Volg ons

Braun Series 3 - 3010 BT

Voor- en nadelen van de Braun Series 3 - 3010 BT

Voordelen

  • Goede prijs
  • Doordacht ontwerp
  • Uitstekend gebruiksgemak
  • Veel opzetstukjes

Nadelen

  • Geen olie meegeleverd
  • Reis etui te klein voor scheerapparaat

Onze test
Expertreview | op
8,2

Braun Series 3 - 3010 BT: Een betaalbaar kwaliteitsproduct

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Braun Seris 3 3010BT is een degelijk scheerapparaat met een gepaste prijs. Het doordachte design zorgt er voor dat er geen overbodige nattigheid achter klepjes blijft zitten en alle knoppen doen precies wat je verwacht. Het scheerresultaat is uitstekend, maar kan nog niet op tegen een ouderwets mesje en een beetje schuim. Als je vrijwel elke dag scheert gaat de batterij ongeveer twee weken mee en schoonmaken is een eitje. Het is alleen jammer dat er voor het onderhoud geen flacon olie wordt meegeleverd.

Na de (gratis) ANWB-routekaarten, de Michelin kaarten van Frankrijk voor de vakanties, de gedetailleerde kaarten van Defensie met kaartcoördinaten op de meter nauwkeurig en Google Maps brak ook voor mij het tijdstip voor een navigatiesysteem aan. Vooral bij toerritten op de motor maakte ik kennis met wegen en routes waar je normaliter niet zo gemakkelijk terecht zou komen. Om de ritten met de auto achteraf terug te kunnen zien heb ik de dashcams aan mijn testrepertoire toegevoegd.
Albert Wester
Albert Wester
Arnhem • 12 reviews
Redacteur
vanaf 86,62
Na de (gratis) ANWB-routekaarten, de Michelin kaarten van Frankrijk voor de vakanties, de gedetailleerde kaarten van Defensie met kaartcoördinaten op de meter nauwkeurig en Google Maps brak ook voor mij het tijdstip voor een navigatiesysteem aan. Vooral bij toerritten op de motor maakte ik kennis met wegen en routes waar je normaliter niet zo gemakkelijk terecht zou komen. Om de ritten met de auto achteraf terug te kunnen zien heb ik de dashcams aan mijn testrepertoire toegevoegd.
Albert Wester
Albert Wester
Arnhem • 12 reviews
Redacteur
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De adviesprijs die Braun aangeeft voor dit apparaat is € 109,99. Online is hij al te koop voor € 71,00. Dat is een behoorlijk verschil en dit zal vermoedelijk te maken hebben met het introductiejaar. Wil je alle mogelijkheden van dit apparaat gebruiken (scheren, trimmen op verschillende lengtes, snor en bakkebaarden bijwerken) dan is de 3010BT de huidige prijs van € 71 zeker waard.
8,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
De Braun 3-3010 BT is een uitbreiding van het eenvoudigste model uit de S3-serie met een met 3-in-1 tool voor precisiestyling die bestaat uit een trimmerkop en 5 kammen van 1, 2, 3, 4 en 7 mm. Je kunt het apparaat zowel droog als nat gebruiken. Het scheerappraat is uitgerust met de noodzakelijke voorzieningen: een aan-/uitschakelaar, een groen oplaadlampje, een rood “low” lage capaciteit indicatielampje en een aanduiding wanneer het messenblok vervangen dient te worden (na ongeveer 18 maanden en dat messenblok kost ongeveer € 35,-). Na het vervangen van de messen moet je gedurende 3 seconden met een balpen de resetknop inhouden om de teller te resetten. In de beschrijving wordt echter niet aangegeven waar deze knop zit en ik heb hem zelf ook niet kunnen vinden.
7,0
Accu
(Weging 5%)
Een volledig opgeladen accu moet volgens de gebruiksaanwijzing ongeveer 45 minuten mee gaan en het opladen duurt ongeveer 1 uur. Mocht je dat een keer vergeten dan is een oplaadbeurt van 5 minuten voldoende voor één scheerbeurt. Het “lage capaciteit”-indicatielampje gaat knipperen wanneer de capaciteit van de accu laag is.
8,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De Braun ziet er fraai uit in de twee kleurtonen zwart en cyaan. Het apparaat ligt goed in de hand en is met een gewicht van 200 gram niet te zwaar. De rubberen antislip-zijkanten geven prima grip, waardoor het scheerapparaat ook niet uit je handen glijdt als hij nat is. De plastic beschermkap is erg praktisch: hij valt over de aan-/uitschakelaar en is aan de bovenkant voorzien van sleuven, waardoor hij beter opdroogt na bijvoorbeeld een afspoelbeurt. Het geluidsniveau is aanvaardbaar, maar er zijn stillere scheerapparaten verkrijgbaar. Op de stekker staan veel tekst en symbolen waaronder een niet alle daagse “je mag het snoer niet doorknippen”.
7,0
Accessoires
(Weging 5%)
Deze uitvoering van de Braun Serie 3 is voorzien van een trimmerkop met 5 kammen van 1, 2, 3, 4 en 7 mm, een schoonmaakborsteltje, een reisetui en uiteraard een oplader. De bedoeling van het reisetui is me niet helemaal duidelijk geworden, want het scheerapparaat past er niet in. Mogelijk bestemd voor de oplader en de accessoires. In de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven om eenmaal per week een druppel naaimachine-olie op de trimmer voor lang haar, het scheerblad en de messenblokcassette te druppelen. Jammer genoeg is er niet een kleine flacon bijgeleverd, want ik vermoed dat in de meeste huishoudens tegenwoordig geen naaimachine-olie te vinden is.
8,0
Scheerresultaat
(Weging 35%)
Het scheerresultaat is zowel droog als onder de douche prima. Ook op de wat minder goed bereikbaar plaatsen worden geen restharen aangetroffen. Ik testte de Braun bij een dagelijkse scheerbeurt, maar ook bij een ‘baard’ van enkele dagen oud. Wel werkt de tip in de gebruiksaanwijzing goed: “Scheer u altijd voordat u uw gezicht wast”. Wanneer ik het scheerresultaat vergelijk met scheren met een mesje, ben ik niet geneigd om het scheerschuim en de mesjes in te ruilen. Wel kun je met de accessoire-set vrij gemakkelijk je snor, bakkebaarden of wenkbrauwen even “bijpunten”.
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 25%)
In de praktijk is de BT gemakkelijk en snel te gebruiken: eens in de 14 dagen opladen en het schoonmaken kan zowel droog (met het borsteltje) als nat (gewoon onder de kraan), maar vergeet niet eenmaal per week het druppeltje naaimachine-olie.

