Volg ons

Blackberry Bold 9790

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Blackberry Bold 9790

Voordelen

  • Klein en licht
  • Scherp beeld
  • Onverslaanbaar, fysiek toetsenbord
  • Heeft NFC

Nadelen

  • Lastige set up
  • Minder prettig in gebruik dan een Android of een Apple smartphone
  • Klein beeldscherm lastig bij video's, foto's en internet
  • Krasbestendigheid behuizing matig

Onze test
Expertreview | op
6,1

Blackberry Bold 9790: precies in het midden

6 - Score Badge BesteProduct.nl

'Bold' betekent letterlijk 'stoutmoedig', 'gedurfd'. Dat zijn absoluut geen termen die op gaan voor de Bold 9790. Het is het bekende recept dat we al jaren kennen van Research in Motion. Een smartphone met karakteristiek qwerty-toetsenbord en klein beeldscherm, voornamelijk gericht op het sturen en ontvangen van berichten. Met de Bold 9790 is dat niet anders. Een mid-range toestel dat de kloof moet dichten tussen de Bold 9900 en de voordelige Curve-toestellen. Dat lukt in ieder geval.

Al vanaf de eerste Nokia’s was het liefde op het eerste gezicht. Tussen mij, en smartphones. Sindsdien heb ik ze dan ook bijna allemaal in mijn handen gehad. In tegenstelling tot andere gadget liefhebbers hou ik van alle soorten smartphones. Ik kan net zo lovend zijn over een Android-toestel als een iPhone. En Windows Phone-toestellen heb ik al vaak beloond met een kooptip. En wanneer een fabrikant de plank flink mis slaat, oordeel ik ook zonder aanziens des fabrikants.
Dennis de Vries
Dennis de Vries
Krakau • 47 reviews
Redacteur
Al vanaf de eerste Nokia’s was het liefde op het eerste gezicht. Tussen mij, en smartphones. Sindsdien heb ik ze dan ook bijna allemaal in mijn handen gehad. In tegenstelling tot andere gadget liefhebbers hou ik van alle soorten smartphones. Ik kan net zo lovend zijn over een Android-toestel als een iPhone. En Windows Phone-toestellen heb ik al vaak beloond met een kooptip. En wanneer een fabrikant de plank flink mis slaat, oordeel ik ook zonder aanziens des fabrikants.
Dennis de Vries
Dennis de Vries
Krakau • 47 reviews
Redacteur
6,0
Multimedia
(Weging 15%)
Multimedia is niet iets waar Blackberrys voor gemaakt zijn. Wil je goede muziek luisteren, heerlijk films kijken, goede foto's maken? Neem een HTC Sensation XE, een Samsung Galaxy S2 of Nokia N8. Toch doet Blackberry sinds kort een aardige duit in het zakje met Blackberry Music, een muziekdienst speciaal en exclusief voor de zakelijke smartphones. Het werkt ongeveer zoals Spotify (overigens nog niet beschikbaar voor Blackberry-smartphones). Je installeert de app en kunt muziek luisteren. Er zijn miljoenen tracks beschikbaar, wat dat betreft doet het niet onder voor Music Unlimited van Sony bijvoorbeeld. Er zitten enkele mitsen en maren aan. De dienst is alleen interessant als je 5 euro abonnementskosten betaalt. Daar kun je een playlist van maken van maximaal 50 liedjes. Blackberry Music wordt pas interessant als je liedjes deelt met je vrienden op Blackberry Messenger. Hoe meer vrienden je hebt en hoe meer je deelt, hoe meer liedjes jij ook weer kunt luisteren. Leuk bedacht? Ja. Ingewikkeld? Best wel. En wat als je vrienden slechte muzieksmaak hebben? Vette pech, terug naar de ouderwetse mp3-tjes. Heb je echter veel vrienden mét smaak, dan is Blackberry Music een vrij prijzige, maar leuke dienst om eens wat nieuws te ontdekken. De Bold 9790 heeft ook een camera. De 5 megapixel camera heeft aardig wat instellingen goed verstopt. De foto's die er uit komen zijn onder goede omstandigheden best aardig, maar verder dan kiekjes komt het apparaat niet. De filmfunctie is beneden niveau, met een resolutie van 640 bij 480 pixels. We verwachten van dit toestel op zijn minst 720p opnames.
8,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
