Volg ons

TomTom Runner 3 Cardio + Music

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:
Voordelen
  • Waterdicht
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding
  • Goede GPS tracking
  • Kan meerdere sporten meten
Nadelen
  • Geen mooi design
  • App is aardig, maar kan beter

Onze test
Consumententest | op
7,6

TomTom Runner 3 Cardio + Music: De schoonheid zit van binnen

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De TomTom Runner 3 Cardio + Music was voor mij geen liefde op het eerste gezicht. Het design oogt simpel en saai, zat concurrenten die het op dat vlak beter doen. Maar onder de motorkap zit een hoop moois. Goede GPS-tracking, muziekopslag en hartslagmeting. Het horloge is waterdicht, meet je zwemprestaties en doet ook dienst als fitnesstracker. Op het horloge heb je tal van mogelijkheden om je training in te stellen en je eventueel door een audio coach te laten begeleiden. En dat voor minder dan 200 euro, niet slecht! Moet je er wel mee kunnen dealen dat je naar een kleurloos scherm kijkt dat je met fysieke knopjes bedient. Ik vind het een ideaal horloge om ‘alleen tijdens het sporten’ te dragen. Voor minder dan 200 euro een hele interessante koop!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Eenmaal gekoppeld aan de app kun je alles naar wens instellen. Dat gaat gemakkelijk, al vind ik dat Fitbit hier wel wat verder in is. Daar werkt alles net wat intuïtiever. De bediening via fysieke knopjes vind ik fijn werken. Een touchscreen lijkt makkelijker, maar tijdens hardlopen in de regen wil zo’n scherm nog wel eens gek doen. Dan zijn fysieke knopjes ineens je grootste vriend, zeker als je al een klein beetje buiten adem bent. De menustructuur is redelijk overzichtelijk en tijdens het hardlopen heb je de gewenste data makkelijk in beeld staan. Ook kun je met de audio coach op de hoogte gehouden worden van je prestaties. Zo hoor je tijdens het rennen bijvoorbeeld je split tijden en/of je gemiddelde snelheid. De metingen lijken goed te kloppen, zowel de kilometers als je hartslag. De TomTom doet ook dienst als fitnesstracker. Je stappen worden geteld en je kan je slaap laten analyseren. Gebruik je de Runner in de horlogestand dan houdt de accu het ruim drie weken vol. Met GPS en hartslag continu aan redt je het 9 uur en heb je ook muziek aan dan trek je het 5 uur op één lading.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van testen betaal je rond de 180 euro voor de TomTom Runner 3 Cardio + Music. Een prima prijs als je kijkt naar alle mogelijkheden die je ermee in huis haalt. Qua design loopt ‘ie mijns inziens wat achter, maar wat maakt dat uit als je ‘m alleen tijdens het sporten draagt? Let bij je aankoop wel goed op alle variaties die er zijn. TomTom heeft ook ‘Runners’ gelanceerd die geen muziek of hartslagmeting hebben.
7,0
Design/specificaties
(Weging 20%)
Qua design is de TomTom Runner echt van het type ‘no-nonsense. In vergelijking met enkele stijlvolle sporthorloges van deze tijd, is dit niet echt een beauty. Het heeft duidelijk de ‘sporthorloge’-uitstraling. Draagt comfortabel, bedient fijn, maar heeft gewoon geen hippe moderne look. Gelukkig heeft het horloge een hoop moderns onder de motorkap zitten. Zo beschikt de TomTom over GPS, hartslagmeting en 3 GB muziekopslag, genoeg voor ruim 500 nummers. Koppel ‘m met een bluetooth hoofdtelefoon en je kan je telefoon thuis laten tijdens het hardlopen. Het horloge is waterdicht en kan ook tijdens het zwemmen gedragen worden. Het scherm is prettig af te lezen, maar oogt wat ouderwets door het gebrek aan kleuren en touch navigatie.
8,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
De TomTom Runner 3 zit fijn om je pols. Hoewel het klokje misschien wat lomper oogt dan concurrenten, zit het comfortabel om je pols. Tijdens het sporten heb ik geen moment last gehad.
7,0
Compatibiliteit / functies
(Weging 25%)
Je kan verschillende sporten tracken met deze ‘Runner’, niet alleen rennen dus. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor binnen of buiten hardlopen, zwemmen, fietsen en fitness. Ook zijn er diverse trainingsmogelijkheden zoals intervaltraining, trainen in hartslagzones of tegen jezelf racen. In mijn woonplaats (in het centrum van Apeldoorn) moet ik altijd vrij lang wachten op GPS-dekking. Toen ik eens ergens anders liep, had de Runner 3 juist heel snel verbinding. Duidelijk is dat ‘ie uiteindelijk jouw afgelegde spoort wel goed kan volgen. Tot slot, zoek je een horloge met echte smartwatch-mogelijkheden dan is deze TomTom niet de keuze voor jou. Het blijft beperkt tot SMS’jes en oproepen binnen krijgen op je horloge.

