Volg ons

Bosch GlassVac

Voor- en nadelen van de Bosch GlassVac

Voordelen

  • Goede bouwkwaliteit
  • Nuttige accessoires
  • Goede zuigkracht
  • Makkelijk schoon te maken

Nadelen

  • Duur
  • Matige accu
  • Dop moeilijk open te krijgen

Onze test
Consumententest | op
7,3

Bosch GlassVac: komt niet mee met de concurrentie

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Bosch GlassVac is een mooie ruitenreiniger met een goede set accessoires, maar is vergeleken met de concurrentie te duur. Op het moment van schrijven is de winkelprijs 72 euro en dan valt met name de accu erg tegen. Wel is de zuigkracht uitstekend en zijn de accessoires erg goed. De afneembare microvezelzeem is lekker makkelijk schoon te maken (kan zo de wasmachine in) en dat geldt ook voor de rest van het apparaat.

Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 131 reviews
Consumententester
vanaf 79,99
Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 131 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Bosch GlassVac kost op het moment van schrijven 72 euro en dat is fors voor een product met relatief weinig functionaliteit. Er worden wel nuttige accessoires meegeleverd en de zuigkracht is goed, maar dat doet de concurrentie met een grotere accu ook.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De GlassVac heeft de degelijkheid die we van Bosch' gereedschap gewend zijn. Het apparaat ziet er niet stijlvol uit, maar is functioneel opgebouwd en geeft een bevredigende klik bij het wisselen van de zuigkop. Door gebruik te maken van een micro-USB-poort voor het opladen kan ik gemakkelijk ergens een oplader uit de kast trekken zonder er bij na te denken of het wel de juiste is (handig!). Ook is de oplaadpoort netjes afgedekt met een stukje rubber zodat er niet zo makkelijk water in komt. De dop voor het waterreservoir zit wel behoorlijk vast en is dus lastig om los te krijgen, maar daardoor krijg je ook vertrouwen in de waterdichtheid.
9,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
Er kan weinig worden verprutst aan het gebruiksgemak van een ruitenreiniger en Bosch scoort hier dus ook erg goed. Er is een aan-/uitknop voor het inschakelen van het apparaat en als je wil wisselen van zuigkop dan gaat dat ook via een opvallende rode knop. De extra smalle zuigkop is erg handig voor kleine ruitjes of ramen met ingewikkelde vormen. De sproeiapplicator met microvezeldoek doet zijn werk naar behoren, maar het kost relatief veel kracht om te wisselen tussen de kleine en grote zeem. De microvezel doekjes zijn afneembaar, waardoor ze makkelijk schoongemaakt kunnen worden.
7,0
Resultaat
(Weging 30%)
Hoewel de zuigkracht uitstekend is en een raam dus vrij snel droog is, lijkt de zuigende werking niet tot de puntjes van de zuigkop te komen. Hierdoor blijft er soms een streep water achter dat tussen de twee rubberen lamellen vandaan komt. Jammer, want verder doet het apparaat het uitstekend.
6,0
Accu
(Weging 20%)
De Bosch GlassVac houdt het ongeveer 35 minuten vol met één keer opladen, maar dat is gezien de prijs behoorlijk magertjes. Andere ruitenreinigers die ik heb getest met een vergelijkbare prijs hielden het vaak twee keer zo lang uit. In kleinere huishoudens is 35 minuten waarschijnlijk meer dan genoeg om alle ramen droog te krijgen, maar voor 72 euro verwacht je meer.

7,3
Eindscore test
Bosch GlassVac
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Bosch GlassVac

Gemiddelde score gebruikers

8,3
Inmiddels hebben 20 gebruikers hun mening gedeeld over de GlassVac van Bosch en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de GlassVac vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Ik moet bekennen: Bosch is een van ...
Door Olga20000 op 30-7-2018