Zoals gezegd, de Bold 9790 valt tussen de Bold 9900 en de Curve-serie in. En dat geldt zeker voor het uiterlijk en de hardware van het toestel. De Bold 9790 heeft de slanke lijnen en geringe omvang van bijvoorbeeld de Curve 9300. Maar je betaalt er wat meer voor, dus is het glimmende plastic vervangen door een wat hoogwaardigere variant. Zo groot en stoer als de Bold 9900 is hij echter niet. De ruige stalen rand mist bijvoorbeeld. Uiteraard heeft de Bold een qwerty-toetsenbord. Moeten we daar nog woorden aan vuil maken? Als je deze vormfactor op prijs stelt, wordt de keuze aan smartphones steeds kleiner. Maar Research in Motion bewijst al jaren dat ze toetsenbordjes kunnen leveren die klein, maar ontzettend fijn zijn. Daar hebben ze niets aan veranderd, dus ook op de Bold 9790 kunt je uitstekend typen. Het kleine, 2,45 inch beeldscherm heeft een hoge resolutie en prima helderheid. De 1Ghz processor zorgt er voor dat het besturingssysteem voor het grootste deel soepel loopt, de 1230 mAh accu gaat dik twee dagen mee bij normaal gebruik. Voor smartphone begrippen is dat alleraardigst. Probeer dat maar eens op een Android!
5,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
Blackberry OS7 is het besturingssysteem van dienst. Het is functioneel, recht-toe-recht aan, maar allerminst spannend. Het startscherm is nog altijd braakliggend terrein, widgets waarvan je in een oogopslag wat informatie kunt aflezen bestaan niet voor Research in Motion. Wel een saai hoofdmenu met simpele icoontjes. Voor Blackberry-gebruikers als een warm bad, voor nieuwkomers misschien niet direct het meest overzichtelijk. Via een meldingenbalk kun je makkelijk bij alle instellingen en de zoek-functie werkt nog altijd even briljant als anders. Nadeel blijft toch dat als je in een programma bezig bent je wel nieuwe meldingen van nieuwe berichten ziet binnenkomen, maar ze niet direct kunt aanklikken. Je moet dan terug naar het startscherm en het daar nog maar eens proberen. Gek verhaal. Wat is er op deze Bold anders dan op bijvoorbeeld de voordeligere Blackberry Curve? Nou, niet gek veel. Je krijgt hetzelfde.
6,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Sociale media zijn niet standaard geintegreerd in Blackberrys, maar gelukkig biedt Blackberry World uitkomst. Hier kun je apps van je favoriete sociale media halen. Qua snelheid, gebruiksgemak en hoeveelheid apps haalt Blackberry World het niet bij app stores op concurrerende platformen als Android of iOS van Apple. Het toestel krijgt, natuurlijk, een browser meegeleverd om over internet te surfen. Die is fijn in gebruik, geeft alles netjes weer. Toch helpt het kleine beeldscherm niet echt. Je scrollt je een ongeluk als je een stevig artikel wilt lezen. Daarnaast renderen pagina's niet heel snel, waardoor je veel te maken krijgt met het 'schaakbord', een grijs-wit geblokte achtergrond. Voor de belkwaliteit verdient deze Blackberry een complimentje, ik heb slechter gehoord.
6,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Grootste verschil met de voorgangers van de Blackberry Bold 9790 is het beeldscherm. Dat is aanraakgevoelig en biedt dus nog een bedieningselement naast het toetsenbord en de optische trackpad. Deze drie kunnen heerlijk naast elkaar bestaan. Na enkele minuten gebruik heb je al niet meer door dat je ongemerkt constant switch tussen trackpad en beeldscherm. Het gaat heel natuurlijk. En ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het liefst hun berichtjes tikken op echte knopjes. Dan zit je bij Blackberry gewoon heel goed. Toch zit het formaat van het beeldscherm een beetje in de weg, juist omdat het nu aanraakgevoelig is. Je vingers lijken enorm als ze op het kleine scherm rusten.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Bold 9790 kost op het moment van schrijven zo'n 330 euro. Die prijs is heel logisch als je kijkt naar de alternatieven. Wil je perse Blackberry, maar besteed je graag iets minder, dan is er de Curve 9360. Heb je iets meer, en wil je dat ook graag terugzien in je toestel, dan ga je voor de Bold 9900. Zo simpel kan het zijn.

