Volg ons

De beste smartwatches vergelijken

Profiel foto Bart Boonstra
Bart Boonstra
Expert smartwatches
Kies een smartwatch die bij je smartphone past
Smartwatches worden steeds populairder en de ontwikkeling ervan gaat razendsnel. Een smartwatch haalt zijn volle potentie als hij verbonden is met je smartphone. Het grote nut van een smartwatch is namelijk dat je niet telkens je telefoon uit je broekzak hoeft te halen, bijvoorbeeld om te kijken hoe laat het is, of om te zien of je nog berichtjes hebt gekregen. Zonder smartphone werkt een smartwatch ook, maar dan mis je al snel veel notificaties, zoals bel-oproepen, smsjes en belangrijker: WhatsApp- en Facebook-berichten. Omdat een smartwatch zo nauw verbonden is met je smartphone, bepaalt je telefoon ook grotendeels de keuze van je smartwatch.
t/m
313 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Smartwatches uitleg en de nieuwste smartwatches getest
Voor de fabrikanten is het geen vraag meer óf we een smartwatch gaan dragen, maar alleen nog wanneer. Op de elektronicabeurs IFA in Berlijn presenteerde elke zichzelf respecterende fabrikant een slim horloge. Als klap op de vuurpijl kwam Apple daar no
Lees de koopgids

Best geteste smartwatches door BesteProduct.nl


Meest recent geteste smartwatches door BesteProduct.nl

8,0
Apple introduceert met de Watch Series 5 twee langverwachte features: een always-on display en een kompas. Dat klinken als zeer eenvoudige eigenschappen, maar die maken de smartwatch van het bedrijf nu wel het volwassen apparaat dat het al jaren had kunnen zijn. Voor 480 euro haal je een mooi afgewerkte smartwatch in huis met veel functionaliteit, maar let wel op dat hij alleen werkt in combinatie met een iPhone.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 131 reviews
Lees de hele review
7,9
De Garmin VivoActive 4S is een zeer interessante smartwatch voor sporters. Niet alleen is hij met een prijs van 265 euro goedkoper dan de directe concurrentie, hij zit ook nog eens vol met extra functies. De bouwkwaliteit is goed, maar het ontwerp oogt een beetje kinderlijk waardoor hij qua design niet snel een regulier horloge zal vervangen. Toch is het ook voor dagelijks gebruik een handig apparaat door onder andere de betaalopties die het horloge biedt. De besturing is helaas niet altijd even handig, maar na even zoeken kom je altijd waar je wilt zijn.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 131 reviews
Lees de hele review
7,7
Wie op zoek gaat naar een smartwatch ziet al snel bedragen staan van 300 tot 500 euro, maar Huawei laat zien dat het ook anders kan. Deze smartwatch van ongeveer 210 euro ziet er uitstekend uit, heeft een goede afwerking en een mooi AMOLED-scherm, maar mist wel een paar belangrijke features. Er zijn bijvoorbeeld weinig opties voor het aanpassen van de uurwerken en je kunt niet zelf extra apps toevoegen. Alle nodige sport- en gezondheid-apps zijn aanwezig, maar helaas ontbreekt functionaliteit voor contactloos betalen en turn-by-turn navigatie. Heb je die functies niet nodig, dan is de Watch GT 2 een uitstekende keus.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 131 reviews
Lees de hele review
8,5
De Garmin Fenix 6 Pro Sapphire Titanium is niet goedkoop, maar in ruil daarvoor krijg je een van de beste horloges voor buitensporten. Vrijwel alle denkbare functies zijn aanwezig van draadloos betalen tot ingebouwde ski-routes. Extreme sporten zijn ook geen probleem voor de Fenix 6. Met een titanium behuizing, saffierglas en een siliconen band kan deze smartwatch absoluut tegen een stootje en hij is ook nog eens geschikt voor de meeste watersporten. Het ontbreken van een touchscreen wordt gecompenseerd door vijf duidelijke knoppen die bruikbaar zijn met handschoenen en een scherm dat functioneert in zeer lichte én donkere omstandigheden. Door de forse dikte en het hoge gewicht is het horloge helaas minder geschikt voor dagelijks gebruik.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 131 reviews
Lees de hele review

Smartwatch: de populairste merken