Volg ons

Fitbit Charge HR

Voor- en nadelen van de Fitbit Charge HR

Voordelen

 • Slank, modern minimalistisch ontwerp
 • Traditionele horlogesluiting
 • Comfortabele soepele band
 • Trilalarmen
 • Design, ziet er niet uit als je gangbare sporthorloge
 • Heeft een hartslagmeting
 • Goede stappenteller
 • Fijne, uitgebreide en gebruiksvriendelijk app voor dagelijkse inzichten, doelen etc

Nadelen

 • Niet waterdicht
 • Hartslagdata onregelmatig
 • Geen tekstmelding
 • Beetje prijzig, verhoudingsgewijs

Onze test
Consumententest | op
7,8

Fitbit Charge HR: Handige hartslag- en activiteiten tracker in één

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Charge HR is Fitbits' antwoord op de Activity Tracker Charge, die nog geen hartslagmeting had. Dat heeft de HR versie dus wel. Dit maakt hem meteen een stukje interessanter. De hartslagmeting is echter nog niet precies genoeg, met een borstband zit je altijd nog safer. Maar dan nog is de 130 euro die je voor deze tracker neerlegt een aardige rib uit je lijf. Er zijn goedkopere trackers te vinden die eveneens een hartslagmeting hebben, al zien deze er niet zo slick uit als deze van Fitbit. Het is dus maar net wat je wensen zijn.

Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Consumententester
vanaf 119,00
Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Consumententester
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Sporthorloges en hun functionaliteit kunnen er soms heel ingewikkeld uitzien. Zeker als je te maken hebt met een klein scherm kan ik me voorstellen dat je denkt, hoe dan? Nou gelukkig heeft Fitbit de hele installatie en synchronisatie zo gebruiksvriendelijk gemaakt dat werken met de Charge HR tot zeer prettig maakt. Download de Fitbit app op je telefoon. Deze is zowel op de Google Play, App en de Windows store beschikbaar. Open de app en geef aan om welke Fitbit horloge het gaat. Vul vervolgens al je gegevens correct in. Ook lengte en gewicht. Dit zorgt voor een beter en nauwkeuriger inzicht in je dagelijkse activiteiten. Houd vervolgens het knopje op het horloge een aantal seconden ingedrukt zodat je telefoon het horloge kan vinden. En vul de code op je telefoon in die vervolgens in beeld op het horloge verschijnt. Het ‘connecten’ duurt vervolgens maar even. Je krijgt wat adviezen over het gebruik en hoe je het horloge het best kunt dragen. De gebruikservaring van het syncen en vervolgens het gebruik van de app en het horloge zelf zijn erg prettig. Een precieze beschrijving daarvan doe ik onder het kopje compatibiliteit en functies.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Ik vind de Fitbit Charge HR met een bedrag van 130 euro flink aan de prijs. Als je kijkt naar Sigma Sport en TomTom zijn er (goedkopere) sporthorloges met betere hartslagmeting op de markt. Maar ja, dan heb je dus vaak wel zo’n sporty ‘onding’ met toeters en bellen om je pols. En dat is iets wat ik ook niet wil. Je betaalt dus ook voor een stukje design. Heb je dat er voor over, dan is dit een leuk model om beter inzicht in je dagelijkse activiteiten te krijgen. Wil je meer van een sporthorloge dan kun je beter nog even verder kijken.
8,0
Design/specificaties
(Weging 20%)
Zoals eerder gezegd is het design van de Fitbit Charge HR echt een voordeel. Vind ik althans. Tegenwoordig is iedereen wel wat bezig met healthy en sporten. Maar om nou meteen zo’n enorm sport horloge met allerlei toeters en bellen te dragen vind ik zelf wel een beetje overdreven. Het mag ook subtiel. En dat heeft Fitbit begrepen. Een slanke polsband van comfortabel siliconen materiaal en een klein scherm waar je precies de dingen op af leest die je nodig hebt om je dagelijkse activiteiten in te zien. Hoe dan denk je? Op zo’n klein scherm. Nee! Je downloadt tevens een app en kunt alle belangrijke informatie gewoon allemaal op je telefoon checken.
8,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
De Fitbit Charge HR heeft een soepel siliconen band die heel fijn om je pols zit. Na een tijdje voel je ‘m bijna niet meer. En de sluiting is goed waardoor hij ook tijdens de wildere sportactiviteiten gewoon stevig om je pols blijft zitten. Als je ‘m strak draagt merk je de eerste tijd wel even de uitstekende sensor voor de hartslagmeting. Echter heb ik wat dunne polsen dus wellicht ligt het ook gewoon daaraan. Als je goed gespierde armen hebt, voel je het misschien niet eens.
8,0
Compatibiliteit / functies
(Weging 25%)
Als je eenmaal de app gedownload hebt krijg je inzicht in allerlei activiteiten. Denk aan het verloop van je hartslag gedurende de dag en de nacht. Hij geeft tevens aan hoe lang je een piek hebt in je hartslag en hoe lang je bezig bent geweest met een cardio work-out (dan moet je voor je work-out het knopje op het horloge even langer ingedrukt houden). Hij houdt je slaap ook aardig accuraat bij. Waar je bij de voorganger van Fitbit (de Flex) nog zelf handmatig aan moest geven wanneer je ging slapen, registreert de Charge HR het slapen en opstaan erg goed. Ondanks dat de hartslagmeting niet altijd even accuraat is, heeft het wel degelijk meerwaarde. Zo registreert hij namelijk wel wanneer je een blijkbaar inspannendere activiteit hebt gedaan. En dat zie je terug in je dagelijkse inzichten. Toch fijn om terug te zien, en het verschil te zien als je daadwerkelijk goed en druk bezig bent geweest die dag. Je kan ook allerlei instellingen aanpassen. om bepaalde notificaties op je horloge te ontvangen. Op de smartband stel je een hoofddoel voor jezelf, gebaseerd op stappen, afstand of calorieën. Ga vervolgens naar je dashboard om inzicht te krijgen in allerlei zaken. Je kunt ook een food plan starten. Hier vul je je huidige gewicht in en je ‘goal’ weight (streefgewicht) en je kiest vervolgens voor een makkelijk, medium, 'beetje moeilijk' en moeilijk programma om te volgen. De app geeft vervolgens op basis van je verbrande calorieën aan hoeveel calorieën je nog mag innemen tot je je doel van die week voor het behalen van je uiteindelijke streefgewicht hebt bereikt. Het is wel even wat werk, maar wanneer je dus echt graag wilt afvallen, geloof ik absoluut dat dit een handige partner is. Hij houdt bij wat je verbrandt, jij geeft eerlijk aan wat je hebt gegeten en de app doet de rekensom voor je. Tot slot geef je aan hoeveel water je die dag gedronken hebt. Dit is uiteraard ook erg belangrijk voor een goede en gezonde routine. Je kunt tevens challenges instellen, er zijn handige dagelijkse oefeningen beschikbaar en je kan ook 'connecten' met je vrienden. Want zoals Fitbit daar aangeeft, zijn Fitbit users met op zijn minst 1 vriend 27% meer effectief. En je kunt naar je account waar je kunt zien welke badges je al gehaald hebt, bij het bereiken van diverse doelen. Allemaal erg positief en een leuke manier om actief bezig te zijn.

7,8
Eindscore test
Fitbit Charge HR

Testen van Fitbit Charge HR
Gemiddelde score redacteuren
6,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Fitbit Charge HR
Aantal testen:
11
Genormeerde score:
6,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Fitbit Charge HR.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Fitbit Charge HR? Onze eigen test van de Charge HR staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
FITBIT CHARGE HR FITNESS BAND REVIEW
7,0
25-2-2015
Digitaltrends.com

