Volg ons
Alle uitvoeringen (4)

Garmin Vivosport (2017)

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Bestel- en levertijden Beschikbaar in 4 uitvoeringen:
Voordelen
  • GPS
  • Comfortabel
  • Lange levensduur van de batterij
  • Slank en lichtgewicht
  • Slimme meldingen
  • Prima hartslagsensor
Nadelen
  • Aan de dure kant
  • Armband niet veranderbaar

Onze test
Consumententest | op
8,0

Garmin Vivosport: Kleine en fijne fitnesstracker

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Klein van stuk, maar groots in prestaties. Met een prijskaartje van 180 euro is de Vivosport zeker niet de goedkoopste, maar hij maakt het wat ons betreft wel waar. De tracker beschikt over een hartslagsensor, een kleuren touchscreen en ingebouwde GPS. Gebruik je dat laatste niet te vaak dan haal je de beloofde accuduur van vijf dagen met gemak. Design-technisch misschien geen juweeltje, maar het kleine formaat maakt daarin veel goed. Een bescheiden bandje oogt meestal wat fijner dan zo’n joekel van een ding om je pols. Je kan tal van sportieve activiteiten meten, maar koop deze tracker vooral niet vanwege de krachttraining-functie. Deze werkt niet accuraat. Gelukkig zit het met de rest wel snor. De tracker is tot slot waterproof en maakt gebruik van de fijne Garmin app. Zoveel functionaliteit in zo’n klein bandje, dat verdient een kooptip.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 154 reviews
Consumententester
vanaf 139,99
9,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Qua gebruiksvriendelijkheid scoort de Vivosport erg hoog. Alles werkt simpel en goed. Het koppelen met de app gaat gemakkelijk en het scherm geeft alle informatie duidelijk weer. Geen rare symbolen in beeld waarvan je eerst de betekenis moet opzoeken in de handleiding, maar direct duidelijke icoontjes. Ook opvallend hoe goed het scherm reageert op je aanraking, dat zien we zeker niet bij alle trackers. Dubbel tikken en lang ingedrukt houden zijn de standaard ‘commando’s’ die je gebruikt en dat werkt goed. Hartslag en GPS worden goed bijgehouden en alles is makkelijk terug te zien in de uitgebreide Garmin app. Die app is op het begin misschien even wennen, maar biedt uiteindelijk een handig inzicht in je sportieve prestaties en stappen die je hebt gezet.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs van de Vivosport ligt op het moment van testen op ruim 180 euro. De prijs-kwaliteitverhouding is wat ons betreft hiermee nipt voldoende. Je krijgt een behoorlijk complete tracker, maar betaalt er ook flink voor. De simpelere fitnesstrackers op de markt zijn aanzienlijk goedkoper en bieden soms maar een fractie minder aan mogelijkheden. De Vivosport is aan de dure kant dus. Je krijgt wel kwaliteit voor je geld, dus een voldoende is zeker op zijn plaats.
9,0
Design/specificaties
(Weging 20%)
De Vivosport van Garmin is een fitnesstracker met een bescheiden formaat. Misschien niet zo stijlvol vormgegeven als de Fitbit, maar dat maakt ‘ie goed door lekker compact te zijn. In de compacte behuizing bevinden zich een hoop features. Zo heeft de Vivosport ingebouwde GPS, een hartslagmeter en een bewegingssensor. Het scherm is wat aan de kleine kant, maar reageert goed op de bediening. Het touchscreen geeft informatie in kleuren weer, maar die spatten niet echt van het scherm af. De kwaliteit is goed genoeg om alle informatie makkelijk af te lezen. De Vivosport is waterproof, maar kun je niet gebruiken om je zwemprestaties te testen. De batterijduur van 5 dagen wordt behaald, maar gebruik je de GPS veelvuldig dan wordt dat natuurlijk wat minder.
8,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
De Vivosport zit lekker. Het soepele rubberen bandje zit fijn om je pols en draagt comfortabel. Zowel gedurende de dag als tijdens het sporten zit ‘ie fijn. Je merkt eigenlijk nauwelijks dat je ‘m om hebt.
7,0
Compatibiliteit / functies
(Weging 25%)
Met een ingebouwde GPS, hartslagmeter en bewegingssensor aan boord heeft de Vivosport tal van mogelijkheden. Het apparaat weet wanneer je beweegt, maar heeft ook specifieke programma’s aan boord voor diverse sporten. Zo kun je kiezen voor o.a. hardlopen, wandelen, fietsen en krachttraining in de sportschool. Dat laatste vonden wij wat meer een gimmick dan een toegevoegde waarde. Ten eerste moet je na elke set je horloge weer bedienen (niet fijn) en de teller van de herhalingen presteert onvoldoende en inconsequent: 10 herhalingen werden soms geteld als 12 en soms als 6. Het bedienen van je muziek (via je telefoon) gaat gemakkelijk en ook de Phonefinder bleek een handige extra te zijn. De watchface is verder aan te passen naar wens en ook oproepen en SMS’jes krijg je makkelijk binnen. Deze laatste functie is natuurlijk ook uit te schakelen, niet iedereen wil deze notificaties op zijn fitnesstracker ontvangen.

