Volg ons

Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG

Voordelen
  • Presteert uitstekend op een gladde vloer maar ook op een tapijt
  • Door het Auto Shutter systeem krijgt hij ook het vuil uit de hoeken weg
  • Hoog vermogen (80W)
Nadelen
  • - Drempels hoger dan 1 cm vindt hij lastig te nemen
  • - Handgreep ontbreekt

Onze test
Expertreview | op
8,2

Samsung POWERbot Smart Control: Een robuuste krachtpatser

8 - Score Badge BesteProduct.nl

In tegenstelling tot andere modellen heeft de Samsung POWERbot Smart Control aan de voorkant geen veegkwasten zitten die het vuil uit de hoeken kunnen vegen. In plaats daarvan heeft de fabrikant het Auto Shutter systeem bedacht. Dit systeem werkt prima op zowel een harde vloer als laagpolig tapijt. Hulde. Onder de robot zit een 29 cm brede borstel die automatisch gaat draaien wanneer de robot gaat rijden. Al met al maakt dat hierdoor het resultaat van een stofzuigbeurt erg goed is. Prettig is ook de Samsung Connect-app. Hiermee kun je de robot op afstand aan- en uitzetten. Ook kun je ‘m besturen, kiezen hoe je ‘m wilt laten reinigen, het reinigingsschema aanpassen en je reinigingsgeschiedenis aflezen. Op dit moment betaal je voor de POWERbot Smart Control zo'n 500 euro. Dit is een hoop geld, maar hij krijgt van mij een kooptip omdat zijn prestaties erg goed zijn, hij goed is in de hoekjes en bovendien over wifi beschikt.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 88 reviews
Redacteur
vanaf 458,77
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze Samsung is robuust en solide gebouwd. Ik kreeg 'm in een natural gray kleur. Oftewel veel zwart en een klein beetje grijs. Ik vind dat deze robot er robuust uitziet. Dit zit 'm voornamelijk in z'n rechte voorkant. Het zogenaamde 'CycloneForce' zorgt er volgens de fabrikant voor dat de zuigkracht lang behouden blijft. Het filter blijft volgens Samsung mede hierdoor schoner en gaat zo verstopping tegen. Voorlopig klopt dat statement wel, zelf heb ik ook niet gemerkt dat de zuigkracht bij een volle stofcontainer afneemt. Prima. Deze robotstofzuiger heeft geen veegkwasten aan de voorkant zitten, die het vuil uit de hoeken kunnen vegen. Om het vuil toch weg te krijgen, heeft de fabrikant het Auto Shutter systeem bedacht. De voorkant van deze robot is recht en wanneer hij tegen een rechte wand rijdt dan gaat er over de volle breedte een klepje (shutter) open waarna hij het vuil opzuigt. Dit werkt prima op een harde vloer en op laagpolig tapijt. Onder de robot zit een 29 cm brede borstel die automatisch gaat draaien wanneer de robot gaat rijden. De stofcontainer die geïntegreerd zit op de stofzuiger heeft een inhoud van 0.3 liter. Dat vind ik voor zo’n robuuste robot niet erg groot. Je kunt deze wel gemakkelijk legen zonder dat er met vuil wordt gemorst. Voordat je het vuil dan in de afvalbak gooit, moet je eerst het buitenste reservoir van het filter schuiven. Storingen en opdrachten worden niet met een audiobericht, maar met een geluidssignaal en met symbolen op de robot aangegeven.
6,0
Accessoires
(Weging 10%)
Bij deze robotstofzuiger worden geen accessoires meegeleverd. Deze heb ik echter ook niet echt gemist, al verwacht je voor deze prijs misschien wel een virtuele muur.
8,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Met deze stofzuiger kun je ongeveer 45 minuten stofzuigen en in 90 minuten is hij opgeladen. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert de robotstofzuiger vanzelf terug naar het oplaadstation. Dit gaat probleemloos. Zelfs wanneer de stofzuiger zich in een andere ruimte bevindt, weet hij het oplaadstation nog terug te vinden. Aan de onderkant zitten sensoren die voorkomen dat hij van de trap valt. Wanneer de robot z’n ding doet raakt hij omliggende voorwerpen als meubels heel voorzichtig aan, waardoor de kans op beschadiging nagenoeg uitgesloten is. Loopt 'ie zich vast of is er iets aan de hand, dan laat 'ie dat met een geluidssignaal weten. Niet door een audio bericht dus en dat vind ik persoonlijk jammer. Dan weet je namelijk direct wat het probleem is. De robot heeft een roterende borstel die je erg eenvoudig verwijdert, waardoor schoonmaken een makkie is. Ik mis bij deze robot een handgreep om ‘m eenvoudig de trap op te tillen. Want met z’n enorme omvang en z’n gewicht van 4,8 kg zou zo’n handvat geen overbodige luxe zijn. Drempels van 1 cm hoogte weet 'ie slim te trotseren door er schijn tegenop te rijden, maar veel hoger moet het denk ik niet worden. Hij nam de hordes niet met gemak. Je kunt bij deze stofzuiger uit 3 reinigingsstanden kiezen. Je kunt hem automatisch laten reinigen, lokaal laten reinigen en de reiniging laten herhalen. Verder heb je de keuze uit 3 zuigtypes: turbomodes, normale modus en stille modus. Natuurlijk kun je bij deze stofzuiger ook een reinigingsschema invoeren. Op de afstandsbediening zit een toets die bij het indrukken een rode stip op de vloer projecteert. Wanneer deze stip een meter voor de stofzuiger wordt gehouden dan gaat de robot automatisch naar deze plek toe. Met de Samsung Connect-app kun je hem op afstand aan- en uitzetten. Het geluidsniveau heb ik getest met een app op mijn smartphone en dit is circa 70 dB tijdens een normale modus. Bij de stille modus is het geluidsniveau circa 65 dB.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer en op laagpolig tapijt is erg goed. Tijdens het stofzuigen raakt deze robot de voorwerpen die hij tegen komt heel voorzichtig aan en gaat er dan vervolgens omheen. Dat deze Samsung geen hoge drempels kan nemen (1 cm. gaat nog net) komt door het kleine zwenkwiel die aan de voorkant zit. Deze Samsung heeft een 21.6V Li-ion batterij en hij heeft een hoog vermogen van 80W. De sensor herkent wat voor oppervlak er wordt gereinigd en past de zuigkracht automatisch aan. In vind dat deze robot uitstekend geschikt is om een laagpolig tapijt mee te stofzuigen. Dit komt omdat hij gebruik maakt van een roterende borstel in plaats van één of meerdere veegkwasten.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De POWERbot Smart Control kost op het moment dat ik dit review schrijf circa 500 euro. Voor deze prijs heb je een kwalitatief uitstekende robotstofzuiger die op een gladde vloer en laagpolig tapijt uitstekend presteert. Omdat hij in staat is om het stof/vuil uit de hoeken te verwijderen én wifi heeft, geef ik hem een kooptip. Ik vind het wel jammer dat voor dit bedrag geen virtuele muur is meegeleverd.

