Volg ons

Blackberry Curve 9320

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Blackberry Curve 9320

Voordelen

  • "Ping" mogelijkheid
  • Fysiek toetsenbord
  • Goed qwerty toetsenbord

Nadelen

  • Geen touchscreen
  • Multimedia valt tegen
  • Slechte camera

Onze test
Expertreview | op
4,7

Niemand zit te wachten op de Blackberry Curve 9320

5 - Score Badge BesteProduct.nl

Ik kan mij niet voorstellen dat er mensen zitten te wachten op de Blackberry Curve 9320. Het enige aangename aan dit toestel zijn het fysieke toetsenbord dat erg prettig typt en de prijs voor deze budgetsmartphone. Maar naar mijn mening kun je voor diezelfde prijs veel beter krijgen.

Bijna alle smartphones die de afgelopen jaren in Nederland zijn verschenen, hebben ik en mijn collega's van BesteProduct.nl in de vingers gehad. Van eenvoudige toestellen die je voor een paar tientjes kunt krijgen tot de nieuwste high-end apparaten… We hebben ze allemaal getest! Wat nu de beste smartphone is? Tja, dat hangt sterk van je budget af. Maar voor elke portemonnee hebben we wel een kooptip gegeven. En dan nog een tip: kijk eens naar een high-end smartphone van een jaar geleden. Die zijn nog heel goed, maar tegelijkertijd zeer betaalbaar!
Koen Helder
Koen Helder
Wormer • 100 reviews
Redacteur
Bijna alle smartphones die de afgelopen jaren in Nederland zijn verschenen, hebben ik en mijn collega's van BesteProduct.nl in de vingers gehad. Van eenvoudige toestellen die je voor een paar tientjes kunt krijgen tot de nieuwste high-end apparaten… We hebben ze allemaal getest! Wat nu de beste smartphone is? Tja, dat hangt sterk van je budget af. Maar voor elke portemonnee hebben we wel een kooptip gegeven. En dan nog een tip: kijk eens naar een high-end smartphone van een jaar geleden. Die zijn nog heel goed, maar tegelijkertijd zeer betaalbaar!
Koen Helder
Koen Helder
Wormer • 100 reviews
Redacteur
5,0
Multimedia
(Weging 15%)
Deze Blackberry Curve is voorzien van een 3,2 megapixel camera. Toch zijn de foto's bij tijd en wijle best acceptabel. Zeker bij goed daglicht. Maak je in donkerdere omgevingen een foto in combinatie met de flits, zorg dan dat je dicht bij het voorwerp staat dat je wilt fotograferen en dat alles en iedereen niet beweegt. Een grotere omgeving vastleggen in het donker is vanwege het bereik van de flits praktisch onmogelijk. Bij filmen lijkt erg gauw ruis op te treden. Bovendien gaat dit nog niet in 720p.
3,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
Zolang ik mij kan heugen, hebben Blackberry's altijd hetzelfde design gekend met een hardwarematig toetsenbord onder het scherm die allebei de helft van het toestel in beslag nemen. Verwacht bij deze Blackberry Curve 9320 dan ook geen vernieuwend of origineel uiterlijk. Omdat dit een budgettoestel is, is het plastic overheersender dan ooit. Het is, op het scherm en het rubberen randje om het toestel na, allemaal plastic wat de klok slaat. Van voren ziet het toestel er nog acceptabel uit, maar kijk het op zijn rug en je ziet dat er zoveel mogelijk op de bouwkwaliteit bespaard is. Het 2,4 inch qVGA TFT beeldschermpje is niet aanrakingsgevoelig en heeft een zeer matige resolutie van 320 x 240 pixels. Een voordeel. Deze batterij van deze telefoon gaat gerust twee dagen mee, zonder dat je hem hoeft op te laden.
6,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
