Volg ons
Alle uitvoeringen (3)

Samsung Galaxy S20 Ultra

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (9) Beschikbaar in 3 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Samsung Galaxy S20 Ultra

Voordelen

 • Goed geluid
 • Waanzinnig snel
 • Hoge prestaties
 • Verversingssnelheid 120Hz
 • Razendsnelle prestaties
 • Grensverleggende camera's
 • Heldere, scherpe, kleurrijke foto's
 • Sterke batterijduur bij standaardinstellingen
 • Enorm 120Hz scherm
 • 10x zoom en zeer goede selfiecamera
 • Uitstekend Amoled-scherm
 • Eerste telefoon met 8K video-opname
 • Foto feest geslaagd
 • Zeer goede weergave met 120 Hertz
 • Topprestaties met enorm RAM
 • Uitstekende camerakwaliteit met de nieuwe "Single Take" -functie

Nadelen

 • Belachelijk duur
 • Voelt dik en zwaar
 • Ongelijke batterijprestaties
 • Te duur voor niet-essentiële functies
 • Hoofdcamera verzacht gezichten te veel en jaagt op autofocus
 • Foto's met 100x zoom en 108 MP zijn meestal gimmicks
 • Camera's hebben het toch nog wel heel moeilijk in het donker
 • Op 120Hz gaat de accuduur wel heel hard omlaag
 • Zoomfoto weinig exploiteerbaar 's nachts
 • Autofocusproblemen bij video's
 • 100x zoom is onbruikbaar
 • Geen koptelefoonpoort meer
 • 5G-ondersteuning is voorlopig nutteloos
 • De levensduur van de batterij in de 120 Hz-modus kan beter zijn
 • Geen koptelefoonaansluiting meer
 • Zeer hoge introductieprijs

Onze test
Expertreview | op
8,6

Samsung Galaxy S20 Ultra: Imponerende smartphone is klaar voor 5G

9 - Score Badge BesteProduct.nl

De Samsung Galaxy S20 Ultra is één van de beste smartphones van 2020. Het toestel biedt een fraai ontwerp, prachtig scherm en imponerende hardware en krijgt software-updates tot begin 2024. Dankzij de 5G-ondersteuning is de smartphone bovendien klaar voor het mobiele netwerk van de (nabije) toekomst. Toch weet de S20 Ultra niet alle verwachtingen waar te maken. De accuduur had beter gekund, de 100x-zoomfunctie is niet bruikbaar en sommige concurrerende smartphonemerken bieden een beter updatebeleid dan Samsung. De adviesprijs van de Galaxy S20 Ultra is ook erg hoog, al verwachten we dat de smartphone snel in prijs daalt.

