Volg ons

iRobot Roomba 671

Voor- en nadelen van de iRobot Roomba 671

Voordelen

  • Presteert uitstekend op een gladde vloer en op een laagpolig tapijt
  • Een storing wordt niet alleen d.m.v. een symbool maar ook via een audiobericht en een tekstbericht op de app weergegeven.
  • Deze robot heeft een handgreep
  • De app waar het reinigingsschema moet worden ingevoerd, is erg gebruiksvriendelijk

Nadelen

  • Geen virtuele muur
  • Handleiding is niet in de Nederlandse taal

Onze test
Expertreview | op
8,3

iRobot Roomba 671: Veelzijdige robot presteert uitstekend

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze Roomba presteert uitstekend op zowel vloer als laagpolig tapijt. De robotzuiger heeft aan de voorzijde één veegkwast en aan de onderkant een gemotoriseerde borstel waarmee hij prima resultaten boekt. Aan de polen van het tapijt blijft soms wat vuil achter, maar er zijn maar weinig robotstofzuigers waarbij dit wèl goed lukt. Deze iRobot heeft wifi en het reinigingsschema kan via een gebruiksvriendelijke app worden ingevoerd. Is er een storing dan wordt deze d.m.v. een audiobericht in het Nederlands doorgegeven. Zo weet je direct weet wat het probleem is. Het geluidsniveau is circa 65 dB en dit is vrij laag. Heeft met 0,3 liter een kleine inhoud en er zit geen virtuele muur bij, maar het over resultaat ben ik erg enthousiast. En dat voor een keurig bedrag van 350 euro. Een dikverdiende kooptip met (op het moment van testen) één kanttekening: dit nieuwe model is online nog lastig verkrijgbaar. Hopelijk krijgt iRobot het snel voor elkaar dit product breed beschikbaar te maken.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Redacteur
vanaf 249,00
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Redacteur
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De iRobot Roomba 671 is te koop voor een bedrag van 350 euro. Voor dit bedrag koop je een robotstofzuiger die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Met uitzondering van de toetsen die zilver zijn, is deze stofzuiger zwart gekleurd. Ik vind de kleurstelling vrij saai. De Roomba 671 heeft een ronde vorm en aan de voorkant zit een bumper die wordt ingedrukt wanneer hij een voorwerp raakt. Komt de robot bij een obstakel dan mindert hij automatisch vaart en dan tikt hij met zijn bumper het obstakel even licht aan en rijdt er vervolgens omheen. Dat tikken hoor je overigens wel, maar hij zal zeker niets beschadigen. De Roomba is solide gebouwd en behalve dat hij twee redelijke grote wielen aan weerszijden heeft zitten, heeft hij ook nog een wieltje aan de voorkant zitten die in vergelijking met andere robotstofzuigers best wel groot is. Het voordeel hiervan is dat hij bij mij thuis een drempel die circa 1 cm hoog is met gemak kan nemen. Overgangen van tapijt naar parket neemt hij eveneens gemakkelijk. De stofcontainer zit aan de achterkant geïntegreerd in de robot. Door het indrukken van een knop kan de container gemakkelijk worden verwijderd. Aan de voorkant zit één veegkwast die automatisch gaat draaien wanneer hij gaat stofzuigen. Deze kwast steekt circa 4.5 cm onder de robot uit en is voldoende lang om bij een harde vloer het vuil uit de hoeken richting de zuigmond te kunnen vegen. Bij een laagpolig tapijt lukt dit minder goed omdat dan het vuil soms aan de polen blijven hangen. Overigens is dit niet uitzonderlijk want andere fabrikanten die ook veegkasten gebruiken, hebben hetzelfde probleem. Onder de 671 zit een 16 cm brede rubberen roller en vlak daarachter zit een borstel met dezelfde breedte. Deze draaien in tegengestelde richting van elkaar. De roller zorgt ervoor dat de platgetrapte polen weer een beetje omhoog komen waardoor de borstel ook het dieper gelegen stof kan bereiken. Dit werkt allemaal erg goed en het resultaat is er ook naar.