8,0
Eindscore test
Garmin Vivosport (2017)

Reviews van de Garmin Vivosport (2017)

Gemiddelde score gebruikers

5,8
Gebruikers zijn niet enthousiast over de Vivosport (2017) van Garmin. Een gemiddelde van 5,8 uit 4 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Smartband.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Tineke
29-10-2018
"Klein maar fijn"

Door mijn smalle polsen was de keus beperkt, maar dit horloge past goed en draagt fijn, ook ‘nachts. Ongelofelijk veel functies in zo’n klein apparaatje! Bediening is gemakkelijk, metingen zijn accuraat, behalve traplopen. Koppelen aan IPhone en app snel en probleemloos. Ik ben echt onder de indruk. Gps werkt goed en wordt snel gevonden, als je even stil staat. Leuk om later je route en afstand te bekijken in de app.

- - -

Sterke punten: Geschikt voor smalle polsen; nog geen haperingen ondervonden; veel functies en mogelijkheden, zelfs gps.
Zwakke punten: Bandje niet verwisselbaar; registratie traplopen niet betrouwbaar.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

9,0
Dit is waarschijnlijk een van mijn beste ...
Door Edwin op 25-9-2018

Dit is waarschijnlijk een van mijn beste aankopen ooit (en ik ben niet verbonden aan Garmin en heb er geen baat bij om dit te zeggen). De Garmin Vivosport is echt steengoed. Je kunt ermee (berg)wandelen in 30 graden, hardlopen in de vrieskou, zwemmen in zee en zwembad, iedere nacht mee slapen, douchen en intensief sporten (ik heb dat allemaal gedaan) en nog steeds ziet hij er uit als nieuw en werkt hij perfect. Hij hapert nooit en doet gewoon precies dat wat hij moet doen. Het uitlezen met de telefoon gaat vlekkeloos en razendsnel. Via de app op je smartphone krijg je de meest uitgebreide details over jezelf (sommige waarvan je niet eens wist dat het werd gemeten). Tientallen apps configureren met je Garmin en met de app (bijvoorbeeld Strava of Nike) zonder haperen. Tijdens hardlopen of fietsen meet hij (via de ingebouwde GPS) precies waar je bent geweest, via welke straten en wegen. Het mooie aan dit apparaatje vind ik gewoon dat alles werkt. Niks hapert of blijft vasthangen. Hij werkt gewoon altijd. Hij doet gewoon wat ie moet doen. En ja, bij normaal gebruik kun je er echt dagen mee doen. Soms gaat er bijna een week voorbij voor ik hem weer aan de oplader hang. Het enige nadeel dat ik kan bedenken: - Als je je activiteit intensief wil meten met GPS, dan duurt het wel eventjes voordat hij het GPS-signaal vindt (15 minuten). Daar moet je in het begin wel even rekening mee houden.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
Werkt v oor geen meter. Tweemaal omgeruild, ...
Door Toon op 11-9-2018

Werkt v oor geen meter. Tweemaal omgeruild, dezelfde problemen. Problemen worden ook erkend door de dealer.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

3,0
Om te trainen op hartslag, leek alleen ...
Door Merel op 6-2-2018

Om te trainen op hartslag, leek alleen een polsband me praktischer dan borstband met horloge. Helaas werkt de hartslagfunctie van de Garmin Vivosport zeer matig tijdens het sporten. Lange vertraging en grote sprongen in weergave. Heb er echt helemaal niks aan.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Garmin Vivosport (2017)
Gemiddelde score redacteuren
7,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Garmin Vivosport (2017)
Aantal testen:
9
Genormeerde score:
7,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,3
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Garmin Vivosport (2017).
Website testen
Wat vonden andere testers van de Garmin Vivosport (2017)? Onze eigen test van de Vivosport (2017) staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Garmin Vivosport
8,0
20-10-2017
TrustedReviews.com

A great all-round GPS fitness tracker for those not fashion focused.