Ik moet bekennen: Bosch is een van mijn favoriete merken. Toch heb ik er niet aan gedacht om zo’n ruitenreiniger aan te schaffen. Omdat ik niet zo weg ben van allerlei ‘onzin’ apparaten die een oplossing bieden voor iets dat je met een sponsje en een doek kan doen. Deze ruitenreiniger kreeg ik ook gratis ter test en wat heeft Bosch mij in positieve zin verrast! Ik val meteen met deur in huis: deze ruitenwasser is geweldig en ik had hem allang moeten aanschaffen. Ik hou er helemaal niet van om ramen te zemen en stel deze klus ook zo lang mogelijk uit. Ik ben vast niet de enige. Wat mij altijd weerhoudt is de rommel met water en spetters, wrijven totdat alles droog is om vervolgens allerlei strepen en een matte waas te ontdekken. Een teleurstellende klus: veel tijd en inspanning met een matig resultaat. En dat is nou juist waar deze ruitenwasser goed in: door het sproeien komt het water nagenoeg alleen op de ramen. Bijna geen gespetter. Met de brede waskop kon ik de grote ramen goed doen. Die kop vond ik ook groot genoeg. Met de kleinere waskop kon ik raampjes zoals in de voordeur, en spiegels in de badkamer en in de hal doen. En die zuigkop! In een paar minuten was alles droog en werkelijk geen strepen of waas te ontdekken. Maar vooral ook hoe snel dat allemaal ging. Ik was een fractie van de tijd kwijt die ik normaal gesproken nodig heb om ramen te zemen. En geen teleurstellingen. Deze ruitenreiniger heeft ook andere positieve punten. Zo is de lader van een USB aansluiting voorzien. Dus makkelijk vervangbaar. Ook is hij makkelijk in gebruik. Al na één keer te gebruiken is het duidelijk wat je er mee kan. Ik heb er niet alleen ramen en spiegels mee gewassen, maar ook afdekpanelen en tegels in de badkamer. In feite alles wat glad is en wat je met nat sponsje zou schoonmaken kan je hiermee zeer snel reinigen. Is alles perfect? Nou... Ik heb een paar opmerkingen. Eerst de handleiding. Afbeeldingen zijn achterin het boekje geplaatst en zijn niet uitklapbaar. Bij de eerste vermelding van afbeeldingen in de handleiding wordt niet vermeld waar je ze kan vinden. Pas op de volgende pagina wordt er naar het einde van het boekje verwezen. Verder zou ik het heel fijn vinden als zowel de waskop als de afzuigkop een beetje (30-40 cm) uitschuifbaar waren. Bij sommige ramen van mijn appartement op de 3e verdieping kon ik niet bij alle hoekjes komen en dat is heel jammer. Verder eerlijk is eerlijk: bij de randen van de ramen kon de ruitenreiniger beter. Bij de randen was er een stukje van 1 á 2 cm breed waar wel nog een beetje water achterbleef. Echter was het zo weinig dat ik het niet erg vond. Even dat randje droogvegen met een doek is niks vergeleken met het hele raam droogvegen. Oh, en ik zou extra wasdoeken waarderen. Maar alles bij elkaar, een geweldig apparaat dat ik aan mijn beste vriendin heb aanbevolen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Eerste algemene indruk Ik heb altijd gedacht dat ...
Door vivianne op 27-7-2018