Als freelance technologiejournalist test Rens aan de lopende band consumentenelektronica, van smartphones en tablets tot smartwatches en andere gadgets. Met een vlotte pen en enthousiaste maar kritische houding vertelt hij je of een product een goede koop is. Als Rens niet achter de computer zit, loopt hij waarschijnlijk op het strand of probeert hij een nieuw speciaalbier uit.
Rens Blom
Rens Blom
Haarlem • 29 reviews
Redacteur
vanaf 1189,00
Als freelance technologiejournalist test Rens aan de lopende band consumentenelektronica, van smartphones en tablets tot smartwatches en andere gadgets. Met een vlotte pen en enthousiaste maar kritische houding vertelt hij je of een product een goede koop is. Als Rens niet achter de computer zit, loopt hij waarschijnlijk op het strand of probeert hij een nieuw speciaalbier uit.
Rens Blom
Rens Blom
Haarlem • 29 reviews
Redacteur
9,0
Multimedia
(Weging 15%)
Als er één smartphone geschikt is voor multimedia, dan is het de Samsung Galaxy S20 Ultra. Het display is met 6,9-inch enorm groot, waardoor je films, foto’s en games uitstekend tot hun recht komen. Daarnaast oogt het oled-scherm met haarscherpe qhd-resolutie adembenemend. De hoge verversingssnelheid van 120 Hz maakt het beeld bovendien vloeiender dan een gemiddeld smartphonescherm van 60 Hz. In de praktijk ziet het beeld op de S20 Ultra er daarom realistischer uit, leest tekst rustiger en komen geoptimaliseerde games nog beter uit de verf.
8,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
De S20 Ultra is gemaakt van glas en voelt degelijk en luxe aan. De flinke afmetingen en hoge gewicht van 222 gram betekenen wel dat de telefoon duidelijk voelbaar is in je hand en broekzak. Het is bovendien onmogelijk om de smartphone met één hand te bedienen. De specificaties van de Galaxy S20 Ultra zijn uitstekend, al mag je van zo’n dure telefoon niet anders verwachten. Het toestel is razendsnel, heeft veel opslaggeheugen en kan – straks – overweg met 5G-internet. De 5000 mAh-accu houdt het prima een dag vol als het scherm een full-hd-resolutie met 60 Hz toont. Met full-hd op 120 Hz en intensief gebruik kan het lastig zijn om het einde van de dag te halen. Het opladen gaat snel en kan ook draadloos. Jammer is dat de S20 Ultra met een 25W-stekker komt, terwijl de smartphone ook overweg kan met een snellere 45W-oplader. Die moet je los kopen en dat is vreemd als je zoveel geld neertelt voor deze smartphone. De driedubbele camera achterop de S20 Ultra maakt overdag en in het donker goede foto’s. De zoomcamera kan het beeld maximaal honderd keer dichterbij halen, een functie waar Samsung graag mee adverteert. Zo’n honderd keer zoom-foto is echter wazig en onduidelijk en daarom niet bruikbaar. Tot maximaal dertig keer zoom is een plaatje wel bruikbaar, al prefereren wij vijf of tien keer zoom voor een mooier beeld.
8,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
Samsung levert de Galaxy S20 Ultra bij zijn release met Android 10 en belooft updates tot begin 2024. In de eerste twee jaar gaat het om volledige updates, in jaar drie komen er alleen nog beveiligingsupdates (een per maand) en in jaar vier verschijnt er één beveiligingsupdate per kwartaal. Een goed updatebeleid, maar concurrenten als Google, OnePlus en Apple doen het beter. Zij geven hun telefoons drie jaar volledige updates.
9,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
De Samsung Galaxy S20 Ultra handelt telefoontjes, sms’en en internetten af zoals je gewend bent. Een aandachtspunt is dat de telefoon door zijn forse gewicht en formaat niet ideaal is om lang mee te telefoneren. Een kleiner toestel leent zich hier beter voor. Daar staat tegenover dat de Galaxy S20 Ultra juist uitstekend geschikt is voor sociale media. Op het grote scherm zie je de berichten, foto’s en video’s van je vrienden prettiger dan op een telefoon met een kleiner display.
9,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Zoals je van de specificaties en prijs mag verwachten, biedt de Galaxy S20 Ultra een uitstekende gebruikservaring. De smartphone is luxe, heeft een adembenemend scherm en beschikt over indrukwekkende hardware. De Samsung-software is gebruiksvriendelijk, al zien we liever minder vooraf geïnstalleerde apps. Houd er rekening mee dat de S20 Ultra door zijn formaat en gewicht een flinke jongen is. Wie kleinere handen heeft of graag strakke broeken draagt, zal zeker merken.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De standaardversie van de Galaxy S20 Ultra heeft een adviesprijs van 1349 euro en dat is een flinke prijs, ook in vergelijking met concurrerende smartphones. Voor dit geld krijg je wel één van de beste toestellen van 2020 en kun je jaren vooruit. Wie de S20 Ultra op zijn verlanglijstje heeft staan maar nog even vooruit kan met zijn huidige telefoon, kan het beste even wachten. Samsung-smartphones dalen doorgaans snel in prijs, waardoor je de S20 Ultra naar verwachting later voor een scherpere prijs kan aanschaffen.

8,6
Eindscore test
Samsung Galaxy S20 Ultra
Foto's gemaakt tijdens het testen

Testen van Samsung Galaxy S20 Ultra
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung Galaxy S20 Ultra
Aantal testen:
17
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Samsung Galaxy S20 Ultra.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Samsung Galaxy S20 Ultra? Onze eigen test van de Galaxy S20 Ultra staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Samsung Galaxy S20 Ultra
9,0
29-2-2020
Gadgetgear.nl
Samsung Galaxy S20 Ultra
8,0
5-3-2020
androidplanet.nl
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
7,0
12-3-2020
clickx.be
Samsung Galaxy S20 Ultra
8,0
14-3-2020
iPhoned.nl

De Galaxy S20 Ultra is door zijn indrukwekkende hardware, 120Hz-scherm, 5000 mAh-accu en vernieuwde camera’s met 100x zoom misschien de beste Samsung-smartphone tot nu toe. Toch is in de praktijk best wat aan te merken op de Ultra. Zo maken de camera’s niet alle beloftes waar en is de 100x Space Zoom-functie een gimmick.

