Volg ons
Alle uitvoeringen (3)

Huawei P9 Lite

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Bestel- en levertijden Beschikbaar in 3 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Huawei P9 Lite

Voordelen

 • Full hd-scherm
 • Vloeiende prestaties
 • Vingerafdrukscanner
 • Toestel met zeer uitgebreide mogelijkheden
 • Genomen foto's zien er degelijk uit
 • Krasbestendigheid scherm is zeer goed

Nadelen

 • Camera
 • Vingerafdrukscanner is wisselvallig
 • Je moet kiezen tussen een microSD-kaart of een 2e SIM
 • EMUI zal niet iedereen aanspreken
 • Verfrommelde USB kabel
 • Achterkant licht gevoelig voor krasjes

Onze test
Consumententest | op
7,4

Huawei P9 lite - De chique afgewerkte smartphone

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Huawei P9 lite voelt een beetje als een underdog. Ondanks dat dit merk al enige tijd telefoons uitbrengt kent lang niet iedereen het. Dit betekent overigens niet dat het toestel slecht presteert. Integendeel, ik was erg verrast over de prestaties en het gemak waarmee je het toestel kan bedienen. Dit komt mede door de goed geplaatste vingerafdrukscanner en de kwaliteit van zowel het scherm als de camera. Het toestel in zijn geheel voelt solide aan en zit in een chique bezuinig. Om dit alles soepel te laten draaien wordt gebruik gemaakt van de EMUI software die is ontwikkeld door Huawei. De één vindt het geweldig en de ander is er niet zo weg van, dat is natuurlijk persoonlijk. Het instellingenmenu doet ook erg veel denken aan dat van de iPhone. Feit is wel dat je ontzettend veel aan kan passen naar eigen wens.

