Volg ons

Sony Xperia M2

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Sony Xperia M2

Voordelen

 • Goedkoop
 • Goede levensduur batterij
 • Uitstekende waterdichtheid
 • Stabiele behuizing met kwaliteitsuitstraling
 • LTE cat.4, HSPA+, tot 42,2 Mbit/s en NFC
 • Gebruiksvriendelijke Sony-UI op Android 4.3-basis

Nadelen

 • Zwaar
 • Lage schermresolutie voor de grootte
 • Slecht zichtbaar in fel licht
 • Ruis in de foto's en FULL HD-video's bij ongunstig licht
 • Vast ingebouwde accu

Onze test
Expertreview | op
7,8

Sony Xperia M2: rap en 4G-ready voor een prima prijs

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Sony Xperia M2 is dankzij zijn quadcore processor geschikt voor mensen die een beetje power in hun toestel willen. Tegelijkertijd kun je er ook lekker vlot mee internetten als jij een 4G-abonnementje hebt, want het toestel is 4G-ready. De rest van de specificaties blazen je niet omver en je zult genoegen moeten nemen met een middelmatige camera en een schermresolutie die net onder de 720p zit. Op moment van schrijven betaal je er echter nog geen €200,- voor en deze smartphone spreekt daardoor ongetwijfeld een vrij grote doelgroep aan. Heb je ongeveer dat bedrag te besteden, neem de M2 dan absoluut in overweging.

Bijna alle smartphones die de afgelopen jaren in Nederland zijn verschenen, hebben ik en mijn collega's van BesteProduct.nl in de vingers gehad. Van eenvoudige toestellen die je voor een paar tientjes kunt krijgen tot de nieuwste high-end apparaten… We hebben ze allemaal getest! Wat nu de beste smartphone is? Tja, dat hangt sterk van je budget af. Maar voor elke portemonnee hebben we wel een kooptip gegeven. En dan nog een tip: kijk eens naar een high-end smartphone van een jaar geleden. Die zijn nog heel goed, maar tegelijkertijd zeer betaalbaar!
Koen Helder
Koen Helder
Wormer • 100 reviews
Redacteur
6,0
Multimedia
(Weging 15%)
Van Sony smartphones zijn we gewend dat ze goede foto's schieten. Helaas valt dat bij deze M2 ietwat tegen. De 8 megapixel camera presteert bij goed daglicht hooguit redelijk, omdat foto's achteraf te vaak onscherp blijken en de witbalans vaak niet helemaal klopt. Ben je van plan een prachtige foto te schieten die je uitvergroot en ingelijst aan je muur wilt hangen? Doe dat dan niet met deze M2. Echter, schiet jij voornamelijk kiekjes voor op Facebook en Twitter, dan is het toestel zeer zeker bruikbaar. Ook de camerasoftware is redelijk uitgebreid met de VR-effecten die eruit springen. Helaas missen we de mogelijkheid tot het opnemen van slow-motion video's. Video neem je op in 1080p.
8,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
De Sony Xperia M2 lijkt veel op de Z2, alhoewel het toestel iets kleiner is. Dat komt, omdat de M2 is uitgerust met een kleiner beeldscherm van 4,8". Daardoor heeft de M2 eigenlijk een veel fijner formaatje dat beter in je broekzak past en je makkelijker meeneemt. Waar de Z2 op de achterkant uit glas bestaat, is dat voor de M2 vervangen voor een plastic plaatje. Dat is jammer, maar zie je er tegelijkertijd niet direct aan af, waardoor het chique uiterlijk van het toestel bewaard blijft. Ook gaan er wat in- en uitgangen verscholen achter klepjes, wat de illusie wekt dat het toestel stof- en waterdicht is, maar dit is helaas niet het geval. Bellen onder de douche zit er met deze smartphone dus niet in. Het toestel voelt verder wel stevig en degelijk aan en ook qua power weet het aardig te overtuigen. Dat is dankzij de 1,2 Ghz quadcore processor en 1 Gb aan RAM geheugen. Bovendien houdt het toestel het minimaal een dag vol dankzij de 2300 mAh batterij.
8,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
De Xperia UI gooide tijdens het testen van de Z2 nog wat roet in het eten, maar was op deze M2 echter weer een fijne toevoeging. Tijdens het testen zat het nog over Android 4.3 heen geplakt, maar ondertussen is duidelijk geworden dat de M2 de update naar Android 4.4.4 gewoon netjes binnen krijgt. De schil van Sony is vooral visueel hoogstaand dankzij de gebruikte kleuren en mooi vormgegeven apps en widgets, zoals de Walkman-functie. De mogelijkheid tot het samenstellen van een overzichtje voor je meestgebruikte applicaties bleek in de praktijk handig en de multitasker zal ongetwijfeld veel gebruik maken van de Small Apps die je over andere appjes heen kunt draaien.
7,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Dankzij het 4,8" beeldscherm is een beetje surfen op het internet goed te doen. Dat doe je met het reeds geïnstalleerde Google Chrome wat tevens synchroniseert met Chrome op je laptop of desktop. Het bijhouden van je sociale media kan via Socialife, maar raden we niet aan. Waar de social media-intergratie ons voorheen aardig kon bekoren, heeft het sinds een paar updates teveel ingeleverd op overzichtelijkheid. Een ramp is dit overigens niet, omdat de officiële Facebook en Twitter applicaties nog altijd de beste ervaring bieden. Bellen met de M2 leverde geen problemen op.
9,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Het enige dat tijdens het gebruik van de M2 enigszins tegenviel was de schermresolutie. Die is blijven steken op 960x540 pixels en bij het kijken van een video die een hogere resolutie heeft zie je dit er wel een beetje aan af. Daarnaast was er eigenlijk niks dat een fijne gebruikservaring in de weg stond. Het toestel is krachtig genoeg voor de meeste handelingen en kan zelfs gebruikt worden voor het spelen van grafisch iets zwaardere games. De 4G-verbinding zorgt er tegelijkertijd voor dat je vliegensvlug over het wereldwijde web knalt en je updates op je Facebooktijdlijn meteen binnen haalt.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
4G-toestellen onder de €200,- zijn nog altijd redelijk schaars, zeker wanneer ze op Android draaien. Alleen al daarom is de M2 het overwegen waard, maar omdat je er tevens wat power bovenop krijgt met zijn 1,2 Ghz quadcore processor, kan deze smartphone voor heel veel mensen interessant zijn. Zeker als jij snelheid boven schermresolutie verkiest.

