Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Garmin Forerunner 235

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (5) Beschikbaar in 2 uitvoeringen:
Voordelen
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksvriendelijke app
  • GPS en hartslag-tracking
  • Schermen tot in detail te personaliseren
Nadelen
  • Geen ingebouwde opslagruimte voor muziek
  • Niet het meest levendige kleurenscherm

Onze test
Consumententest | op
8,2

Garmin Forerunner 235: Duursporters mogen hier warm voor lopen

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De naam van dit sporthorloge vind ik ik uitstekend gekozen. Wat mij betreft is de Garmin Forerunner er écht een ‘voor runners’. Bovenaan mijn lijstje met favoriete eigenschappen staat hoe gedetailleerd dit klokje te personaliseren is. De data die jij interessant vindt om tijdens het sporten te zien. kun je precies laten weergeven zoals jij het wil. Superhandig, iedere sporter is immers anders. Alle data is overzichtelijk op zowel de app als het horloge zelf af te lezen. GPS, hartslagmonitoring en een waterdicht jasje maken er een compleet pakket van. Heeft misschien niet het meest levendige kleurenscherm en heeft geen touchscreen, maar die dingen neem ik graag voor lief. Iedere loper of fietser gaat hier veel plezier aan beleven en met 250 euro is ‘ie prima geprijsd. Kooptip dus!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 187 reviews
Consumententester
vanaf 196,99
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Het eerste wat (zeker tegenwoordig) opvalt, is het ontbreken van een touchscreen. De Forerunner bedien je met fysieke knoppen aan de zijkant, drie stuks aan de linkerkant en twee aan de rechterzijde. Dat is even wennen en blijft bovendien een persoonlijke kwestie.. Sommigen zullen liever een touchscreen hebben, andere vinden fysieke knoppen fijner en betrouwbaarder. Je kan niet echt ‘mis’ klikken op een fysieke knop. Wie per se een touchscreen wil, verwijs ik wederom naar de Vivoactive 3. Ik vond op de Forerunner gelukkig al snel mijn weg door de menu’s en mogelijkheden. Mijn eerste stap was het ‘piep-geluidje’ uitzetten. Bij iedere druk op een knop hoor je een soort oud Nintendo-achtig geluidje. Vond ik niet nodig, dus die ging meteen op ‘mute’. Het kleurenscherm van dit klokje is niet zo helder en levendig als dat van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3, maar meer dan voldoende om functioneel te zijn. Je schema’s, progressie, hartslagritmes, zijn heel mooi en duidelijk op het horloge zelf af te lezen. Dat kan op de app natuurlijk wat gedetailleerder, maar ik vind het altijd wel een plus als je het ook meteen op je horloge ziet. Alle schermen voor tijdens het sporten zijn volledig te optimaliseren, wat geweldig is. Deze functies zitten wel vrij diep in de menu’s verstopt, maar een beter alternatief zou ik niet 1-2-3 weten. Het is een kwestie van je loophorloge goed leren kennen, dan ben je er maar wat blij mee.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op dit moment betaal je zo’n 250 euro voor de Garmin Forerunner 235. Prijs en kwaliteit vind ik keurig met elkaar in balans staan. Wil je het goedkoper dan kom je meer in de categorie fitness- en activity trackers terecht. Die houden ook allerlei interessante goed voor je bij, maar zijn niet zo uitgebreid als dit model.
8,0
Design/specificaties
(Weging 20%)
Dat de Forerunner ‘voor runners’ is gemaakt. is wel duidelijk. Het zet ‘m niet alleen in de naam, maar ook in hoe het horloge is vormgegeven. Dit straalt echt ‘sporthorloge’ uit. Met het Garmin-logo dat bovenaan het horloge prijkt, wordt dit natuurlijk nog eens benadrukt. Wij testen een zwart model, maar hij is ook met een ander kleur bandje te bestellen. Het horloge heeft een mooi groot rond kleurendisplay waar je makkelijk veel data op kan aflezen. De ronde vorm is natuurlijk gebruikelijk voor klassieke horloges, maar het is niet dat je hier iemand mee fopt. Iedereen zal zien dat je een stukje tech om je pols hebt. Helemaal niet wat mij betreft, hij ziet er prima uit. Wil je een nog strakkere look, bekijk dan ook eens de Vivoactive 3 van Garmin. Die vind ik zelf nóg een stukje toffer ogen. De 235 beschikt over GPS, een hartslagsensor en is 5ATM waterbestendig Een mooi compleet lijstje aan specificaties, het enige dat je zou kunnen missen is opslagruimte voor muziek. Dat is echter zeker niet standaard op sporthorloges.
8,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
Uitstekend. Het zwarte bandje ziet er strak uit en draagt comfortabel. Zowel gedurende dag als tijdens het sporten (en zweten) zit de Forerunner prima om je pols. Voor tijdens het slapen is ‘ie misschien wat aan de grote kant. Hier heb ik ‘m dan ook niet voor gebruikt. Ik zou het fijne grote scherm er niet voor op willen offeren.
9,0
Compatibiliteit / functies
(Weging 25%)
Dit horloge kan een hoop interessante data voor je tracken. Met GPS en hartslag houdt ‘ie voor mij de meest interessante data bij, maar hij telt ook je stappen en kan je slaap monitoren. Op basis van alle gegevens laat de 235 je geadviseerde hersteltijd weten, je VO2Max, raceprognose en je records. Ook kun je andere trackers, zoals een hartslagmeter op je borst, aan het horloge koppelen. De meest veelzijdige functie vind ik dat je alle sport-schermen naar hartelust kan personaliseren. Wil je je kadans weten, je gemiddelde snelheid of liever je rondetijd. En wil je je hartslag liever groot bovenaan, of klein linksonder hebben staan? Alles is in te stellen zoals jij het wil. De kleine leercurve die daarbij hoort (soms moet je diep de menu’s in) is dat meer dan waard. Hier wordt iedere serieuze of minder serieuze duursporter wel blij van. Met tal van oefeningen en apparaten bezig in de sportschool? Dan kies je voor de stand ‘anders’. Je kan er dus al je activiteiten mee tracken, maar hij is bij uitstek geschikt voor de lopers onder ons. Met de Garmin app koppel je de Forerunner makkelijk aan je smartphone. Deze app is voor alle Garmin trackers hetzelfde en werkt uitstekend. Alle prestaties kun je in overzichtelijke grafiekjes e.d. terugzien en hardloopschema’s kun je vanuit de app naar het horloge sturen. Tot slot zijn er ook smartwatch-mogelijkheden zoals appjes, berichten, oproepen, e.d. die je binnen krijgt. Leuk dat dit ook kan, al denk ik persoonlijk dat je de Forerunner vooral koopt vanwege de sportieve mogelijkheden. Maar eerlijk is eerlijk, het is mooi dat het kan en over extra’s klagen we zeker niet.

