Volg ons

Remington Ultimate Series R8

Voor- en nadelen van de Remington Ultimate Series R8

Voordelen

  • Goede accu
  • Eenvoudig in gebruik
  • Goed design
  • Voordelig geprijsd

Nadelen

  • Roterende mesjes trekken een beetje
  • Trimt tot maximaal 5 millimeter

Onze test
Consumententest | op
7,9

Remington R8: Een praktisch scheerapparaat

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Remington R8 is een veelzijdig apparaat dat op het moment net geen 70 euro kost. Er worden voldoende accessoires meegeleverd, al had ik graag de mogelijkheid gehad om meer dan 5 millimeter over te houden. De snellaadfunctie is handig en dat geldt ook voor het extra opzetstukje. Helaas trekken de roterende mesjes een beetje tijdens het scheren, maar het kan zijn dat mijn huid gewoon nog moet wennen. -Lorenzo Jepma

Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Consumententester
vanaf 67,19
Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Consumententester
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Qua prijs ligt dit apparaat conform de markt. De bijgeleverde accessoires en het feit dat je het apparaat ook nat kunt gebruiken rechtvaardigen de huidige prijs van 68,99 euro. De snellaadfunctie is ook erg handig. Hij mist echter wel een indicatie voor het vervangen van scheerhoofden en het opzetstukje is misschien voor sommigen wat te kort. De adviesprijs voor dit apparaat is 80 euro, een vergelijkbaar model van Phillips is het zelfde geprijsd.
8,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
De Remington R8 is een veelzijdig apparaat. Naast de roterende mesjes is er een precisietrimmer en een opzetstuk om te trimmen aanwezig. Deze kun je afstemmen tot 5 millimeter (it kan voor sommige te kort zijn). Het scheerapparaat is ook 30 minuten lang onder water te gebruiken. Ideaal wanneer je voor het werk een douche- en scheerbeurt wil combineren. Je kan zowel droog als met gel scheren. Er is ook een led-scherm aanwezig die de resterende batterijcapaciteit weergeeft.
8,0
Accu
(Weging 5%)
Het apparaat moet voor het eerste gebruik eerst 24 uur opgeladen worden, houd hier rekening mee. Er is een lampje aanwezig die met streepjes aangeeft wanneer het apparaat is opgeladen. De Remington R8 is in 90 minuten volledig opgeladen. Je dient het apparaat op te laden door het apparaat in de adapter te plaatsen. Met een volle batterij houdt het scheerapparaat het 60 minuten vol. Daarnaast heeft het apparaat een snellaadfunctie, deze duurt 5 minuten en geeft voldoende capaciteit voor een scheerbeurt.
9,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
Het apparaat ligt uitstekend in de hand. Hij is niet te zwaar en je hebt voldoende grip. Hij voelt robuust aan en maakt relatief weinig geluid. Met vochtige handen is het apparaat ook goed te gebruiken. De Remington R8 ziet er uit als een volwaardig scheerapparaat.
7,0
Accessoires
(Weging 5%)
Het apparaat komt in een compleet pakket. Zo heb je een goede, duidelijke handleiding en een handzame reisetui om het scheerapparaat in te vervoeren. Er zit een opzetstuk bij voor het trimwerk. Daarnaast zit er een mooie adapter bij en een kammetje om het apparaat mee schoon te maken. Het enige gemis is een baardkam. Er wordt bij dit apparaat ook een beschermkap geleverd om de roterende mesjes te beschermen.
7,0
Scheerresultaat
(Weging 35%)
Het scheerresultaat laat soms te wensen over. Het apparaat trekt een beetje wanneer je de roterende mesjes gebruikt. Het resultaat is overigens wel goed (vaak moet je huid een maand wennen). De precisietrimmer heeft moeite om bijvoorbeeld de hals helemaal glad te krijgen. Het opzet stukje voor het trimmen werkt uitstekend: het apparaat maakt zonder moeite de gehele baard gelijk. Er zit helaas geen turbo-mogelijkheid op de R8.
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 25%)
Het gebruiksgemak ligt hoog bij de R8. Zo is het apparaat zeer handzaam en is het eenvoudig om te wisselen tussen de roterende mesjes en de trimmer. Het bijgeleverde kammetje om het apparaat mee schoon te maken werkt erg goed, maar je kan er ook voor kiezen om deze Remington met water schoonmaken. De bediening spreekt voor zich: het apparaat zet je aan met de aan-/uitknop en je verandert eenvoudig naar de precisietrimmer.