6,0
Accessoires
(Weging 10%)
Bij deze robotstofzuiger worden geen accessoires meegeleverd. Wellicht was een virtuele muur nog een mooie extra geweest, maar vanwege het resultaat heb ik deze niet echt gemist.
8,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Bij de Roomba 671 wordt een handleiding in verschillende talen meegeleverd, helaas geen Nederlands. Dat is de app gelukkig wel, al kostte dit mij wel wat moeite. Uiteindelijk is het gelukt en kan ik met de app reinigingsschema’s invoeren en de robot een geluidssignaal laten geven. Zo weet je waar hij zich heeft verstopt (mocht 'ie zoek zijn). Loopt deze stofzuiger zich ergens op vast dan wordt dit doormiddel van een audiobericht kenbaar gemaakt én het wordt ook nog eens met een tekstbericht op de app aangegeven. Op de stofzuiger zitten drie toetsen die voor zich spreken: clean, spot en dock. Het symbool dat de status van de batterij weergeeft, wordt zichtbaar op het moment dat de robot voor het eerst in gebruik wordt genomen. Het wifi-symbool geeft aan of je een goede verbinding met je netwerk hebt en bij een storing wordt dit eveneens met een symbool aangegeven. De Roomba 671 heeft een diameter van circa 33.5 cm en hij is circa 9 cm hoog. Bij mij thuis kan hij niet onder de eetkamertafel komen omdat de poten van stoelen niet ver genoeg uit elkaar staan. Persoonlijk vind ik dit niet zo erg want ik schuif een van de stoelen wel een stukje opzij en dan kan hij er wel onder stofzuigen. De stofcontainer (0.3 liter) zit aan de achterkant en met een druk op de knop kan hij ontgrendeld worden. Net als bij alle andere robotstofzuigers moet je de stofcontainer na elke stofzuigbeurt leegmaken. Zit hij helemaal vol dan loop je de kans dat hij vuil morst op de plek waar je hem hebt ontgrendeld. Om dit te voorkomen houd ik met de handgreep de stofzuiger boven de afvalbak. Ik vind de handgreep niet alleen erg handig, maar ook een noodzakelijke voorziening om er veilig mee te kunnen traplopen. Hij weegt dan weliswaar niet zoveel (circa 4.2kg), maar ik vind hem te groot om met een hand te dragen. Een dweilfunctie zit er niet op maar die mis ik ook niet. Als ik wil dweilen, neem ik wel een mop. Met een volle batterij kun je circa 55 minuten stofzuigen en is er een plek die volgens de robot erg vuil is dan gaat hij net zolang ronddraaien tot hij tevreden is. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert hij automatisch terug naar het oplaadstation. Hij weet zelfs het station te vinden wanneer deze in een andere ruimte staat. Sensoren die aan de onderkant zitten, zorgen ervoor dat hij niet van de trap valt wanneer hij de overloop aan het stofzuigen is.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Deze robotstofzuiger is voorzien van een 24V Li-ion batterij. Ik heb geen idee wat het wattage is want dit heb ik nergens kunnen vinden. Ik ben hoe dan ook erg tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer en tapijt. De veegkwast die aan de voorkant zit, steekt circa 5 cm onder de robot uit en daarom lukt het op een gladde vloer prima om het vuil richting de zuigmond te vegen. Op een laagpolig tapijt lukt dit minder goed en daar laat hij soms wat vuil liggen.