Het concept van testen en reviews schrijven is mij niet wereldvreemd. Ik schrijf wel vaker over mijn bevindingen voor diverse websites. Ik vind het heel belangrijk om kritisch naar een product te kijken en te beoordelen op een aantal belangrijke punten. Ikzelf ga ook eerst op onderzoek uit naar reviews en ervaringen van anderen, voor ik een aankoop doe. Helaas kom ik geregeld van een koude kermis thuis, want citaten als ‘dit is een top product’ daar heb ik weinig aan. Ik wil daar verandering in brengen en ik hoop dat in mijn rol als elektronica en gadgets tester te kunnen doen.
Gino Samy
Gino Samy
Amsterdam • 11 reviews
Consumententester
vanaf 179,95
Het concept van testen en reviews schrijven is mij niet wereldvreemd. Ik schrijf wel vaker over mijn bevindingen voor diverse websites. Ik vind het heel belangrijk om kritisch naar een product te kijken en te beoordelen op een aantal belangrijke punten. Ikzelf ga ook eerst op onderzoek uit naar reviews en ervaringen van anderen, voor ik een aankoop doe. Helaas kom ik geregeld van een koude kermis thuis, want citaten als ‘dit is een top product’ daar heb ik weinig aan. Ik wil daar verandering in brengen en ik hoop dat in mijn rol als elektronica en gadgets tester te kunnen doen.
Gino Samy
Gino Samy
Amsterdam • 11 reviews
Consumententester
6,0
Multimedia
(Weging 15%)
Dankzij de hardware die de P9 lite aan boord heeft, is het toestel in staat goed te presteren. Filmpje afspelen, muziek beluisteren of een foto maken gaat makkelijk en hiervoor hoeven tussentijds geen apps te worden afgesloten. Naast de gebruikelijke apps die Google standaard levert, staan er van Huawei wat apps op waarvan de meesten (zoals de agenda, bestandsbeheer etc.) niet verwijderd kunnen worden. De standaard rekenmachine en 'spiegel' kunnen weer wél verwijderd worden. Dit kan allemaal prima op het interne geheugen worden opgeslagen aangezien het beschikt over 16GB intern geheugen. Hiervan wordt helaas 6GB gebruikt voor het besturingssysteem.
8,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
Het valt niet te ontkennen dat deze P9 lite zeer degelijk gebouwd is. Het geheel voelt erg solide aan en ligt prima in de hand. Waar de al eerder besproken P8 lite door zijn 'scherpe randen' niet zo lekker in de hand lag, heeft Huawei de randen van de P9 lite verfijnd en in mijn opzicht hier goed aan gedaan. Daarnaast is er een feature toegevoegd die in de meeste high-end smartphones tegenwoordig te vinden is. Ik doel hier op de vingerafdrukscanner. In de eerste plaats leek de achterkant van het toestel niet de juiste plaats voor de scanner. Tóch is deze makkelijk bereikbaar met de wijsvinger. De smartphone kan tot wel vijf vinger ID's instellen zodat je met verschillende vingers het toestel kan ontgrendelen. Helaas wil de scanner af en toe de toegang weigeren en moet je nogmaals je vinger gebruiken om te ontgrendelen. Dit gaat overigens nog steeds sneller dan een code of wachtwoord intypen. Als we even snel de telefoon omschrijven dan zien we aan de voorkant een 5,2 inch scherm, selfie camera, lichtsensor, indicator en speaker (voor tijdens het bellen). Aan de rechter zijkant vinden we de aan/uit knop en de volumeregelaar. Links is simpel gehouden met alleen een sleuf om SIM en geheugen of extra simkaart in te stoppen. Aan de bovenzijde zien we een 3,5mm. aansluiting en microfoon. Aan de onderzijde bevinden zich een speaker, microfoon en micro USB-aansluiting. Tot slot vind je op de strak afgewerkte achterzijde een vingerafdruk scanner, camera en LED flash. De telefoon is een gesloten module, dus dat wil zeggen dat het niet mogelijk is om de achterkant open te maken om bijvoorbeeld de batterij te vervangen.
7,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
De software is, zoals eerder al kort vermeld, een aangepaste Android versie genaamd EMUI. Dit zorgt voor software die minder lijkt op het 'stock' Android principe. Als je echter al een Huawei gebruiker bent, zul je vrij weinig verrassingen tegenkomen. Alles werkt lekker vlot en er zijn geen haperingen merkbaar bij multitasken tussen apps. Dit komt mede door de 3GB aan RAM wat meerdere processen op de achtergrond kan laten draaien. Dit alles wordt aangestuurd door een Octa-core processor van HiSilicon. Hierdoor kunnen games die normaal gesproken veel van een telefoon vragen, makkelijk gespeeld worden zonder dat het toestel merkbaar heet wordt. Terug naar het instellingenmenu, hier kan werkelijk alles worden aangepast. Dat vereist wel enig zoekwerkt omdat je naast de 'gewone' instellingen ook nog een apart menu hebt voor de geavanceerde instellingen. Daar wordt het allemaal niet veel duidelijk door en ik had liever gezien dat alles overzichtelijk in een lijst te vinden was. Verder vind ik persoonlijk de 'terug', 'home' en 'recent' toetsen iets te dicht op elkaar zitten als ik het vergelijk met andere Android toestellen. Tot slot twee opvallende ingebouwde softwarefeatures van de P9 lite: Swipe de navigatiebalk naar links en het scherm wordt 30% kleiner. Handig als je snel even een berichtje met een hand wilt typen. Daarnaast kun je met één veeg naar beneden notificaties lezen als je telefoon locked is. Met een dubbele tik kan je alle gelezen meldingen van de balk verwijderen.
8,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Waar we bij zijn oudere broer (de P8 lite) nog apps terugvonden als Facebook en Twitter die voorgeïnstalleerd waren, heeft Huawei er bij de P9 lite toch voor gekozen dit niet te doen. Hierin ben je vrij je eigen keuze qua social media apps in te stellen. Wel staat er alvast een standaard email app op de telefoon die overweg kan met de meeste gebruikelijke email accounts. Internetten kan via de standaard geïnstalleerde app Chrome die ook veel op computers wordt gebruikt. Deze P9 lite schiet moeiteloos scherpe foto's en die zien er eerlijk toegegeven op het Full HD scherm erg mooi uit. Met 10 Megapixel maak je foto's in een verhouding van 16:9 wat gelijk staat aan 4160x2336 of in 13 Megapixel met een 4:3 verhouding en 4160 bij 3120 pixels. De camera kan in verschillende modi worden gebruikt. Enkele voorbeelden zijn document, nacht of schoonheid. Naast de standaard modus kun je je lol ook op in de PRO modus waarin veel afzonderlijk instelbaar is zoals sluitertijd, ISO en witbalans. Ook een leuke bijkomstigheid is de slow motion video die we ook al terugzagen bij de update van iOS op de iPhone.
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
De telefoon heeft mij positief verrast. Ik was bekend met het merk maar had hiervoor nog nooit een telefoon van Huawei gebruikt. Nadat je gewend bent aan de instellingen en functies die het toestel biedt is het een erg prettige telefoon. Ondanks dat het een 5,2 inch scherm is ligt de telefoon prettig in de hand (wellicht iets minder praktisch voor mensen met kleine handen). Ik kon met de telefoon makkelijk de dag doorkomen en anderhalve dag ging vaak ook zonder problemen. De software zorgt ervoor dat er een melding tevoorschijn komt van apps die veel energie verbruiken. Zo is het ook mogelijk om weer te geven hoeveel data de telefoon gebruikt als hij vergrendeld is. Je kunt dan dus makkelijk je data in de gaten houden en bepaalde apps hierop aanpassen. Enig minpuntje is dat de manier waarop de USB-kabel er voor zorgt dat hij, ook al heb je hem al een tijdje in gebruik, er nog steeds erg verfrommeld uit ziet.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Voor de 300 euro die de smartphone moet kosten krijg je een prima telefoon. Toch heb je voor deze prijs ook andere interessante toestellen en dan is het nog maar de vraag of consumenten bewust voor een merk als Huawei zullen kiezen. De telefoon heeft mij in ieder geval in positieve zin verast door de (wederom) uitgebreide instellingen die we ook al terugzagen op de P8 lite. Daarnaast krijg je voor dit geld een prima camera, vingerafdrukscanner, helder beeldscherm en de goede batterij.