Het toestel draait op het nieuwste Blackberry besturingssysteem, Blackberry OS 7.1. Uiteraard is alles hierbinnen afgestemd op een Blackberry toestel. In combinatie met de 800MHz processor en 512MB aan werkgeheugen loopt dit toestel aardig soepel, hoewel er zo nu en dan een kleine hapering kan optreden. Wat de Blackberry ooit zo populair maakte was Blackberry Messenger waarmee mensen met elkaar konden pingen. Ook dit ontbreekt niet op deze smartphone, hoewel ik het zelf dankzij de introductie van Whatsapp niet hoef te gebruiken. Punt is ook dat Blackberry Messenger alleen met andere Blackberry's kan communiceren en ik heb tegenwoordig maar barweinig mensen in mijn contactenlijst staan die nog voor de Blackberry kiezen. Verder staan er nauwelijks noemenswaardige apps vooraf geïnstalleerd op de telefoon, op Documents to go misschien na. Hiermee kunnen tekstbestanden worden aangemaakt en bewerkt. Maar het ergste vind ik toch wel de YouTube app die bij aanschaf al op de telefoon staat. In wezen is dit helemaal geen app, want het enige dat het doet is je doorlinken naar de mobiele pagina van de website. Zo kan ik het ook.
4,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Facebook en Twitter staan reeds op de telefoon. Het bijhouden van je sociale media kan prima via deze apps. Minpuntje is de onoverzichtelijkheid die het kleine scherm met zich meebrengt. Het internetten is een ramp. Vanwege het kleine scherm is een pagina in zijn totaliteit onleesbaar. Omdat deze smartphone geen touchscreen heeft, moet het in- en uitzoomen via het optische trackpad gebeuren. Maar deze telefoon kent ook geen tekstterugloop, wat betekent dat wanneer je een paar zinnen van een website wilt lezen je constant heen en weer moet scrollen om dit te kunnen. Tijdrovend, frustrerend en anno 2012 niet meer nodig.
5,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Die manier van internetten wordt natuurlijk meegewogen in de gebruikservaring. Opvallend is dat het een op deze telefoon makkelijk en goed werkt en het ander weer een regelrechte ramp is. Whatsappen is bijvoorbeeld erg prettig op deze telefoon. De applicatie draait soepel en het hardwarematige toetsenbord typt erg prettig. Dat doet het bijvoorbeeld ook bij het typen van een mailtje, maar het instellen van een e-mailaccount is dan weer zo'n verschrikkelijk omslachtig proces, waarbij je via de website van de mobiele aanbieder nog allerlei codes moet invoeren voordat dit überhaupt mogelijk is. Daarnaast zitten veel instellingen verspreid over allerlei verschillende menuutjes en kan het ook eindeloos bladeren zijn van menu naar menu tot je uiteindelijk vindt wat je zoekt. Zelfs zoiets simpels als het instellen van je belvolume ligt niet voor de hand. De volumeknop aan de zijkant van het toestel doet daarin namelijk niks en je kunt vanuit het startscherm wel kiezen voor een bepaald profiel. Maar het instellen van dat profiel moet dan weer via een ander menu, waardoor het overzicht en gebruiksvriendelijkheid vaak ver te zoeken zijn.
5,0
Prijs
(Weging 10%)
Buiten het fysieke toetsenbord heeft deze smartphone nog een voordeel. Dat is de prijs. Voor €175,- zul je hem her en der wel vinden en dat is natuurlijk een aangenaam prijsje. Het punt is alleen dat er tegenwoordig ook genoeg Android budgetsmartphones te vinden zijn in dezelfde prijscategorie die simpelweg vele malen beter presteren dan deze Blackberry. Met deze prijs blijft deze Blackberry echt alleen interessant voor mensen die perse een telefoon van RIM willen, maar een nieuwe doelgroep wordt hier allerminst mee aangeboord.

