Volg ons
Alle uitvoeringen (3)

Huawei P40 Pro

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (4) Beschikbaar in 3 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Huawei P40 Pro

Voordelen

 • Lange batterijduur
 • Comfortabel ontwerp
 • Zeer goede gesprekskwaliteit
 • Spectaculaire camera-instellingen
 • Kleurnauwkeurig 90 Hz OLED-scherm
 • Snelle Wi-Fi 6 en 5G
 • Ondersteunt Hybrid SIM en eSIM
 • USB 3.1 met HDMI / dP
 • IP68-gecertificeerd
 • Vernieuwingsfrequentie van 90Hz
 • Uitstekend gebogen scherm
 • Sterke prestaties en uitbreidbare opslag

Nadelen

 • Prijs
 • Geen hoofdtelefoonaansluiting
 • Zwakke luidsprekers
 • Geen AptX of AptX HD
 • Geen DRM-certificering
 • Beeldscherm had meer helderheidsreserves kunnen bieden
 • Geen Google-services
 • Geen barometer
 • 50x digitale zoom is verschrikkelijk

Onze test
Expertreview | op
5,5

Huawei P40 Pro: Fijne telefoon, helaas geen Google

5 - Score Badge BesteProduct.nl

De Huawei P40 Pro is een geplaagde topsmartphone, die je beter niet kan kopen. Het toestel mist een Google-certificering en is daarom zeer beperkt in mogelijkheden en heeft een onzeker updatebeleid. Jammer, want de P40 Pro zelf is een hele fijne telefoon. Hij is erg snel, heeft een lange accuduur en maakt overdag en in het donker fraaie foto’s. Als Huawei de P40 Pro op een later moment alsnog kan certificeren en de verkoopprijs wat zakt, kan het toestel wél een aanrader worden.

Als freelance technologiejournalist test Rens aan de lopende band consumentenelektronica, van smartphones en tablets tot smartwatches en andere gadgets. Met een vlotte pen en enthousiaste maar kritische houding vertelt hij je of een product een goede koop is. Als Rens niet achter de computer zit, loopt hij waarschijnlijk op het strand of probeert hij een nieuw speciaalbier uit.
Rens Blom
Rens Blom
Haarlem • 40 reviews
Redacteur
vanaf 889,00
Als freelance technologiejournalist test Rens aan de lopende band consumentenelektronica, van smartphones en tablets tot smartwatches en andere gadgets. Met een vlotte pen en enthousiaste maar kritische houding vertelt hij je of een product een goede koop is. Als Rens niet achter de computer zit, loopt hij waarschijnlijk op het strand of probeert hij een nieuw speciaalbier uit.
Rens Blom
Rens Blom
Haarlem • 40 reviews
Redacteur
7,0
Multimedia
(Weging 15%)
Het 6,58-inch oled-scherm van de P40 Pro is prettig om naar te kijken en toont fraaie kleuren. De full-hd-resolutie levert een scherpe weergave en de maximale helderheid is dik in orde. Het scherm ververst zichzelf 90 keer per seconde, wat een verversingssnelheid van 90Hz betekent. Dat is hoger dan gebruikelijk (60Hz), waardoor het beeld soepeler loopt en prettiger kijkt. Fijn voor geoptimaliseerde games en het lezen van artikelen. De grote inkeping voor de selfiecamera is minder fijn, want die leidt wat af.
8,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
De P40 Pro is gemaakt van glas, voelt stevig aan en ligt door de afgeronde behuizing prettig in de hand. De telefoon is bijzonder snel, heeft 5G-ondersteuning en maakt vooral in het donker betere foto’s dan veel concurrenten. De speciale zoomcamera kan ook verder en beter zoomen dan gebruikelijk. Dankzij de grote accu gaat de smartphone moeiteloos een lange dag mee. Ook prettig is dat de accu zowel via de usb-c-kabel als draadloze oplader heel snel oplaadt.
3,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
De P40 Pro gebruikt Android 10, maar zonder een certificering van Google. Als gevolg van een handelsverbod mag Huawei niet samenwerken met Google, en dus mist de P40 Pro Google-apps, de Play Store-appwinkel en de technische software van Google. Dat heeft grote gevolgen, want bijna alle apps en games die je gebruikt, zijn ontwikkeld met die technische Google-software in het achterhoofd. Daarom werken de apps matig of zelfs niet. Huawei stimuleert appontwikkelaars hun programma’s aan te passen voor zijn Google-loze toestellen, maar dit kost tijd. Tot die tijd is de P40 Pro zo gebruiksonvriendelijk dat we ‘m niet aanraden.
6,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Bellen en sms’en gaat prima met de P40 Pro. Handig is dat de telefoon e-sim ondersteunt, waardoor je een digitale simkaart in het toestel kan gebruiken. Nog maar weinig smartphones ondersteunen e-sim. Sociale media-apps werken minder goed op de P40 Pro, omdat die gebruikmaken van Google-software. Apps als Twitter en Instagram doen het prima, maar WhatsApp niet. De internetapp van Huawei is goed, maar andere browsers zoals Google Chrome kun je niet gebruiken.
4,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Los van de software is de Huawei P40 Pro een hele goede smartphone. Hij is fraai ontworpen, heeft een mooi scherm, is erg snel en beschikt over uitstekende camera’s. De accu gaat lang mee en laadt snel op en er is ondersteuning voor nieuwe technieken als e-sim en 5G. Het gebrek aan een Google-certificering gooit echter roet in het eten: Google-software is niet bruikbaar, veel apps doen het matig of niet en het updatebeleid van de smartphone is onzeker. Daarom is de P40 Pro geen gebruiksvriendelijke smartphone.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Kijkend naar hoe goed de P40 Pro als smartphone an sich is, is 999 euro een begrijpelijke adviesprijs. Directe concurrenten zijn even duur, en de P30 Pro van 2019 kostte ook 999 euro. Toch raden we je de P40 Pro niet aan, want de afwezigheid van de Google-certificering betekent dat de telefoon slecht bruikbaar is. Een lagere prijs had de telefoon aantrekkelijker gemaakt, maar had het minpunt niet opgelost. We zijn daarom niet enthousiast over de prijs, maar snappen ook dat Huawei de P40 Pro niet voor honderden euro’s minder kan aanbieden. Een goede telefoon is namelijk duur om te maken.