We’ve been Fitbit fans since first trying the Fitbit Flex. For us, the programmable vibration alarms alone make the Charge HR band worth owning. Waking up to the brain-scrambling blast of an audible alarm seems like cruel and unusual punishment after months of being tickled awake by a Fitbit quietly buzzing on our wrist. And now that we can turn our smartphone ringer off and let the Charge HR vibrate to alert us to incoming calls, we’re so happy with the band that the fitness tracking (and heart-rate issues) seem almost trivial. The big question isn’t whether to get a Fitbit, it’s which one. If heart rate is important, but GPS and text-messaging notifications are not, then the Charge HR is the right tracker. After our issues with the heart-rate sensor, we’d probably be fine with the basic Charge model. But those who need both call and text notifications on their band would be better off with the more expensive, larger Fitbit Surge. After our testing, we could make the argument for owning more than one. We like sleeping with the Charge HR and wearing the Surge as a daily watch, but that might be overkill. The best news is that no matter which band you choose, it will work seamlessly with the Fitbit app and create an easy, stylish way to improve your understanding of your fitness.

Digitaltrends.com
Fitbit Charge HR review
8,0
2-3-2015
TechRadar.com

This is a weird one. It fails as tech on certain levels, yet does genuinely motivate and works as a lifestyle product. We love it, anyway…

TechRadar.com
Fitbit Charge HR review
7,0
5-3-2015
TrustedReviews.com

The Fitbit Charge HR is a good fitness tracker, but it needs to do more to win its place upon your wrist ahead of rival bands.

TrustedReviews.com
Fitbit Charge HR
8,0
25-11-2015
Cnet.co.uk

THE GOOD Continuous heart rate tracking. Slim design. Affordable price. Works with Windows, iPhone and Android phones. Fitbit's massive popularity means you'll be able to join up and compete with friends. Connects with many third-party fitness apps. Automatic sleep and activity tracking. Five-day battery life. THE BAD Design and fit aren't ideal for glancing at heart rate. Not shower or swim-friendly. OLED display turns off after a few seconds, which gets annoying. Heart-rate coaching and goal-setting isn't intuitive. THE BOTTOM LINE Fitbit's Charge HR combines heart rate tracking, sleep tracking and fitness into an affordable, slim band with good battery life. It's a hard combination to beat.

Cnet.co.uk
Fitbit Charge HR review
8,0
7-12-2015
Expertreviews.co.uk

The Charge HR is our favourite Fitbit, but it's not our favourite fitness tracker.

Expertreviews.co.uk
FitBit Charge HR review: Super features, but could be sleeker
6,0
23-5-2016
Alphr.com

It’s easy to see why the Fitbit Charge HR is one of the most popular models around. In terms of features, it includes pretty much everything anyone wanted from the original fitness band plus heart rate, which can be a useful metric in its own right, without breaking the price point or adding extraneous additional smartwatch features. On the other hand, and this is entirely my fault for only getting around to reviewing last year’s model at this point in the company’s history, it just doesn’t feel as polished as its newer siblings. The rubbery strap is too wide to be minimalist, it doesn’t offer any customisation options, and it just isn’t that comfortable to wear for extended periods – a fact not helped by the presence of the heart-rate monitor, which needs to be held close to the skin to function. Fitbit has been on a design journey in the last 12 months, pushing hard on customisation and style. The Fitbit Charge HR is likely the last model we’ll see to single-mindedly focus on substance, and that isn’t necessarily a bad thing. The newer models are more stylish than this and better made than the Flex, without losing their casual fitness focus. The Fitbit Charge HR is possibly right in the sweet spot in terms of features, but in 2016, it’s lacking the comfort and style I’d look for in a fitness tracker. If the company brings out a follow-up, however, the smart money says it will be the fitness tracker to beat.