7,4
Eindscore test
Huawei P9 Lite
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Huawei P9 Lite

Gemiddelde score gebruikers

8,4
Inmiddels hebben 6 gebruikers hun mening gedeeld over de P9 Lite van Huawei en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de P9 Lite vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Ik heb altijd een Huawei telefoon ...
Door Jack op 2-6-2018

Ik heb altijd een Huawei telefoon gehad en nu een Huawei p9 lite prima telefoon, groot scherm, fijne vingerscan,alles zit erop wat ik wil en de updates zijn prima, batterij is ook uitstekend.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Prettige telefoon die redelijk snel is en ...
Door McGradskie op 8-4-2018

Prettige telefoon die redelijk snel is en een accu die ruim een dag mee gaat Prima prijs/ kwaliteit verhouding

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
Ik gebruik deze phone nu een maand, ...
Door Harry op 28-1-2018

Ik gebruik deze phone nu een maand, en ben redelijk tevreden. Gebruik hem naast 2 P8Lite's en als vervanger voor een Windowsphone. T.o.v. Win is dit een verbetering, vanwege alles wat de phone heeft en kan. Minpunt wat ik direct tegenkwam is de ontgrendeling van de slaapstand. Dit kan enkel met de aan/uit knop, of wanneer ingesteld met de fingerprint in combinatie met een pin. De P8Lite's doen het direct na een dubbelklik, en deze dus niet, wat het wisselen tussen de phones niet altijd soepel doet verlopen. Ik hoop dat Huawei dit nog kan oplossen door een aanpassing. Ik hoop dat

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

3,0
Hoewel ik steeds Huawei fan geweest ben ...
Door Patttsy op 16-1-2018

Hoewel ik steeds Huawei fan geweest ben en heel ons gezin een Smartphone van Huawei heeft, de P9 LIte is van slechte kwaliteit. Na 1,5 jaar de telefoon volledig krom getrokken

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zeer helder scherm, makkelijke bediening. Hele mooie ...
Door McGradski op 19-12-2017

Zeer helder scherm, makkelijke bediening. Hele mooie foto's en 32 GB geheugen is erg fijn. En dat allemaal tegen een zeer redelijke prijs.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Eerst het toestel live gezien en vast ...
Door JJ op 28-10-2017

Eerst het toestel live gezien en vast gehouden. Daarna was ik om. Een erg mooi toestel voor een lage prijs. Mooi in de zin van en scherp beelscherm, zeer fijne snel werkende vingerafdruksensor, (sneller dan mijn iphone 6). Naar mijn mening een kwalitatief zeer goed toestel, zeker gezien de lage prijs in verhouding tot kwaliteit en gebruiksgemak.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Telefoon bevalt zeer goed en is beter ...
Door Mrew op 12-10-2017

