Volg ons

Philips Series 6000 S6640/44

Voor- en nadelen van de Philips Series 6000 S6640/44

Voordelen

  • Veel accessoires meegeleverd
  • Goed design
  • Droog én nat scheren
  • Uitstekend scheerresultaat

Nadelen

  • Veel geld voor een scheerapparaat
  • Vervangende onderdelen relatief duur

Onze test
Consumententest | op
8,6

Philips Series 6000: een Nederlands kwaliteitsproduct

9 - Score Badge BesteProduct.nl

De Philips Series 6000 is een uitstekend scheerapparaat voor wie een degelijk product zoekt. Hoewel hij ongeveer 100 euro kost, krijg je er een mooi scheerapparaat voor terug met een boel meegeleverde accessoires. Hij kan zowel droog als nat gebruikt worden en het resulterende scheerresultaat is erg goed. De meebewegende koppen volgen netjes alle contouren van het gezicht waardoor alle hoekjes mooi glad worden. De accuduur is prima en na luttele minuten is het scheerapparaat al voldoende opgeladen voor een scheerbeurt.

Na de (gratis) ANWB-routekaarten, de Michelin kaarten van Frankrijk voor de vakanties, de gedetailleerde kaarten van Defensie met kaartcoördinaten op de meter nauwkeurig en Google Maps brak ook voor mij het tijdstip voor een navigatiesysteem aan. Vooral bij toerritten op de motor maakte ik kennis met wegen en routes waar je normaliter niet zo gemakkelijk terecht zou komen. Om de ritten met de auto achteraf terug te kunnen zien heb ik de dashcams aan mijn testrepertoire toegevoegd.
Albert Wester
Albert Wester
Arnhem • 12 reviews
Consumententester
vanaf 106,75
Na de (gratis) ANWB-routekaarten, de Michelin kaarten van Frankrijk voor de vakanties, de gedetailleerde kaarten van Defensie met kaartcoördinaten op de meter nauwkeurig en Google Maps brak ook voor mij het tijdstip voor een navigatiesysteem aan. Vooral bij toerritten op de motor maakte ik kennis met wegen en routes waar je normaliter niet zo gemakkelijk terecht zou komen. Om de ritten met de auto achteraf terug te kunnen zien heb ik de dashcams aan mijn testrepertoire toegevoegd.
Albert Wester
Albert Wester
Arnhem • 12 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op de website van Philips is de basis adviesprijs € 129,99 doorgestreept en is de S6640/41 te koop voor € 104,99. Online wordt de Shaver aangeboden voor € 98,99. Voor mij is dit apparaat van Nederlandse bodem dit bedrag wel waard, gelet op complete uitrusting, het goede scheerresultaat en de stabiel aanvoelende constructie. Heb je geen tondeuse nodig om bijvoorbeeld de baard of snor te cultiveren, kun je beter voor een andere/goedkopere uitvoering kiezen.
8,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
Je kunt met de Philips kiezen voor droog of nat scheren. De tondeusekop, voor het bijwerken van snor en baard, is voorzien van een instelmogelijkheid voor vijf standen, waardoor losse opzetkammen niet nodig zijn. Tevens is er een mogelijkheid om een opzetstuk voor neus- en oorharen te gebruiken (los te koop voor€ 15,99, bij de S 6650/48 is dit inbegrepen). Op het eerste gezicht zijn er maar 2 knopjes te zien: aan/uit en de “op halve kracht”-drukschakelaar. De indicatielampjes voor laadtoestand, vergrendeling, vervanging scheerkoppen en dergelijke zitten onder het afdekplaatje en worden zichtbaar waanneer ze van toepassing zijn. Jaarlijks moeten de scheerkoppen worden vervangen of eerder wanneer het indicatielampje brandt ( € 35,-).
9,0
Accu
(Weging 5%)
Wanner de Li-Ion-accu volledig is opgeladen kun je er ongeveer een 1 uur mee werken. Het opladen duurt tevens ongeveer 1 uur. Wanneer je ben vergeten om hem op te laden is een laadtijd van 3 minuten voldoende voor een scheerbeurt. De batterij-indicator met drie niveaus geeft de laadtoestand aan.
9,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De Philips Shaver 6000 S6640/44 is een prima te hanteren scheerapparaat dat er robuust uitziet. De ergonomische grip biedt voldoende houvast, ook bij het scheren onder de douche. Hij weegt ongeveer 160 gram en voelt lekker uitgebalanceerd aan. Het apparaat is ook nog eens erg stil.
8,0
Accessoires
(Weging 5%)
Deze uitvoering bevat: een scheerapparaat met scheerkop en trimkop, een borsteltje, een stevig reisetui en uiteraard een oplader. De ingesloten gebruiksaanwijzing is geschreven in beeldtaal. Sommige aanwijzingen zijn niet meteen duidelijk, maar met een klein beetje moeite kwam ik er prima uit.
9,0
Scheerresultaat
(Weging 35%)
Het scheerresultaat, zowel droog als onder de douche, was prima. Ik heb de test uitgevoerd bij een dagelijkse scheerbeurt, maar ook bij een ‘baard’ van enkele dagen. Door de drie naar alle kanten meebewegende scheerkoppen, MultiFlex-scheerhoofden, worden de rondingen van het gezicht zonder moeite bereikt. De scheerkoppen glijden prima over de huid en in enkele minuten ben je fris geschoren. De bijgeleverde tondeusekop heb ik gebruikt om m’n bakkebaarden te fatsoeneren, wat overigens prima lukte.
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 25%)
In de praktijk is deze Philips gemakkelijk en snel te gebruiken: eenmaal per twee à drie weken een keertje opladen en het schoonmaken kan zowel droog (met het borsteltje) als nat (gewoon onder de kraan).