7,9
Eindscore test
Remington Ultimate Series R8
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Remington Ultimate Series R8

Gemiddelde score gebruikers

8,9
De Ultimate Series R8 Scheerapparaat van Remington wordt door 16 gebruikers met een gemiddelde van 8,9 beloond. Dat is een zeer goede score. De Remington voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Was op zoek naar aardig ogend scheerapparaat ...
Door scheerapparaat XR 1550 op 13-7-2019

Was op zoek naar aardig ogend scheerapparaat met dit type scheerkop, ter vervanging van een philipsapparaat, dat onvoldoende glad scheert. Dit apparaat is veel goedkoper en scheert gladder. Ik ben tevreden. Goede prijs kwaliteit verhouding

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een fijne scheerapparaat waarbij je zorgeloos kan ...
Door F.Kanalan op 5-2-2019

Een fijne scheerapparaat waarbij je zorgeloos kan gebruiken onder de douche. je kan zowel nat of droog scheren. Hij is 100 % waterbestendig. Hij scheert heel erg glad en makkelijk in gebruik.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Dat is me nog eens een fijn ...
Door alfawoman op 4-2-2019

Dat is me nog eens een fijn scheerapparaat zeg. Daar heb ik toch wel een poosje naar gezocht, maar nu dus gevonden. Het resultaat is super glad, en ook zonder enige vorm van irritatie van mijn huid nadien. Hij is echt waar voor je geld en een echte aanrader. Voor mij geen ander merk en type meer dan deze. Er zou nog een verbetering kunnen komen qua batterij, maar hé, dat kan de erevaring alleen maar beter maken.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
Een fijn scheerapparaat en een plus is ...
Door kevehv op 1-2-2019

Een fijn scheerapparaat en een plus is dat het zowel nat als droog te gebruiken is. Ik heb een gevoelige huid maar daar zijn de scheerkoppen op afgestemd. Je kunt met de verstelbare groomer eenvoudig je baardhaar of bakkebaarden bij werken.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een gladde huid en geen huidirritatie, is ...
Door PetervanDamme op 24-1-2019

Een gladde huid en geen huidirritatie, is in het kort wat ze beloven. Ik kan niet anders zeggen, dan dat dit klopt! Ik heb een gevoelige huid, maar dit blijkt met dit apparaat geen probleem! Verder is het een gebruiksvriendelijk apparaat. Het enige wat minder is, is het kapje wat je na het scheren op de scheerkop klikt. Dit laat snel los.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Na lang twijvelen ben ik overgestapt van ...
Door Johan72 op 20-1-2019

Na lang twijvelen ben ik overgestapt van scheerapparaat en ging ik voor de remington r8. En hij bevalt me uitstekend. Scheert goed glad zowel nat als droog en heeft tal van functies en is zeer compleet incl.reistasje.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Al een tijdje was ik op zoek ...
Door Peterber op 18-1-2019

Al een tijdje was ik op zoek naar een scheerapparaat die mijn gezicht echt glad zou scheren. Na veel teleurstellingen te hebben gehad, ben ik terecht gekomen bij de Remington R8 Ultimate. Wat een ideaal apparaat is dit, met een geweldig scheerresultaat. Mede door de LiftLogic-technologie, waarbij de snijbladen je gezichtshaar optillen. wordt het haar dicht op de huid afgesneden, wat een super glad gezicht geeft. Aan de gevoelige huid is ook gedacht door een antimicrobiële bescherming aan te brengen. Hierdoor voorkom je huidirritaties en bacteriële infecties. Voor mensen met een baard heeft de R8 een verstelbare groomer, die je kan instellen op 1 tot 6 mm. In het algemeen zijn de haren in de hals en kaaklijn lastig weg te scheren, maar door de flexibele scheerkop kun je gemakkelijk overal bijkomen. Wat ook een groot pluspunt van dit apparaat is, dat je tijdens het douchen ook kan scheren, wat veel tijdwinst oplevert. Hij is dan ook 100% waterproof en snoerloos te bedienen. Het energieverbruik is bijzonder laag te noemen, met een gebruiksduur van 60 minuten, kun je aardig wat keren scheren. Daarnaast is de machine in 90 minuten weer volledig opgeladen. Al met al is het een prima scheerapparaat eenvoudig in gebruik met gladde resultaten en zou deze dan ook zeker aanraden om te kopen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik ben zeer tevreden over dit nieuwe ...
Door JoeHJoe op 16-1-2019