6,1
Eindscore test
Blackberry Bold 9790
Foto's gemaakt tijdens het testen

Testen van Blackberry Bold 9790
Gemiddelde score redacteuren
-
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Blackberry Bold 9790
Aantal testen:
14
Genormeerde score:
6,7
Actualiteit van de testen
0 %
Actuele expertscore
0,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Blackberry Bold 9790.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Blackberry Bold 9790? Onze eigen test van de Bold 9790 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
BlackBerry Bold 9790 review
7,0
18-1-2012
Wired.co.uk

It drops a few specs (screen resolution, processing speed) but also the price of its big brother the Bold 9900, making the Bold 9790 a very attractive midrange BlackBerry.

Wired.co.uk
BlackBerry Bold 9790 review
8,0
18-1-2012
TechRadar.com

If you were to take the BlackBerry Bold 9900 out of the equation and judge the BlackBerry Bold 9790 on its own merits, you could quite confidently say it's a cracking little phone. We're not massively excited by it but, geek-speak aside, just the specs alone make it worthy of a £350/$450 SIM-free price tag.

TechRadar.com
BlackBerry Bold 9790 review
6,0
24-1-2012
TrustedReviews.com

The BlackBerry 9790 is another solid, keyboard-equipped smartphone from RIM, with the very welcome addition of a touchscreen. Its keyboard is decent, screen quality good and interface nice to use. As a budget alternative to the Bold 9900, it does what's required.

TrustedReviews.com
BlackBerry Bold 9790 review
7,0
24-1-2012
Pocket-lint.com

You might conclude that we don't like the 9790. But that's not it at all. In fact we are just more disappointed at the mistakes BlackBerry has made with it. Yet again we have a phone with a lovely screen, great battery life, and a superb keyboard. All in a package and small enough to fit easily in our pocket.

Pocket-lint.com
BlackBerry Bold 9790 review
5,0
6-2-2012
Cnet.co.uk

The touch-Qwerty hybrid Bold 9790 won't win many new fans but if you're bonkers about BlackBerry you might fancy its svelte lines and speedy menus. For everyone else, your money's better spent on an iPhone or Android handset, where you can get apps galore.

Cnet.co.uk
RIM BlackBerry Bold 9790
10,0
16-2-2012
DigitalVersus.com

Who's going to buy the new BlackBerry Bold 9790? Business users are, and so will die-hard BBM fans and anybody who likes a good physical keyboard or not having to charge their phone twice a day. It's nippy, but the latest Bold isn't up to speed with photo, audio and video features, and the small display isn't really cut out for mobile browsing.

DigitalVersus.com
Blackberry Bold 9790: precies in het midden
6,1
14-5-2012
BesteProduct.nl

'Bold' betekent letterlijk 'stoutmoedig', 'gedurfd'. Dat zijn absoluut geen termen die op gaan voor de Bold 9790. Het is het bekende recept dat we al jaren kennen van Research in Motion. Een smartphone met karakteristiek qwerty-toetsenbord en klein beeldscherm, voornamelijk gericht op het sturen en ontvangen van berichten. Met de Bold 9790 is dat niet anders. Een mid-range toestel dat de kloof moet dichten tussen de Bold 9900 en de voordelige Curve-toestellen. Dat lukt in ieder geval.