8,6
Eindscore test
Philips Series 6000 S6640/44
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Philips Series 6000 S6640/44

Gemiddelde score gebruikers

7,9
Inmiddels hebben 31 gebruikers hun mening gedeeld over de Series 6000 S6640/44 van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Series 6000 S6640/44 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Na enkele weken de Philips 6000 ...
Door JeBoyT op 5-5-2020

Na enkele weken de Philips 6000 Series Shaver gebruikt te hebben kan ik met zekerheid zeggen tevreden te zijn over dit product. Hij scheert erg strak en de anti wrijvingscoating voelt ook echt smooth aan voor je huid. Als gevolg heb ik geen huidirritatie en bultjes meer na het scheren wat erg prettig is, ook gaat de batterij lang mee, na heb enkele weken gebruikt te hebben is net 1/3 leeg, dus geen oplaad stres :)

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Na het uitpakken heb ik het apparaat ...
Door Gers op 4-5-2020

Na het uitpakken heb ik het apparaat direct opgeladen. 3 min is al genoeg voor een volledige scheerbeurt, dit stond aangegeven in de handleiding. Dit is ook écht zo. Hierdoor hoef je niet lang te wachten als de batterij leeg is. Volledig opgeladen is ie in een uur. Vrij vlot. Het scheren gaat soepel en volledig pijnloos. Vergeleken met een scheermes scheren mist dit apparaat een enkele haar rond de kin. De rest van de huid is super glad. Het schoonmaken van het apparaat gaat zeer vlot. In één handbeweging heb je het bovenste klepje opgemaakt en schud je hem zo leeg (bij droog scheren) het bijgeleverde borsteltje helpt om hem nog beter te poetsen. Na het scheren en eventueel schoonmaken kun je hem goed opbergen in de bijgeleverde tasje. Handig zou zijn als de oplader hier ook in zou kunnen. Dit is helaas niet zo. De baardtrimmer heb ik niet gebruikt.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb het scheerapparaat nu 2 weken ...
Door Ricardo op 29-4-2020

