Volg ons
Bekijk de video
HP Veer geeft klein een nieuwe dimensie [video]
BesteProduct op het MWC 2011: preview HP Veer

HP Veer geeft klein een nieuwe dimensie

17 februari 2011 door Dennis de Vries
Klein, kleiner, kleinst. Op het MWC van vorig jaar was mini de trend, dit jaar lijken groot en 3D de toverwoorden. Tot we de HP Veer tegen het lijf liepen.

HP Veer
Veel kleiner dan de HP Veer krijg je het niet
In het kortKlein kan dus ook
Terwijl de printers van HP gemeengoed zijn, spelen de telefoons geen grote rol in Nederland. Misschien komt daar verandering in met de HP Veer. Het toestel is snel, heeft een toetsenbord en is bovenal klein. Erg klein. En daarmee heeft HP wel iets unieks in handen tussen alle grote toestellen die op het MWC zijn uitgebracht.
FeaturesDaden benne groot
Om de features van de HP Veer te bespreken moeten we het eerst hebben over de Palm Pre. Speciaal voor de Pre werd besturingssysteem WebOS ontwikkeld, maar de telefoon zag nooit het daglicht in Nederland. Zonde, want WebOS werd met veel enthousiasme onthaald. Palm is inmiddels overgenomen door HP en daarmee lijken de kansen vergroot dat we WebOS ook in Nederland kunnen verwachten. Een van de toestellen die draait op WebOS is de nieuwe HP Veer. Het beeldscher van de Veer is 2,6 inch klein en daarmee een opmerkelijke verschijning op het MWC. Een klein toestel, maar zijn daden zijn wel groots. En dat is te danken aan WebOS. De telefoon draait met een 800MHz processor bijzonder soepel. Schakelen tussen verschillende programma's gaat erg snel en ook het startscherm is erg overzichtelijk. Daarnaast heeft de Veer een volledig qwerty-toetsenbord onder het 2.6" scherm. Door het formaat is het toetsenbord erg klein, maar door de bolling van de knopjes is het wel goed te gebruiken.
Eerste indrukIn Europa?
De HP Veer is een opvallende verschijning. Niet alleen dankzij het formaat, maar ook door de mogelijkheden. Het scherm is bijzonder klein, maar werkt wel prima. Op het beginscherm worden cards getoond, verschillende kaarten die staan voor de geopende applicaties. Het scrollen tussen deze kaarten gaan bijzonder snel, waardoor multitasken erg eenvoudig is. Het is opmerkelijk dat HP er in is geslaagd om onder een 2.6" beeldscherm een toetsenbord te plaatsen. De knopjes zijn klein, maar in het half uurtje dat we het toestel in handen hebben gehad raakten we er wel aan gewend. Het is helaas nog niet zeker of de Veer ook in Nederland uitkomt. Volgens de medewerker van HP komt het toestel binnen enkele maanden op de markt in de Verenigde Staten, maar in hoeverre Europa voorzien wordt is niet duidelijk.
FeitenSpecificaties HP Veer
- 800 MHz processor
- 2.6 inch beeldscherm
- 5 megapixel camera (zonder flitser)
- WebOS
HP Veer kopenHP Veer kopen
Het is nog niet zeker of de HP Veer ook daadwerkelijk naar Europa komt. HP kon daar nog niets over zeggen. Over een releasedatum en prijsindicatie is dan ook nog niets te zeggen.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting