HTC Desire S vs. HTC Desire: camera test [vergelijking]

Door: redactie-besteproductnl | 18 april 2011 20:01
De productlijn van HTC leek altijd zo overzichtelijk. Je had de Hero, toen kwam de Legend en daarna: Desire. Alledrie leuke, catchy namen. Maar goed, toen moest de productlijn uitgebreid worden en was de creativiteit blijkbaar op. Naast een heuse 'Incredib
Vergelijking HTC Desire S en HTC Desire: camera

18 april 2011 door Ger de Gram en Dennisde Vries
De productlijn van HTC leek altijd zo overzichtelijk. Je had de Hero, toen kwam de Legend en daarna: Desire. Alle drie leuke,catchy namen. Maar goed, toen moest de productlijn uitgebreid worden en was de creativiteitblijkbaar op. Naast een heuse 'Incredible'-lijn ontwierp de Taiwanese fabrikantin korte tijd de Desire HD, Desire Z en de nieuwste telg: Desire S. Kortom: eenhoop Desire. En alle drie kunnen ze in HD filmen. Maar dat zegt niet alles: heeftHTC zijn camera verbeterd? Tijd om de eerste Desire met de laatste te vergelijken.

De camera van de originele Desire heeft nooit echt indruk weten te maken. Al bij de lancering constateerden we dat het de term 'neusje van de zalm' nietwaardig was, terwijl de rest van het toestel de lat juist zo hoog legde. Inmiddelsis daar wel iets aan veranderd. Met de update naar Android 2.2 werd het ook mogelijkom in 720p HD te filmen in plaats van de WVGA-resolutie waar het toestel het eerstmee moest doen. Een vergelijking is dus zo gek nog niet.

Foto test: HTC Desire S en HTC Desire
Beide toestellen zijn voorzien van een 5 megapixelcamera, met LED-flits. De HTC DesireS heeft ook een frontfacingcamera, om mee te videobellen. Over de kiekjes van HTCtelefoons zijn we lang niet altijd even te spreken. Foto’s zijn flets, hebben lastvan een blauwe zweem, of zijn gewoon onscherp. Maar anno 2011 is daar duidelijkverandering in gekomen. Vergelijkende foto’s tussen de Desire S en de normale Desirezeggen veel. Heel veel.


Portretfoto's bewijzen het: de Desire S maakt betere foto's dan de 'gewone Desire'

We kunnen hier wel veel woorden aan vuil maken, maar deresultaten spreken in dit geval voor zich. Verzadigd, helder en scherp. Zo maardrie trefwoorden die van toepassing zijn op de camera van de Desire S. Of hij hetwint van camphones als de N8 en de Sony Ericsson Xperia arc moeten we nog beter bekijken, maar slecht zijnde kiekjes zeker niet.


Macrofoto's bewijzen het: de Desire S maakt betere foto's dan de 'gewone Desire'

Video test: HTC Desire en HTC Desire S
En datzelfde is ook van toepassing op de videobeelden van beide camera’s. De DesireS scoort gewoon beter dan de originele Desire. Wel valt in bovenstaande video op dat in donkere omstandighedende Desire S duidelijk meer moeite heeft met scherpstellen en het configureren vande witbalans dan de eerste Desire. Ook de helderheid laat in ons kantoorpandte wensen over. Daar staat tegenover dat het geluid wel zesendertig keer beter is.Bij de gewone Desire waan je je in een hol binnenzwembad, bij de S-versie ben je gewoonbij ons op een ietwat chaotische redactie. Zoals het hoort, ondanks het lichte blikkerigeeffect.


Opvallend: De normale Desire filmt on donkere omstandigheden beter dan de 'S'.

Buiten is het een ander verhaal. Daar presteert de nieuwe Desire S op alle vlakkenbeter. Close, medium, wide – het ziet er allemaal even lekker uit. En storend omgevingsgeluidals voorbijrijdende auto’s zijn niet of nauwelijks hoorbaar. Goed gedaan van HTC.


De Desire S kan heel aardig filmen. Alleen jammer van het ietwat blikkerige geluid.