BesteProduct.nl
Magazine testen
6,0
What Mobile?
1-2-2012
8,4
Mobiles Magazine
1-3-2012
8,5
Connect
1-5-2012
6,0
Computer Shopper
1-6-2012
6,0
T3
1-8-2012
8,4
Test
1-9-2012
6,9
Consumentengids
1-10-2012
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Blackberry Bold 9790 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Smartphones.
expertscore
0,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Blackberry Bold 9790

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Blackberry Bold 9790 nog niet gedeeld. Heb jij de Bold 9790 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartphone van Blackberry te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Blackberry Bold 9790

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Nee
Datanetwerk
WCDMA, HSDPA, HSUPA , 3G
Mobiel
3G, N
Kleur(en)
zwart , wit
Fabrikant kleur(en)
zwart , wit
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
Toetsenbordindeling
qwerty , azerty
Overige bijzonderheden
8 GB eMMC
Abonnementstype
geen abonnement

Display

Type display
TFT
Schermgrootte
2,4 inch
Schermresolutie
480 x 360
Touchscreen
Ja
Touch screen type
capacitief
Aantal kleuren
16.78 miljoen kleuren
3D-scherm
Nee

Mogelijkheden Apparaat

SMS
Ja
MMS
Ja
Mobile chat
Ja
Ondersteunde beeldformaten
JPG, BMP, GIF, PNG, TIF, WBMP
Ondersteunde videoformaten
AVI, 3GP, M4V, MP4, WMV, ASF
E-mail
Ja
Wallpapers toevoegen
Ja
Instant messaging (IM)
Ja
Modem (tethering)
Nee

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, NFC, hoofdtelefoon
Wifi
Ja
WLAN type
802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
2.1+EDR
Bluetooth-profielen
A2DP, HSP, SPP, MAP, OPP, PBAP, DUN , HFP
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB poort
Nee
USB vereist
Nee
AV-uitgang(en)
Nee
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm
PictBridge
Nee

Prestaties

Opslagcapaciteit
8 GB
Opslag uitbreidbaar
Ja
Werkgeheugen (RAM)
1 GB
Besturingssysteem
BlackBerry OS 7.0
Operating systeem versie
7.0
Processor frequentie
1 Ghz, 1000 Mhz
Compatibele geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
32 GB
2G frequenties
850, 900, 1800, 1900
3G frequenties
850, 900, 1900, 2100, 800, 1700
2G standaarden
EDGE, GPRS, GSM
3G standaarden
WCDMA, HSDPA, HSUPA
Processor
Marvell

Opties

Opties
touchscreen, gps, FM-radio
GPS
Ja
Radio
Ja
Videobellen
Nee
Trilfunctie
Ja
RDS
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Geotagging
Ja
Digitaal kompas
Nee

Camera(S)

Camera opties
autofocus, gezichts detectie
Inclusief camera
Ja
Camera voorzijde
Nee
Type camera achterzijde
enkele camera
Resolutie camera (front)
5 MP, 5,0 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
5 megapixel
Digitale zoom
2 x
Video recording
Ja
Gezichtsdetectie
Ja
Beeldstabilisator
Ja
Opname resolutie (video)
640 x 480 pixels
Automatisch scherpstellen
Ja

Geluid

Luidspreker
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, AMR, M4A, FLAC, WAV, MIDI, OGG
Beltonen
monofoon, MP3, polyfoon
Muziekspeler
Ja

Energie

Continue audio-afspeeltijd
33 uur
Continue video-afspeeltijd
6,3 uur
Gesprekstijd (2G)
5,2 uur
Gesprekstijd
318 min
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Standby time (2G)
432
Stand-by tijd
408 uur

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
11,00 cm
Breedte
6,00 cm
Diepte
1,14 cm
Gewicht
107 gram

Algemeen

EAN
2002540024001, 0802975656769, 0802975656301 , 0802975656318 , 0802975658282 , 0802975656332
Partnumber
PRD-44244-008, 10032225 , , PRD-44245-006 , 658793 , PRD-44244-012
Toelichting partnumber
Zwart , - , Wit , zwart / azerty
Releasedatum
November 2011 , June 2012
Introductie model
2011 , 2016

Product

Website fabrikant
http://nl.blackberry.com/devices/blackberrybold9790/features.jsp#!specifications
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-