De beste smartphone tot €250

Door: redactie-besteproductnl | 20 maart 2013 11:14
De beste smartphone tot €250 euro, met kooptips, reviews en advies
Welke smartphone?
  • Samsung i9070 Galaxy S Advance
  • Sony Xperia P
  • HTC One V

VIDEO: Dennis legt uit welke drie smartphones tot €250 interessant zijn

De drie smartphone kooptips op een rij

Wekelijks komen er nieuwe smartphones binnen op de redactie, we testen ze allemaal. Niet alleen de dure modellen, ook smartphones tot €250 euro testen we grondig. Dit zijn de drie kooptips en waarom ze zo goed zijn.

samsung 19070 galaxy s advance
Circa € 218,00
Samsung i9070 Galaxy S Advance
sony xperia
Circa € 244,00
Sony Xperia P

Circa € 229,00
HTC One V
Waarom een kooptip?
 'Krachtige eenheidsworst', zo noemden we de Galaxy S Advance in de videoreview. Want qua design is hij absoluut niet spannend. Feit is wel dat hij, dankzij zijn moderne dual-core processor, heel goed presteert. Tel daar een prachtig beeldscherm bij op en deze complete Android-telefoon is een topper voor een zacht prijsje. Dan mag hij best wat op andere Samsung-telefoons lijken, vinden wij. Aluminium behuizingen waren tot voor kort voorbehouden aan de duurste smartphones die je kon krijgen. Daarom voelt de Sony Xperia P ook zo sjiek en stevig. Het transparante randje is een leuk design-extraatje. De show wordt echter gestolen door het WhiteMagic beeldscherm, dat ongekend helder is. Dat maakt van deze Android-smartphone een dikke kooptip.De compacte HTC One V is voorzien van een behuizing die uit één stuk aluminium is vervaardigd. Is dat sjiek? Wij vinden van wel. En door de gebogen kin onder het beeldscherm heeft de One een design wat er in ieder geval uitspringt. Over Android heen heeft HTC zijn eigen Sense-schil geplaatst die er gelikt uit ziet en talloze extra's biedt. Met de One V is het net of je een high-end toestel in handen hebt. Alleen had hij wel iets sneller mogen zijn van ons.
Scores test

De Samsung Galaxy S Advance kreeg 3,5 sterren in de review. Maar toen kostte hij nog 280 euro. Inmiddels is die prijs flink gezakt.
 
3,5 sterren en een kooptip scoorde de Sony Xperia P in juli 2012. Ook van dit toestel is de prijs flink gezakt: hij kost lang geen 330,- euro meer.

In augustus 2012 koste hij nog 270 euro, inmiddels voor flink minder te krijgen. En de HTC One V scoorde maximaal op het gebied van design en bouw.
Experts / gebruikers
- 15 experts: 7,6
- 23 gebruikers: 8,6
- 20 experts: 7,3
- 11 gebruikers: 8,4
- 21 experts: 7,5
- 31 gebruikers: 7,7
Specificaties
- 4 inch Super AMOLED scherm
- 1Ghz dual-core processor
- 8/16GB opslag
- Android OS
- 5 megapixel camera
Alle specificaties
- 4 inch WhiteMagic scherm
- 1Ghz dual-core processor
- 4GB opslag
- Android OS
- 8 megapixel camera
Alle specificaties
- 3,7 inch LCD scherm
- 1Ghz processor
- 4GB opslag
- Android OS
- 5 megapixel camera
Alle specificaties
Prijzen vergelijken
 

Prijzen en aanbiedingen van Samsung i9070 Galaxy S Advance
 

Prijzen en aanbiedingen van Sony Xperia P
 

Prijzen en aanbiedingen van HTC One V

Liever geen Android smartphone? Een alternatief

De beste smartphones in de prijscategorie tot €250 euro zijn allemaal toestellen met Google's besturingssysteem Android. Dat is nu eenmaal momenteel het platform waar de interessantste apparaten voor uitkomen. Maar heb je daar geen zin in, dan zijn er alternatieven, vooral te vinden bij Microsoft. De Nokia Lumia 800 zouden we normaal niet aanraden omdat zijn besturingssysteem, Window Phone 7, niet geupgraded wordt naar Windows PHone 8. Maar daardoor is hij wel zover in prijs gedaald dat we 'm moeilijk kunnen negeren. Het blijft tenslotte een feest voor de zintuigen.
Wil je bij de tijd zijn met Windows Phone 8, dan lijkt de Nokia Lumia 620 een goede optie. Die hebben we pas net binnen, gaan we even goed testen. Als er een oordeel is, dan updaten we deze pagina ook weer.

Meer smartphones vergelijken?Bekijk hier een uitgebreid overzicht van alle actuele smartphones

De kooptips van BesteProduct.nl

De kooptips voor smartphones tot €250 euro wordt geupdatet zodra de redactie van BesteProduct.nl vindt dat een smartphone in de huidige top 3 plaats moet maken voor een beter toestel. Dat kan zijn omdat er een beter toestel in deze prijsklasse op de markt komt, of omdat een duurder (en beter) toestel dusdanig wordt afgeprijsd dat hij in deze prijsklasse valt

De andere smartphone-kooptips

Heb je wat meer te besteden? Bekijk dan ook de smartphone kooptips in andere prijsklasses.

We zijn benieuwd wat jij van de top 3 vindt. Je kunt hieronder een reactie bij de comments plaatsen.
Let op : de toestellen op deze pagina worden continue geactualiseerd, hierdoor kunnen reacties onder dit artikel verouderd zijn.
Heb je echter een prangende vraag, constateer je een fout of heb je een andere opmerking? Dan kun je ons ook altijd een mail sturen. Graag zelfs!

.