Ik heb het scheerapparaat nu 2 weken in gebruik en het bevalt super goed! De eerste dagen was het nog een beetje wennen voor de huid, het scheerapparaat ging wat 'stroever' over de huid heen, maar na een paar dagen was de huid gewend aan het apparaat en scheert het apparaat moeiteloos glad. Ik hoef maar 1x over de huid heen te gaan voor een glad resultaat, bij mijn vorig apparaat moest ik meerdere keren over dezelfde plaats heengaan hiervoor (met wat irritatie tot gevolg). De 'multiflex' scheerhoofden doen ook wat ze moeten doen, ze bewegen echt goed mee met de huid en ook de gevoeligere plaatsen op het gezicht worden met een beweging glad geschoren. Zelf heb ik het apparaat nog niet gebruikt met nat scheren, ben zelf meer fan van het droog scheren, maar het is natuurlijk ideaal dat dit apparaat voor beide manieren van scheren gebruikt kan worden. Het schoonmaken van het apparaat is super gemakkelijk, aangezien deze gewoon onder de kraan afgespoeld kan worden. Niet meer prutsen met het kwastje, maar gewoon afspoelen na ieder gebruik, super gemakkelijk! De batterij gaat ook erg lang mee, inmiddels 2 weken in gebruik (iedere dag scheren) en de batterij is nog voor 2/3e vol. Dit is trouwens ook gemakkelijk te zien door middel van de indicatielampjes. De bijgeleverde trimmer is ook erg krachtig en werkt een stuk fijner dan andere scheerapparaten welke 'geïntegreerd' zitten in het apparaat. Het enige minpuntje wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken is dat er standaard geen houdertje bij het apparaat wordt geleverd (weet overigens ook niet of die beschikbaar is voor dit model), waardoor hij niet gemakkelijk op de wastafel kan staan.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
In combinatie van warme baard olie ben ...
Door scheerjongen op 29-4-2020

In combinatie van warme baard olie ben ik met dit apparaat in staat gladder en sneller te scheren. Het feit dat het scheerhoofd via een knop snel te openen en schoon te maken is is super handig. Het voelt stevig in de hand en ik laad het 1 keer in de 10 dagen op! Mijn huid is vrij gevoelig en op de dagen dat het super gevoelig is, kan ik de rotaties langzamer laten doen wat beter is voor mijn huid. Ik heb ook geen ingegroeide haren meer, iets wat vroeger regelmatig gebeurde. Ik ben uiterst tevreden!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Fijn scheerapparaat, scheert gemakkelijk glad, ligt lekker ...
Door Gerwin op 28-4-2020

Fijn scheerapparaat, scheert gemakkelijk glad, ligt lekker in de hand en de accu gaat lang mee. Ik heb altijd een scheermes gebruikt en had altijd last van huis irritatie, nu heb ik nu nagenoeg geen last meer van huid irritatie.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Het apparaat heeft een glad scheerresultaat. Ligt ...
Door Danny op 2-12-2019

Het apparaat heeft een glad scheerresultaat. Ligt fijn in de hand en is makkelijk in gebruik. De scheerkop is makkelijk te wisselen en daarom ook makkelijk schoon te maken.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het is een fijn apparaat wat ook ...
Door Bastiaan op 8-10-2019

Het is een fijn apparaat wat ook goed in de hand ligt. Hiervoor scheerde ik meestal nat omdat ik een elektrisch scheerapparaat niet fijn vond. Met dit apparaat is het anders, het resultaat is niet zo glad als met een mes maar het resultaat is voor mij glad genoeg. De trimmer doet zijn werk ook goed. Alleen jammer dat er geen klein trimmertje op zit voor de bakkebaarden. Ook jammer is dat je het apparaat niet kunt gebruiken als deze aan het stroom zit.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Ik had al de 5000 serie en ...
Door Steven van hemert op 29-9-2019

Ik had al de 5000 serie en nu mocht ik de 6000 testen. De 6000 geeft een beter en fijner resultaat dan de 5000. De 5000 lag in de kast en deze niet! De trimmer doet het heel goed en is een aanwinst vergeleken met de 5xxx Dit is dus een blijvertje

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Geen irritaties. Batterij gaat lang mee. Haar ...
Door Gerben L. op 28-9-2019