8,3
Eindscore test
iRobot Roomba 671

Reviews van de iRobot Roomba 671

Gemiddelde score gebruikers

8,0
Inmiddels hebben 9 gebruikers hun mening gedeeld over de Roomba 671 van iRobot en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Roomba 671 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Het voorst wieltje loops regelmatig vast. ...
Door Wolf op 10-2-2019

Het voorst wieltje loops regelmatig vast. Waar door er een flakekant ontstaat en dan niet meer draait. Word veroorzaakt door harden van de hond! Is daar een op losing voor? Ik maak hem regelmatig schoon.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wij hadden hiervoor reeds een robotzuiger van ...
Door Wilbert1976 op 22-6-2018

Wij hadden hiervoor reeds een robotzuiger van een onbekend merk. Deze hebben we weinig gebruikt omdat deze vaak vast liep. Dit mede doordat er lange hondenharen om de draaiende delen ging zitten. Deze waren vrij moeilijk te verwijderen. Bij de Roomba 671 gaat dit een stuk makkelijker. Door de grotere wielen gaat hij makkelijk over wat hogere drempels/randen. Dit werkt met name goed bij de plekken waar wij deurmatten in het laminaat hebben liggen. Door het lage design kan de zuiger makkelijk onder de meeste meubels komen. Erg makkelijk vindt ik de bijbehorende app. Hiermee is de Roomba op afstand in te schakelen, ook als je niet thuis bent. Ook kun je een schema instellen waarbij de Roomba bv elke nacht om een aangegeven tijd gaat stofzuigen. De roomba is ook op het apparaat zelf in te schakelen. Door het lage design is de oplader ook goed weg te werken. Bij ons staat deze onder het fornuis. De Roomba gaat zelf terug naar de basis om op te laden wanneer hij leeg is. Het is wel aan te raden de Roomba te laten werken als je zelf niet in de buurt is, hij is niet heel erg stil. Door het roterende borsteltje haalt de Roomba ook goed het vuil bij de kanten en hoeken weg. Er blijft niets liggen. Wij zijn erg tevreden over de werking van de stofzuiger en het bespaart toch mooi wat tijd. We kunnen deze dan ook iedereen aanraden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
De robot doet wat hij moet doen ...
Door JHWK op 20-6-2018

De robot doet wat hij moet doen en dat doet hij prima. In een uur is hij klaar met de open woonkamer. De robot heeft geen moeite met hoekjes en kanten. Hij heeft wel moeite met de eetkamerstoelen, met de vele stoelpoten. Ik vraag me echter af of een duurdere variant hier beter mee om zou gaan. De robot is gemakkelijk in gebruik, gemakkelijk leeg te halen en licht. Zo wordt hij op zowel de BG als op de 1e en 2e verdieping gebruikt om zijn werk te doen, en dat doet hij goed.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Charles Is een meester in het vak ...
Door Bachmayer op 20-6-2018

Charles Is een meester in het vak van de schoonmaakkunsten en doet op dagelijkse basis zijn best om mij en mijn vriendin tevreden te houden. Overdag werken zowel mijn vriendin als ik buiten het huis. Om deze reden hebben wij geen zin om avonds nog eens te moeten stofzuigen ( vooral met die vogels van ons die op dagelijkse basis een zooitje maken rond het hok). Gelukkig klaagt Charles niet en werkt hij goed door tijdens onze werktijden. Charles is makkelijk programmeerbaar via de app en schiet mij tehulp wanneer ik er om vraag! In de app kun je voor elke dag in de week een tijdstip uitkiezen waarop hij moet werken. Daarnaast kun je hem ook nog eens extra een opdracht geven om schoon te maken (iets wat je best kunt doen als je toch al even op je telefoon kijkt). Wat ik wel graag had willen zien in de App is een tweede stofzuigmoment, tot nu toe ondersteun de app namelijk maar een gepland schoonmaakmoment op een dag. Voor ons is Charles een ideale oplossing om dagelijks een schoon huis te hebben. De robot vindt meer dan ik had verwacht en dat is super! Over de test Wij hebben zowel laminaat , tegels als ook hoog&laag tapijt in ons huis. Charles werkt zeer goed op laminaat tegels en laag tapijt. Een echt hoogpolig tapijt ( langere draden dan 1 cm) kan wel lastig voor hem zijn. Hier komt hij niet zeer goed overheen en loopt wel eens vast ( het is maar goed dat dat tapijt maar 2x2m is). Kabels van opladers vind hij enorm lekker, dus zorg eerst wel dat je je losse snoeren niet rond hebt slingeren. De sensoren van Charles werken enorm goed. Hij valt nergens van af, vind zijn dockingsstation weer terug en draait om objecten heen. Ook remt Charles voor de meeste objecten af. Zwarte objecten zijn zo af en toe nog wel eens lastig te zien voor Charles (waarschijnlijk door de sensor), hier botst hij wat harder tegen aan. Het legen van de robot hoeft in de meeste gevallen maar een keer in de week. Na je eerste keer zou ik hem wel gelijk legen ( vooral als hij onder je bed is geweest). Al met al moet ik zeggen dat een stofzuigrobot ideaal is. Het scheelt ons zeer veel tijd en moeite op een dagelijkse basis. Een stofzuigrobot werkt ideaal als je; hem gebruikt in de tijd dat je weg bent ( ga vooral niet kijken hoe hij 3x langs een vuiltje heen gaat), tafels banken en stoelen hebt waar hij onderdoor kan ( even opmeten dus!). Een stofzuigrobot is er niet voor gemaakt om gericht een plekje in het huis schoon te maken als je dat direct schoon wil hebben, maar vooral om op dagelijkse basis alles te laten reinigen. Al met al moet ik nogmaals zeggen dat wij blij zijn met Charles!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Zeer content met onze nieuwe robotstofzuiger. Zuigkracht ...
Door Vivienne d. op 19-6-2018