4,7
Eindscore test
Blackberry Curve 9320

Testen van Blackberry Curve 9320
Gemiddelde score redacteuren
-
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Blackberry Curve 9320
Aantal testen:
15
Genormeerde score:
6,3
Actualiteit van de testen
0 %
Actuele expertscore
0,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Blackberry Curve 9320.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Blackberry Curve 9320? Onze eigen test van de Curve 9320 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Blackberry Curve 9320 review
7,0
14-5-2012
Theinquirer.net

The Blackberry Curve 9320 is a nice, simple smartphone, one that is sure to appeal to Blackberry fans. Considering its mere £130 price tag, it's a great phone for those looking to enter the smartphone world, namely those who prefer the feel of physical keys to virtual alternatives.

Theinquirer.net
BlackBerry Curve 9320 review
8,0
15-5-2012
TechRadar.com

What we like about the BlackBerry Curve 9320 is that it's honest. It's not trying to be better than it is and is quite happy to portray itself as a budget smartphone with a few little extras.

TechRadar.com
A BB for beginners?
7,0
17-5-2012
Pocket-lint.com

Overall, there isn't much that the BlackBerry Curve 9320 doesn't do. Apart from the lack of NFC, now a feature of high-end BB handsets, and a touch interface, you pretty much get everything that Blackberry offers.

Pocket-lint.com
BlackBerry Curve 9320 review
7,0
23-5-2012
TrustedReviews.com

There's no two ways about it, the BlackBerry Curve 9320 isn't a phone that will excite many of you. Its screen is small and low resolution and the selection of apps on offer is fairly poor.

TrustedReviews.com
BlackBerry Curve 9320 Mobile Phone Review
8,0
30-5-2012
ITproportal.com

In our press briefing for the launch of the 9320, a Research In Motion spokesperson stated that the 9320 is aimed at bringing people "from feature phones to smartphones, for the very first time". While adding: "it is seen as a direct successor to the 8520 and 9300 Curve models; as a large portion of our customer base is using those phones" - with the former resonating in my mind, while reviewing the handset. I believe the Curve 9320 has a good chance of capturing those wishing to upgrade from those two older models, but for first time smartphone owners, we are yet to be convinced. The Curve does offer a good OS that has been seen in higher-end models, and this delivers continuity across the series and with no lag in an operating system experience - even with a low-end processor. It will be those who use BlackBerry Messenger that will be attracted to the 9320, with its dedicated BBM hardware button. We doubt feature phone owners will convert, only the younger market, as it is a good, affordable, decent, BlackBerry mobile, without anything to really complaint about. RIM has stated to ITProPortal that this is the very last mobile phone in the BlackBerry 7 OS portfolio, and that it now completes the whole range; let's see what the BlackBerry 10 OS will bring, but we doubt the handsets will be at the more affordable end of the spectrum, for some time.

ITproportal.com
BlackBerry Curve 9320 review
7,0
1-6-2012
Wired.co.uk

The Blackberry Curve 9320 certainly doesn't try to reinvent the wheel, but it delivers well for its target audience of young texters and social networkers, with a quality keyboard, 3G and Wi-Fi connectivity and integrated BBM.

Wired.co.uk
BlackBerry Curve 9320 review
5,0
11-7-2012
Cnet.co.uk

The BlackBerry Curve 9320 is a budget option for BBM addicts and those who love the feeling of physical keys under their thumbs. No touchscreen, iffy build quality and a poor selection of apps mean you might be better casting your eye elsewhere, however.

Cnet.co.uk
RIM BlackBerry Curve 9320 review
6,0
22-9-2012
Expertreviews.co.uk

A retro BlackBerry that doesn't satisfy our business or leisure needs.

Expertreviews.co.uk
Niemand zit te wachten op de Blackberry Curve 9320
4,7
28-11-2012
BesteProduct.nl

Ik kan mij niet voorstellen dat er mensen zitten te wachten op de Blackberry Curve 9320. Het enige aangename aan dit toestel zijn het fysieke toetsenbord dat erg prettig typt en de prijs voor deze budgetsmartphone. Maar naar mijn mening kun je voor diezelfde prijs veel beter krijgen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,1
Mobiles Magazine
1-9-2012
6,8
Consumentengids
1-10-2012
7,3
Connect
1-10-2012
5,0
L'essentiel du mobile
1-11-2012
6,0
Computer Shopper
1-11-2012
8,5
Test
1-1-2013
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Blackberry Curve 9320 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Smartphones.
expertscore
0,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Blackberry Curve 9320

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Blackberry Curve 9320 nog niet gedeeld. Heb jij de Curve 9320 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartphone van Blackberry te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Blackberry Curve 9320

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Nee
Datanetwerk
3G , GPRS (2.5G) , UMTS (3G) , HSDPA (3.5G) , EDGE (2.75G) , WCDMA , HSDPA , HSUPA
Mobiel
3G, N
Kleur(en)
zwart, zilver , roze , wit
Fabrikant kleur(en)
zilver, zwart , wit
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
Toetsenbordindeling
qwerty , azerty
Abonnementstype
geen abonnement , prepaid
Type simkaart
MiniSIM

Display

Type display
LCD , TFT
Schermgrootte
2,4 inch
Schermresolutie
320 x 240
Touchscreen
Nee
3D-scherm
Nee