8,2
Eindscore test
Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG

Testen van Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG
Gemiddelde score redacteuren
7,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,9
Website testen
De Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Samsung POWERbot Smart Control: Een robuuste krachtpatser
8,2
6-6-2018
BesteProduct.nl

In tegenstelling tot andere modellen heeft de Samsung POWERbot Smart Control aan de voorkant geen veegkwasten zitten die het vuil uit de hoeken kunnen vegen. In plaats daarvan heeft de fabrikant het Auto Shutter systeem bedacht. Dit systeem werkt prima op zowel een harde vloer als laagpolig tapijt. Hulde. Onder de robot zit een 29 cm brede borstel die automatisch gaat draaien wanneer de robot gaat rijden. Al met al maakt dat hierdoor het resultaat van een stofzuigbeurt erg goed is. Prettig is ook de Samsung Connect-app. Hiermee kun je de robot op afstand aan- en uitzetten. Ook kun je ‘m besturen, kiezen hoe je ‘m wilt laten reinigen, het reinigingsschema aanpassen en je reinigingsgeschiedenis aflezen. Op dit moment betaal je voor de POWERbot Smart Control zo'n 500 euro. Dit is een hoop geld, maar hij krijgt van mij een kooptip omdat zijn prestaties erg goed zijn, hij goed is in de hoekjes en bovendief over wifi beschikt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 458,77 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,9
laagste prijs
€ 458,77
prijs/kwaliteit
10,0

Reviews van de Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWG nog niet gedeeld. Heb jij de POWERbot Smart Control VR10M703NWG gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Robotstofzuiger van Samsung te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Samsung POWERbot Smart Control VR10M703NWGSpecificaties

Model
Nat en/of droog
droog
Prestatie
Vermogen (maximaal)
80 watt
Zuigkracht (maximaal)
10 watt
Voltage
21,6 volt
Laadtijd
4 uur
Bedrijfstijd
60 min
Geluidsniveau
72 dB
Stofopvang
Stofopvang
stofreservoir
Indicatie vol
Nee
Inhoud
0,3 liter
Bediening
Ingebouwd display
Ja
Timer (uitgestelde start)
Ja
Afstandsbediening
Ja
Algemeen
Releasedatum
July 2017
EAN
8806088755878
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
7
Beoordeling experts
7,9
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
10,0