Telefoon bevalt zeer goed en is beter dan mijn eerste verwachting. Heb hem nu een half jaar en is; net zo snel, overzichtelijk, virusvrij. Huawei biedt goede zekere service en goede bijbehorende apps om telefoon optimaal te laten funktioneren. Nadeel is plaatsing van speaker aan de rechter onderkant. Wens 2 speakers aan de voorzijde. Scherm is net te groot voor fijn eenhandig gebruik. Kortom.. Zeer tevreden

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Super comfortabel en zeer fijn toestel helemaal ...
Door Herman de groot op 18-9-2017

Super comfortabel en zeer fijn toestel helemaal toppie dus mensen twijfel niet en stap gerust over van toestel want Huawei is gewoon wat het zijn moet dus waarbij u zelf zegt nooit geen ander toestel meer !!!!!! The best

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mobiel ligt fijn in de hand, moet ...
Door m.van der lee op 13-9-2017

Mobiel ligt fijn in de hand, moet simkaart nog overzetten omdat er een ander model kaartje in moet .Via wifi aan het spelen met apparaat ,snelheid vergelijkbaar met mijn vorige Sony. Duidelijk scherm en prijs sprak mij ook wel aan.Ben er nu al blij mee.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik vind het een heel fijn scherm ...
Door Tim op 23-8-2017

Ik vind het een heel fijn scherm lekker zichtbaar, de snelheid is goed je kan je dagelijkse dingen doen zonder kuren. En de batterij gaat heel de dag mee wat voor mij een groot voordeel is.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Huawei P9 Lite
Gemiddelde score redacteuren
2,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Huawei P9 Lite
Aantal testen:
13
Genormeerde score:
7,2
Actualiteit van de testen
40 %
Actuele expertscore
2,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Huawei P9 Lite.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Huawei P9 Lite? Onze eigen test van de P9 Lite staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Huawei P9 Lite review: in hevige strijd met de concurrentie
8,0
9-5-2016
Allaboutphones.nl

De Huawei P9 Lite voldoet prima voor de gemiddelde gebruiker. Het is niet het beste toestel dat je kunt kopen voor €299, maar de bouwkwaliteit van het toestel en de goede batterijduur zijn beslist indrukwekkend.

Allaboutphones.nl
Huawei P9 Lite
8,0
23-5-2016
androidplanet.nl

Met de P9 Lite voegt Huawei een prima smartphone toe aan het overvolle middensegment. De P9 Lite ziet er goed uit, werkt bijzonder snel en is behoorlijk toekomstbestendig. Huawei doet het toestel echter tekort met de zware EMUI-schil, die veel onnodige beperkingen oplegt. Desalniettemin biedt de Huawei P9 Lite voor 299 euro veel waar voor zijn geld en is een aanrader voor wie op zoek is naar een stijlvol toestel met goede prestaties.

androidplanet.nl
Huawei P9 Lite
8,0
20-10-2016
clickx.be

De P9 Lite biedt weinig ruimte voor kritiek. Qua design en prestaties breekt het toestel geen potten, maar krijg je wel waar voor je geld. Enkele aspecten steken er met kop en schouders bovenuit. Zo is de vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel een absoluut godsgeschenk, en vormt daarnaast de foto-app een leuke plus. Natuurlijk kan je niet dezelfde, hoogstaande kiekjes schieten als bij de Huawei P9, maar met de app heb je wel de nodige tools om een poging te doen. Minder charmant was de batterij die warm werd bij intensief gebruik, en het gebrek aan hardwareknoppen. Dat had echter geen impact op de werkkracht van de P9, en uiteindelijk was die verdienstelijk. Meer moet het toestel niet kosten, maar tegen deze prijs levert Huawei met de P9 Lite nogmaals een middenklasse-telefoon die niet teleurstelt.

clickx.be
Huawei P9 Lite im Test: Schneller, schärfer, größer, besser?
7,8
26-5-2016
Netzwelt.de

Das Huawei P9 Lite glänzt im Test durch flüssige Performance, zudem kann das Smartphone in dieser Preisklasse mit seinem Full HD-Screen und dem Fingerabdruckscanner punkten. Einzige Schwäche des Huawei P9 Lite ist die mäßige Sprachqualität.

Netzwelt.de
Huawei P9 Lite : pas si allégé que ça
8,0
26-5-2016
Lesnumeriques.com

Ce Huawei P9 Lite est bien séduisant et possède de nombreux atouts, dont une autonomie de bon niveau. Si la photo n'est pas un critère prépondérant dans votre choix et que vous ne souhaitez pas dépenser plus de 300 €, ce smartphone est fait pour vous. Un concurrent sérieux à l'excellent Samsung Galaxy A5.