7,8
Eindscore test
Sony Xperia M2
Foto's gemaakt tijdens het testen

72157646700079565


Testen van Sony Xperia M2
Gemiddelde score redacteuren
-
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sony Xperia M2
Aantal testen:
13
Genormeerde score:
6,6
Actualiteit van de testen
0 %
Actuele expertscore
0,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sony Xperia M2.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Sony Xperia M2? Onze eigen test van de Xperia M2 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Sony Xperia M2 review
8,0
2-6-2014
TrustedReviews.com

The Sony Xperia M2 screen is disappointing but the software, the design and the camera are all decent for the price, making it a top 4G buy if you’re willing to shop around.

TrustedReviews.com
Sony Xperia M2 review
8,0
10-6-2014
TechRadar.com

Sony has launched its Xperia M2 handset into a very crowded market, one populated with ageing flagships and some already impressive new handsets. Can it build upon the success that the Xperia Z2 has brought though?

TechRadar.com
Sony Xperia M2 review
7,0
19-6-2014
Wired.co.uk

The Xperia M2 is a decent phone, but it's far from exceptional at this price point. While the processor is powerful enough to keep it running smoothly, the less-than-HD screen is a bit of a let-down and, surprisingly for Sony, so is the camera.

Wired.co.uk
Sony Xperia M2 Smartphone Review
8,0
23-7-2014
NotebookCheck.net

A little more please! Second round for the Sony middle-class device: The model has gotten bigger and is designed similar to the flagship, the Xperia Z2. However, the manufacturer has removed some of the flaws we pointed out in the predecessor: The quality of the display has improved as has the storage space.

NotebookCheck.net
Sony Xperia M2 review:
6,0
24-7-2014
Cnet.co.uk

Although the Sony Xperia M2 has a more affordable price than its flagship sibling and its glass design looks pretty good, it's far from perfect. Its low resolution display seriously lets it down, as does its outdated version of Android and camera that doesn't particularly impress.

Cnet.co.uk
Review: Sony Xperia M2, a Small-Price Phone From a Big-Name Brand
6,0
21-8-2014
DigitalVersus.com

The Sony Xperia M2 is not a bad smartphone. But it does have several shortcomings that may be too big for some users, such as the screen's low resolution and mediocre camera. On the other hand, it runs fluidly and has an enjoyable interface with pretty good multimedia capabilities. The M2's real difficulties come when you compare it to other similarly priced phones, such as the LG G2 Mini, Huawei Ascend G740 or ZTE Grand S Flex.

DigitalVersus.com
Sony Xperia M2: rap en 4G-ready voor een prima prijs
7,8
1-9-2014
BesteProduct.nl

De Sony Xperia M2 is dankzij zijn quadcore processor geschikt voor mensen die een beetje power in hun toestel willen. Tegelijkertijd kun je er ook lekker vlot mee internetten als jij een 4G-abonnementje hebt, want het toestel is 4G-ready. De rest van de specificaties blazen je niet omver en je zult genoegen moeten nemen met een middelmatige camera en een schermresolutie die net onder de 720p zit. Op moment van schrijven betaal je er echter nog geen €200,- voor en deze smartphone spreekt daardoor ongetwijfeld een vrij grote doelgroep aan. Heb je ongeveer dat bedrag te besteden, neem de M2 dan absoluut in overweging.

