Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Doro 8040

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (7) Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

Onze test
Consumententest | op
7,5

Doro 8040: Meer dan alleen een mobiel voor senioren

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Doro 8040 is echt een aanrader. Maar niet alleen voor senioren. Als ik mensen deze mobiel met zijn functies liet zien was vrijwel iedereen enthousiast… Tot ik vertelde dat het een senioren mobiel was. Deze mobiel is ook prima geschikt voor andere mensen die minder handig zijn met mobieltjes. Of die simpelweg niet houden van al dat ge poespas. Dus de Doro 8040 is een mobiel voor meer dan alleen senioren!

Als persoon ben ik erg druk en aanwezig. Dit maakt mij tevens gedreven en enthousiast. En met die eigenschappen zoek ik eventuele nieuwe apparaten altijd heel zorgvuldig uit. Ik ben gek op nieuwe gadgets en ander nieuw apparatuur. Ik kijk net zo lang rond tot ik het perfecte product gevonden heb, voor de beste prijs. Mijn passie ligt echt in de techniek, en daarom test ik met alle liefde de smartphones voor BesteProduct.nl.
Yoran Toonen
Yoran Toonen
Zoetermeer • 3 reviews
Consumententester
vanaf 237,00
Als persoon ben ik erg druk en aanwezig. Dit maakt mij tevens gedreven en enthousiast. En met die eigenschappen zoek ik eventuele nieuwe apparaten altijd heel zorgvuldig uit. Ik ben gek op nieuwe gadgets en ander nieuw apparatuur. Ik kijk net zo lang rond tot ik het perfecte product gevonden heb, voor de beste prijs. Mijn passie ligt echt in de techniek, en daarom test ik met alle liefde de smartphones voor BesteProduct.nl.
Yoran Toonen
Yoran Toonen
Zoetermeer • 3 reviews
Consumententester
6,0
Multimedia
(Weging 15%)
De Doro 8040 is een simpele smartphone met niet al te veel poespas, voornamelijk bedoeld voor ouderen. Dit merk je aan de multimedia functies. Al heeft hij allemaal extra’s (zowel hardware als software) om het mensen makkelijker te maken, mist het kwaliteit in bepaalde aspecten. De camera is best wel slecht. Zeker als je deze vergelijkt met andere mobieltjes van deze prijs klasse. 8 MP is nu eenmaal niet denderend en daarnaast filmt hij in slechts 480p. Al kan ik mij voorstellen dat Doro een afweging heeft moeten maken om deze mobiel zo betaalbaar mogelijk te maken. En oudere maken waarschijnlijk minder foto’s dan jongeren. De speaker vind ik vrij schel. Gelukkig kwamen er koptelefoon oortjes bij die verassend goed waren. Het zijn de wat ouderwetse oortjes (degene die je niet in je oor drukt met een rubbertje). Wel zagen ze er goedkoop uit. Maar qua geluidsbeleving waren ze zeker niet slecht. Ook kwam er een handige clip bij waarmee je de oortjes aan je shirt kon vast maken. Het ene oortje is langer dan de ander. Als je de langere dan om je nek doet komt de microfoon wat meer inde buurt van je mond, dit maakt het zeer geschikt voor bellen. Naast alle “standaard” functies van een smartphone heeft de Doro 8040 een extraatje. Aan de achterkant van de mobiel vind je naast de camera lens een knop. Deze knop kan ingesteld worden om “hulp” te vragen, als in een dergelijke SOS knop. Deze kan ingesteld worden voor contacten die de persoon zelf verlangt, bijvoorbeeld een huisarts of je partner. Hier wordt je goed doorheen geholpen. Mocht je nou net als ik geen acute hulp nodig hebben kan je deze gewoon uitzetten en gebeurd er niks bij het indrukken van de knop.
7,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
De Doro 8040 is een mobiel voor oudere; flitsende kleuren, glimmend chroom en andere fancy extra’s lijken daarom onnodig, althans ik denk dat Doro dit dacht. Ik vind het maar een onaantrekkelijke mobiel vinden als het gaat om looks. Hij is mat gekleurd grijs (niks mis mee). Maar het is gemaakt van plastic dat erg goedkoop overkomt. Aan de onderkant is een strook met gaatjes voor de speaker en meer naar de bovenkant een zwarte balk waar je de lens en knop voor “hulp” hebt. Een voordeel is dat de achterkant eraf gehaald kan worden. Hierdoor kan je makkelijk bij de accu om deze te vervangen. Daarnaast heeft hij overal knopjes voor. Normaal is de home button de enige knop die je vind, maar bij deze mobiel zijn de “back to” en “openstaande apps” knoppen ook gewoon knopjes die in te drukken zijn. De powerbutton zit bovenaan de mobiel, net zoals die allereerste mobieltjes van vroeger! Opladen is nog nooit zo makkelijk geweest, er komt een oplaad dock mee, je legt de mobiel daarin en hij laadt op. Dit is super handig en ook erg gebruiksvriendelijk. Als het gaat om hardware zit er niet veel spannends in, wel werkt het allemaal erg goed. De prestaties van de mobiel qua snelheid zijn ruim voldoende. Ook gaat de accu aardig mee, als er niet al teveel mee gedaan wordt in een keer. Als iemand hem gewoon gebruikt kan hij makkelijk een dag mee. Maar als ik mijn GPS, 4G, Bluetooth aan heb en mij laat navigeren van Leiden naar Amsterdam is hij binnen 1.5 uur leeg.
9,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
Doro 8040 runt op Android 7, maar wel een totaal andere versie dan ik gewend ben. Op het begin word je ontzettend duidelijk door je mobiel heen gelopen. Je kan gelijk kiezen voor de basis of versimpelde versie. De basis versie lijkt wel meer op de reguliere Android 7 dan de versimpelde versie. Maar je merkt duidelijk een verschil voornamelijk in gebruiksvriendelijkheid met de reguliere Android 7. Alle toetsen voor het vergrendel scherm en typen zijn groter en duidelijker. Wel kan je kiezen voor originele G-board of andere toetsenborden naar keuzen. Daarbij is het instellingen menu totaal anders. Pas helemaal onderin bij geavanceerde instellingen kom je bij de instellingen zoals je deze gewend ben. Dit alles om gebruiksgemak te vergroten. Al ben ik wel meer een Tech-nerd vond ik het echt super fijn werken met deze versie van Android. Ook heb je rechts bovenin de “ik wil graag” knop. Als je hierop klikt krijg je alle opties. Bijvoorbeeld bij foto’s staat er een “ik wil graag”, als je hierop drukt staart er “ik wil graag”: sorteren, foto’s verwijderen etc. De software in slechts een paar woorden: Less is more.
7,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Alle dingen werken prima, de enige reden dat dit onderdeel geen 8 krijgt is door het feit dat bellen met Bluetooth een hel is. In mijn auto heb ik een Bluetooth radio, hiermee kan ik ook handsfree bellen. Helaas doet deze het niet super goed. Dus als deze overgaat zet ik mijn mobiel op luidspreker i.p.v. Bluetooth. Maar door de versimpelde versie van deze android krijg ik dit gewoon niet voor elkaar! Dit heeft al meerdere malen frustratie opgeleverd tijdens het rijden. Dit probleem heb ik ook als ik verbonden ben met een ander Bluetooth boxje. Voor de rest heb ik totaal geen op of aanmerkingen. Internet voor zowel 3 als 4G. En ook bellen zonder Bluetooth werkt prima!
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Tevreden ben ik zeker over deze mobiel. Hij lijkt wat sullig en “senioren mobiel” klinkt ook wel heel zwaar. Maar het is eigenlijk gewoon een goede telefoon met een wat simpelere versie van Android. Hij werkt echt goed en is erg makkelijk in gebruik.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De mobiel is gemiddeld €240,-. Persoonlijk vind ik dit prima in verhouding met de kwaliteit van de mobiel. Wellicht zou ik het iets lager willen zien zodat hij nog toegankelijker wordt voor oudere, maar hier kan ik niet over meebeslissen.