Lesnumeriques.com
Huawei P9 Lite
8,5
30-5-2016
NotebookCheck.net

Product care. Huawei supplements its P9 lineup with the classy mid-range smartphone P9. The 5.2-inch Android handset proved to be a worthy successor of the bestseller P8 Lite in the test.

NotebookCheck.net
Huawei P9 Lite - Afgeslankt topmodel
7,0
22-7-2016
Computer! Totaal

Wanneer je een niet al te dure smartphone zoekt, die oogt en aanvoelt als een luxe toestel en bovendien puike specificaties biedt. Dan is de Huawei P9 Lite een uitstekende keuze. Iets minder enthousiast ben ik over de camera en de overdadige aanpassingen in Android. Hecht je hier veel waarde aan, dan ben je beter af met de Motorola G4, die echter weer flink groter en krakkemikkiger is. Wil je op alle fronten beter af zijn, dan trek je honderd euro extra uit voor de OnePlus 3.

Computer! Totaal
Huawei P9 Lite im Test
8,6
10-8-2016
Connect.de

In allen drei Netzen werden sehr gute Messwerte erreicht. Dabei ist das P9 Lite Dual-SIM-fähig, über ein Hybrid-Fach kann man entweder eine Micro-SD oder eine zweite SIM-Karte einlegen. In der Summe reicht das für die Gesamnote "sehr gut" und eine Top-Platzierung in der Bestenliste - vor zahlreichen anderen Kollegen, die deutlich teurer sind. Es sieht so aus, als ob Huawei hier einen echten Hit gelandet hat.

Connect.de
Huawei P9 lite - De chique afgewerkte smartphone
7,4
30-11-2016
BesteProduct.nl

De Huawei P9 lite voelt een beetje als een underdog. Ondanks dat dit merk al enige tijd telefoons uitbrengt kent lang niet iedereen het. Dit betekent overigens niet dat het toestel slecht presteert. Integendeel, ik was erg verrast over de prestaties en het gemak waarmee je het toestel kan bedienen. Dit komt mede door de goed geplaatste vingerafdrukscanner en de kwaliteit van zowel het scherm als de camera. Het toestel in zijn geheel voelt solide aan en zit in een chique bezuinig. Om dit alles soepel te laten draaien wordt gebruik gemaakt van de EMUI software die is ontwikkeld door Huawei. De één vindt het geweldig en de ander is er niet zo weg van, dat is natuurlijk persoonlijk. Het instellingenmenu doet ook erg veel denken aan dat van de iPhone. Feit is wel dat je ontzettend veel aan kan passen naar eigen wens.

BesteProduct.nl
Huawei P9 Lite review: A worthy Moto G4 adversary
8,0
13-1-2017
Expertreviews.co.uk

It all started so well. The Huawei P9 Lite’s look and feel, performance and display all promised great things when I began to write this review, especially given the phone’s sub-£200 price tag. I even thought it might challenge the Moto G4 for the honour of best budget smartphone. But while it is a very nice low-cost phone, a few critical things hold it back, namely battery life and a distinctly mediocre camera. The result is that, for budget buyers at least, the Moto G4 should still be your first port of call. It has a better camera, a longer-lasting battery and it’s cheaper, too. The king isn’t dead just yet.

Expertreviews.co.uk
Huawei P9 Lite review: Frustratingly close to budget greatness
8,0
17-1-2017
Laptopmag.com

This has very much been a review of two halves: the first section could be fairly summed up as “glowing”, while the second could charitably be summarised as “needs improvement”. So what should you believe? Well, a lot depends on how you use your phone. If you don’t take many photographs, than an iffy camera won’t really be a problem for you. Likewise, if you’re so serious a photographer that you have your own DSLR on you at all times, then this shouldn’t stop you considering the Huawei P9 Lite. The battery is a concern, but as Huawei has stuck with the venerable micro-USB port, you’re not likely to ever be too far away from somewhere where you can top up your phone. And, if you’re happy with those sacrifices, then the Huawei P9 Lite is a great choice. It doesn’t feel like a £190 phone. Performance wise, it pushes elbows in front of both our other budget favourites – the Moto G4 and Samsung Galaxy J5 – with impressive ease. Both those handsets are getting on a bit, of course, and no doubt the next editions will open the race up once again, but for now, for performance seekers on a budget, the Huawei P9 Lite is the phone you need.