Eerste algemene indruk Ik heb altijd gedacht dat dit soort apparaten een soort van “alles in 1 ding” waren. Was dan ook wat verbaasd toen ik het uitpakte en een handmatig sproeiflesje zag met een wasser en een trekker met een stofzuiger er aan. Dat maakte me wat kritisch over de toegevoegde waarde. Maar eenmaal in gebruik was dat snel verdwenen. Het geeft zo veel minder geknoei met water, niet de hele vensterbank of vloer is nat met het ramen zemen, geen gespetter meer. De ramen zijn schoner, zeker als je net als ik niet zo vaak ramen lapt. Je kunt het makkelijk even snel pakken bv voor 1 raampje, deur of ander oppervlak. Als je toch het hele huis in 1x wilt doen kan de accu dat ook aan. Ook voor smalle raampjes is het geschikt, hij heeft nl 2 maten wasser en trekker. De gebruiksaanwijzing en de plaatjes zijn duidelijk. Het apparaat is eenvoudig in bediening en ligt goed in de hand. Het is een kwestie van even de handigheid er in krijgen en voor je het weet zijn al je ramen schoon. Mijn ervaring De aanbevolen Bosch glasreiniger kon ik niet vinden. Een klein probeer flesje erbij was fijn geweest. Nu ben ik eerst met een eigen mix bezig geweest, maar dat werd niet streeploos. Toen van dat speciale spul gehaald van een ander merk, in de hoop dat dat beter ging. Het scheelde wel wat, maar ik hou een paar streepjes. Misschien nog wat meer oefenen ;-) Eerst drukte ik bv te hard, wat meer strepen gaf. Het is ook al weken erg warm en droog weer (25 a 30 gr), waardoor het sop vanzelf al snel opdroogt. Dat komt het netjes ramenlappen ook niet ten goede. Bij randen/zijkanten gaat hij makkelijk over het randje, waardoor het langs de randen vochtig blijft, wat strepen/vlekken geeft. Bij hogere ramen middenin stoppen geeft ook strepen/aanzet. In die zin dus niet anders dan met een gewone trekker. Het apparaat zit zichzelf in de weg bij vensterbanken en andere obstakels. Als je vensterbank direct onder het raam zit kun je dus niet netjes tot onder toe ‘zuigen’. Als je hem te ver kantelt zuigt hij het vocht nl niet meer weg. Of je hem dan bv op z’n kop kunt houden om ondersteboven het laatste stukje te doen, of op z’n zij is me niet duidelijk. Verwonderd over het resultaat Mijn keukenramen waren al schandalig lang niet gezeemd en echt vies en vettig. Normaal had ik ze eerst voor moeten soppen. Nu waren ze in 1 keer stralend schoon! En het water in de zuiger was pik zwart. Ik kan me wel voorstellen dat het schoner zeemt dan de gewone manier, omdat hij het sopwater, en alles wat er in zit, opzuigt ipv met een trekker of zeem over het raam wegveegt. Dat is denk ik de ware magie van dit apparaat; Het sop en de wasser maakt het vuil los en de zuiger haalt het ter plekke weg. Mijn eerste test waren de douchetegels, na het douchen. Ik schrok hoeveel water daar van af kwam! Vooral met donkere of hoogglans tegels, glas of rvs elementen lijkt me het ideaal om ontsierende water en kalksporen te voorkomen. Ook ideaal bij vochtproblemen in de badkamer/huis. Mijn deuren en koelkast werden ook makkelijk schoon, zonder geknoei en gespetter. Ook op andere gladde, afneembare oppervlakken werkt het prima. De grootste test was voor mijn deur-formaat spiegel, waar je echt alles op ziet. Die lukte best netjes. Alleen net als met de ramen niet netjes bij de zijranden, omdat hij op de (platte)lijst pakte. Volgende keer houd ik dus een doek voor de randjes bij de hand. Verbeter punten De wisserbladen zijn het belangrijkste én kwetsbaarste onderdeel van het apparaat. Beschermkapjes/doosje of andere manier om ze goed beschermd op te bergen zou een mooie toevoeging zijn voor de duurzaamheid. Uitneembaar tankje had ik handig gevonden. Om echt goed leeg te kunnen gooien en om schoon te maken, het water is soms nl best smerig.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb de Bosch GlassVac mogen testen ...
Door Bas op 27-7-2018

Ik heb de Bosch GlassVac mogen testen en ben aangenaam verrast. Ik vind ramenlappen een rotklus en een hoop werk. De GlassVac maakt met een stuk makkelijker om te doen. De ramen zijn snel en streeploos schoon met de spuitbus wisser. De waterzuiger zorgt ervoor dat er geen watergeknoei is en je dus geen zooi hebt. En bovendien niet van alles hoeft te verplaatsten (scheelt ook weer werk!). Ook autoramen en tegeltjes zijn goed te doen hiermee. Nadeel is wel de positie van de wisser tov de spuitopening. Als deze op breedte spuit staat, dan spuit hij tegen de achterkant van de wisser. Daarnaast is de wisser minder geschikt voor viezere oppervlakken, aangezien het doekje van de wisser vrij snel verzadigd raakt. Dan moet je hem tussendoor uitspoelen. En dan is het nut van dit principe er niet meer.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb voor reshift dit product mogen ...
Door Linda op 25-7-2018

