Volg ons

Samsung Gear Fit2 Pro

Voor- en nadelen van de Samsung Gear Fit2 Pro

Voordelen

 • Makkelijk te gebruiken interface
 • Ingetogen en elegant ontwerp
 • Comfortabel en niet opdringerig
 • Aanzienlijke verbetering in bandjes
 • Hybride tussen activity tracker en sporthorloge
 • Ondersteuning voor enorm veel sport apps
 • Heel fijn display
 • Goede metingen van de hartslag en positie
 • Eigen opslagruimte voor muziek
 • Erg stevig
 • Chique OLED-scherm ...
 • Schwimmfest
 • Automatische sportdetectie

Nadelen

 • Aanvankelijk lastig in te stellen
 • Geen grote verbetering ten opzichte van Gear Fit 2
 • Je bent toch wel heel vaak de knoppen aan het gebruiken
 • ... wat soms moeilijk te lezen is
 • Vereist twee apps op de telefoon

Onze test
Consumententest | op
8,1

Samsung Gear Fit 2 Pro: Prima fitness tracker is weer een stukje beter

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Samsung heeft met de Gear Fit 2 Pro wederom een puike wearable gepresenteerd. Wat mij betreft een prima hybride tussen een activity tracker en een fitness watch. Zo meet het apparaat je stappen, calorieverbruik en slaap, maar heeft het ook een hartslagsensor, GPS, muziekopslag en diverse trainingsopties aan boord. Het instellen gaat op het begin wat moeizaam, maar daarna is ‘ie zeker snel en makkelijk in gebruik. Heb je z’n voorganger al, de Gear Fit 2, dan hoef je wat mij betreft niet te upgraden. Buiten de GPS en verbeterde waterdichtheid is er weinig tot niets aan verbeteringen te zien. Een kleine update dus op een toch al goed horloge. Ga je vól voor sporten of wil je alleen je stappen tellen, dan zijn er wearables te koop die beter/gespecialiseerder of goedkoper zijn. Samsung combineert beide werelden in een allround tracker voor een faire prijs van rond de 200 euro. Naar mijn mening een mooi product voor veel consumenten en daarmee de kooptip zeker waard.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 195,73
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
7,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
De Gear Fit 2 Pro is absoluut gebruiksvriendelijk, maar heeft wel wat kanttekeningen. Het instellen op het begin kostte mij bijvoorbeeld meer tijd dan ik verwachtte. Ik dacht er met één app wel te zijn, maar dan komt er toch nog een extra app bij. Oh, en ook nog even deze plug-ins downloaden alstublieft. Het schrikt mij niet direct af, maar andere consumenten wellicht wel. Jammer dat één download niet meteen alles in huis heeft. Eenmaal gekoppeld krijg je op de tracker zelf een korte introductie zodat je weet hoe je door de Gear navigeert. Die introductie is niet te kort en niet te lang, prima. Het navigeren door de menu’s gaat soepeltjes. Het scherm reageert goed en ik was snel aan de menustructuur gewend. Minder fijn is wanneer je bijvoorbeeld Spotify gaat instellen. Je moet dan op een minuscuul toetsenbordje je inloggegevens invullen. Gelukkig hoeft dit maar één keer. De gebruiksvriendelijkheid rondom het sporten vond ik top. Ik ga zitten op mijn spinbike en heb binnen een halve minuut de juiste training ingesteld. De data die ik op het einde van mijn training krijg is waardevol en direct op de tracker zelf zichtbaar. In de Samsung Health App kan ik ‘m nog wat uitgebreider bekijken. Na zo’n 20 workouts heeft de Gear Fit 2 Pro het slechts één keer af laten weten. Toen bleef mijn hartslag heel lang op hetzelfde getal steken. Misschien was de sensor vies, ik geef ‘m het voordeel van de twijfel. De Pro Fit 2 kan ook Whatsapp-berichtjes, Facebook-notifacties en meldingen van tal van andere apps weergeven. Dit soort meldingen zet ik zelf liever uit, daar zou ik helemaal gek van worden (niet zo healthy). De enige extra optie waar ik voor koos, is het tonen van mijn inkomende oproepen. Zo zie ik direct wie mij belt, dat is soms handig als mijn telefoon wat verder weg ligt.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op dit moment kost de Gear Fit 2 Pro ongeveer 200 euro. Er zijn zat activity trackers van merken als Fitbit en Garmin die goedkoper (en/of compacter) zijn. Maar de Gear Fit 2 Pro is meer dan alleen een activity tracker. Je hebt ook de functies van een sporthorloge aan boord. En dat totaalpakketje zit verscholen achter een mooi AMOLED-scherm. Het beste van beide werelden voor een prima prijs.
9,0
Design/specificaties
(Weging 20%)
Ten opzichte van de Gear Fit 2 is er bij de Pro-versie wel iets veranderd, maar niet veel. Hetzelfde (prachtige) AMOLED-scherm, dezelfde batterijduur en grofweg even groot. Op een volle lading en driemaal per week sporten, hield de accu het zo'n drie dagen vol. Ook kun je weer rekenen op een hartslagmeter, accelerometer (versnelling), 4GB aan muziekopslag (zo’n 500 nummers) en 512 MB aan RAM-geheugen. Nieuw zijn GPS-ondersteuning en de verbetering van de waterdichtheid. De Gear Fit 2 Pro kan nu tot 50 onder water en is dus geschikt voor de zwemmers onder ons. Het bandje gaat in het nieuwe model met een pinnetje dicht, wat je gewend bent van traditionele horloges. Ik testte de zwarte Large-versie die voor de smallere damespols denk ik wat aan de grote kant is. Persoonlijk vond ik het formaat en design prima. Ben je uitgekeken op het bandje dan kun je ‘m verwisselen met een ander exemplaar in een andere kleur. Ook kun je de tracker digitaal personaliseren. De diverse watchfaces kun je in andere kleuren instellen, maar er zijn ook talloze nieuwe ontwerpen te downloaden. De standaard watchface is mijn favoriet gebleven. Hierop zie ik in één oogopslag alle data die ik belangrijk vind.
9,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
Deze tracker zit echt prima om mijn pols. De siliconen band maakt dat ‘ie lekker soepel blijft zitten. Zoals vermeld zijn dunnere polsen wellicht gebaat bij het kleinere model. De Large-uitvoering zat bij mij comfortabel en was niet te groot en niet te klein. Dat mooie AMOLED-scherm moet tenslotte ook niet te klein worden. Dankzij het pin-systeem kan de Fit 2 Pro ook niet zomaar losschieten.
8,0
Compatibiliteit / functies
(Weging 25%)
Als je kijkt naar de verschillende functies is de Gear Fit 2 Pro wat mij betreft een hybride tussen een activity tracker en een fitness horloge. Op de standaard watchface lees je direct de tijd en datum, je hartslag, verbrande calorieën, stappen en trappen af. Scrol door het menu heen en je kan al deze data nog gedetailleerder inzien. Je inname van water en caffeïne kun je ook bijhouden, evenals het monitoren van je slaap. Wat trainingen betreft komen de meest populaire activiteiten wel aan bod. Zo kun je hardlopen, fietsen, wandelen, zwemmen en diverse fitnessapparaten instellen. Ik ga graag naar de sportschool, maar het lijkt me wel irritant om voor ieder apparaat een nieuwe training te starten. Tijdens mijn trainingsessies koos ik dus maar voor de instelling ‘Andere training’, werkte gelukkig prima. Voor hardloopsessies haalde ik veel plezier uit de GPS-ondersteuning en muziekopslag. Draadloze Bluetooth headphones erbij en gaan!