Ik ben zeer tevreden over dit nieuwe scheerapparaat van Remington. Het natscheren is zeer prettig en mijn huid wordt mooi glad. Het trimmen gebeurt ook zeer netjes met dit apparaat. Huid irritaties zijn verleden tijd. De moeilijkste plekken kan ik goed bereiken met de scheerkop. Wat een super gave functie is, is dat je een 5 minuten snellaadfunctie hebt zodat je toch even snel kan scheren als je het apparaat niet meteen volledig wilt opladen! Een super scheerapparaat en daarom raad ik deze zeker aan.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mijn eerste kennismaking met een Remington scheerapparaat ...
Door P. op 13-1-2019

Mijn eerste kennismaking met een Remington scheerapparaat is positief. De R8 Ultimate bereikt met de licht gebolde kop ook de haartjes onder de neus en kaak. Snijd stugge en zachte haartjes snel af. Mijn scheerbeurten duren nu korter. Geen huidirritatie bij droog scheren.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Leuke actie van Remington. Apparaat scheert goed, ...
Door Ugo op 11-1-2019

Leuke actie van Remington. Apparaat scheert goed, vooral nat scheren met zeep/gel is een beleving. Eenvoudig schoon te spoelen onder de kraan, accu gaat lang mee.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Remington Ultimate Series R8
Gemiddelde score redacteuren
7,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Remington Ultimate Series R8
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,6
Website testen
De Remington Ultimate Series R8 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Remington R8: Een praktisch scheerapparaat
7,9
1-11-2019
BesteProduct.nl

De Remington R8 is een veelzijdig apparaat dat op het moment net geen 70 euro kost. Er worden voldoende accessoires meegeleverd, al had ik graag de mogelijkheid gehad om meer dan 5 millimeter over te houden. De snellaadfunctie is handig en dat geldt ook voor het extra opzetstukje. Helaas trekken de roterende mesjes een beetje tijdens het scheren, maar het kan zijn dat mijn huid gewoon nog moet wennen. -Lorenzo Jepma

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,0
Prijs / kwaliteit
De Remington Ultimate Series R8 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Scheerapparaten in de ranglijst. Er zijn voor € 67,19 betere Scheerapparaten verkrijgbaar.
expertscore
7,6
laagste prijs
€ 67,19
prijs/kwaliteit
6,0

Laagste prijzen Remington Ultimate Series R8Specificaties van Remington Ultimate Series R8

Algemene Kenmerken

Scheermethode
onder de douche
Kleur(en)
zwart, rood, zilver
Nat en droog
Ja
Fabrikant kleur(en)
rood, zilver, zwart
Type/soort
scheerapparaat

Prestaties

Oplaadtijd
1,5 min, 1,5 uur
Accu/Batterij oplaadtijd
1,5 uur
Gebruikstijd
60 min
Bedrijfstijd
60 min

Gebruiksgemak/Reinigen

Reinigen
waterdicht
Waterdicht
Ja
Wasbaar
Ja

Opties

Opties
snelladen
Snel opladen
Ja

Functies

(Extra) functies
trimmer/tondeuse
Scheersysteem
roterend
Scheersysteemtechnologieën
Contourvolgend
Trimmer/tondeuse-functie
Ja
Precisietrimmer
Ja
Aantal scheerkoppen/bladen
3

Bediening

Ingebouwd display
Ja
Type display
LED
Batterij-indicator
Ja
Accu indicator
Ja
LED indicatie lampjes
status, stroom
Indicatielampje (opladen)
Ja

Energie

Scheren met snoer
Nee
Oplaadbaar
Ja
Accu type
Lithium
Voeding
accu

Inhoud En Afmetingen

Type verpakking
doos

Meegeleverd

Inclusief netsnoer
Ja
Oplader
Ja
Opbergetui
Ja
Handleiding
Ja

Algemeen

EAN
4008496981052
Partnumber
4008496981052
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018
Releasedatum
November 2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
7,6
Beoordeling consumenten
8,9
Prijs / kwaliteit
6,0