Laptopmag.com
Huawei P9 Lite
7,0
13-2-2017
TechRadar.com

Flagship elements offered at a more affordable price, but compromises have been made and although the Huawei P9 Lite impresses, it never streaks ahead of the similarly priced competition.

TechRadar.com
Huawei P9 Lite review: Frustratingly close to budget brilliance
8,0
8-8-2017
Alphr.com

This has very much been a review of two halves: the first section could be fairly summed up as “glowing”, while the second could charitably be summarised as “needs improvement”. So what should you believe? Well, a lot depends on how you use your phone. If you don’t take many photographs, than an iffy camera won’t really be a problem for you. Likewise, if you’re so serious a photographer that you have your own DSLR on you at all times, then this shouldn’t stop you considering the Huawei P9 Lite. The battery is a concern, but as Huawei has stuck with the venerable micro-USB port, you’re not likely to ever be too far away from somewhere where you can top up your phone. And, if you’re happy with those sacrifices, then the Huawei P9 Lite is a great choice. It doesn’t feel like a £190 phone. Performance wise, it pushes elbows in front of both our other budget favourites – the Moto G4 and Samsung Galaxy J5 – with impressive ease. Both those handsets are getting on a bit, of course, and no doubt the next editions will open the race up once again, but for now, for performance seekers on a budget, the Huawei P9 Lite is the phone you need.

Alphr.com
Huawei P9 Lite review: Close to budget brilliance
8,0
6-3-2018
Alphr.com

This has very much been a review of two halves: the first section could be fairly summed up as “glowing”, while the second could charitably be summarised as “needs improvement”. So what should you believe? Well, a lot depends on how you use your phone. If you don’t take many photographs, than an iffy camera won’t really be a problem for you. Likewise, if you’re so serious a photographer that you have your own DSLR on you at all times, then this shouldn’t stop you considering the Huawei P9 Lite. The battery is a concern, but as Huawei has stuck with the venerable micro-USB port, you’re not likely to ever be too far away from somewhere where you can top up your phone. And, if you’re happy with those sacrifices, then the Huawei P9 Lite is a great choice. It doesn’t feel like a £190 phone. Performance wise, it pushes elbows in front of both our other budget favourites – the Moto G4 and Samsung Galaxy J5 – with impressive ease. Both those handsets are getting on a bit, of course, and no doubt the next editions will open the race up once again, but for now, for performance seekers on a budget, the Huawei P9 Lite is the phone you need.

Alphr.com
Magazine testen
7,5
Consumentengids
1-7-2016
0,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Smartphones betaal je voor de Huawei P9 Lite te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Smartphones.
expertscore
2,9
laagste prijs
€ 179,95
prijs/kwaliteit
0,5

Laagste prijzen Huawei P9 Lite


Huawei P9 Lite uitvoeringenSpecificaties van Huawei P9 Lite

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Nee , Ja
Type simkaart
nanoSIM
Datanetwerk
UMTS
Mobiel
3G, 4G
Kleur(en)
zwart , wit , blauw , roze goud , goud
Fabrikant kleur(en)
zwart , wit , blauw , roze goud , goud
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
Abonnementstype
geen abonnement

Display

Type display
IPS
Scherm vorm
vlak
Schermgrootte
5,2 inch
Schermresolutie
1920 x 1080
Pixeldichtheid
443 ppi, 432 ppi
Contrast ratio (typisch)
1500:1
Touchscreen
Ja
Touch screen type
capacitief
Touch technologie
multi-touch
Curved
Nee
Aantal kleuren
16.78 miljoen kleuren , 16 miljoen kleuren

Mogelijkheden Apparaat

Vliegtuigmodus
Ja
SMS
Ja
MMS
Ja
Mobile chat
Ja
Ondersteunde videoformaten
MKV, 3GP, MP4, WEBM
E-mail
Ja
Modem (tethering)
Ja
Wallpapers toevoegen
Ja
Call omschakelen
Ja
Gesprek in de wacht zetten
Ja
Gesprekstijd timer
Ja
Wachtstand
Ja
Conferentiegesprek mogelijk
Ja
Nummerherkenning
Ja
Instant messaging (IM)
Ja
Snelkiezen
Ja
Ondersteuning voor contactgroepen
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, NFC, USB, hoofdtelefoon
Wifi
Ja
Wi-Fi Direct
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, 802.11n , Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.1
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB poort
Ja
USB-connectortype
micro-USB
USB versie
2.0
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm

Prestaties

Opslagcapaciteit
16 GB
Werkgeheugen (RAM)
2 GB, 3 GB
Besturingssysteem
Android 6.0 , Android 7.0
Operating systeem versie
6.0 , 7.0
Processor(en)
4 (quad-core)
Processor
Hi-Silicon
Processor frequentie
2 Ghz, 2000 Mhz, 2,1 Ghz
Processor model
650 , Kirin 655 , Kirin 650
Processor architectuur
ARM Cortex-A53
Coprocessor
Ja
Bit variant
Ja bit
Compatibele geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash) , microSDHC , microSDXC
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
128 GB
2G frequenties
850, 900, 1800, 1900
3G frequenties
900, 1900, 2100 , 850
4G frequenties
900, 1900, 2100, 2600 , 1800 , 800
2G standaarden
GSM , EDGE , GPRS
3G standaarden
UMTS , HSPA+ , HSDPA , HSUPA
4G standaarden
LTE

Opties

Opties
touchscreen, gps, vingerafdrukscanner
Vingerafdrukscanner
Ja
GPS
Ja
Digitaal kompas
Ja
Gyroscoop
Ja
GLONASS
Ja
Videobellen
Ja
Trilfunctie
Ja
Omgevingslichtsensor
Ja
Orientatie sensor
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Geotagging
Ja
Wi-Fi positionering
Ja
USB geheugen
Ja
Personalisatie
iconen, menu, snelkoppelingen
Tweede scherm
Nee

Camera(S)

Camera opties
lach detectie, autofocus, gezichts detectie, front camera
Camera voorzijde
Ja
Cameratype voorkant
enkele camera
Type camera achterzijde
enkele camera
Resolutie camera (front)
8 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
13 megapixel, 12 megapixel
Video recording
Ja
Lach detectie
Ja
Gezichtsdetectie
Ja
Beeldverhouding
16:9
Zoommogelijkheid
Ja
Automatisch scherpstellen
Ja
Flash type
LED
Video-opname modi
1080p, 720p, 2160p
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps
Max. framerate
30 fps
Resolutie tweede camera achterzijde (numeriek)
12 pixels
Beeldstabilisator
Ja
Sluitertijd camera voorzijde
1,9 sec
Sluitertijd camera achterzijde
2,2 sec

Geluid

Luidspreker
Ja
Microfoon mute
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, AMR, M4A, FLAC, WAV, 3GPP, MP4, OGG, Midden , 3GP , AWB

Energie

Gesprekstijd (2G)
31,5 uur
Gesprekstijd
1134 min
Accu type
Lithium-Polymeer (LiPo)
Standby time (2G)
600
Standby-tijd ( 4G )
610 uur
Accu capaciteit
3000 mAh
Stand-by tijd
630 uur
Spreektijd (4G)
20 uur
Batterijen
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
14,68 cm, 14,72 cm
Breedte
7,26 cm, 7,29 cm
Diepte
0,75 cm, 0,76 cm
Gewicht
147 gram

Algemeen

EAN
8033779036385, 6901443115396, 6901443116850, 6901443116256, 6901443115419 , 6901443114504 , 5412882689634 , 6901443116294 , 6901443121052 , 6901443115402 , 6901443116843 , 6901443168552 , 6901443168187 , 6901443168668 , 6901443152674 , , 6901443116287 , - , 6901443116300 , 6901443116157 , 6901443116140
Partnumber
8033779036385, P9LITEDS2GB, P9LITEDSBLACK, P9/724, 0C80898, P9 LITE SCHWARZ, 5413729229709 , P9LITEDSWHITE , P9LITEDS2GW , P9 LITE WEISS , P9LITE3GBDSW , 51091JYX?AT , 51090YNB , P9 LITE ROSE GO , 0C81131 , P9LITEDSGOLD , P9LITEDS2GBGD , 51090JAH , - , 0C80897 , 5413729229716 , 51090JAJ
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
December 2016 , May 2017 , July 2017 , October 2016 , March 2016
Introductie model
2016 , 2017 , 2019

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Garantiekaart
Ja
Snelstartgids
Ja
Inclusief headset
Ja
Google applicaties
Google Maps,Google Play,YouTube
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
2,9
Beoordeling consumenten
8,4
Prijs / kwaliteit
0,5