Geen irritaties. Batterij gaat lang mee. Haar gaat er snel af. Scheerapparaat zelf ziet er mooi uit. Lichtgewicht.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,0
Nat scheren geeft onvoldoende resultaat, droog iets ...
Door Rob h op 26-9-2019

Nat scheren geeft onvoldoende resultaat, droog iets beter. Makkelijk in gebruik zonder snoer en onder de douche te gebruiken. Reis etui is te klein voor alle onderdelen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips Series 6000 S6640/44
Gemiddelde score redacteuren
8,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips Series 6000 S6640/44
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,3
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips Series 6000 S6640/44.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Philips Series 6000 S6640/44? Onze eigen test van de Series 6000 S6640/44 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Philips Series 6000: een Nederlands kwaliteitsproduct
8,6
30-10-2019
BesteProduct.nl

De Philips Series 6000 is een uitstekend scheerapparaat voor wie een degelijk product zoekt. Hoewel hij ongeveer 100 euro kost, krijg je er een mooi scheerapparaat voor terug met een boel meegeleverde accessoires. Hij kan zowel droog als nat gebruikt worden en het resulterende scheerresultaat is erg goed. De meebewegende koppen volgen netjes alle contouren van het gezicht waardoor alle hoekjes mooi glad worden. De accuduur is prima en na luttele minuten is het scheerapparaat al voldoende opgeladen voor een scheerbeurt.

BesteProduct.nl
Philips Series 6000: een Nederlands kwaliteitsproduct
8,6
30-10-2019
BesteProduct.nl

De Philips Series 6000 is een uitstekend scheerapparaat voor wie een degelijk product zoekt. Hoewel hij ongeveer 100 euro kost, krijg je er een mooi scheerapparaat voor terug met een boel meegeleverde accessoires. Hij kan zowel droog als nat gebruikt worden en het resulterende scheerresultaat is erg goed. De meebewegende koppen volgen netjes alle contouren van het gezicht waardoor alle hoekjes mooi glad worden. De accuduur is prima en na luttele minuten is het scheerapparaat al voldoende opgeladen voor een scheerbeurt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Philips Series 6000 S6640/44 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 106,75 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,3
laagste prijs
€ 106,75
prijs/kwaliteit
8,5

Laagste prijzen Philips Series 6000 S6640/44Specificaties van Philips Series 6000 S6640/44

Algemene Kenmerken

Scheermethode
nat en droog scheren
Kleur(en)
zwart
Nat en droog
Ja
Fabrikant kleur(en)
zwart
Indicatie voor scheerkoppen vervangen
Ja
Type/soort
scheerapparaat

Prestaties

Oplaadtijd
1 min, 1 uur
Gebruikstijd
60 min
Tijdsduur
60 min

Gebruiksgemak/Reinigen

Reinigen
afspoelbaar
Waterdicht
Nee
Wasbaar
Ja

Opties

Opties
indicator batterij, (reis)etui, indicator scheerkop vervangen
SmartClick
Ja

Functies

(Extra) functies
trimmer/tondeuse, precisietrimmer
Scheersysteem
roterend
Scheersysteemtechnologieën
MultiPrecision Blade System
Trimmer/tondeuse-functie
Ja
Precisietrimmer
Ja
Aantal scheerkoppen/bladen
5

Bediening

Bediening
knoppen, Draadloos
Batterij bijna leeg-indicatie
Ja
Accu indicator
Ja
Groene oplaadindicator (LED)
Ja

Energie

Scheren met snoer
Nee
Oplaadbaar
Ja
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Voeding
batterij/netstroom
AC input voltage
100 - 240 volt
Geschikt voor batterijgrootte
Ingebouwde accu

Meegeleverd

Beschermetui
Ja

Algemeen

EAN
8710103891833, 8710103903307, 8710103894414, 8710103903314, 8710103894421
Partnumber
S6640/44
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2019
Releasedatum
February 2019
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
8,3
Beoordeling consumenten
7,9
Prijs / kwaliteit
8,5