7,5
Eindscore test
Doro 8040

Reviews van de Doro 8040

Gemiddelde score gebruikers

4,3
Dat zien we niet zo heel vaak. Een gemiddelde score van 4,3 na 3 reviews. De Doro 8040 voldoet kennelijk niet aan de verwachtingen van consumenten. Ons advies: niet kopen en zoek een andere Smartphone.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Nooit eerder een smartphone gehad, nu na ...
Door G Blok op 20-2-2019

Nooit eerder een smartphone gehad, nu na bijna een jaar aardig aan gewend, en ook zeer tevreden, handig in gebruik.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Wij hebben deze telefoon voor mijn vader ...
Door Marie-Louise op 9-2-2019

Wij hebben deze telefoon voor mijn vader van 90 gekocht, omdat hij door zijn Parkinson zowel geestelijk als lichamelijk niet goed meer met zijn smartphone die hij had overweg kon. Na uitgebreid lezen van reviews hebben we voor de Doro 8040 gekozen. Helaas voldoet deze totaal niet aan onze verwachtingen.Bij het scrollen in de telefoonlijst bel je al heel snel ongewild mensen. Verder heeft de telefoon ook een onlogische menustructuur. Zowel mijn vader als ook zijn kinderen en kleinkinderen vinden het een rot telefoon en zeker niet geschikt voor oudere mensen die vergeetachtig zijn. De telefoon staat nu ongebruikt als klok te fungeren. Wij snappen niet waar alle positieve reviews vandaan komen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
Eind maart 2018 kocht Ik bij Coolblue ...
Door G Blok op 2-11-2018

