Volg ons

Philips SmartPro Active FC8822/01

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Philips SmartPro Active FC8822/01

Voordelen

  • Presteert prima op een harde vloer
  • Laag gewicht (1.95 kg)
  • Een virtuele muur wordt meegeleverd

Nadelen

  • Laat op een laagpolig tapijt soms wat vuil liggen
  • Storingen worden niet d.m.v. een audiobericht aangegeven

Onze test
Consumententest | op
7,0

Philips SmartPro Active FC8822/01: Uitstekend op harde vloer, iets minder op tapijt

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Philips SmartPro Active FC8822 is een robotstofzuiger die prima prestaties weet te leveren op een harde vloer. Op een laagpolig tapijt ben ik minder tevreden want daar liet hij nog wel eens wat vuil liggen. Drempels van circa 1 cm trotseert hij, al kost het wel wat moeite. Er wordt bij deze robot een ‘virtuele muur’ meegeleverd die kan worden gebruikt om een gebied af te schermen waar hij niet mag komen. Dit werkt goed. Op het moment van testen betaal je 329 euro voor de SmartPro. Omdat hij vanwege het ontbreken van een roterende borstel minder presteert op een laagpolig tapijt én omdat hij ook geen wifi heeft, mist hij de kooptip. Heb je enkel een gladde vloer dan is 't een prima product. Heb je veel tapijt en/of huisdieren, kies dan voor een model met roterende borstel.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Het ligt aan de woonsituatie of je aan deze Philips SmartPro Active FC8822/01 veel plezier beleeft of juist niet. Heb je uitsluitend een harde vloer in huis dan is dit een prima stofzuiger. Heb je ook veel laagpolig tapijt en ook nog eens huisdieren dan adviseer ik een robotstofzuiger te kopen die behalve veegkwasten ook nog een roterende borstel heeft. De prijs van deze Philips is circa 329 euro en omdat hij wat minder presteert op een tapijt vind ik die te hoog. Daarom geef ik hem geen kooptip.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Ik vind het design van deze robotstofzuiger niet in het oog springen. Door de kleur zwart/grijs vind ik hem zelfs een beetje saai. Hij is wel solide gebouwd. Dit geldt ook voor het oplaadstation. De stofzuiger heeft twee veegkwasten die 7 cm lang zijn en die tijdens het draaien 3 cm onder de stofzuiger uitsteken. Op een gladde vloer zijn deze kwasten prima in staat om het vuil in de richting van de 7 cm brede zuigmond te vegen. De kwasten zijn net te kort om helemaal in de hoeken te komen. Op een laagpolig tapijt bleef er soms wat vuil liggen. Zes infraroodsensoren zorgen ervoor dat obstakels waar onder kabels worden gedetecteerd. Deze worden dan door de stofzuiger ontweken. De bumper die aan de voorzijde zit, wordt ingedrukt wanneer hij een obstakel raakt. Dit gaat allemaal zo rustig dat er geen schade aan meubels of andere voorwerpen kan ontstaan. Storingen worden niet door een audiobericht, maar door een symbool en een geluidssignaal weergegeven. Aan weerszijden van de stofzuiger zitten twee naar verhouding grote wielen en aan de voorkant zit een klein zwenkwiel. Hij kan over een drempel van circa 1 cm rijden, maar als deze veel hoger is dan lukt hem dat niet. Een aantal sensoren onder de robot zorgt ervoor dat hij niet van de trap valt wanneer hij de overloop aan het stofzuigen is.
8,0
Accessoires
(Weging 10%)
Bij deze Philips wordt behalve een virtuele muur met 4 batterijen ook een hulpstuk met twee droge doekjes meegeleverd.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Bij de SmartPro zit een duidelijke Nederlandse handleiding. Een storing wordt met een symbool aangegeven én ook nog eens bevestigd met een geluidssignaal. Ik vind het jammer dat dit niet wordt bevestigd door een audiobericht. Dan weet je immers direct wat er aan de hand is. Je kunt alleen maar op het oplaadstation het reinigingsschema instellen. Dat gaat overigens prima. Op de afstandsbediening kan een keuze worden gemaakt uit drie verschillende reinigingstijden: 30, 45 en 60 minuten. Verder zitten op de afstandsbediening ook nog toetsen waarmee je de robot aan en uit kunt zetten, hem kan besturen, de zuigkracht bepalen en toetsen waarmee je kunt aangeven welk patroon de reiniging moet plaatsvinden. Je kan kiezen uit 'Z', willekeurig, spiraal of muurvolgend. Philips heeft de afstandsbediening voorzien van een knoopcelbatterij. Er wordt een virtuele muur met batterijen meegeleverd. Dat deze worden meegeleverd, vind ik erg klantvriendelijk. Met een virtuele muur kan een gebied wordt afgebakend waar de stofzuiger niet mag komen. Dit werkt prima. Wanneer de batterij circa 85 procent van zijn vermogen heeft verbruikt dan zoekt hij automatisch het oplaadstation op om te worden opgeladen. Hij weet dit station zelfs te vinden wanneer de robot in een andere ruimte aan het stofzuigen is. Komt hij in de buurt van het oplaadstation dan parkeert hij hem er achteruit op. Deze robot heeft ook een valbeveiliging zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij van de trap valt wanneer hij de overloop aan het stofzuigen is. Hij heeft ook nog een handige functie en dat is de klapreactie. Wanneer de robot zich heeft verstopt, kan hij worden teruggevonden door een keer in de handen te klappen. De robot gaat dan piepen en alle symbolen op het display gaan dan branden. Je kunt onder de robot ook een hulpstuk voor droge doekjes bevestigen. Voor mij mag deze functie achterwege blijven omdat ik die een beetje prutserig vind. Komt de stofzuiger op een plek waar veel vuil ligt dan gaat hij automatisch rondjes draaien en dan doet hij zijn uiterste best om dit vuil opgezogen te krijgen. Dit werkt allemaal prima. De stofcontainer heeft een kleine inhoud van circa 0.4 liter en moet na elke stofzuigbeurt worden leeg gemaakt. Ik vind het jammer dat deze robot niet is voorzien van een handgreep. Hij weegt 1.95 kg en dit is weliswaar niet veel maar om veilig te kunnen traplopen vind ik een handgreep een noodzakelijke voorziening. Het geluidsniveau is circa 67db en dit is aan de lage kant. Met een volle batterij kan hij circa 50 minuten stofzuigen.
7,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Deze robotstofzuiger heeft een 24V Li-ion batterij. Het wattage van dit apparaat is 33W. Ik ben erg tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt van een harde vloer. De veegkwasten zijn wel net wat te kort om helemaal in de hoeken te kunnen komen. Tijdens het reinigen van een laagpolig tapijt bleef er soms wat vuil liggen.