TrustedReviews.com
Garmin Vivosport (2017) review
9,0
22-11-2017
Digitaltrends.com

The Vivosport is in no danger of becoming obsolete any time soon. Garmin is constantly upgrading their device software and with all the sensors built into the Vivosport, we wouldn’t be surprised if Garmin upgrades some of the features in future software updates that make it even more of a stealth smartwatch. Should you buy it? Yes. The Vivosport is the best fitness band that we’ve tested. We believe it’s just as valuable for those starting out with fitness tracking as it is for athletes who want something smaller that they can wear every day. At $200 we can’t think of anyone who would be disappointed with the features, functionality, and form of the Vivosport.

Digitaltrends.com
Garmin Vivosport
8,0
14-12-2017
TechRadar.com

The Garmin Vivosport doesn't have the style of a Fitbit or the high-tech vibe of a Samsung Gear. However, this is one of the smallest fitness trackers that has full GPS/HR tracking and an altimeter. It brings max tracking power with minimal bulk.

TechRadar.com
Garmin Vivosport review
8,0
5-1-2018
Stuff.tv

The Garmin Vivosport looks like a basic fitness band, but it has the notifications of a smartwatch and the fitness tracking of a GPS runner’s watch. Garmin has crammed an awful lot into this little tracker, making it one of the very best options for those who want GPS but without an ultra-high price or wrist-bothering design. It’s not for swimmers or style freaks, but this has to be one of the best small fitness trackers to date. Read more at https://www.stuff.tv/garmin/vivosport/review#QJszLi5hqkhyUP0F.99

Stuff.tv
Garmin Vivosport review: A fine but fiddly tracker
8,0
22-1-2018
Alphr.com

The Garmin Vivosport is a perfectly competent device that achieves everything it sets out to. It looks okay, has a long battery life, tracks things accurately and has an excellent app for chewing over the data. For £170 it isn’t unreasonably priced for a device that packs in GPS and heart rate monitoring, either. The question is whether it’s better than the alternatives and that’s what stops me giving it a big endorsement. The screen is tiny and fiddly, and there are no physical buttons. Both of these things make it less useful as a live running device, as opposed to something that just records your trips for later analysis. That may not be an issue for you personally, but if it then is the Garmin Forerunner 30 is £40 cheaper and does 90% of what the Vivosport does. If you really want a fitness band with GPS, you can get a great price on the Vivosmart HR+ nowadays, too, and the world of running tech hasn’t advanced sufficiently to leave it feeling outdated just yet. If you want something more stylish with the same features, the Samsung Gear Fit2 is also an option – although I have found its GPS a touch flakey for serious runners. The Fit2 Pro even adds dedicated swimming tracking if that’s important to you. You won’t be disappointed if you plump for the Garmin Vivosport, but if you see yourself actively interacting with the device regularly, rather than just glancing at the screen and having it record data for viewing elsewhere, then you might want to consider your options before putting any cash down.

Alphr.com
Garmin Vivosport review: An excellent fitness tracker with one or two crucial flaws
8,0
31-1-2018
Expertreviews.co.uk

There’s a lot to like about the Garmin Vivosport. It’s discreet, comfortable and packed with heaps of features to help you track pretty much every aspect of your active lifestyle. Furthermore, it has excellent battery life, making it an excellent first GPS watch for casual runners and cyclists alike. However, it doesn’t improve on the Vivosmart HR+ as much as I’d have liked. In particular, its small screen, which has actually been downsized, is a real point of frustration. It limits the amount of data you can see on your wrist and also makes the watch’s menus difficult to navigate. Garmin has also failed to include swim tracking or support for external sensors, instead favouring stress tracking, which feels a bit gimmicky. For these reasons, I find the Vivosport difficult to recommend. Instead, I’d be drawn to the cheaper Garmin Forerunner 30, or the more expensive but excellent Vivoactive 3, both of which have larger, less fiddly screens.

Expertreviews.co.uk
Garmin Vivosport: Kleine en fijne fitnesstracker
8,0
16-5-2018
BesteProduct.nl

Klein van stuk, maar groots in prestaties. Met een prijskaartje van 180 euro is de Vivosport zeker niet de goedkoopste, maar hij maakt het wat ons betreft wel waar. De tracker beschikt over een hartslagsensor, een kleuren touchscreen en ingebouwde GPS. Gebruik je dat laatste niet te vaak dan haal je de beloofde accuduur van vijf dagen met gemak. Design-technisch misschien geen juweeltje, maar het kleine formaat maakt daarin veel goed. Een bescheiden bandje oogt meestal wat fijner dan zo’n joekel van een ding om je pols. Je kan tal van sportieve activiteiten meten, maar koop deze tracker vooral niet vanwege de krachttraining-functie. Deze werkt niet accuraat. Gelukkig zit het met de rest wel snor. De tracker is tot slot waterproof en maakt gebruik van de fijne Garmin app. Zoveel functionaliteit in zo’n klein bandje, dat verdient een kooptip.