8,2
Eindscore test
Braun Series 3 - 3010 BT
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Braun Series 3 - 3010 BT

Gemiddelde score gebruikers

8,2
Inmiddels hebben 17 gebruikers hun mening gedeeld over de Series 3 - 3010 BT van Braun en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Series 3 - 3010 BT vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
De Braun 3010 BT is in mijn ...
Door BrunoB op 5-4-2020

De Braun 3010 BT is in mijn ogen een zeer goed scheerapparaat. Ik heb steeds een glad scheerresultaat en gebruik dit apparaat nu al een aantal weken. Ook wel handig dat het toestel gebruikt kan worden met scheerschuim en onder de douche, al gebruik ik het meestal droog. Dankzij de snelle oplaadfunctie kan je het apparaat al na 5 minuten weer gebruiken voor een scheerbeurt als het leeg is. Ik heb dit toestel gratis mogen ontvangen om het uit te testen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ze worden elke keer beter, vanaf 1960 ...
Door Bas Peet op 19-11-2019

Ze worden elke keer beter, vanaf 1960 nooit anders gehad dan Braun. Deze scheert erg fijn, moet wel wennen aan die dubbele messen, enkel mes werkt wat preciezer rond m'n snor. Accu gaat erg lang mee, ik denk dubbele scheertijd. Bas Peet.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik ben best tevreden over dit scheermachine. ...
Door WouterE op 3-9-2018

Ik ben best tevreden over dit scheermachine. Het apparaat ligt goed in de hand, het heeft een aangename vorm om vast te houden. Aangezien het draadloos is, kan je je vrij bewegen tijdens het scheren en hang je niet vast aan kabel. Het scheert glad en bezorgt mijn huid geen irritaties. Ook de haartjes op moeilijkere plaatsen (bv. de nek) worden goed bereikt. Nadat ik de 3010BT een tijd geprobeerd heb (ik heb dit toestel gratis ontvangen om het uit te testen), heb ik vastgesteld dat de batterij behoorlijk lang meegaat, na ongeveer een week moet ik het opnieuw opladen. Er is ook een handige beschermkap inbegrepen, die zorgt dat de mesjes intact blijven, ook als je het toestel bijvoorbeeld in een koffer steekt als je op reis gaat. Tevens is het toestel makkelijk zuiver te maken. Een nadeel is dat het apparaat best veel geluid maakt, voor mensen met gevoelige oren is het daarom wellicht niet ideaal.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb de Braun 3010BT nu een ...
Door Rene F. op 31-8-2018