5,5
Eindscore test
Huawei P40 Pro
Foto's gemaakt tijdens het testen

Testen van Huawei P40 Pro
Gemiddelde score redacteuren
6,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Huawei P40 Pro
Aantal testen:
12
Genormeerde score:
6,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Huawei P40 Pro.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Huawei P40 Pro? Onze eigen test van de P40 Pro staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Huawei P40 Pro
6,0
14-4-2020
Gadgetgear.nl
Huawei P40 Pro
7,0
14-4-2020
androidplanet.nl

Kijk je naar de hardware en features van de Huawei P40 Pro, dan ontbreekt het de smartphone eigenlijk aan niets. Hij heeft een fraai design, goed en vloeiend 90Hz-scherm, prima accuduur en ook uitstekende camera’s. Vooral de camera’s horen echt bij de absolute top.

androidplanet.nl
Huawei P40 Pro
8,9
8-4-2020
NotebookCheck.net
Huawei P40 Pro review: de geplaagde topsmartphone
6,0
8-4-2020
Computer! Totaal

De titel van deze review verraadt het al: de P40 Pro is een geplaagde topsmartphone. Het toestel heeft alles in huis om het de Samsung Galaxy S20, iPhone 11 Pro en OnePlus 8 Pro lastig te maken, maar hinkt op één been. Het ontbreken van een Google-certificatie maakt de P40 Pro zo lastig in gebruik en levert een dusdanig onzeker updatebeleid op dat ik met pijn in mijn hart schrijf dat de meeste mensen de Huawei P40 Pro beter links kunnen laten liggen. Als Huawei de telefoon op termijn alsnog kan laten certificeren door Google, kan daar verandering in komen. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, blijft vooralsnog echter koffiedik kijken.

Computer! Totaal
Huawei P40 Pro review: Huawei’s Google-free flagship
8,0
14-4-2020
Expertreviews.co.uk

What I do know is that buying the Huawei P40 Pro is a risky venture. Launching a high-priced flagship phone without access to popular apps isn’t an appealing move, and if the frosty reception to last year’s Mate 30 Pro launch offers any indication, I’m struggling to see any scenario where Huawei might benefit. But of course, I remain entirely sympathetic. In a global marketplace, it’s entirely unfair to single out a foreign company and heavily impose restrictions on them. Huawei – and sub-brand Honor – are making the best of a bad situation, and I applaud them both for their efforts. Alas, sympathy isn’t a big enough reason to buy a phone. I would like to be optimistic – the Huawei P40 Pro could very well stand up on its many merits – but as it stands I can’t see many of these flying off the shelves when it launches soon, especially as Huawei expects you to pay top dollar for one.