BesteProduct.nl
Sony Xperia M2 Aqua review: A masterclass in waterproofing
6,0
8-9-2014
ITproportal.com

It's key to stress that this is in no way a new smartphone in its own right. The Sony Xperia M2 Aqua is just that: a slightly upgraded, waterproofed version of the original M2. Still, while it's by no means going to make headlines, the handset is sure to make waves in the midrange market as a decent waterproof option. Before now water-proofing was a selling point of the flagship, but the M2 Aqua has cracked open a new market for H20 repelling handsets. The downsides are that while the M2 Aqua's build is solid, it sometimes feels a little too solid. For the screen size, it's fractionally too big and heavy. Team that with a reasonably low pixel density on the screen, and despite good brightness and contrast, the M2 Aqua definitely feels towards the lower end of the market's price range, despite its high-end waterproofing. Speaking of which, pricing details have not yet been revealed, but we've reached out to Sony and will keep you updated on the company's response.

ITproportal.com
Sony Xperia M2 review
6,0
26-6-2015
Expertreviews.co.uk

Great battery life and good build quality, but the Xperia M2's aged specifications have now been surpassed by the competition.

Expertreviews.co.uk
Huawei P9 review - the ultimate dual-lens camera?
8,0
6-5-2016
Expertreviews.co.uk

For many people, camera quality is right up there with battery life as one of the most important considerations when choosing a new smartphone. In both regards, the Huawei P9 acquits itself well, and its camera performance in particular is very good indeed. If the camera's your main priority, then the Leica collaboration can be considered a success, and Huawei should be commended for trying to innovate, even if the overall execution of the P9 overall doesn't quite deliver. Huawei’s Emotion UI still proves to be a sticking point, however, and the P9’s general performance isn’t particularly stellar, especially around gaming. It is, however, much cheaper than the Samsung Galaxy S7 and LG G5, with SIM-free prices starting at around £450, while contracts are currently available for around £30-per-month. This is £10 less a month compared to the S7 and G5, which might be preferable for those with more limited budgets. In my book, I'd probably prefer to pay a bit more for a better all-rounder, but if you're looking for a great camera without breaking the bank, then the P9 is a good choice.

Expertreviews.co.uk
Magazine testen
7,7
Connect
1-11-2014
8,3
Test
1-11-2014
6,0
Computer Shopper
1-1-2016
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Sony Xperia M2 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Smartphones.
expertscore
0,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Sony Xperia M2

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Sony Xperia M2 nog niet gedeeld. Heb jij de Xperia M2 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartphone van Sony te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Sony Xperia M2

Algemeen

EAN
7311271468233 , 8712421518812 , 7311271468226 , 8033779027796 , 7311271457404 , 7311271460916 , 7311271468264 , 7311271464532 , 7311271468271 , 7311271457398 , 7311271455677 , 7311271468257 , 4043972179998 , 5413729226593 , 7311271464396 , 8033779027819
Partnumber
, 767419 , 1280-7620 , 1282-0790 , XPERIAM2W , D2303W , XPERIAM2BIANCO , 1282-0782 , kpn-combi-gsm_Xperia M2 4G , Tele2-combi-abo_Xperia M2 , kpn-combi-abo_Xperia M2 4G Zwart , ben-combi-abo_Xperia M2 zwart , ben-combi-gsm_Xperia M2 zwart , kpn-combi-gsm_Xperia M2 4G Zwart , websend-combi-gsm_Xperia M2 T Black , Tele2-combi-abo_Sony Xperia M2 abonnement-Black , 767480
Toelichting partnumber
- , Paars , Wit , Zwart
Introductie model
2014 , 2015
Releasedatum
November 2014 , March 2014

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Nee
Datanetwerk
HSPA+, LTE, UMTS , EDGE , GPRS , GSM
Mobiel
3G, 4G , N
Kleur(en)
zwart , paars , wit
Fabrikant kleur(en)
zwart , paars , wit
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
DLNA gecertificeerd
Ja
Bescherming
krasbestendig
Abonnementstype
geen abonnement

Display

Type beeldscherm
TFT
Schermgrootte
4,8 inch
Schermresolutie
960 x 540 , 540 x 960
Touchscreen
Ja
Touch screen type
capacitief
Touch technologie
multi-touch
Curved
Nee
Aantal kleuren
16.78 miljoen kleuren , 16770000