Ik heb de Braun 3010BT nu een aantal weken in mijn bezit en na jaren van nat scheren was ik verrast hoe goed het scheerapparaat zijn werk doet en een glad resultaat opleverd. Het meest verrassende vondt ik dat je er nat mee kan scheren, hiervan had ik nog nooit gehoord, het werkt erg goed en de huid voelt goed aan na het scheren. Toen mijn vriendin de trimmer zag, wilde ze hem testen voor mijn hoofd (normaal gebruik ik een tondeuse) te scheren, hier is het trimhoofd, zonder kamopzet uitermate geschikt voor, hij scheert mijn hoofd nog korter als een tondeuse. Het scheerapparaat heb ik gratis gekregen om te testen en het is een blijvertje, ben er superblij mee. Enige minpuntje is het kleine tasje wat er bijzit, je kunt er de opzetstukjes in kwijt, maar ik had liever een groter tasje gehad waar alles in past

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het scheerapparaat ziet er modern uit en ...
Door J.Schipper op 25-8-2018

Het scheerapparaat ziet er modern uit en is makkelijk in gebruik. Je kan de kop er makkelijk afhalen om de trimmer er op te zetten, ook de 4 opzetstukken die er bijgeleverd zijn makkelijk op de trimmer te plaatsen zo kan je elk gewenste lengte kiezen om te trimmen. Zelf heb ik de Braun S3 nu een aantal weken in gebruik na hem gratis te hebben gekregen. Na een paar weken scheren ben ik goed aan dit apparaat gewend, het scheer resultaat is goed en glad. Wat ik heel makkelijk vindt is dat je gewoon lekker onder de douche kan scheren zo scheer ik mijn hoofd en stoppelbaard makkelijk in 1 keer. De trimmer is ook makkelijk in gebruik en trimt het lichaamshaar goed op lengte. Als je bent vergeten om de Braun S3 op te laden kan je hem in 5 minuten een beetje opladen zodat je je nog wel even kan scheren.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een zeer goed scheerapparaat en makkelijk in ...
Door Melvin van Nes op 23-8-2018

Een zeer goed scheerapparaat en makkelijk in gebruik. Met de Braun series 3 kan je gemakkelijk scheren en stylen in een. Door zijn 7 verschillende standen kan je makkelijk trimmen op de juiste lengte van 1 t/m 7 mm. Het scheren vind ik de series 3 niet beter als bijvoorbeeld een normale scheermes. Daar raad ik het product ook niet voor aan. Maar als je graag zou willen trimmen of lichaamshaar zou willen verwijderen dan is de series 3 een goede keus. Wat ik vooral fijn vond is dat je het apparaat ook met water kan gebruiken, iets wat voor mij erg handig was gezien mijn gevoelige huid. Ik mocht dit product gratis mogen ontvangen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
De Braun 3010 BT is een goede ...
Door Wouter van der Meule op 23-8-2018

De Braun 3010 BT is een goede trimmer en een fijn scheerapparaat. Ik gebruik dit scheerapparaat nu een aantal weken met een goed resultaat als gevolg. Daarnaast is het handig dat het scheerapparaat een snelle oplaad functie heeft, waardoor je het apparaat toch snel kan gebruiken als het leeg is. Tevens heeft het apparaat drie verschillende kopstukken om het scheren nog beter te maken. De Braun 3010BT heb ik overigens gratis ontvangen om het uit te testen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb dit scheerapparaat nu ongeveer 3 ...
Door Marcel Brouwers op 23-8-2018

Ik heb dit scheerapparaat nu ongeveer 3 weken in gebruik, en het bevalt me steeds beter. Scheren doe ik al sinds mijn jeugd met schuim en een mesje (‘nat’ dus), daardoor was het zeker in het begin wel even wennen! Zowel voor mijn huid, als voor mezelf omdat de scheertechniek wezenlijk anders is. Echter na een paar keer elektrisch scheren met dit Braun apparaat wordt het resultaat steeds beter (vooral ook doordat ik het beter leer kennen). Het maakt niet veel geluid, dat is wel prettig als je je ‘s ochtends scheert en dus pas net wakker bent. Qua resultaat is het vergelijkbaar met nat scheren, hoewel het wat handigheid vergt om op de lastig bereikbare plekken (bv. vlak onder de neus) te komen. Wat ik vooral handig vind van dit model, is dat er verschillende opzetkammen bij zitten waardoor je baard en snor precies op de lengte kunt scheren die je zelf wil. Het resultaat is egaal en ziet er erg verzorgd uit. Met een gewoon scheermes heb je keuze uit ‘niet’ of ‘glad’, dus dit is een heel handige manier om ook eens met wat meer (verzorgde) gezichtsbeharing in het openbaar te treden. Verwisselen van de kammen is letterlijk een kwestie van 1 seconde, terwijl het toch gewoon goed vastzit en makkelijk hanteerbaar is. De accuduur is prima. Je kunt hem zeker 20 minuten gebruiken na het opladen, en hij is daarna snel weer vol. Schoonmaken is ook een eitje, je klopt de scheerkop simpelweg even leeg en met het meegeleverde borsteltje is wat achterblijft snel weg te borstelen. Ook al heb ik het apparaat gratis gekregen met de bedoeling om het te testen; nu ik ervaren heb hoe goed en makkelijk het werkt, zou ik het ook daadwerkelijk aanschaffen. Ik blijf het gebruiken en ben er blij mee!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
De Braun S3 Shave&Style, een super tof ...
Door KevinD op 22-8-2018