Zeer content met onze nieuwe robotstofzuiger. Zuigkracht is beter dan ik vooraf had verwacht en hij komt goed in moeilijke hoekjes. Over onze beneden verdieping ca. 80 m2 doet ie 90 minuten. Hij is met de app zeer makkelijk te bedienen (ook wel handmatig) en ik zet m vaak aan als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen of op mijn werk ben. Als je thuis bent kan ook, maar persoonlijk vind ik het geluid iets te veel om bij te werken. Zuigt net zo lang tot ie alle hoekjes heeft gehad. als je m voldoende oplaadt in de dockingstation kan je de robotstofzuiger ook voor bovenverdiepingen gebruiken. Extra handig want hij zuigt ook onder het bed. Ik gebruik de robotstofzuiger nu bijna dagelijks en ipv iedere dag met de stofzuiger door huis!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik vind hem heel handig je kan ...
Door Kevin op 17-6-2018

Ik vind hem heel handig je kan gewoon op de bank zitten of andere dingen doen, de robot stofzuiger doet zijn werk. Maakt alles goed schoon en via mobiel kan je een tijd instellen hoelaat die aan moet

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Prima robot stofzuiger. Doet wat hij moet ...
Door Robert58 op 16-6-2018

Prima robot stofzuiger. Doet wat hij moet doen. Makkelijk in te stellen . Soms wat moeite om zijn oplaadstation terug te vinden, maar dat komt door onszelf. Maakt goed schoon. Enige minpunt, prijzig

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
De iRobot Roomba 671 is snel i ...
Door Pepijn op 12-6-2018

De iRobot Roomba 671 is snel i bedrijf. De App werkt uitstekend en vanaf elke locatie. De zuig prestatie zijn perfect. Zelfs in de hoeken is alle stof verdwenen. Voor elke vloer geschikt, of het nu laminaat, plavuizen of laminaat i.s Rondom de gordijnen past de snelheid zich aan maar gaat er prima onderdoor. het geluidsniveau is wat hoog, minder hoog dan een reguliere stofzuiger, maar als je licht slaapt hoor je hem zeker. Ik raad deze iRobot Roomba 671 zeker aan. als je wat meer wilt uitgeven zou ik de versie nemen met de virtuele muur optie.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van iRobot Roomba 671
Gemiddelde score redacteuren
8,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor iRobot Roomba 671
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de iRobot Roomba 671.
Website testen
Wat vonden andere testers van de iRobot Roomba 671? Onze eigen test van de Roomba 671 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
iRobot Roomba 671: Veelzijdige robot presteert uitstekend
8,3
5-6-2018
BesteProduct.nl