7,0
Eindscore test
Philips SmartPro Active FC8822/01

Reviews van de Philips SmartPro Active FC8822/01

Gemiddelde score gebruikers

5,0
Ziet er nog niet zo goed uit voor de Philips SmartPro Active FC8822/01 maar het aantal reviews is beperkt. Op basis van de nadelen hieronder kun je een andere Robotstofzuiger overwegen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Testen van Philips SmartPro Active FC8822/01
Gemiddelde score redacteuren
6,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips SmartPro Active FC8822/01
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,6
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,6
Website testen
De Philips SmartPro Active FC8822/01 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Philips SmartPro Active FC8822/01: Uitstekend op harde vloer, iets minder op tapijt
7,0
5-6-2018
BesteProduct.nl

De Philips SmartPro Active FC8822 is een robotstofzuiger die prima prestaties weet te leveren op een harde vloer. De robot heeft aan de voorkant twee veegkwasten zitten die wanneer ze draaien circa 3 cm uitsteken. Ze zijn net te kort om helemaal in de hoeken te kunnen komen, maar het resultaat is voldoende. Op een laagpolig tapijt ben ik minder tevreden want daar liet hij nog wel eens wat vuil liggen. Drempels van circa 1 cm trotseert hij, al kost het wel wat moeite. Er wordt bij deze robot een ‘virtuele muur’ meegeleverd die kan worden gebruikt om een gebied af te schermen waar hij niet mag komen. Dit werkt goed. Op het moment van testen betaal je 329 euro voor de SmartPro. Omdat hij vanwege het ontbreken van een roterende borstel minder presteert op een laagpolig tapijt én omdat hij ook geen wifi heeft, mist hij de kooptip. Heb je enkel een gladde vloer dan is 't een prima product. Heb je veel tapijt en/of huisdieren, kies dan voor een model met roterende borstel.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Philips SmartPro Active FC8822/01 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Robotstofzuigers.
expertscore
6,6
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties van Philips SmartPro Active FC8822/01

Model

Type/soort
robot stofzuiger
Kleuren
zwart

Prestatie

Laadtijd
4 uur
Bedrijfstijd
120 min
Geluidsniveau
63 dB

Stofopvang

Inhoud
0,4 liter

Filter

Filtersysteem
4

Bediening

Ingebouwd display
Nee
Timer (uitgestelde start)
Ja
Afstandsbediening
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
8 cm
Breedte
33 cm
Diepte
33 cm

Algemeen

EAN
8710103814214, 8710103843009
Partnumber
FC8822/01
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
August 2017

Extra

Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Gewicht
1950 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
6,6
Beoordeling consumenten
5,0
Prijs / kwaliteit
-