De Braun S3 Shave&Style, een super tof apparaat! Op het eerste zicht een zeer mooi design, de eerste keer toen ik het apparaat gebruikte was het een geweldige beleving! Je voelt echt dat het apparaat alle haartjes meeneemt, het apparaat past ook zeer goed in de hand waardoor je in alle richtingen zeer goed kan scheren, er zit ook een extra kopstuk bij om je baart mooi af te werken, op dit kopstuk heb je 5 verschillende combs die je op het kopstuk kunt monteren. De batterij gaat ongeveer na het opladen tot wel 5 dagen mee, het apparaat laat dan ook via lichteffecten weten wanneer de batterij bijna leeg is. Ik vind het een zeer professioneel apparaat dat aangepast is aan alle nieuwe technologieën! Het apparaat heb ik gratis in ontvangst gekregen om enkele weken te testen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na enkele weken scheren met dit apparaat ...
Door Tom Brokling op 13-8-2018

Na enkele weken scheren met dit apparaat kom ik tot de conclusie dat het wel een heel erg fijn scheerapparaat is. Ik moest er wel even aan wennen, maar heb geen last gehad van huiduitslag e.d. In een ver verleden ook wel eens een scheerapparaat met blad geprobeerd maar dit irriteerde erg, er is in de jaren dus veel veranderd. Persoonlijk vind ik het nat scheren, met scheerschuim, met dit apparaat prettiger dan droog scheren. Het gaat dan nog net iets sneller naar mijn idee, en scheert perfect glad. De eerste week pakte hij niet alle haartjes, maar nu gaat het al veel gemakkelijker. Je huid en baardgroei moeten er dus wel even aan wennen. De extra hulpstukken zijn erg handig, ook al zal ik deze persoonlijk niet gebruiken. Al met al is dit een goed scheerapparaat waarmee je je in korte tijd heerlijk glad kan scheren. Ik heb geen slechte punten kunnen ontdekken. Heb dit apparaat gekregen om te beoordelen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Braun Series 3 - 3010 BT
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Braun Series 3 - 3010 BT
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Website testen
De Braun Series 3 - 3010 BT is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Braun Series 3 - 3010 BT: Een betaalbaar kwaliteitsproduct
8,2
8-11-2019
BesteProduct.nl

De Braun Seris 3 3010BT is een degelijk scheerapparaat met een gepaste prijs. Het doordachte design zorgt er voor dat er geen overbodige nattigheid achter klepjes blijft zitten en alle knoppen doen precies wat je verwacht. Het scheerresultaat is uitstekend, maar kan nog niet op tegen een ouderwets mesje en een beetje schuim. Als je vrijwel elke dag scheert gaat de batterij ongeveer twee weken mee en schoonmaken is een eitje. Het is alleen jammer dat er voor het onderhoud geen flacon olie wordt meegeleverd.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Braun Series 3 - 3010 BT te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de Series 3 - 3010 BT de € 86,62 waard is.
expertscore
7,8
laagste prijs
€ 86,62
prijs/kwaliteit
7,0

Laagste prijzen Braun Series 3 - 3010 BT

Bekijk
€ 86,62
2,3
Op werkdagen voor 23:59 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 89,99
9,0
Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 89,99
5,0
Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Braun Series 3 - 3010 BT

Algemene Kenmerken

Scheermethode
nat en droog scheren
Kleur(en)
zwart, blauw
Nat en droog
Ja
Fabrikant kleur(en)
blauw, zwart
Type/soort
scheerapparaat

Prestaties

Oplaadtijd
1 min, 1 uur
Snel opladen
5 min
Gebruikstijd
45 min

Gebruiksgemak/Reinigen

Reinigen
afspoelbaar
Wasbaar
Ja

Opties

Opties
snelladen
Snel opladen
Ja

Functies

(Extra) functies
trimmer/tondeuse, precisietrimmer
Scheersysteem
vibrerend
Trimmer/tondeuse-functie
Ja
Precisietrimmer
Ja

Bediening

Type display
LED

Energie

Scheren met snoer
Nee
Accu type
Nikkel-Metaalhydride (NiMH)
Voeding
accu

Inhoud En Afmetingen

Gewicht
455 gram
Type verpakking
doos
Hoogte verpakking
222 mm
Breedte verpakking
57 mm
Diepte verpakking
155 mm
Gewicht verpakking
507 g

Algemeen

EAN
4210201151562, 4210201151579
Partnumber
81547159
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
March 2017
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
8,2
Prijs / kwaliteit
7,0