8,1
Eindscore test
Samsung Gear Fit2 Pro

Testen van Samsung Gear Fit2 Pro
Gemiddelde score redacteuren
7,2
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung Gear Fit2 Pro
Aantal testen:
9
Genormeerde score:
7,2
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,2
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Samsung Gear Fit2 Pro.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Samsung Gear Fit2 Pro? Onze eigen test van de Gear Fit2 Pro staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Samsung Gear Fit2 Pro
9,0
22-2-2018
Gadgetgear.nl

Samsung weet heel goed hoe het wearables maakt en Tizen is als besturingssysteem volwassen geworden. Qua apps biedt de Samsung Gear Fit2 Pro echt alle basics die je nodig hebt. Hij is snel en hij is zuinig. Bovendien zijn de sportmetingen nauwkeurig en denkt het klokje duidelijk met je mee. Opvallend is dat het polsbewegingen om het scherm te activeren niet heel nauwkeurig kan meten, maar dat is dan ook het enige nadeel dat ik tijdens het testen heb ondervonden.

Gadgetgear.nl
Samsung Gear Fit 2 Pro
6,0
28-9-2017
TechRadar.com

Proof that the wearables market isn’t what it used to be. Case in point: the greatest threat to Samsung’s new smart fitness band is its own predecessor. The Pro’s new features don’t change that last year’s model is far easier to recommend thanks to its lower price and equally comprehensive feature set.