iPhoned.nl
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G im Test
9,9
20-2-2020
Chip.de

Das Samsung Galaxy S20 Ultra 5G kann im Test voll überzeugen: Ein hervorragendes, wenn auch überdimensional groß geratenes Display, gepaart mit Top-Performance, einer grandiosen Verarbeitung und exzellenten Kamera lassen das Ultra-Samsung in bestem Licht erscheinen. Die Laufzeit ist nicht weniger spitze, trotzdem hatten wir uns von dem 5.000 mAh großen Akkus etwas mehr erhofft. Und ebenfalls stark: Mit 120 Hz arbeitet das Display butterweich. Alles in allem ist das Samsung Galaxy S20 Ultra 5G ein sehr gutes Gerät, das die Messlatte hoch ansetzt. Das gilt aber leider auch für den Preis von bis zu 1.549 Euro.

Chip.de
Galaxy S20 Ultra
8,0
27-2-2020
Cnet.co.uk
SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA REVIEW: SHUTTER BUG
7,0
27-2-2020
Theverge.com

The S20 Ultra is Samsung’s answer to all of them. And for the most part, it’s a very good answer. It’s fast, powerful, beautiful, and has a battery that lasts. It’s also, of course, very expensive: you’re paying for 5G and a big screen in that $1,399.99 starting price, but you will be able to find both of those things for much less money in other Android phones. To me, the main justification for that expense is the all-new camera system. Unfortunately, all-new is very close to too-new, and the S20 Ultra’s cameras feel like the latter. Samsung’s new hardware for its cameras may give it an edge someday, but right now, it hasn’t fully wrangled all of those pixels with its software. That means that while it’s very competent, it’s also very inconsistent. It’s worth waiting to see if Samsung can update its camera software to resolve the focus and face issues. I’ve asked for comment on if one is coming and will update this review if and when it does. Until then, Samsung has certainly proved that it can make a fast, powerful, imposing phone. It also proved that, once again, it can get caught assuming that powerful hardware is enough.

Theverge.com
Samsung Galaxy S20 Ultra
8,0
2-3-2020
TrustedReviews.com
Samsung Galaxy S20 Ultra
8,0
4-3-2020
Pocket-lint.com
Samsung Galaxy S20 Ultra Review: More brawn than brains
7,0
4-3-2020
Digitaltrends.com

This is among the best points of the S20 Ultra. It’s equipped to last you some time. With all the main 5G bands within, and camera hardware ahead of its time (and its own software, at this point) the Ultra is built to last. All this, combined with its IP68 water and dust resistance, means you should get a solid two years out of the Ultra. Should you buy it? No. In its current state, it’s hard to justify spending $1,400 on a camera-centric device, which simply isn’t the best smartphone camera you can buy. For a similar big-screen experience, it seems you could do just as well to get the S20 Plus for $200 less.

Digitaltrends.com
Galaxy S20 Ultra
8,0
6-3-2020
Cnet.co.uk
Samsung Galaxy S20 Ultra im Test
8,8
6-3-2020
Connect.de

Das neue Flaggschiff von Samsung ist technisch herausragend ausgestattet und bietet nur wenig Angriffsfläche für Kritik. Die Größe, das Gewicht und die zwar sehr gute, aber nicht vollends überzeugende Akkulaufzeit verhindern aber den Durchmarsch an die Spitze der connect-Bestenliste

Connect.de
Samsung Galaxy S20 Ultra : un smartphone qui va plus vite, plus haut, plus fort
10,0
6-3-2020
Lesnumeriques.com

Comme chaque fois avec le nouveau haut de gamme de Samsung, nous n'avons pas grand-chose à reprocher à ce Galaxy S20 Ultra. Le fleuron coréen de ce début de décennie collectionne les cinq étoiles pour un sans-faute mérité. Il remplit sans complexe sa mission de vitrine technologique et se présente comme le meilleur des smartphones passés dans notre laboratoire. Pour faire simple, quel que soit l'usage voulu par l'utilisateur, cet S20 Ultra fera l'affaire. À tel point, qu'il se permet même d'intégrer une puce 5G afin d'anticiper la nouvelle génération de réseau mobile.