BesteProduct.nl
Schlankes Armband mit vielen Funktionen
9,3
18-6-2018
Chip.de

Im Test überzeugt die Garmin Vivosport mit exaktem Tracking und exzellenter Ausstattung. Die Vivosport ist Garmins kleinster Fitnesstracker mit eingebautem GPS. Damit lassen sich Outdoor-Aktivitäten detailiert aufzeichnen – wahlweise auch automatisch über die sogennante Move-IQ-Funktion. Bedient wird der Tracker über Touch-Gesten auf dem jederzeit sehr gut ablesbarem Display. Das Silikonarmband ist weich und passt sich gut ans Handgelenk an, ist aber kratzempflindlich und leider nicht wechselbar. Aufgrund der langen Laufzeit von 8 Tagen und der umfassenden Ausstattung ist die Garmin Vivosport eine Empfehlung für Freizeitsportler.

Chip.de
Garmin Vivosport
7,0
22-6-2018
Cnet.co.uk

The Good The Vivosport packs smartwatch features into an activity-band design that's lightweight, comfortable to wear, and has good battery life. It's fully waterproof and has built-in GPS and 24-7 heart-rate monitoring. The Bad Some of the features are a little difficult to access. GPS can take too long to lock in. The Bottom Line The Vivosport is a good fitness companion for people who want an activity tracker with plenty of advanced features.

Cnet.co.uk
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,5
Prijs / kwaliteit
De Garmin Vivosport (2017) is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de Vivosport (2017) hebben getest, krijg je voor € 139,99 een van de beste Smartbands in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
7,3
laagste prijs
€ 139,99
prijs/kwaliteit
8,5

Laagste prijzen Garmin Vivosport (2017)


Garmin Vivosport (2017) uitvoeringenSpecificaties

Functies
(Meet)-functies
actieve minuten, verbrande calorieën, afgelegde afstand, aantal trappen, aantal stappen, geslapen uren, persoonlijke doelen
Actieve minuten
Ja
Calorieën verbrand
Ja
Volgen van trainingen
Ja
Afgelegde afstand
Ja
Slaapkwaliteit
Ja
Trappen gelopen
Ja
Uren geslapen
Ja
Persoonlijke doelen
Ja
Display
Type beeldscherm
MIP
Touchscreen
Ja
Resolutie
72 x 144 pixels
Algemene Kenmerken
Soort product
polsband
Bediening
knoppen, sensor
Fabrikant kleur(en)
grijs , zwart , limoen , rood
Kleur(en)
grijs , zwart , groen , rood
Materiaal behuizing
Polymeer
Materiaal band
siliconen
Kleur band
zwart
Maat band
S|M , L
Geheugencapaciteit
14 dag(en)
Connectiviteit
Verbindingstechnologie
bedraad en draadloos
Bluetooth
Ja
Wifi
Nee
Ondersteunde besturingssystemen
Android, iOS, Windows Mobile
Opties
Wekfunctie
Ja
Stopwatch
Ja
Timer
Nee , Ja
Waterdicht
Ja
Sensoren
Sensoren
versnelling, hartslag, barometer
Hartslag monitor
Ja
Barometer
Ja
Versnellingsmeter
Ja
Stappenteller
Ja
Locatie positie
Ja
Energie
Batterijduur
7 dagen
Inhoud En Afmetingen
Breedte
2,10 cm
Diepte
1,09 cm
Gewicht
24 gram, 27 gram
Minimale schouderbandlengte
122 mm, 148 mm
Maximale schouderbandlengte
188 mm, 215 mm, 128 mm
Meegeleverd
Meegeleverde kabels
USB
Algemeen
EAN
0753759180607 , 0753759180621 , 0753759180638 , 0753759180614
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
January 2017 , June 2018
Partnumber
010-01789-00 , 010-01789-02 , 010-01789-03 , 010-01789-01
Product
Type/soort
activiteitstracker
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
7,3
Beoordeling consumenten
5,8
Prijs / kwaliteit
8,5