TechRadar.com
Samsung Gear Fit 2 Pro Review
8,5
6-10-2017
Phonearena.com

One thing seems pretty clear: “Pro” in the name of the Gear Fit 2 Pro only applies if you’re a pro swimmer. For everyone else, the benefits of the new model over last year’s Fit 2 come in the form of a slightly cooler design and Spotify integration. But that’s not to say the Pro is bad by any means: in fact, it’s still one of the best fitness trackers out there. But if you don’t care for swimming, the wearables market is full of alternatives that do everything else the Fit 2 Pro does, and they often cost considerably less than the Pro’s $200 asking price. But if what you’re looking for is a device that can do it all, while looking good at the same time, the Samsung Gear Fit 2 Pro is certainly one of your safest bets.

Phonearena.com
Samsung Gear Fit2 Pro review: Brilliance refined
10,0
6-11-2017
Alphr.com

So, the Gear Fit2 Pro is another fine wearable from Samsung. The trouble is that so is the original Gear Fit2 and thanks to the inescapable march of time, it’s now very, very cheap. And almost as good. Jon will be testing the swimming side of the Gear Fit2 Pro soon and maybe that’s where it will come into its own. Certainly, keen swimmers won’t want the original, so check back in a few days if that’s important to you. If not, and you just want a wearable to track steps and the occasional run, then it’s hard not to recommend looking for a deal on the original Gear Fit2. eBay found me one for £71, still boxed, and a cursory glance around the site tells me such deals aren’t rare. For £20 more than the suggested price of its predecessor, the Gear Fit2 Pro is a no-brainer, even if you only swim once per year. For £100+ more, you should stop and think. It’s still a five-star product but it’s a hard one to fully endorse when last year’s model is still so good.

Alphr.com
Samsung Gear Fit 2 Pro
7,0
4-12-2017
TrustedReviews.com

A solid fitness tracker/smartwatch hybrid, but it’s a smidgen overpriced.

TrustedReviews.com
Samsung Gear Fit2 Pro review
8,0
17-12-2017
Stuff.tv

The Samsung Gear Fit2 Pro is a fitness tracker with a smartwatch-grade screen. It tracks walks and runs, and is also a pretty good way to check incoming emails without taking phone from pocket. It’s ready for the pool too, and costs a lot less than an Apple Watch Series 3. Considering it can run third-party apps, though, you may be disappointed with the scope of its smarts. And make sure you’re ready for its size. It’s bigger than most band-style wearables, so may look worse than it does in photos if you have smaller wrists. Read more at https://www.stuff.tv/samsung/gear-fit2-pro/review#dx4yi7k5KgxqFlA5.99

Stuff.tv
Samsung Gear Fit 2 Pro
7,0
29-1-2018
Theinquirer.net

The Gear Fit 2 Pro isn't Samsung's most interesting wearable to date, but it looks simple and feel comfortable on the wrist. The screen is great and the onboard fitness features are intuitive and easy to use.

Theinquirer.net
Samsung Gear Fit 2 Pro: Prima fitness tracker is weer een stukje beter
8,1
1-2-2018
BesteProduct.nl

Samsung heeft met de Gear Fit 2 Pro wederom een puike wearable gepresenteerd. Wat mij betreft een prima hybride tussen een activity tracker en een fitness watch. Zo meet het apparaat je stappen, calorieverbruik en slaap, maar heeft het ook een hartslagsensor, GPS, muziekopslag en diverse trainingsopties aan boord. Het instellen gaat op het begin wat moeizaam, maar daarna is ‘ie zeker snel en makkelijk in gebruik. Heb je z’n voorganger al, de Gear Fit 2, dan hoef je wat mij betreft niet te upgraden. Buiten de GPS en verbeterde waterdichtheid is er weinig tot niets aan verbeteringen te zien. Een kleine update dus op een toch al goed horloge. Ga je vól voor sporten of wil je alleen je stappen tellen, dan zijn er wearables te koop die beter/gespecialiseerder of goedkoper zijn. Samsung combineert beide werelden in een allround tracker voor een faire prijs van rond de 200 euro. Naar mijn mening een mooi product voor veel consumenten en daarmee de kooptip zeker waard.

BesteProduct.nl
Samsung Gear Fit 2 Pro: Prima fitness tracker is weer een stukje beter
8,1
1-2-2018
BesteProduct.nl

Samsung heeft met de Gear Fit 2 Pro wederom een puike wearable gepresenteerd. Wat mij betreft een prima hybride tussen een activity tracker en een fitness watch. Zo meet het apparaat je stappen, calorieverbruik en slaap, maar heeft het ook een hartslagsensor, GPS, muziekopslag en diverse trainingsopties aan boord. Het instellen gaat op het begin wat moeizaam, maar daarna is ‘ie zeker snel en makkelijk in gebruik. Heb je z’n voorganger al, de Gear Fit 2, dan hoef je wat mij betreft niet te upgraden. Buiten de GPS en verbeterde waterdichtheid is er weinig tot niets aan verbeteringen te zien. Een kleine update dus op een toch al goed horloge. Ga je vól voor sporten of wil je alleen je stappen tellen, dan zijn er wearables te koop die beter/gespecialiseerder of goedkoper zijn. Samsung combineert beide werelden in een allround tracker voor een faire prijs van rond de 200 euro. Naar mijn mening een mooi product voor veel consumenten en daarmee de kooptip zeker waard.