Lesnumeriques.com
Samsung Galaxy S20 Ultra
8,9
31-3-2020
NotebookCheck.net
Samsung Galaxy S20 Ultra: de grootste en beste Samsung-smartphone ooit
8,4
31-3-2020
Computer! Totaal

De Galaxy S20 Ultra is zonder twijfel de beste Samsung-smartphone ooit, en ook één van de beste smartphones die je op dit moment kan kopen. Het toestel heeft een luxe ontwerp, fraai 120Hz-scherm en uitstekende hardware en is erg prettig in gebruik. Toch is ‘ie niet perfect. De camerasoftware bevatte tijdens mijn test nog wat foutjes, de honderd keer zoomfunctie is nutteloze marketingpraat en met het 120Hz-scherm ingeschakeld houdt de smartphone het niet altijd een lange dag vol. Ook op softwaregebied blijft er ruimte voor verbetering. Samsungs software komt op bepaalde punten opdringerig over en twee jaar Android-updates is echt te kort voor een peperduur toestel.

Computer! Totaal
Samsung Galaxy S20 Ultra: Imponerende smartphone is klaar voor 5G
8,6
7-4-2020
BesteProduct.nl

De Samsung Galaxy S20 Ultra is één van de beste smartphones van 2020. Het toestel biedt een fraai ontwerp, prachtig scherm en imponerende hardware en krijgt software-updates tot begin 2024. Dankzij de 5G-ondersteuning is de smartphone bovendien klaar voor het mobiele netwerk van de (nabije) toekomst. Toch weet de S20 Ultra niet alle verwachtingen waar te maken. De accuduur had beter gekund, de 100x-zoomfunctie is niet bruikbaar en sommige concurrerende smartphonemerken bieden een beter updatebeleid dan Samsung. De adviesprijs van de Galaxy S20 Ultra is ook erg hoog, al verwachten we dat de smartphone snel in prijs daalt.

BesteProduct.nl
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G im Test
9,9
7-4-2020
Chip.de

Das Samsung Galaxy S20 Ultra 5G kann im Test voll überzeugen: Ein hervorragendes, wenn auch überdimensional groß geratenes Display, gepaart mit Top-Performance, einer grandiosen Verarbeitung und exzellenten Kamera lassen das Ultra-Samsung in bestem Licht erscheinen. Die Laufzeit ist nicht weniger spitze, trotzdem hatten wir uns von dem 5.000 mAh großen Akkus etwas mehr erhofft. Und ebenfalls stark: Mit 120 Hz arbeitet das Display butterweich. Alles in allem ist das Samsung Galaxy S20 Ultra 5G ein sehr gutes Gerät, das die Messlatte hoch ansetzt. Das gilt aber leider auch für den Preis von bis zu 1.549 Euro.

Chip.de
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Smartphone Review
9,0
8-4-2020
ephotozine.com

If you're the type of person who needs a smartphone that offers the best and is always looking for more in terms of performance, battery and, well, most other features you look for in the smartphone you're going to love the Samsung Galaxy S20 Ultra. However, it comes at a price that most probably won't be able to afford. Yes, the camera is great as is the screen and battery life but when you think you've got to pay the equivalent of a 2-week holiday away for the privilege, you've got to really want the 'biggest and the best'. If you can afford the Samsung Galaxy S20 Ultra, you won't be disappointed. For everyone else, you do have the Galaxy S20+ and S20 to look at, too.

ephotozine.com
Samsung Galaxy S20 Ultra
7,0
2-5-2020
TechRadar.com
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,5
Prijs / kwaliteit
De Samsung Galaxy S20 Ultra is een prima Smartphone om te kopen. De Galaxy S20 Ultra is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 1.189,00 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
7,5
laagste prijs
€ 1.189,00
prijs/kwaliteit
6,5

Reviews van de Samsung Galaxy S20 Ultra

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Samsung Galaxy S20 Ultra nog niet gedeeld. Heb jij de Galaxy S20 Ultra gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartphone van Samsung te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Samsung Galaxy S20 Ultra


Samsung Galaxy S20 Ultra uitvoeringenSpecificaties van Samsung Galaxy S20 Ultra

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Ja
Type simkaart
NanoSim + eSIM
Kleur(en)
blauw , zwart , grijs
Kleur(en) benaming
cloud blue , cosmic black , cosmic gray
Fabrikant kleur(en)
blauw , zwart , grijs
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
Bescherming
waterbestendig, stofbestendig, stofafstotend
Internationale veiligheidscode (IP)
IP68
Abonnementstype
geen abonnement

Display

Type display
Dynamic AMOLED
Scherm vorm
curved
Schermgrootte
6,7 inch, 6,9 inch
Schermresolutie
3200 x 1440
Pixeldichtheid
525 ppi, 511 ppi
Touchscreen
Ja
Touch screen type
capacitief
Touch technologie
multi-touch