7,6
Eindscore test
TomTom Runner 3 Cardio + Music

Reviews van de TomTom Runner 3 Cardio + Music

Gemiddelde score gebruikers

5,3
Gebruikers zijn niet enthousiast over de Runner 3 Cardio + Music van TomTom. Een gemiddelde van 5,3 uit 4 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Smartwatch.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Horloge pas aangeschaft en tot nu toe ...
Door Chiel op 21-8-2018

Horloge pas aangeschaft en tot nu toe erg tevreden. Doorslag was de Bluetooth oortjes en de hartslagmeter.( al twijfel ik of deze erg accuraat is zoals meerdere polshartslagmeters)

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
De batterij laadt niet meer op. Garantie ...
Door Karen op 12-5-2018

De batterij laadt niet meer op. Garantie is 2 jaar geldig - uurwerk is 2,5 jaar oud... Verder tevreden van de functies

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
Op 17-3-2017 kocht ik een TomTom Runner ...
Door Zeer slechte hartslagmeting TomTom Runner op 28-9-2017

Op 17-3-2017 kocht ik een TomTom Runner sporthorloge. Bij het 1e exemplaar toonde de hartslagmeter een onjuiste, onregelmatige en meestal een sterk verhoogde hartslag tijdens hardlopen, wandelen en fietsen. Na een (achteraf) onnodig doktersbezoek, veel testen, vergelijken met traditionele hartslagmeters en handmatige polsmeting bleek bleek de Runner structureel een veel te hoge hartslag aan te geven, soms wel tot 75 % (227 i.p.v. 130 bpm) te hoog, soms ook te laag. Na een zeer omslachtige, tijdrovende en ontmoedigende TomTom klachtenprocedure kreeg ik een nieuw horloge, dat na wederom tijdrovend uitproberen, weer even slecht bleek. Blijkbaar zijn dit type TomTom sporthorloges niet in staat is om de hartslag op een acceptabele manier weer te geven. Wegens het niet voldoen aan de eisen, die redelijkerwijze kunnen worden gesteld aan dit product, eiste ik de aanschafprijs terug. De korte reactie van TomTom was “Wij gaan geen restitutie geven voor uw horloge.” Wel konden ze mij “tegemoet komen met wederom een nieuwe versie van het zelfde type horloge. Ik heb dit geweigerd. Tegemoet komen??? Ik vind dit schandalig.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
werk goed, moet nog e.e.a. uitvogelen, via ...
Door Marcel Hendriks op 11-6-2017

werk goed, moet nog e.e.a. uitvogelen, via app kan je je route zien en delen. Ook via de app wordt alles per dag bijgehouden, apparaat vrij gebruiksvriendelijk, maar wel even klooien om alles in te stellen. geluid blue tooth oortjes ook best te doen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,0
Alhoewel het horloge voor mij de beste ...
Door Herman Spoelstra op 20-2-2017