Mogelijkheden Apparaat

SMS
Ja
MMS
Ja
Mobile chat
Ja
Ondersteunde beeldformaten
JPG, BMP, GIF, PNG, TIF, WBMP
Ondersteunde videoformaten
AVI, 3GP, M4V, MP4, WMV, ASF
E-mail
Ja
Modem (tethering)
Nee
Instant messaging (IM)
Ja
Gesprek in de wacht zetten
Ja
Gesprekstijd timer
Ja
Wachtstand
Ja
Gesproken navigatie-instructies
Ja
Vliegtuigmodus
Ja
Conferentiegesprek mogelijk
Ja
Nummerherkenning
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, hoofdtelefoon , USB
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, 802.11n
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
2.1
Bluetooth-profielen
A2DP, AVRCP, HFP, HSP, SPP, MAP, PBAP, DUN, SSP
USB poort
Nee , Ja
USB vereist
Ja
USB versie
2.0
AV-uitgang(en)
Nee
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm
PictBridge
Nee
USB 2.0 poort(en)
1
USB-connectortype
Micro-USB B

Prestaties

Opslagcapaciteit
0,5 GB
Opslag uitbreidbaar
Ja
Besturingssysteem
BlackBerry OS 7.1
Operating systeem versie
7.1
Processor frequentie
806 Mhz, 0,806 Ghz
Compatibele geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash) , Micro-SD , SD
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
32 GB
2G frequenties
850, 900, 1800, 1900
3G frequenties
850, 900, 1900, 2100, 800, 1700
2G standaarden
EDGE, GPRS, GSM
3G standaarden
WCDMA, HSDPA, HSUPA
Ondersteunde beveiligingsalgoritmen
WPA,WPA2
Werkgeheugen (RAM)
1 GB

Opties

Opties
gps, FM-radio
GPS
Ja
Radio
Ja
Spatwaterbestendig
Nee
Videobellen
Nee
Trilfunctie
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Geotagging
Ja
Personalisatie
menu, thema's , snelkoppelingen

Camera(S)

Inclusief camera
Ja
Camera voorzijde
Nee
Type camera achterzijde
enkele camera
Resolutie camera (front)
3,2 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
3,2 megapixel
Digitale zoom
4 x
Video recording
Ja
Beeldverhouding
4:3
Beeldstabilisator
Ja
Camera opties
autofocus
Stemopname
Ja
Automatisch scherpstellen
Ja

Geluid

Luidspreker
Ja
Muziekspeler
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, AMR, M4A, FLAC, WAV, MIDI, MP4, OGG , ASF
Beltonen
monofoon, MP3, polyfoon
Volumeregeling
digitaal
Microfoon mute
Ja

Energie

Continue audio-afspeeltijd
30 uur
Gesprekstijd (2G)
7 uur
Gesprekstijd
420 min, 7 uur
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion) , Lithium
Accu capaciteit
1450 mAh
Stand-by tijd
432 uur, 168 uur
Standby time (2G)
432 , 168
Geschikt voor batterijgrootte
J-S1

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
10,90 cm, 10,9 cm
Breedte
6,00 cm
Diepte
1,27 cm
Gewicht
103 gram

Algemeen

EAN
8029756590742, 0802975659074, 0802975660384, 0802975660407, 5025743759485, 5038262028314, 0802975664269 , 0802975659142 , 0802975662814 , 0802975660247 , 5027141619989 , 0802975662937 , 0802975661893 , 5038262030621 , 0802975664023 , 5025743770725 , 0883475092257 , 5025743759706 , 0802975003983 , 8715557011882 , 0802975660094 , 8712421510502 , 8712421510557 , 8715557012315 , 8715872018436
Partnumber
PRD-44748-022, 9320ZWA , , PRD-46872-007 , 9320 , BB9320 , 103002780 , kpn-combi-gsm_0gUKAyUacesAAAE5HkhZqXbL , mbb9320wwh , telfort_abo_gsm-0000146st , hi-combi-gsm_TBBC9320wh , 27701843 , TMOBBB9320ZWA
Toelichting partnumber
zwart , Azerty , Roze , Wit / azerty , - , Wit
Releasedatum
March 2012 , June 2012 , December 2012
Introductie model
2012 , 2015 , 2013

Product

Website fabrikant
http://nl.blackberry.com/devices/blackberrycurve9320/features.jsp#!specifications

Meegeleverd

Snelstartgids
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-