Mogelijkheden Apparaat

Vliegtuigmodus
Ja
SMS
Ja
MMS
Ja
Mobile chat
Ja
Ondersteunde beeldformaten
JPG, BMP, GIF, PNG , WBMP
Ondersteunde videoformaten
AVI, MKV, MPEG4, XVID, H.264, 3GP, MP4, H.263 , MOV
E-mail
Ja
Modem (tethering)
Ja
Nummerherkenning
Ja
Instant messaging (IM)
Ja
Ondersteuning voor contactgroepen
Ja
Wallpapers toevoegen
Ja
Call omschakelen
Ja
Gesprek in de wacht zetten
Ja
Gesprekstijd timer
Ja
Wachtstand
Ja
Conferentiegesprek mogelijk
Ja
Snelkiezen
Ja
Voice dialing
Ja
Nummerkeuze met stem
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, NFC, USB, hoofdtelefoon
Wifi
Ja
WLAN type
802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.0
Bluetooth-profielen
A2DP , AVRCP , FTP , HID , OPP , DUN , GAP
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB poort
Ja
USB vereist
Ja
USB-connectortype
Micro-USB B
USB versie
2.0
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm

Prestaties

Opslagcapaciteit
8 GB
Werkgeheugen (RAM)
1 GB
Besturingssysteem
Android 4.4 , Android 4.3
Operating systeem versie
4.4 , 4.3
Processor(en)
4 (quad-core)
Processor
Qualcomm Snapdragon , Qualcomm
Processor frequentie
1,2 Ghz, 1200 Mhz
Processor model
400
Processor architectuur
ARM Cortex-A7
Compatibele geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash), microSDHC
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
32 GB
2G frequenties
850, 900, 1800, 1900
3G frequenties
850, 900, 2100
2G standaarden
EDGE, GPRS, GSM
3G standaarden
HSPA+, UMTS
4G standaarden
LTE
Ondersteunde beveiligingsalgoritmen
EAP-FAST,EAP-SIM,EAP-TLS,WHQL,WPA,WPA-TKIP,WPA2 , EAP-SIM,EAP-TLS,WPA,WPA2

Opties

Opties
touchscreen, gps, FM-radio
GPS
Ja
Radio
Ja
Digitaal kompas
Ja
GLONASS
Ja , Nee
Trilfunctie
Ja
Omgevingslichtsensor
Ja
Orientatie sensor
Ja
RDS
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Geotagging
Ja
Personalisatie
iconen, menu, snelkoppelingen, widgets
Videobellen
Ja
Wi-Fi positionering
Ja
USB geheugen
Ja
Krasbestendig
Ja
Nachtmodus
Ja

Camera(S)

Camera opties
autofocus, front camera , lach detectie
Camera voorzijde
Ja , Nee
Cameratype voorkant
enkele camera
Type camera achterzijde
enkele camera
Resolutie camera (front)
0,3 MP, 8,0 MP, 8 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
8 megapixel
Digitale zoom
4 x
Video recording
Ja
Beeldstabilisator
Ja
Opname resolutie (video)
1920 x 1080 pixels
Video stabilizer
Ja
Automatisch scherpstellen
Ja
Flash type
LED
Videocompressieformaten
MPEG4, H.264, MP4, H.263
Video-opname modi
1080p
Lach detectie
Ja
Witbalans-instellingen
automatisch

Geluid

Luidspreker
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, PCM, FLAC, WAV, OGG , MP2 , 3GPP , MP4 , OGA , MXMF , OTA , RealAudio
Microfoon mute
Ja
Stemcodecs
AMR-NB,AMR-WB

Energie

Continue audio-afspeeltijd
37,5 uur, 58,45 uur, 58,25 uur
Continue video-afspeeltijd
8 uur, 7,97 uur, 7,58 uur
Gesprekstijd (2G)
11,4 uur, 13,45 uur, 13,25 uur, 23 uur
Gesprekstijd
732 min, 876 min, 862 min, 720 min
Standby time (2G)
595 , 588
Standby-tijd ( 4G )
543 uur
Accu capaciteit
2330 mAh, 2300 mAh
Stand-by tijd
641 uur, 633 uur
Batterijen
Ja
Body SAR
0,815 W/kg, 0,779 W/kg, 0,507 W/kg
Hoofd SAR
0,648 W/kg, 0,767 W/kg, 0,707 W/kg

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
13,96 cm
Breedte
7,11 cm
Diepte
0,86 cm
Gewicht
148 gram

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB , UDMA
Meegeleverde software
Google Maps
Snelstartgids
Ja
Inclusief headset
Ja
Google applicaties
Google Maps,Google Play , Google Maps,Google Play,Google Voice Search,YouTube , Google Maps,Google Play,Google Voice Search
Garantiekaart
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-