Volg ons

De beste robotstofzuigers vergelijken

Profiel foto Jeroen Boer
Jeroen Boer
Expert robotstofzuigers
Een robotstofzuiger maakt zelf je vloer schoon
Zelf stofzuigen hoeft niet meer dankzij een robotstofzuiger. Zet de robotstofzuiger aan en hij zal zelf heel je vloer schoonmaken. De goedkopere modellen gaan random door je kamer heen en zullen uiteindelijk alle plekjes een keer gezogen hebben. Sommige duurdere modellen bevatten speciale sensoren om de ruimte in kaart te brengen. Tevens zijn de beste robotstofzuigers voorzien van een app voor de smartphone. Hiermee kun je de robotstofzuiger op afstand starten. Handig, want zo wordt je huis gestofzuigd als je niet thuis bent. Andere verschillen zitten in accutijd, zuigvermogen en de inhoud van de stofbak. Want die moet je helaas nog wel zelf legen. Kijk dus goed naar al deze eigenschappen om de voor jou beste robotstofzuiger te bepalen.
t/m
148 producten
Sorteren op:

Laad meer producten

Best geteste robotstofzuigers door BesteProduct.nl


Meest recent geteste robotstofzuigers door BesteProduct.nl

7,4
Geen prijzen
De Zoef Sjaan SR806W presteert erg goed op een gladde vloer, maar heeft iets meer moeite op een laagpolig tapijt. Uit ervaring weet ik dat dit voor veel robotstofzuigers een lastig klusje is. 'Sjaan' heeft twee veegkwasten aan de voorzijde. Deze vegen het vuil naar de 7 cm brede zuigmond, wat op tapijt soms niet helemaal lukt. Je kan op deze Zoef een reinigingsschema instellen via een app die zeer gebruiksvriendelijk werkt. De robot heeft een stofinhoud van 0,4 liter en weet na het zuigen het oplaadstation makkelijk terug te vinden. Komt inclusief virtuele muur en een natte dweilfunctie. Laatstgenoemde had wat mij betreft achterwege gelaten kunnen worden. Met een dweiltje van 25x16 cm kun je nu eenmaal geen grote ruimte schoonmaken. Door het ontbreken van een roterende borstel en haar prestaties op tapijt, vind ik de prijs van 400 euro een tikkeltje te hoog. Hierdoor mist Sjaan haar kooptip.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Lees de hele review
8,2
In tegenstelling tot andere modellen heeft de Samsung POWERbot Smart Control aan de voorkant geen veegkwasten zitten die het vuil uit de hoeken kunnen vegen. In plaats daarvan heeft de fabrikant het Auto Shutter systeem bedacht. Dit systeem werkt prima op zowel een harde vloer als laagpolig tapijt. Hulde. Onder de robot zit een 29 cm brede borstel die automatisch gaat draaien wanneer de robot gaat rijden. Al met al maakt dat hierdoor het resultaat van een stofzuigbeurt erg goed is. Prettig is ook de Samsung Connect-app. Hiermee kun je de robot op afstand aan- en uitzetten. Ook kun je ‘m besturen, kiezen hoe je ‘m wilt laten reinigen, het reinigingsschema aanpassen en je reinigingsgeschiedenis aflezen. Op dit moment betaal je voor de POWERbot Smart Control zo'n 500 euro. Dit is een hoop geld, maar hij krijgt van mij een kooptip omdat zijn prestaties erg goed zijn, hij goed is in de hoekjes en bovendien over wifi beschikt.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Lees de hele review
7,9
Geen prijzen
De LG Hom-Bot Turbo valt direct op door zijn vorm, het is haast 'een vierkant'. Hierdoor kunnen de twee veegkwasten die circa 5 cm uitsteken prima de hoeken bereiken. De veegkwasten weten het vuil op een gladde vloer goed richting de zuigmond te vegen. Iets wat helaas niet altijd lukt op een laagpolig tapijt. Overigens is dit niet uitzonderlijk, veel fabrikanten krijgen dit niet perfect voor elkaar. Naast de veegkwasten heeft de VSR8600RR ook nog eens een circa 17 cm brede roterende borstel. Door deze voorzieningen én de zuigkracht, is het resultaat op een gladde vloer en laagpolig tapijt uitstekend. Storingen worden met een audiobericht in het Nederlands en met een geluidssignaal gemeld. Je hoort zelfs hoe je de klacht kan verhelpen. Je kunt bij deze LG geen reinigingsschema invoeren en dat vind ik het grootste gemis aan deze stofzuiger. Wifi heeft hij ook niet en een virtuele muur wordt eveneens niet standaard meegeleverd. Op dit moment kost deze LG circa 350 euro. Zijn prestaties zijn erg goed en de Nederlandse audiohulp is daadwerkelijk handig. Dit zijn voor mij de belangrijkste redenen om hem tóch een kooptip te geven.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Lees de hele review
8,3
Deze Roomba presteert uitstekend op zowel vloer als laagpolig tapijt. De robotzuiger heeft aan de voorzijde één veegkwast en aan de onderkant een gemotoriseerde borstel waarmee hij prima resultaten boekt. Aan de polen van het tapijt blijft soms wat vuil achter, maar er zijn maar weinig robotstofzuigers waarbij dit wèl goed lukt. Deze iRobot heeft wifi en het reinigingsschema kan via een gebruiksvriendelijke app worden ingevoerd. Is er een storing dan wordt deze d.m.v. een audiobericht in het Nederlands doorgegeven. Zo weet je direct weet wat het probleem is. Het geluidsniveau is circa 65 dB en dit is vrij laag. Heeft met 0,3 liter een kleine inhoud en er zit geen virtuele muur bij, maar het over resultaat ben ik erg enthousiast. En dat voor een keurig bedrag van 350 euro. Een dikverdiende kooptip met (op het moment van testen) één kanttekening: dit nieuwe model is online nog lastig verkrijgbaar. Hopelijk krijgt iRobot het snel voor elkaar dit product breed beschikbaar te maken.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Lees de hele review

Robotstofzuiger: de populairste merken