Alphr.com
Fitbit Charge HR review: the fitness tracker with an always-on heart-rate monitor
9,0
7-10-2016
pcadvisor.co.uk

The Fitbit Charge HR activity tracker wristband offers a lot of real-time fitness stats right there on your wrist, which is an advantage over the rival Jawbone Up24 that doesn’t have a display or the altimeter and heart-rate trackers of the Charge HR. Although discontinued you can still find the popular Charge HR discounted at online retailers. The Charge HR is a still a compelling option but the newer Charge 2 boasts a bigger screen, more smartphone alerts and interchangeable straps.

pcadvisor.co.uk
Fitbit Charge HR: Handige hartslag- en activiteiten tracker in één
7,8
3-3-2017
BesteProduct.nl

De Charge HR is Fitbits' antwoord op de Activity Tracker Charge, die nog geen hartslagmeting had. Dat heeft de HR versie dus wel. Dit maakt hem meteen een stukje interessanter. De hartslagmeting is echter nog niet precies genoeg, met een borstband zit je altijd nog safer. Maar dan nog is de 130 euro die je voor deze tracker neerlegt een aardige rib uit je lijf. Er zijn goedkopere trackers te vinden die eveneens een hartslagmeting hebben, al zien deze er niet zo slick uit als deze van Fitbit. Het is dus maar net wat je wensen zijn.

BesteProduct.nl
Fitbit Charge HR review: Super features, but could be more sleek
6,0
7-3-2017
Alphr.com

It’s easy to see why the Fitbit Charge HR is one of the most popular models around. In terms of features, it includes pretty much everything anyone wanted from the original fitness band plus heart rate, which can be a useful metric in its own right, without breaking the price point or adding extraneous additional smartwatch features. On the other hand, and this is entirely my fault for only getting around to reviewing last year’s model at this point in the company’s history, it just doesn’t feel as polished as its newer siblings. The rubbery strap is too wide to be minimalist, it doesn’t offer any customisation options, and it just isn’t that comfortable to wear for extended periods – a fact not helped by the presence of the heart-rate monitor, which needs to be held close to the skin to function. Fitbit has been on a design journey in the last 12 months, pushing hard on customisation and style. The Fitbit Charge HR is likely the last model we’ll see to single-mindedly focus on substance, and that isn’t necessarily a bad thing. The newer models are more stylish than this and better made than the Flex, without losing their casual fitness focus. The Fitbit Charge HR is possibly right in the sweet spot in terms of features, but in 2016, it’s lacking the comfort and style I’d look for in a fitness tracker. If the company brings out a follow-up, however, the smart money says it will be the fitness tracker to beat.

Alphr.com
Fitbit Charge HR
8,0
19-9-2017
Expertreviews.co.uk

The Fitbit Charge HR is undoubtedly the pick of the litter from Fitbit. It takes the simple design and feature set from the Charge and throws active heart rate tracking into the mix. The only fly in the ointment for the Charge HR is the simply superb Garmin Vivosmart HR – when it comes to bang for your buck, it’s hard to beat. However, if you’re already a Fitbit user looking to step up from the Fitbit Flex, or if you already have friends in the Fitbit ecosystem, the Charge HR is a good pick.

Expertreviews.co.uk
Magazine testen
8,0
T3
1-5-2015
6,5
Prijs / kwaliteit
De Fitbit Charge HR is een prima Smartband om te kopen. De Charge HR is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 119,00 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
6,8
laagste prijs
€ 119,00
prijs/kwaliteit
6,5

Reviews van de Fitbit Charge HR

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Fitbit Charge HR nog niet gedeeld. Heb jij de Charge HR gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartband van Fitbit te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Fitbit Charge HRSpecificaties van Fitbit Charge HR

Algemeen

EAN
2750049967267 , 0810351023012 , 0810351021773 , 2750049967274 , 0810351028840 , 0810351028819 , 0810351022923 , 0810351022800 , 0810351021681 , 0810351021766 , 0810351023005 , 0810351025597 , 0810351022985 , 0810351028741 , 0810351028758 , 0810351022978 , 0810351025559 , 0810351025474 , 0810351022916 , 0810351022794 , 0810351021674 , 2750049967281
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017 , 2016 , 2015
Partnumber
, FB405TAS , 40-21-9488 , FB405PKS , 40-27-6703 , FB405BKS , FB405BKSCAN , 40-21-9484 , FB405TAL , FB405TAL-EU , 40-21-9487 , FB405TES , 40-26-3125 , FB405BUS , 40-21-9490 , FB405PKL , 40-27-6700 , FB405BUL , 40-21-9489 , FB405TEL , 40-26-3124 , FB405BKL , FB405BKL-CAN , 40-21-9447 , 2750049967281
Releasedatum
November 2014 , August 2016 , April 2016 , October 2015