BesteProduct.nl
Mit der Biege aus dem Knick kommen
9,4
2-2-2018
Chip.de

Der Fitnesstracker Samsung Gear Fit2 Pro besticht durch sein gebogenes OLED-Display, das viele individuelle Anpassungen zulässt und dank guter Ausstattung und zahlreicher verfügbarer Apps reichlich Abwechslung bietet. Die Kehrseite der Medaille: Der Screen lässt sich teilweise etwas schwer ablesen.

Chip.de
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,5
Prijs / kwaliteit
De Samsung Gear Fit2 Pro is een prima Smartband om te kopen. De Gear Fit2 Pro is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 195,73 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
7,2
laagste prijs
€ 195,73
prijs/kwaliteit
7,5

Reviews van de Samsung Gear Fit2 Pro

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Samsung Gear Fit2 Pro nog niet gedeeld. Heb jij de Gear Fit2 Pro gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartband van Samsung te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Samsung Gear Fit2 ProSpecificaties van Samsung Gear Fit2 Pro

Algemene Kenmerken

Vorm
rechthoek
Kleur behuizing
rood, zwart
Maat band
L , S
Kleur band
rood, zwart
Capaciteit flashgeheugen
4 GB
Stofwerend
Ja
Waterdicht
Ja
Processor(en)
2 (dual-core)
Testoordeel
CE

Functies

(Meet)-functies
hartslag , actieve minuten , verbrande calorieën , afgelegde afstand , aantal trappen , aantal stappen , geslapen uren , persoonlijke doelen
Actieve minuten
Ja
Calorieën verbrand
Ja
Volgen van trainingen
Ja
Afgelegde afstand
Ja
Slaapkwaliteit
Ja
Trappen gelopen
Ja
Uren geslapen
Ja
Persoonlijke doelen
Ja

Sensoren

Sensoren
versnelling, gyroscoop, hartslag, barometer , GLONASS
Hartslag monitor
Ja
Versnellingsmeter
Ja
Barometer
Ja
GLONASS
Ja
Gyroscoop
Ja
Stappenteller
Ja
Locatie positie
Ja

Display

Schermgrootte
1,5 inch
Type scherm
Super AMOLED
Type display
SAMOLED
Horlogeglas type
Gorilla Glass 3
Touchscreen
Ja
Resolutie
216 x 432 pixels
Pixeldichtheid
310 ppi

Connectiviteit

Connectiviteit
wifi, bluetooth
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.2
Besturingssysteem
Tizen
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, AMR, M4A, WAV, OGG, OGA, AWB, 3GA
Verbindingstechnologie
draadloos
Bluetooth-profielen
A2DP, AVRCP, HSP
Primaire wifi-standaard
Wi-Fi 4 (802.11n)
Ondersteunde besturingssystemen
Android

Opties

Opties
touchscreen, gps, waterdicht
GPS
Ja
Inclusief microfoon
Ja
Muziekspeler
Ja
Trillende motor
Ja
Internationale veiligheidscode (IP)
IP68
Stofwerend
Ja
Waterdicht
Ja
Waterdichtheid
5 ATM

Energie

Accu capaciteit
200 mAh
Batterijduur
96 uur
Standby tijd
120 uur

Inhoud En Afmetingen

Breedte
2,50 cm, 25 mm
Diepte
5,13 cm, 51,3 mm
Gewicht
34 gram, 33 gram

Algemeen

EAN
8806088955308 , 8806088851044 , 8806088960562 , 8806088955292 , 8801643024987 , 8806088955278 , 8806088955315 , 8806088873923 , 8806088960524 , 8806088955339 , 8806088960418 , 8806088955322 , 8806088960401
Partnumber
SM-R365NZRALUX , SM-R365NZRN , SM-R365NZKAPHN , SM-R365NZRAPHN , SM-R365NZKAITV , , SM-R365NZRNPHN , SM-R365NZRNLUX
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017 , 2018 , 2019
Releasedatum
September 2017 , April 2017 , November 2017 , February 2018

Product

Type/soort
smartwatch , activiteitstracker

Meegeleverd

Handleiding
Ja
Snelstartgids
Ja
Oplaadstation
Ja

Extra

Diepte
51,3 mm
Breedte
25 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,2
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
7,5