Expertreviews.co.uk
Huawei P40 Pro
7,0
27-4-2020
TrustedReviews.com
Huawei P40 Pro
7,0
28-4-2020
TechRadar.com
Test – Huawei P40 Pro : un mélange d'excellence et de frustration applicative
10,0
28-4-2020
Lesnumeriques.com

Le Huawei P40 Pro va avoir une drôle de mission : celle de convaincre des consommateurs bien habitués aux services proposés par Google. Cela complique le quotidien, que ce soit pour jouer, écouter de la musique, naviguer, consulter une vidéo, etc. Ceux qui sauront faire sans Play Store peuvent en revanche se réjouir, car le P40 Pro est un smartphone tout bonnement excellent. Il propose de solides performances, un écran de tout premier ordre, une partie photo riche et très efficace, ainsi qu'une autonomie longue durée. Ajoutons à cela un design travaillé avec des matériaux de très bonne facture, et il paraît difficile de rivaliser. Le P40 Pro s'impose comme le téléphone presque parfait en cette première moitié d'année 2020.

Lesnumeriques.com
Huawei P40 Pro Review
8,0
28-4-2020
ephotozine.com

The Huawei P40 Pro, on paper, offers almost everything you could want from a premium smartphone, namely an array of high-quality cameras, including ultra-wide, wide, and 5x telephoto cameras, plus the selfie camera features auto-focus, helping you get better selfies. However, there's one big flaw, and that's the lack of Google Play store, making accessing many popular applications more difficult.

ephotozine.com
Huawei P40 Pro review: The best camera on a phone
7,0
8-5-2020
Digitaltrends.com

The P40 Pro has an IP68 water resistance rating, but isn’t an especially durable as it’s made from glass. A case is recommended to keep it safe. The hardware itself will be fresh for years to come, and certainly won’t be lacking in ability. Interestingly, there’s a strong chance the App Gallery — which is the P40 Pro’s biggest downside today — will get better over time too, providing more apps that we want. Should you buy one? No. It’s with a heavy heart I say this, because there is a lot to love about the Huawei P40 Pro. However, for the majority of people, access to apps is too restricted at this time.

Digitaltrends.com
Huawei P40 Pro im Test
8,6
18-5-2020
Connect.de

Huawei leistet sich praktisch keine Schwächen, die Hardware ist herausragend gut. Aber ohne Google-Dienste kann das P40 Pro kein Verkaufsschlager werden. Nur wer auf die App-Vielfalt des Play Store und Dienste wie Fotos und Pay verzichten kann,wird hier glücklich – dafür aber umso mehr. Es ist bedauerlich und zum Nachteil des Kunden, dass ein Unternehmen wie Huawei von der Politik so ausgebremst wird.

Connect.de
Huawei P40 Pro: Fijne telefoon, helaas geen Google
5,5
27-5-2020
BesteProduct.nl

De Huawei P40 Pro is een geplaagde topsmartphone, die je beter niet kan kopen. Het toestel mist een Google-certificering en is daarom zeer beperkt in mogelijkheden en heeft een onzeker updatebeleid. Jammer, want de P40 Pro zelf is een hele fijne telefoon. Hij is erg snel, heeft een lange accuduur en maakt overdag en in het donker fraaie foto’s. Als Huawei de P40 Pro op een later moment alsnog kan certificeren en de verkoopprijs wat zakt, kan het toestel wél een aanrader worden.

BesteProduct.nl
HUAWEI P40 PRO REVIEW: THERE’S A CATCH
5,0
3-6-2020
Theverge.com

Huawei did what it could with the P40 Pro, and I commend it for the effort. This is as good a chunk of mobile hardware as you’ll find in 2020, and if you do happen to live in China where Google’s services are irrelevant, it’s a top-tier flagship experience. Unfortunately, hardware isn’t all that matters, even though the P40 Pro’s critical software failing in the rest of the world is largely out of Huawei’s control. Huawei now makes very good phone cameras, very good phone processors, and very good phones in general. I’d be more than happy to use this as my primary phone if it supported the apps I need to use. It doesn’t. It probably doesn’t support the apps you need to use, either. And Huawei is no doubt aware of that. This makes the P40 Pro’s global launch a unique phone release in 2020, one that represents more of a technological flex than a serious consumer offering. I admit that I am impressed by the flex. But if you’re reading this in a Western country, don’t buy this phone.