8,2
Eindscore test
Garmin Forerunner 235

Reviews van de Garmin Forerunner 235

Gemiddelde score gebruikers

9,5
De Garmin Forerunner 235 is nog niet vaak gereviewed maar het begin is uitstekend met een voorlopige score van 9,5. Voor een goed beeld van deze Smartwatch zijn meer reviews nodig.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Ik heb deze aangekocht omdat mijn doel ...
Door KatrienV op 10-9-2017

Ik heb deze aangekocht omdat mijn doel dit jaar een halve marathon is en volgend jaar een hele marathon. Tot nu toe ben ik heel tevreden over mijn horloge. Makkelijk te bedienen, veel mogelijkheden. Lange batterij duur en laad snel op. Geeft ook intensiteit niveau van je training aan en hoe lang je best hersteld. Je kan een max hartslag instellen van en dat deze je verwittigd als je erover gaat. Ik mis alleen een wandelfunctie. Omdat ik zowel hardlopen als trail, loopband en wandelen doe en ik daarvoor ook andere schoenen gebruik moet ik steeds in connect app mijn standaard schoenen aanpassen. En geeft dit ook een vertekend overzicht. Voor de rest super product en ook een hele mooie kleur. Ik krijg er regelmatig complimenten over.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
De Garmin forerunner 235 is een handig ...
Door Kees Wiskerke op 6-4-2017

De Garmin forerunner 235 is een handig en fijn sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter, je mails komen er op binnen en werkt heel mooi met de Garmin app zodat je alles kunt zien waar je gelopen hebt en je prestaties

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Garmin Forerunner 235
Gemiddelde score redacteuren
4,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Garmin Forerunner 235
Aantal testen:
4
Genormeerde score:
7,9
Actualiteit van de testen
56 %
Actuele expertscore
4,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Garmin Forerunner 235.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Garmin Forerunner 235? Onze eigen test van de Forerunner 235 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Garmin Forerunner 235
8,0
15-4-2016
Cnet.co.uk