Ik heb voor reshift dit product mogen testen. Had al wel wat ervaring met een andere elektrische ramenwisser, maar deze bosch scoort toch echt een heel stuk beter. Bij het uitpakken was ik al zeer verrast doordat je verschillende maten opzetstukken hebt, waardoor je ook de smallere raampjes gemakkelijk kunt zemen. Zo ook bij de sproeier, welke 2 verschillende maten opzetkoppen heeft. Heb mijn nieuwsgierigheid aan de kant gezet en heb de accu eerst, zoals behoort volledig opgeladen, wat overigens niet zo gek lang duurde. De sproeier Het gebruik van de sproeier is vooral voor ramen met vieze vingers of niet zo heel vuile ramen erg geschikt. Ook moeten ze niet al te groot zijn, anders knijp je je een ongeluk in de sproeier. Echter wanneer er wat meer vuil en zand aan te pas komt, is het gebruik van de sproeier toch wel wat omslachtig. Je moet continue dat doekje schoonmaken. Dus dan is een emmer met sop wel een aanrader. Opvallend is dat deze sproeier mooi stabiel staat, doordat hij breed is aan de onderkant en dus niet zo snel zal omvallen. De wisser Ook deze is net als de sproeier breed aan de onderkant en staat dus stabiel. Licht lekker in de hand en is niet te hoog, zodat je bij sommige kozijnen met vensterbank ook beter tot de onderkant kan doorzemen. Ook kan hij horizontaal gebruikt worden. De wisser gaat soepel over de ramen heen en neemt de hoekjes ook goed mee. De ramen zijn streeploos schoon. Wel neem ik voordat ik de ramen zeem, eerst de binnenkant van de kozijnen goed af, zodat daar geen druppels vanaf kunnen komen. In de badkamer heb ik ook nog even.gespeeld met dit apparaat. De douchedeuren zagen er weer streeploos uit, scheelde een hoop tijd (sta normaal altijd na het zemen toch nog de strepen met een theedoek uit te wrijven, wat nu niet nodig was). De betegelde muren en vloer heb ik ook onder handen genomen, ook deze waren goed droog, zonder druppels, ondanks dat er voegen tussen de tegels zitten. Dus voor gemorste drankjes, is deze ook goed te gebruiken. De autoramen nog even snel mee afgenomen voor we op vakantie gingen. Was ook heel goed te doen! Nu graag nog een oplossing met een verlenging, zodat ik de ramen boven ook goed kan doen!! Al met al, zeer tevreden met dit apparaat!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Via Testpanel.nl heb ik deze Bosch GlassVac ...
Door Opperheks1809 op 25-7-2018

Via Testpanel.nl heb ik deze Bosch GlassVac mogen testen en het apparaat is mij goed bevallen. De eerste keer dient de accu goed opgeladen te worden, maar dan kunnen er echt veel ramen mee gedaan worden. De handleiding is duidelijk, waardoor mensen er gelijk mee aan de slag kunnen. De sproeier van het apparaat was niet helemaal mijn favoriet, omdat er net als bij een plantenspuit geknepen moet worden om het water met schoonmaakmiddel eruit te krijgen. Tevens is het doekje dat erbij geleverd is redelijk omslachtig, want als er bijvoorbeeld zand op het raam zit moet men uitkijken dat er geen strepen op het raam komen en deze komt lastig in de hoekjes. Het apparaat zelf zorgt ervoor dat de ramen streeploos schoon worden zonder al te veel moeite, het apparaat kan gedraaid worden om ook in de hoekjes te kunnen komen. Het grootste voordeel is dat men niet bedraad hoeft te werken doordat er een accu in zit en het apparaat is vooral niet zwaar. Met name voor mensen die problemen met de handen hebben is dit apparaat een aanrader, er hoeft geen zeem meer uitgewrongen te worden, waardoor de handen gespaard worden. Tevens laat de trekker zich goed uitspoelen onder de kraan en het apparaat kan leeggemaakt worden door een knop te draaien. Kortom: een grote aanrader!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Bij het uitpakken van het product was ...
Door Lisette op 24-7-2018