Functies

Activiteitsmonitoring
actieve minuten, afgelegde afstand, slaapkwaliteit, aantal stappen, eten & drinken, aantal verdiepingen, persoonlijke doelen , verbrande calorieën , aantal trappen , geslapen uren
(Meet)-functies
verbrande calorieën, aantal trappen, aantal stappen , actieve minuten , afgelegde afstand , geslapen uren , eten & drinken , persoonlijke doelen
Calorieën verbrand
Ja
Slaapkwaliteit
Ja
Trappen gelopen
Ja
Actieve minuten
Ja
Volgen van trainingen
Ja
Afgelegde afstand
Ja
Eten & drinken
Nee , Ja
Uren geslapen
Ja
Persoonlijke doelen
Ja

Display

Touchscreen
Nee
Type display
OLED

Connectiviteit

Verbindingstechnologie
draadloos , bedraad
Bluetooth
Ja
Ondersteunde besturingssystemen
Android, iOS , N
Wifi
Nee
Near Field Communication (NFC)
Nee
Bluetooth-versie
4.0
PC connected
Ja
Ondersteunde Windows OS
Windows 8, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Premium x64, Windows 7 Professional, Windows 7 Professional x64, Windows 7 Ultimate, Windows 7 Ultimate x64, Windows Vista Business, Windows Vista Business x64, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Basic x64, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Home Premium x64, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Ultimate x64, Windows 7 Starter, Windows 7 Starter x64, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Basic x64, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Enterprise x64, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Enterprise x64, Windows 8 Enterprise, Windows 8 Enterprise x64, Windows 8 Pro, Windows 8 Pro x64, Windows 8 x64, Windows 8.1 Enterprise, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1, Windows 8.1 Enterprise x64, Windows 8.1 Pro x64, Windows 8.1 x64, Windows 10 Education, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Education x64, Windows 10 Enterprise x64, Windows 10 Home x64, Windows 10 Pro x64
Ondersteunde Mac OS
Mac OS X 10.6 Snow Leopard, Mac OS X 10.7 Lion, Mac OS X 10.8 Mountain Lion, Mac OS X 10.9 Mavericks, Mac OS X 10.10 Yosemite, Mac OS X 10.11 El Capitan
Merk compatibiliteit
universeel

Energie

Batterijduur
5 dagen
Oplaadbron
USB
Oplaadtijd
2 uur
Accu type
Lithium-Polymeer (LiPo)

Product

Type/soort
activiteitstracker

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
oranje , roze , zwart , blauw , groen
Kleur band
oranje , roze , zwart , blauw , groen
Maat pols
160 - 190 mm, 140 - 170 mm, 160 - 200 mm, 160 - 193 mm
Soort product
armband , polsband
Fabrikant kleur(en)
roze , zwart , blauw , groen
Materiaal behuizing
rvs
Materiaal band
elastomeer
Maat band
S , L
Geheugencapaciteit
30 dag(en)

Opties

Spatwaterbestendig
Ja
Stofwerend
Ja
Waterdichtheid
1 ATM
Trillende motor
Ja
Wekfunctie
Ja
Waterdicht
Ja
Garantie
1 jaar

Sensoren

Sensoren
hartslag, barometer , versnelling
Hartslag monitor
Ja
Barometer
Ja
Stappenteller
Ja
Versnellingsmeter
Ja
Locatie positie
Nee

Meegeleverd

Oplader
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Meegeleverde ontvanger
Ja
Aantal banden inbegrepen
1

Inhoud En Afmetingen

Minimale schouderbandlengte
131,7 mm, 157,4 mm
Maximale schouderbandlengte
157,4 mm, 193 mm
Breedte
2,10 cm

Extra

Breedte
21 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
6,8
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
6,5