Volg ons
BesteProduct op het MWC 2011: preview LG Optimus 3D

LG Optimus 3D brengt 3D naar telefoon

15 februari 2011 door Bart Frouws
De Optimus 3D is het vlaggenschip van LG voor 2011. De naam geeft de belangrijkste feature van de telefoon al weg: 3D. Maar er is meer nieuws. Om die extra dimensie soepel weer te geven is de LG Optimus 3D voorzien van een gloednieuwe dual-core processor.

In het kortGeen olijk brilletje nodig
De LG Optimus 3D is het eerste toestel dat 3D naar de mobiele telefoon haalt. Grootste voordeel is dat het probleem van de 3D-brilletjes is getackeld. Het driedimensionale effect is direct met het blote oog waarneembaar. Behalve menu's en spelletjes in 3D is het ook mogelijk 3D foto's en filmpjes te schieten.
FeaturesOok foto's en video's in 3D
De Optimus 3D heeft een 4.3" scherm en dual-core 1ghz processor, net als de LG Optimus 2x Speed. De telefoon draait op Android 2.2, maar moet ten tijden van de release ook updatebaar zijn naar Android 2.3. Dankzij twee 5 megapixel camera's is het mogelijk foto's en video's in 3D te maken. De video's in 3D zijn in 720p en kunnen direct naar de nieuwe 3D-versie van YouTube worden geupload. Wanneer de 3D-functie wordt uitgezet, is het mogelijk om in 1080p (Full HD) te filmen. Het toestel wordt geleverd met drie games die 3D ondersteunen.
Eerste indrukOok in 2D goed
Los van al het 3D-geweld is de nieuwe Optimus van LG een fraaie smartphone. Snel, groot scherm en voorzien van alle nieuwste standaarden zoals een HDMI-uitgang. De 3D toevoeging is een leuke gimmick waardoor de telefoon zich weet te onderscheiden. Het vergt wel wat gewenning, vooral bij het spelen van spelletjes. Je merkt dat je ogen zich moeten aanpassen. Daarnaast is het effect alleen zichtbaar wanneer je het toestel recht voor je houdt. De Optimus 3D moet aan het begin van het tweede kwartaal 2011 in de winkels liggen. Een exacte datum is nog onbekend, net als de adviesprijs.
FeitenSpecificaties LG Optimus 3D
- 4.3" WVGA scherm
- Dual-core 1ghz processor
- Android 2.2
- Twee 5 megapixel camera's
- 3D video in 720p, 2D video in 1080p
- HDMI
LG Optimus 3D kopen
De LG Optimus 3D is februari 2011 aangekondigd op het MWC in Barcelona en zal in het tweede kwartaal van 2011 in de winkels liggen. Definitieve data en verkoopprijzen zijn nog niet bekend. Houd BesteProduct.nl in de gaten voor meer updates en een uitgebreide review van de Optimus 3D.