Mogelijkheden Apparaat

SMS
Ja
MMS
Ja
Mobile chat
Ja
Ondersteunde beeldformaten
BMP, GIF, PNG, WEBP, WBMP, JPEG, HEIF
Ondersteunde videoformaten
AVI, MKV, 3GP, FLV, M4V, MP4, WMV, WEBM, ASF, 3G2
E-mail
Ja
Wallpapers toevoegen
Ja
Call omschakelen
Ja
Gesprek in de wacht zetten
Ja
Gesprekstijd timer
Ja
Wachtstand
Ja
Conferentiegesprek mogelijk
Ja
Nummerherkenning
Ja
Instant messaging (IM)
Ja
Snelkiezen
Ja
Ondersteuning voor contactgroepen
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, NFC, USB
Wifi
Ja
Wi-Fi Direct
Ja
WLAN type
802.11a, 802.11b, 802.11g, Wi-Fi 5 (802.11ac), Wi-Fi 4 (802.11n), Wi-Fi 6 (802.11ax)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
5.0
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB poort
Ja
USB-connectortype
USB Type-C
USB versie
3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1)

Prestaties

Opslagcapaciteit
128 GB, 512 GB
Besturingssysteem
Android 10.0
Processor(en)
8 (octa-core)
Processor
Samsung Exynos
Processor frequentie
2,73 Ghz
Processor model
990
Compatibele geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
1000 GB
2G standaarden
EDGE, GPRS, GSM
3G standaarden
HSPA+, HSDPA, HSUPA, UMTS
4G standaarden
LTE
Werkgeheugen (RAM)
16 GB

Opties

Opties
touchscreen, gps, vingerafdrukscanner, draadloos opladen
Vingerafdrukscanner
Ja
GPS
Ja
Gyroscoop
Ja
GLONASS
Ja
Trilfunctie
Ja
Omgevingslichtsensor
Ja
Orientatie sensor
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Draadloos opladen
Ja
Barometer
Ja
Geotagging
Ja
Wi-Fi positionering
Ja
Personalisatie
iconen, menu, snelkoppelingen
Bescherming
waterbestendig, stofafstotend

Camera(S)

Camera opties
autofocus
Type camera achterzijde
Quad camera
Resolutie camera (front)
10 MP, 40 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
12 megapixel, 108 megapixel
Resolutie tweede camera achterzijde (numeriek)
12 pixels
Rear camera resolution
9248 x 6936 pixels, 12000 x 9000 pixels
Optische zoom
3 x, 10 x
Digitale zoom
30 x, 100 x
Video recording
Ja
Beeldverhouding
20:9
Beeldstabilisator
Ja
Opname resolutie (video)
7680 x 4320 pixels
Video stabilizer
Ja
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 3840x2160@30fps, 1280x720@30fps, 1920x1080@240fps, 3840x2160@60fps, 1280x720@960fps
Ondersteunde formaten
720p, 1080p, 2160p, 4320p
Automatisch scherpstellen
Ja
Sluitertijd camera voorzijde
2,2 sec
Sluitertijd camera achterzijde
1,8 sec
Sluitertijd tweede camera achterzijde
2,2 sec
Flash type
LED
Video-opname modi
1080p, 720p, 2160p

Geluid

Luidspreker
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, AMR, M4A, FLAC, WAV, MIDI, OGG, APE, OGA, AWB, IMY, Midden, MXMF, OTA, RTTTL, RTX, XMF, 3GA, DFF, DSF

Energie

Accu capaciteit
4500 mAh, 5000 mAh
Body SAR
1,572 W/kg, 1,557 W/kg
Hoofd SAR
1,086 W/kg, 0,66 W/kg

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
16,19 cm, 16,69 cm
Breedte
7,37 cm, 7,60 cm
Diepte
0,78 cm, 0,88 cm
Gewicht
186 gram, 220 gram

Algemeen

EAN
8806090307133 , 9507111372985 , 8806090310904 , 8806090311369 , 8806090311123 , 8806090311253 , 9506998741631
Partnumber
SM-G986BLBDEUB , , SM-G988BZKGEUB , SM-G988BZADEUB , SM-G988BZKDEUB , SM-G988BZAGEUB
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
February 2020
Introductie model
2020

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB Type-C
Garantiekaart
Ja
Snelstartgids
Ja
Google applicaties
Google Maps,Google Play

Extra

Diepte
7,8 mm, 8,8 mm
Breedte
73,7 mm, 76 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
9
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
6,5