Deze Roomba presteert uitstekend op zowel vloer als laagpolig tapijt. De robotzuiger heeft aan de voorzijde één veegkwast en aan de onderkant een gemotoriseerde borstel waarmee hij prima resultaten boekt. Aan de polen van het tapijt blijft soms wat vuil achter, maar er zijn maar weinig robotstofzuigers waarbij dit wèl goed lukt. Deze iRobot heeft wifi en het reinigingsschema kan via een gebruiksvriendelijke app worden ingevoerd. Is er een storing dan wordt deze d.m.v. een audiobericht in het Nederlands doorgegeven. Zo weet je direct weet wat het probleem is. Het geluidsniveau is circa 65 dB en dit is vrij laag. Heeft met 0,3 liter een kleine inhoud en er zit geen virtuele muur bij, maar het over resultaat ben ik erg enthousiast. En dat voor een keurig bedrag van 350 euro. Een dikverdiende kooptip met (op het moment van testen) één kanttekening: dit nieuwe model is online nog lastig verkrijgbaar. Hopelijk krijgt iRobot het snel voor elkaar dit product breed beschikbaar te maken.

BesteProduct.nl
iRobot Roomba 671: Veelzijdige robot presteert uitstekend
8,3
5-6-2018
BesteProduct.nl

Deze Roomba presteert uitstekend op zowel vloer als laagpolig tapijt. De robotzuiger heeft aan de voorzijde één veegkwast en aan de onderkant een gemotoriseerde borstel waarmee hij prima resultaten boekt. Aan de polen van het tapijt blijft soms wat vuil achter, maar er zijn maar weinig robotstofzuigers waarbij dit wèl goed lukt. Deze iRobot heeft wifi en het reinigingsschema kan via een gebruiksvriendelijke app worden ingevoerd. Is er een storing dan wordt deze d.m.v. een audiobericht in het Nederlands doorgegeven. Zo weet je direct weet wat het probleem is. Het geluidsniveau is circa 65 dB en dit is vrij laag. Heeft met 0,3 liter een kleine inhoud en er zit geen virtuele muur bij, maar het over resultaat ben ik erg enthousiast. En dat voor een keurig bedrag van 350 euro. Een dikverdiende kooptip met (op het moment van testen) één kanttekening: dit nieuwe model is online nog lastig verkrijgbaar. Hopelijk krijgt iRobot het snel voor elkaar dit product breed beschikbaar te maken.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de iRobot Roomba 671 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 249,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,0
laagste prijs
€ 249,00
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen iRobot Roomba 671Specificaties van iRobot Roomba 671

Model

Type/soort
stofzuiger
Nat en/of droog
droog
Kleuren
zwart

Prestatie

Voltage
14,4 volt
Laadtijd
2 uur
Bedrijfstijd
60 min
Geluidsniveau
58 dB

Stofopvang

Stofopvang
stofreservoir
Indicatie vol
Ja
Inhoud
0,6 liter

Bediening

Ingebouwd display
Nee
Timer (uitgestelde start)
Ja
Afstandsbediening
Nee

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
9,2 cm
Breedte
34 cm
Diepte
34 cm
Gewicht (met toebehoren)
3 kg

Algemeen

EAN
5060359287175
Partnumber
5060359287175
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018
Releasedatum
November 2018

Product

Overige bijzonderheden
Afstandssensoren <br> Afgrondsensoren <br> Botssensoren <br> Anti-vastloop functie

Extra

Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Gewicht
3600 gram
Jaarlijks energieverbruik
2 kWh
Batterijcapaciteit
1800 Ah
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer, kale vloer
Nat en/of droog
droog
Vuilafscheidingsmethode
filtrerend
Stof capaciteit
0,6 liter
Indicator voor volle stofreservoir
Nee
Stofopvang
zakloos
Vermogen
2 watt
Geluidsniveau
61 dB
Gebruikstijd
90 min
Correct gebruik
Thuis
Luchtfilters
HEPA
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
8,0
Beoordeling consumenten
8,0
Prijs / kwaliteit
10,0