Bij het uitpakken van het product was ik wat kritisch. Mijn eerste indruk was een soort kruimeldief. Ik dacht eerlijk gezegd dat dit nooit goed kon werken. Ik ben een ramp met ramen zemen. Meestal zien mijn ramen er erger uit na het zemen, dan ervoor. Ofwel slechter kon het niet worden. Aan de slag dan maar. Er zit een aparte soort plantenspuit bij welke je vult met water of water met schoonmaakmiddel. Ik heb LG ramenwasser gebruikt hiervoor. Wat inspuiten van een kleine afstand, de wasser eroverheen halen. En toen met de Glassvac zelf aan de slag. Ik haal deze over de ramen heen en ik moet zeggen dat ik een paar minuten met verbazing heb staan kijken naar het resultaat. Voor het eerst geen strepen! Ik hoef niet na te boenen (wat ik vroeger wel altijd moest). Daarna uitgeprobeerd op de glazen salontafel, ook superschoon. De vitrinekast, de douchecabine. Ik zou het schoonmaken bijna leuk gaan vinden. Op een gegeven moment kreeg ik wel een lamme arm, maar toen had ik al heel wat oppervlaktes gehad. Kortom, het lijkt een beetje simpel, maar dat hoeft niet te betekenen dat het niet werkt. Ik ben blij verrast! Het enige wat ik jammer vind is dat ik mijn ramen op de eerste verdieping niet kan doen. Met hoogtevrees krijg je mij geen ladder op. Een verlengstuk oid had geweldig geweest.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik was ontzettend benieuwd toen ik deze ...
Door Ann75 op 24-7-2018

Ik was ontzettend benieuwd toen ik deze mocht testen; na open van de doos sprak alles voor zich. Geen lastige bediening en een duidelijke omschrijving. Na opladen was ik benieuwd of ik alle ramen binnen en buiten in 1 keer kon schoonmaken. Dit was zeker het geval. Dus een prima accu! Steeploos schoon waren de ramen, maar halverwege moet je toch even het wissertje uitspoelen. Het spuitflesje vond ik ietwat onhandig, beetje klein en je kunt alleen rechtop spuiten. Het droogtrekken vond ik op de recht toe - recht aan - ramen wel goed. Maar je kunt m niet schuinhouden, dus voor de autoruiten vond ik het lastig en krijg je m niet goed droog ook niet met het kleine opzetstuk. Heb m ook gebruikt voor de badkamerwandtegels en het was een blinkend resultaat!! Al met al een prima apparaat!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb de Bosch GlassVac mogen testen ...
Door Ingrid Schermer op 24-7-2018

Ik heb de Bosch GlassVac mogen testen en ben erg enthousiast. Hij is zeer compact en super licht. De onderdelen zijn makkelijk te wisselen en hij is handig in gebruik en laat geen strepen achter. De spuit moet je wel goed recht houden anders sproeit hij niet goed, maar als je daar op let werkt het prima. Ik heb een huis met veel ramen en ik was erg benieuwd hoelang de accu mee zou gaan. Maar ik heb makkelijk alle ramen en spiegels kunnen doen zonder de accu opnieuw te moeten opladen. Ook viel het me mee hoelang het duurde voordat het reservoir vol was. De wisser werkt echter alleen echt goed van boven naar beneden en daarom blijft er langs de kozijnen soms wat water achter op het raam. Vind ik geen probleem omdat ik uit gewoonte de randen altijd afneem met een oude theedoek. Voor ramen, spiegels en de douche vind ik hem ideaal. Voor autoramen vind ik hem niet geschikt omdat je niet overal goed bij kan. De gebruiksaanwijzing is erg summier maar het is niet moeilijk om uit te vinden hoe alles werkt. Jammer is wel dat het moeilijk is in te schatten hoeveel ruitenreiniger je het beste kunt gebruiken.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb het pakket binnen gekregen en ...
Door L.Veninga op 24-7-2018

