Volg ons

Dirt Devil M613

Voordelen
  • Resultaat op een harde vloer is goed
Nadelen
  • Presteert onvoldoende op een laagpolig tapijt
  • Heeft geen oplaadstation
  • Stofcontainer is erg klein (0.2L)
  • Haren veegkwasten te slap
  • Geen audiobericht maar ook geen geluidssignaal bij een storing
  • Deksel die toegang geeft tot de stofcontainer is lastig te verwijderen
  • Gevoeligheid van de valsensoren worden niet automatisch ingesteld

Onze test
Consumententest | op
5,5

Dirt Devil M613: Voor een klein bedrag een robot met laag IQ

6 - Score Badge BesteProduct.nl

De Dirt Devil M613 is een robotstofzuiger, maar je hebt er zelf toch nog best wat handelingen aan. Om te beginnen moet je 'm handmatig aanzetten en is er geen oplaadstation. En wil je dat hij stopt dan moet je 'm zelf oppakken en uitzetten aan de schakelaar. Je kunt natuurlijk ook wachten tot hij na een uurtje er vanzelf mee stopt. Op een gladde vloer weet hij een prima resultaat neer te zetten, op een tapitj ben ik minder tevreden. Door z'n geringe hoogte van 5,3 cm. komt hij onder veel kasten en banken, maar drempels (van circa 1 cm) zijn een niet te nemen horde. Een kleine inhoud (0,2l) en het ontbreken van reinigingsschema's maken 'm ook niet gebruiksvriendelijker. Met 107 euro is 'ie zeer gunstig geprijsd, maar ik vind dit bedrag toch nog te hoog voor wat je ervoor krijgt.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 118 reviews
Consumententester
vanaf 102,99
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Dirt Devil M613 kan op dit moment worden gekocht voor een bedrag vanaf ongeveer 107 euro. Persoonlijk zou ik nog even doorsparen voor een robotstofzuiger die een oplaadstation heeft en die veelzijdiger is dan dit apparaat.
6,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Hier valt vrij weinig te melden. Bij deze stofzuiger worden geen accessoires meegeleverd.
5,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De Devil is rond en heeft een diameter van circa 30 cm. Ik vind hem niet stevig gebouwd. Aan de voorkant zitten twee veegkwasten die het vuil in de richting van de zuigmond moeten vegen. De haren zijn niet stevig en de kwast had wat mij betreft ook meer haren mogen hebben. Wil je hem op een laagpolig tapijt gebruiken dan moeten de kwasten eerst worden verwijderd. Dit vind ik niet gebruiksvriendelijk. Overigens ben ik ook niet tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een tapijt. De zuigkracht is niet erg hoog en daarom laat hij vaak vuil liggen. Bovendien is er een strook van 9 cm waar de zuigmond niet kan komen. Aan de voorzijde zit een bumper die wordt ingedrukt wanneer hij tegen een object rijdt. Hij beschadigt niets maar wanneer de bumper wordt ingedrukt dan is dit goed hoorbaar. Wanneer hij bij mij thuis de woonkamerdeur raakt dan hoor je zelfs een bonkend geluid.
5,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Voordat de Devil in gebruik kan worden genomen, moeten de batterij en de veegkwasten worden geplaatst. Om de batterij te kunnen plaatsen moet eerst een grote deksel die bijna de hele bovenkant van de stofzuiger beslaat, worden verwijderd. Dit doe je door met kracht op de twee drukpunten te duwen. Erg gebruiksvriendelijk vind ik dit systeem niet. Om de stofcontainer te kunnen verwijderen moet ook eerst deze deksel eraf worden gehaald. De inhoud van de stofcontainer is erg klein (circa 0.2 liter). Dat hij zo klein is, komt omdat in de container ook nog een filter zit. Ik heb geen idee wat voor een soort filter dit is. Van een robotstofzuiger verwacht ik dat wanneer de batterij bijna leeg is hij vanzelf terug keert naar het oplaadstation. Dat kan nu niet omdat hij niet zo’n station heeft. Is de batterij leeg dan blijft hij op een willekeurige plek staan. Hij geeft dan om de 60 seconden een piepje zodat je weet waar hij staat. Zelf moet je dan de voedingsadapter in de oplaadbus van de stofzuiger en de stekker in het stopcontact steken. Het aan- en uitzetten kan uitsluitend d.m.v. een schakelaartje. Wanneer je hem hebt aangezet dan heb je een paar seconden de tijd om de stofzuiger op de grond te zetten want dan beginnen de wielen en de twee veegkwasten te draaien. Wil je dat hij stopt dan pak je hem op en zet hem uit. In de bijgeleverde Nederlandse handleiding staat dat het apparaat in het midden van de te reinigen ruimte moet worden gezet. Hij begint in de ‘toevalsmodus’ (geen idee wat hiermee wordt bedoeld) en na circa 3 minuten wisselt hij naar de ‘cirkelmodus’. Wanneer het apparaat in deze modus op een obstakel stuit dan gaat hij vanzelf naar de ‘randmodus’. In deze modus rijdt hij circa 23 minuten langs de randen van de te reinigen ruimte. Dit gaat allemaal automatisch. De consument kan zelf geen modus kiezen. Een storing wordt niet met een symbool op de stofzuiger aangegeven en ook niet met een geluidssignaal òf met een audiobericht. Een reinigingsschema kan ook niet worden ingevoerd en wifi heeft hij ook niet. Een handgreep om ermee te kunnen traplopen overigens ook niet maar die mis ik niet omdat hij niet zwaar is. Een drempel van 1 cm is te hoog voor deze stofzuiger. Raakt de bumper een voorwerp dan is dit duidelijk te horen. Wanneer hij thuis tegen de woonkamerdeur rijdt dan hoor je een bonkend geluid. Overigens hoef je niet bang te zijn dat er iets wordt beschadigd. Aan de onderkant van de stofzuiger zitten drie schuifjes waarmee de gevoeligheid van de valsensoren kunnen worden ingesteld. Hij viel bij ons thuis niet van de trap toen hij de overloop aan het stofzuigen was. Echter, dat ik zelf deze gevoeligheid moet instellen, vind ik niet gebruiksvriendelijk. Het geluidsniveau is circa 65dB en dit is laag. Ik heb hiervoor een geluidsapp gebruikt die ik op mijn smartphone heb zitten. Hij kan circa 60 minuten stofzuigen voordat de batterij helemaal leeg is. Het opladen duurt circa 3,5 uur.
6,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Op een harde vloer ben ik tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt. Wanneer de kwasten draaien dan steken ze circa 4 cm onder de stofzuiger uit en dat is voldoende om ook in de hoeken te kunnen komen. Op een harde vloer lukt het prima om de stof dan richting de zuigmond te vegen. Op een laagpolig tapijt laat hij vuil liggen. Over het resultaat van een stofzuigbeurt ben ik dan ook niet tevreden.

5,5
Eindscore test
Dirt Devil M613

Testen van Dirt Devil M613
Gemiddelde score redacteuren
5,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Dirt Devil M613
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
5,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
5,1
Website testen
De Dirt Devil M613 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Dirt Devil M613: Voor een klein bedrag een robot met laag IQ
5,5
5-6-2018
BesteProduct.nl

De Dirt Devil M613 is een robotstofzuiger, maar je hebt er zelf toch nog best wat handelingen aan. Om te beginnen moet je 'm handmatig aanzetten en is er geen oplaadstation. En wil je dat hij stopt dan moet je 'm zelf oppakken en uitzetten aan de schakelaar. Je kunt natuurlijk ook wachten tot hij na een uurtje er vanzelf mee stopt. Op een gladde vloer weet hij een prima resultaat neer te zetten, op een tapitj ben ik minder tevreden. Z'n geringe hoogte van 5,3 cm. komt hij onder veel kasten en banken, maar drempels (van circa 1cm) zijn een niet te nemen horde. Een kleine inhoud (0,2l) en het ontbreken van reinigingsschema's maken 'm ook niet gebruiksvriendelijker. Met 107 euro is 'ie zeer gunstig geprijsd, maar ik vind dit bedrag toch nog te hoog voor wat je ervoor krijgt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
2,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Robotstofzuigers betaal je op dit moment voor de Dirt Devil M613 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de M613, maar overweeg ook een andere Robotstofzuiger te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
5,1
laagste prijs
€ 102,99
prijs/kwaliteit
2,5

Reviews van de Dirt Devil M613

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Dirt Devil M613 nog niet gedeeld. Heb jij de M613 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Robotstofzuiger van Dirt Devil te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Dirt Devil M613

Bekijk
€ 102,99
8,6
Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 102,99
8,2
Voor 22:00 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 102,99
8,2
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook in de avond bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 102,99
-
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook in de avond bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties

Model
Type/soort
robot stofzuiger
Nat en/of droog
droog
Kleuren
rood, zwart
Prestatie
Voltage
100 - 240 volt
Laadtijd
4 uur
Bedrijfstijd
45 min
Stofopvang
Inhoud
0,24 liter
Bediening
Afstandsbediening
Nee
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
5,5 cm
Breedte
30 cm
Diepte
30 cm
Gewicht (zonder toebehoren)
1,1 kg
Gewicht (met toebehoren)
1,8 kg
Algemeen
EAN
4012467940375
Partnumber
M613
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
August 2017
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
5,1
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
2,5