Onderzoek_prijsdaling Samsung Galaxy S7

Door: redactie-besteproductnl | 11 maart 2016 08:08
Je wilt de nieuwe Samsung Galaxy S7 kopen? Maar wat is een goed moment om dat tedoen? Wanneer daalt de Samsung Galaxy S7 echt in prijs? En hoeveel wordt deze fraaiesmartphone dan goedkoper? Op basis van de eerdere prijsdalingen van de Galaxy Stoestellen van Samsung hebben wij als BesteProduct.nl een nauwkeurig schatting gemaaktvan de verwachte prijzen voor eerste 12 maanden na de lancering. Een educated guesszoals de Engels zo mooi zeggen.
Onderzoek prijsdaling Samsung smartphone

Afbeelding: Overzicht prijsdalingen van de Galaxy smartphones en prognose prijs Samsung Galaxy S7.

S7 is 25 procent goedkoper in september 2016

Als je de nieuwe Samsung Galaxy S7 (Egde) echt goedkoper wilt aanschaffen, moetje minimaal tot september wachten. De nieuwste smartphone van Samsung, die je vanaf11 maart 2016 kunt kopen, is dan naar verwachting zo’n 25 procent goedkoper. Inplaats van 699 euro nu, betaal je rond september 525 euro voor een S7 met 32 GBgeheugen.

Wat pleit voor een geringe dalingprijs van de Galaxy S7 (Edge):

  • Het toestel houdt het prachtige design. Vooral de Samsung Galaxy Edge profiteerthiervan. De Edge maakt van de Samsung een lekker hebbeding zoals je dat eigenlijkalleen bij de iPhones van Apple had.
  • Consistentie in design. We kennen het al en we vinden het mooi. Voor succes op deconsumentenmarkt is dat belangrijk. Denk ook aan automerken die bij een succesvolledesigntaal de volgende modellen laten evolueren en voortborduren op het bestaandesucces en herkenbaarheid.
  • Waterdicht. Deze feature is echt een kwalitatieve verbetering. Daarmee is ie gevoelsmatigmeer waard.
  • Uitbreidbaar geheugen. Helemaal een topper. Je moet de geheugenkaart los erbij kopen,maar het is een waardevolle extra functie.

Nog enkele opmerkelijke feiten uit het S7-onderzoek van BesteProduct.nl:

  • De Samsung Galaxy S1, S2 en S3 behielden procentueel het langst hun waarde. De introductieprijsvan die smartphones lag met 500 euro ook een stuk lager dan de 700 euro die de S4,S5 en S6 bij aanvang kostten.
  • Opvallend: de S2 t/m S5 eindigen na twaalf maanden als hun opvolger wordt gelanceerdallemaal rond de 375 euro, ongeacht hun introductieprijs.
  • De S6 is de eerste Galaxy smartphone die na twaalf maanden nog steeds een prijsvan boven de 400 euro heeft.
  • De S5 kende de snelste prijsdaling. Na twee maanden was al 25% van de prijs af.Het sobere plastic uiterlijk moest het afleggen tegen de metalen uitvoeringen vande concurrentie.
  • Apple is met zijn iPhones het enige merk dat smartphones op de markt brengt, diemeer waardevast zijn dan de Samsung Galaxy toestellen. Apple staat niet toe datde iPhone goedkoper worden aangeboden. Pas als er na een jaar een nieuw model komt,daalt de prijs. De prijsdaling is dan nog amper 20 procent.

Verantwoording onderzoek Samsung Galaxy S7

Het onderzoek naar de prijsdaling van de Samsung Galaxy S smartphones is uitgevoerddoor de redactie van BesteProduct.nl in maart 2016. Het onderzoek is gebaseerd opgegevens uit de database van BesteProduct.nl en Telecomvergelijker.nl. De prijzenzijn afkomstig van de online aanbieders die op BesteProduct.nl en Telecomvergelijker.nlstaan vermeld. Per maand is gekeken naar het gemiddelde van de drie laagste prijzenop drie momenten in de maand. Er is historische data gebruikt voor de S1 t/m S6.De S7 is een prognose.

.