30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG

Model

Type/soort
robot stofzuiger
Nat en/of droog
droog
Kleuren
grijs

Prestatie

Vermogen (maximaal)
80 watt
Zuigkracht (maximaal)
10 watt
Voltage
21,6 volt
Laadtijd
4 uur
Bedrijfstijd
60 min
Geluidsniveau
72 dB

Stofopvang

Stofopvang
stofreservoir
Indicatie vol
Nee
Inhoud
0,3 liter

Bediening

Ingebouwd display
Ja
Timer (uitgestelde start)
Ja
Afstandsbediening
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
9,8 cm
Breedte
34 cm
Diepte
34,8 cm
Gewicht (zonder toebehoren)
3,8 kg

Algemeen

EAN
8806088755878
Partnumber
VR10M703NWG
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
July 2017

Product

Overige bijzonderheden
"1. Krachtige Prestaties (70 W Vermogen, 10 W Zuigkracht). Anders dan bij conventionele robotstofzuigers met borstels, heeft de Samsung VR7000M serie robots met échte zuigkracht. Ze verwijderen gemakkelijk alle haren en stof van verschillende oppervlaktes. De robot functioneert dus als een volwaardige stofzuiger! 2. Edge Clean Master Je hoeft je geen zorgen te maken dat de randen en hoekjes in huis niet mee worden genomen door de robot. De VR7000 robotstofzuigers pakken dit aan met de ‘Edge Clean Master’ functie: een uitschuifbare shutter zorgt ervoor dat deze lastig bereikbare randen tot op de millimeter nauwkeurig worden gereinigd. Deze shutter schuift automatisch uit zodra de robotstofzuiger dicht op de rand staat, zodat nog meer stof en vuil opgezogen kan worden dan bij conventionele robotstofzuigers. Zo neemt de robotstofzuiger jou nog meer werk uit handen! 3. FullView Sensor Aan de voorkant van de robotstofzuiger is een doorlopende sensor ingebouwd die de hele ruimte nauwkeurig scant op obstakels en ze handig ontwijkt. 4. Smart Control Thuis komen in een schoon huis? Zet de robot vanaf iedere locatie aan via je mobiele telefoon. Makkelijker kan niet! 5. Cyclone Force: Langdurig behoud van zuigkracht Cyclone Force™ zorgt voor behoud van zuigkracht. Stof en vuil worden door een circulerende beweging van de lucht gescheiden en opgevangen in de buitenkamer van het stofreservoir. Hierdoor blijft het filter langer schoon en behoudt de stofzuiger zijn zuigkracht. Geen stof, vuil of haar kan meer ontsnappen. 6. Point Cleaning Moet de robot een specifieke plek schoonmaken? Stuur de robot eenvoudig naar die plek door middel van het Point Cleaning systeem. Richt de infrarode straal op de grond en de robot volgt je bewegingen. 7. Visionary Mapping De robot beschikt over Visionary Mapping software, waardoor de ruimte in kaart wordt gebracht zodat de robot de meest efficiënte route kan bepalen. Ook wanneer de batterij leeg dreigt te raken zal de robot de kortste route nemen om naar het oplaadstation te gaan. Na het opladen gaat de robot gewoon verder waar hij was gebleven. 8. Gebruiksduur: tot 60 minuten 9. Oplaadtijd: 240 minuten"

Extra

Kleur(en)
grijs
Fabrikant kleur(en)
grijs
Gewicht
4000 gram
Vuilafscheidingsmethode
cyclonisch
Stofopvang
zakloos
Geluidsniveau
72 dB
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
7,9
Beoordeling consumenten
7,7
Prijs / kwaliteit
10,0