Ik heb het pakket binnen gekregen en vrijwel meteen aan de slag gegaan. De manier om ramen te wassen vond ik wat minder omdat er niet zoveel water uit het spuitflesje komt dus heb na raam 3 er toch een emmertje water er bij gepakt. Het droogmaken vond ik briljant! De ramen zijn zo goed als streep loos en zien er spik en span uit. geen na druppeltjes op je ramen maar echt droog. Ik las later op de site ook dat je ook, andere, gladde oppervlaktes mee kan reinigen, dat is echt een cadeautje, je gooit per ongeluk een drankje om en met de wisser heb je het vocht zo weggehaald! Verder ook geschikt voor gladde tegeltjes en douchecabines dus kan gebruikt worden in de doucheruimte. Verder heb thuis brede vensterbanken en kan je op deze wijze ook makkelijk schoonmaken! Kortom, ik ben zeer tevreden, alleen het sproeiflesje mag van mij wat krachtiger zodat het wat meer water op het raam of de oppervlakte achterlaat.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Begonnen met de grote doorzon ramen aan ...
Door Jolanda op 24-7-2018

Begonnen met de grote doorzon ramen aan de buitenzijde. Deze ingespoten met het sproeiflesje, de microvezeldoek bevestigd en vervolgens het ruitoppervlak schoongemaakt. Conclusie: voor dergelijk grote ruiten is het sproeiflesje met bevestigde microvezeldoek erg klein, het flesjes spuit niet goed waardoor ik last kreeg van mijn hand. Deze combinatie als spons gebruiken is niet geweldig, niet beter als de gewone spons. Vervolgens de ruit drooggemaakt met de Glassvac. Deze geeft een zeer goed, schoon en droog resultaat en laat geen strepen na. De Glassvac glijdt gemakkelijk over het glas. Conclusie: Glassvac is goed, licht en handig in gebruik en werkt snel. Voor het schoonmaken van mijn vitrinekast zijn de kleinere hulpstukken handig, en hiervoor werkt het sproeiflesje met microvezeldoek wel goed, ook voor de hoekjes . Conclusie: sproeiflesje alsmede Glassvac werkt uitstekend voor kleinere oppervlakten. Deuren met reliëfglas, voorheen een lastige tijdrovende klus, de Glassvac maakt het mij gemakkelijk want hij glijdt over het glas en maakt het streeploos droog. Conclusie: ook prima geschikt voor reliëfglas. Eindconclusie: een fijn product wat ik zeker kan aanbevelen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bosch GlassVac
Gemiddelde score redacteuren
7,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bosch GlassVac
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,0
Website testen
De Bosch GlassVac is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Bosch GlassVac: komt niet mee met de concurrentie
7,3
6-11-2019
BesteProduct.nl

De Bosch GlassVac is een mooie ruitenreiniger met een goede set accessoires, maar is vergeleken met de concurrentie te duur. Op het moment van schrijven is de winkelprijs 72 euro en dan valt met name de accu erg tegen. Wel is de zuigkracht uitstekend en zijn de accessoires erg goed. De afneembare microvezelzeem is lekker makkelijk schoon te maken (kan zo de wasmachine in) en dat geldt ook voor de rest van het apparaat.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Ruitenreinigers betaal je op dit moment voor de Bosch GlassVac te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de GlassVac, maar overweeg ook een andere Ruitenreiniger te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
7,0
laagste prijs
€ 79,99
prijs/kwaliteit
3,5

Laagste prijzen Bosch GlassVac


Specificaties van Bosch GlassVac

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
06008B7000
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018
Releasedatum
September 2018
EAN
3165140920148

Watertank

Inhoud waterresservoir
0,11 liter
Afneembaar waterresservoir
Ja

Stomen En Gebruik

Bedrijfstijd
30 min.

Overig

Gewicht zonder toebehoren
0,7 kg

Extra

Type/soort
stofzuiger
Diepte verpakking
295 mm
Hoogte verpakking
150 mm
Breedte verpakking
190 mm
Gewicht
1211 gram
Diepte
16,20 cm, 162 mm
Hoogte
22,20 cm, 222 mm
Breedte
9,60 cm, 96 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,0
Beoordeling consumenten
8,3
Prijs / kwaliteit
3,5