Alhoewel het horloge voor mij de beste specificaties heeft zoals muziek, hartslag, voldoende programma's en gps. Doet het niet waarvoor ik hem heb aangeschaft. De Quick gps werd vaker niet dan wel. Erg frustrerend wannneer je wilt rennen en je horloge krijgt geen verbinding. Ik zou zeggen TomTom focus je op navagaties en niet op spothorloges.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Goede prijs / prestatie verhouding, alles is ...
Door Jos van |ossum op 9-1-2017

Goede prijs / prestatie verhouding, alles is goed, behalve de handleiding (op essentiele onderdelen geeft de handleiding onjuiste informatie of ontbreekt zelfs) en de mysports app werkt niet om updates te installeren.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van TomTom Runner 3 Cardio + Music
Gemiddelde score redacteuren
7,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor TomTom Runner 3 Cardio + Music
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,3
Website testen
De TomTom Runner 3 Cardio + Music is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
TomTom Runner 3 Cardio + Music: De schoonheid zit van binnen
7,6
27-8-2018
BesteProduct.nl

De TomTom Runner 3 Cardio + Music was voor mij geen liefde op het eerste gezicht. Het design oogt simpel en saai, zat concurrenten die het op dat vlak beter doen. Maar onder de motorkap zit een hoop moois. Goede GPS-tracking, muziekopslag en hartslagmeting. Het horloge is waterdicht, kan zwemmen meten en doet ook dienst als fitnesstracker. Op het horloge heb je tal van mogelijkheden om je training in te stellen en je eventueel door een audio coach te laten begeleiden. En dat voor minder dan 200 euro, niet slecht! Moet je er wel mee kunnen dealen dat je naar een kleurloos scherm kijkt dat je met fysieke knopjes bedient. Ik vind het een ideaal horloge om ‘alleen tijdens het sporten’ te dragen. Voor minder dan 200 euro een hele interessante koop!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de TomTom Runner 3 Cardio + Music en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Smartwatches.
expertscore
7,3
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
8,0


Specificaties

Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zwart, groen , oranje , roze
Fabrikant kleur(en)
groen, zwart , oranje , roze
Bescherming
waterbestendig
Waterdichtheid
5 ATM
Maat band
S
Functies
(Meet)-functies
actieve minuten, verbrande calorieën, slaapkwaliteit, persoonlijke doelen, hartslag
Aanbevolen activiteit
fietsen, hardlopen, zwemmen
Calorieën verbrand
Ja
Slaapkwaliteit
Ja
Persoonlijke doelen
Ja
Actieve minuten
Ja
Hartslag dataoverdracht
bluetooth
Sensoren
Sensoren
versnelling, hartslag, afstand
Hartslag monitor
Ja
Versnellingsmeter
Ja
Ingebouwde afstandsmeter
Ja
Display
Ondersteunde talen
Multi
Resolutie
144 x 168 pixels
Connectiviteit
Connectiviteit
bluetooth
Bluetooth
Ja
Ondersteunde besturingssystemen
Android, iOS
Opties
Opties
gps
GPS
Ja
Smartphone Functies
Smartphone functies
trilfunctie
Trilfunctie
Ja
Energie
Batterijduur (GPS-modus)
11 uur
Batterijduur (max)
3 weken
Inhoud En Afmetingen
Dikte
13,7 mm
Gewicht
50 gram, 47 gram, 46 gram
Algemeen
EAN
0636926085243 , 0636926085229 , 0636926084857 , 0636926085250 , 0636926084840
Partnumber
1RKM.001.10 , 1RKM.001.00 , 1RKM.001.02 , 1RKM.001.11 , 1RKM.001.01
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Releasedatum
September 2016 , July 2014
Product
Type/soort
sporthorloge
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,3
Beoordeling consumenten
5,3
Prijs / kwaliteit
8,0