Eind maart 2018 kocht Ik bij Coolblue de Doro 8040, na 35 dagen deed hij niets meer. helaas de 30 dagen garantie voorbij. Nu 8 maanden later ligt hij voor de 3e keer bij Coolblue in reparatie. Ik heb de Doro 8040 z'n 2.5 maanden niet kunnen gebruiken. Deze smartphone wordt aangeraden voor senioren, ik heb daar mijn twijfels over.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Doro 8040
Gemiddelde score redacteuren
5,2
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Doro 8040
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
73 %
Actuele expertscore
5,2
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Doro 8040.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Doro 8040? Onze eigen test van de 8040 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Doro 8040: Meer dan alleen een mobiel voor senioren
7,5
15-5-2018
BesteProduct.nl

De Doro 8040 is echt een aanrader. Maar niet alleen voor senioren. Als ik mensen deze mobiel met zijn functies liet zien was vrijwel iedereen enthousiast… Tot ik vertelde dat het een senioren mobiel was. Deze mobiel is ook prima geschikt voor andere mensen die minder handig zijn met mobieltjes. Of die simpelweg niet houden van al dat ge poespas. Dus de Doro 8040 is een mobiel voor meer dan alleen senioren!

BesteProduct.nl
Doro 8040: Meer dan alleen een mobiel voor senioren
7,5
15-5-2018
BesteProduct.nl

De Doro 8040 is echt een aanrader. Maar niet alleen voor senioren. Als ik mensen deze mobiel met zijn functies liet zien was vrijwel iedereen enthousiast… Tot ik vertelde dat het een senioren mobiel was. Deze mobiel is ook prima geschikt voor andere mensen die minder handig zijn met mobieltjes. Of die simpelweg niet houden van al dat ge poespas. Dus de Doro 8040 is een mobiel voor meer dan alleen senioren!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
2,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Smartphones betaal je voor de Doro 8040 te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Smartphones.
expertscore
5,2
laagste prijs
€ 237,00
prijs/kwaliteit
2,0

Laagste prijzen Doro 8040


Doro 8040 uitvoeringen

Alternatieve uitvoeringen


Specificaties van Doro 8040

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Nee
Type simkaart
nanoSIM
Mobiel
3G, 4G
Kleur(en)
zwart , wit
Fabrikant kleur(en)
zwart , wit
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
Abonnementstype
geen abonnement

Display

Scherm vorm
vlak
Schermgrootte
5 inch
Schermresolutie
1280 x 720
Touchscreen
Ja
Touch screen type
capacitief
Touch technologie
multi-touch

Mogelijkheden Apparaat

SMS
Ja
MMS
Ja
Mobile chat
Ja
Ondersteunde videoformaten
MPEG4
E-mail
Ja
Wallpapers toevoegen
Ja
Call omschakelen
Ja
Gesprek in de wacht zetten
Ja
Gesprekstijd timer
Ja
Wachtstand
Ja
Conferentiegesprek mogelijk
Ja
Nummerherkenning
Ja
Instant messaging (IM)
Ja
Snelkiezen
Ja
Ondersteuning voor contactgroepen
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, USB, hoofdtelefoon
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.0
USB poort
Ja
USB versie
2.0
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm

Prestaties

Opslagcapaciteit
16 GB
Besturingssysteem
Android 7.0
Operating systeem versie
7.0
Processor
MediaTek
Processor model
MT6738
Compatibele geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
2G frequenties
850, 900, 1800, 1900
3G frequenties
850, 900, 1900, 2100
4G frequenties
900, 1800, 2100, 800, 2600
2G standaarden
GPRS, GSM
3G standaarden
HSDPA, HSUPA, UMTS
4G standaarden
LTE

Opties

Opties
touchscreen, gps, FM-radio
GPS
Ja
Radio
Ja
Digitaal kompas
Ja
Trilfunctie
Ja
Orientatie sensor
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Geotagging
Ja
Personalisatie
achtergrond
Tweede scherm
Nee

Camera(S)

Camera opties
autofocus
Cameratype voorkant
enkele camera
Type camera achterzijde
enkele camera
Resolutie camera (front)
2 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
8 megapixel
Video recording
Ja
Beeldverhouding
16:9
Opname resolutie (video)
1920 x 1080 pixels
Automatisch scherpstellen
Ja
Video-opname modi
1080p, 720p

Geluid

Luidspreker
Ja
Microfoon mute
Ja

Energie

Gesprekstijd
1680 min
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
2920 mAh
Stand-by tijd
550 uur
Body SAR
1,19 W/kg
Hoofd SAR
0,57 W/kg

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
14,86 cm
Breedte
7,01 cm
Diepte
0,95 cm
Gewicht
165 gram

Algemeen

EAN
7322460073060 , 7322460073077
Partnumber
7306, 8040 GRAPHITE , 7307
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
September 2017
Introductie model
2017

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Inclusief headset
Ja
Google applicaties
Google Play

Extra

Diepte
9,48 mm
Breedte
70,1 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
7
Beoordeling experts
5,2
Beoordeling consumenten
4,3
Prijs / kwaliteit
2,0