Theverge.com
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Smartphones betaal je voor de Huawei P40 Pro te veel geld. Check de testen van P40 Pro, maar overweeg ook om een andere Smartphone te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,4
laagste prijs
€ 889,00
prijs/kwaliteit
3,0

Reviews van de Huawei P40 Pro

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Huawei P40 Pro nog niet gedeeld. Heb jij de P40 Pro gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartphone van Huawei te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Huawei P40 Pro

Bekijk
€ 889,00
-
Voor 22:30 betaald, morgen in huis m.u.v. bestellingen op zaterdag. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 925,00
9,1
Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 949,00
3,3
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 999,00
8,1
Voor 23.30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Huawei P40 Pro uitvoeringenSpecificaties van Huawei P40 Pro

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Ja
Type simkaart
nanoSIM
Kleur(en)
zwart , goud , zilver , wit
Fabrikant kleur(en)
zwart , goud , zilver , wit
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
Bescherming
waterbestendig, stofbestendig, stofafstotend
Internationale veiligheidscode (IP)
IP68
Abonnementstype
geen abonnement
Kleur(en) benaming
blush gold , ice white

Display

Type display
OLED
Scherm vorm
curved
Schermgrootte
6,6 inch
Pixeldichtheid
475 ppi
Touchscreen
Ja
Touch screen type
capacitief
Aantal kleuren
16.78 miljoen kleuren

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, NFC
Wifi
Ja
Wi-Fi Direct
Ja
WLAN type
802.11a, 802.11b, 802.11g, Wi-Fi 5 (802.11ac), Wi-Fi 4 (802.11n), Wi-Fi 6 (802.11ax)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
5.1 , 5.0
Bluetooth-profielen
APT-X
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB-connectortype
USB Type-C
USB versie
3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1)

Prestaties

Opslagcapaciteit
256 GB
Werkgeheugen (RAM)
8 GB
Besturingssysteem
Android 10.0
Processor(en)
8 (octa-core)
Processor
Hi-Silicon
Processor frequentie
2,86 Ghz
Processor model
Kirin 990 , 990
Compatibele geheugenkaarten
NM
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
256 GB
3G standaarden
WCDMA
4G standaarden
LTE

Opties

Opties
touchscreen, gps, vingerafdrukscanner, draadloos opladen
Vingerafdrukscanner
Ja
GPS
Ja
Gyroscoop
Ja
GLONASS
Ja
Omgevingslichtsensor
Ja
Locatie positie
Ja
Draadloos opladen
Ja
Bescherming
waterbestendig, stofafstotend
Geotagging
Ja
Wi-Fi positionering
Ja

Camera(S)

Camera opties
autofocus , gezichts detectie
Type camera achterzijde
Quad camera
Resolutie camera (front)
32 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
50 megapixel
Resolutie tweede camera achterzijde (numeriek)
40 pixels
Optische zoom
5 x
Digitale zoom
50 x
Beeldstabilisator
Ja
Opname resolutie (video)
3840 x 2160 pixels
Resolutie bij opnamesnelheid
3840x2160@60fps
Automatisch scherpstellen
Ja
Sluitertijd camera voorzijde
2,2 sec
Sluitertijd camera achterzijde
1,9 sec
Sluitertijd tweede camera achterzijde
1,8 sec
Flash type
LED
Gezichtsdetectie
Ja

Energie

Accu capaciteit
4200 mAh

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
15,82 cm
Breedte
7,26 cm
Diepte
0,90 cm
Gewicht
209 gram

Algemeen

EAN
6901443378944 , 6901443378937 , 6901443378951 , 6901443376933
Partnumber
51095EYG , 51095EYJ , 51095CAG , 51095EXN
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
March 2020
Introductie model
2020

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB Type-C
Garantiekaart
Ja
Snelstartgids
Ja

Extra

Diepte
8,95 mm
Breedte
72,6 mm
Hoogte
158,2 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
6,4
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
3,0