THE GOOD The Garmin Forerunner 235 has accurate GPS for tracking runs and a 24/7 wrist-based heart-rate monitor. It can track all-day activities like steps and sleep, and can display notifications from iPhone and Android devices. It's water-resistant and can be worn in the shower or while swimming. THE BAD Heart rate accuracy drops off during interval training, there are occasional connection and syncing problems and Garmin's Connect app can be confusing to navigate. THE BOTTOM LINE The Garmin Forerunner 235 offers the best value for serious and casual runners looking for an all-in-one running watch and fitness tracker.

Cnet.co.uk
Garmin Forerunner 235: The Best Running Watch Yet
9,0
17-5-2016
Tom's Guide

Moderate to active runners will love what the Forerunner 235 has to offer. It's thin, light and easy to use; accurately tracks your location and heart rate while you're running; and lets you customize its display. The only feature it lacks that I wish it had is the ability to load and play music from the watch itself, as you can do on the TomTom Spark Cardio + Music.

Tom's Guide
Garmin Forerunner 235
8,0
29-9-2017
TechRadar.com

The Garmin Forerunner 235 still manages to stand out, despite its age. A lower price helps, but the depth and breadth of its tracking skills and training insights ensure it can still compete with newer running watches.

TechRadar.com
Garmin Forerunner 235: Duursporters mogen hier warm voor lopen
8,2
6-6-2018
BesteProduct.nl

De naam van dit sporthorloge vind ik ik uitstekend gekozen. Wat mij betreft is de Garmin Forerunner er écht een ‘voor runners’. Bovenaan mijn lijstje met favoriete eigenschappen staat hoe gedetailleerd dit klokje te personaliseren is. De data die jij interessant vindt om tijdens het sporten te zien. kun je precies laten weergeven zoals jij het wil. Superhandig, iedere sporter is immers anders. Alle data is overzichtelijk op zowel de app als het horloge zelf af te lezen. GPS, hartslagmonitoring en een waterdicht jasje maken er een compleet pakket van. Heeft misschien niet het meest levendige kleurenscherm en heeft geen touchscreen, maar die dingen neem ik graag voor lief. Iedere loper of fietser gaat hier veel plezier aan beleven en met 250 euro is ‘ie prima geprijsd. Kooptip dus!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
1,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Smartwatches betaal je voor de Garmin Forerunner 235 te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Smartwatches.
expertscore
4,4
laagste prijs
€ 196,99
prijs/kwaliteit
1,0

Laagste prijzen Garmin Forerunner 235


Garmin Forerunner 235 uitvoeringenSpecificaties

Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zwart, blauw , grijs
Fabrikant kleur(en)
blauw, zwart , grijs
Borstband
Nee
Bescherming
waterbestendig
Waterdicht
Ja
Functies
(Meet)-functies
hartslag, hartslag gebaseerde calorieberekening, interval training, tijd/afstand waarschuwing
Aanbevolen activiteit
hardlopen
Interval training
Ja
Tijd/afstand waarschuwing
Ja
Tempo alert
Ja
Hartslag gebaseerde calorieberekening
Ja
Hartslag dataoverdracht
bluetooth
Stopwatch
Nee
Klokmodus
12/24 uur
Sensoren
Sensoren
hartslag, afstand
Hartslag monitor
Ja
Ingebouwde afstandsmeter
Ja
Display
Type beeldscherm
LCD
Touchscreen
Nee
Ondersteunde talen
Engels
Resolutie
215 x 180 pixels
Connectiviteit
Connectiviteit
bluetooth
Bluetooth
Ja
Opties
Opties
gps, waterdicht
GPS
Ja
Smartphone Functies
Smartphone functies
trilfunctie
Trilfunctie
Ja
Agenda
Ja
Energie
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Batterijduur
9 uur
Oplaadbare accu/batterij
Ja
Inhoud En Afmetingen
Afmetingen (BxDxH)
45 x 11.7 x 45 mm
Gewicht
42 gram
Algemeen
EAN
0753759146450, 4260448840255 , 0753759148836 , 4260448840262
Partnumber
010-03717-49 , 010-03717-55
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2015 , 2016
Releasedatum
November 2015
Product
Type/soort
sporthorloge
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
4,4
Beoordeling consumenten
9,5
Prijs / kwaliteit
1,0