Volg ons

Samsung Gear S3 Frontier

  • Schermformaat: 3,0 inch
  • Touchscreen: Nee
Bekijk de specificaties
Onze test
Gear S3 wederom prima slim klokje van Samsung
8,5
We waren er gauw over uit op de IFA van 2016: de Gear S3 is niet alleen Samsungs beste slimme klokje tot nu toe, maar tevens de beste smartwatch momenteel verkrijgbaar. Die mening blijft ongewijzigd. Het bedrijf slaat qua design en gebruiksvriendelijkheid de spijker keihard op zijn kop. Ook Tizen als besturingssysteem wordt steeds beter, hoewel de ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Waterafstotend
  • Eenvoudige interface met draaibare ring
  • Eenvoudig te vervangen 22mm band
  • Levensduur van de batterij meer dan een dag
  • Werkt met Samsung Pay
Nadelen
  • Groot en omvangrijk voor kleinere polsen
  • Niet genoeg ondersteuning van app van derden
  • Android telefoonverbinding soms haperend

Onze test
Expertreview | op
8,5

Gear S3 wederom prima slim klokje van Samsung

8 - Score Badge BesteProduct.nl

We waren er gauw over uit op de IFA van 2016: de Gear S3 is niet alleen Samsungs beste slimme klokje tot nu toe, maar tevens de beste smartwatch momenteel verkrijgbaar. Die mening blijft ongewijzigd. Het bedrijf slaat qua design en gebruiksvriendelijkheid de spijker keihard op zijn kop. Ook Tizen als besturingssysteem wordt steeds beter, hoewel de toevoeging van gangbare apps soms wat lang op zich laat wachten. De smartwatch blijft een productgroep waarbij je je vraagtekens kunt zetten. Maar als je dan toch van plan bent een smartwatch aan te schaffen, laat het dan de Gear S3 zijn. Misschien zelfs als je geen Samsung smartphone hebt.

Bijna alle smartphones die de afgelopen jaren in Nederland zijn verschenen, hebben ik en mijn collega's van BesteProduct.nl in de vingers gehad. Van eenvoudige toestellen die je voor een paar tientjes kunt krijgen tot de nieuwste high-end apparaten… We hebben ze allemaal getest! Wat nu de beste smartphone is? Tja, dat hangt sterk van je budget af. Maar voor elke portemonnee hebben we wel een kooptip gegeven. En dan nog een tip: kijk eens naar een high-end smartphone van een jaar geleden. Die zijn nog heel goed, maar tegelijkertijd zeer betaalbaar!
Koen Helder
Koen Helder
Wormer • 1 review
Redacteur
vanaf 365,00
9,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Is het de moeite waard een smartwatch te kopen? Daarover zijn de meningen verdeeld. Voor sommigen voegt het wat toe aan de dagelijkse routine, terwijl anderen het verlengstuk van de smartphone simpelweg niet nodig hebben. Maar links- of rechtsom: gebaseerd op wat de smartwatch vandaag de dag kan, stelt de Gear S3 allesbehalve teleur. Nog steeds het meest in het oog springende pluspunt blijft de ring om de wijzerplaat waarmee de gebruiker kan navigeren. Zo voorkom je dat je bij het scrollen door berichten het scherm afdekt met je vinger terwijl je aan het lezen bent, zoals bij veel andere smartwatches het geval is. En het bedient tevens fijner dan het kleine en fragiele Cronos-wieltje dat we op de Apple Watch vinden. Afhankelijk van de kant waarop je de ring draait kom je terecht in je favoriete apps, openstaande apps of het applicatiemenu. En ook hierbinnen gebruik je de ring weer om overal doorheen te navigeren. Simpel, maar doeltreffend en intuïtief. Natuurlijk kun je ook over het scherm swypen om op dezelfde plekken te komen en zul je af en toe een input moeten bevestigen door op het scherm te drukken. Het Super Amoled-scherm van Samsung ziet er daarnaast ouderwets helder en bruisend uit.
9,0
Design/specificaties
(Weging 20%)
Wij vinden de Gear S3 mooi. Erg mooi. Een ronde watch face heeft wat ons betreft de voorkeur, zodat het horloge op het eerste oog niet per se als smartwatch is te herkennen. Hij komt beschikbaar in twee varianten: Classic en Frontier, die qua design licht van elkaar verschillen. De klassieke versie wordt geleverd met leren bandje, dat overigens uit te wisselen is met een willekeurig ander bandje van 22 mm. Dus, bandje versleten of op uitgekeken? Geen probleem, je haalt zo een nieuwe. Qua specificaties is niet veel veranderd ten opzichte van het vorige model. Het scherm is 0,1" groter, Het RAM-geheugen is iets opgeschroefd en de batterij is anderhalf keer groter. Van de verhoogde snelheid merk je niet veel, simpelweg omdat het vorige model ook niet tot nauwelijks haperde. De grotere batterij is wel degelijk merkbaar. Vier dagen op één lading is haalbaar.
9,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
We hebben beide varianten van de slimme klok van Samsung omgehad op de IFA en allebei zitten prima. Dat de klok iets groter is ten opzichte van het vorige model zal voor sommige een pluspunt zijn en voor anderen een minpunt. De ring en hardwarematige knoppen aan de zijkant van de watchface zijn goed te bedienen, ook als het horloge wordt gedragen. De Gear S3 is, zeker in vergelijking met het vorige model, wel relatief zwaar. Maar in het dagelijks gebruik merk je daar weinig van.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Samsung Gear S3 kost sinds de lancering rond de € 400,-. Voor de Apple Watch betaal je ongeveer hetzelfde. Voor smartwatches van andere fabrikanten, eveneens te koppelen aan je Samsung smartphone, betaal je een stuk minder. Daarnaast kun je ook de Gear S2 kiezen voor ruim € 150,-. De Gear S3 laat zodoende de meeste punten liggen op op prijs-kwaliteit verhouding.
8,0
Compabiliteit / functies
(Weging 25%)
Besturingssysteem Tizen wordt steeds volwassener. Apps die eveneens op Android Wear beschikbaar zijn, steken voor Tizen over het algemeen even goed in elkaar. Het aanbod blijft vooralsnog ietwat beperkt. Vergelijk het maar met wat voor de smartphone wordt aangeboden voor Windows Phone in vergelijking met Apple en Android. Veel van de gangbare apps zijn beschikbaar, maar daarbuiten ontbreekt nog een en ander. Ondanks de belofte van Samsung dat snel meer beschikbaar zou komen, blijkt dit in de praktijk tegen te vallen. Groot pluspunt aan de Gear S3 is dat je hem sinds begin 2017 tevens kunt koppelen aan de iPhone. Dit is simpel en snel in te stellen en de twee apparaten communiceren goed met elkaar. Toch zijn de mogelijkheden op de iPhone minder uitgebreid dan wanneer je hem aan een Galaxy koppelt. De Gear S3 is daarom niet perse de beste smartwatch voor de iPhone-bezitter, hoewel het een aardige poging doet.

8,5
Eindscore test
Samsung Gear S3 Frontier

Reviews van de Samsung Gear S3 Frontier

Gemiddelde score gebruikers

7,6
Inmiddels hebben 5 gebruikers hun mening gedeeld over de Gear S3 Frontier van Samsung en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Gear S3 Frontier vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Speciaal gekocht om zonder smartphone willekeurige routes ...
Door Jan Franken op 15-5-2017

Speciaal gekocht om zonder smartphone willekeurige routes te lopen. Maar bij vaste route van 6,5km, wijkt de GPS regelmatig af. Soms wel tot 2km. Na 2 reparaties, nieuwe watch gekregen. Ook deze geeft het zelfde probleem.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het is een mooi horloge en de ...
Door Marnix op 2-1-2017

Het is een mooi horloge en de bediening is erg simpel en intuïtief. De draaischijf werkt prima en het touchscreen doet het ook goed. Berichtjes sturen, bellen, agenda bekijken, bewegingsschema bijhouden, muziek bedienen, e-mailen en zelfs wat simpele spelletjes doen. Ik ben echt enthousiast. Al was het alleen al om mijn Michael Knight imitatie te verbeteren bellen met mijn horloge, ik leef in de toekomst.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De Samsung Gear S3 heb ik inmiddels ...
Door Juan op 1-1-2017

De Samsung Gear S3 heb ik inmiddels al twee weken binnen en beschreven in één woord is het : Fantastisch! Ten eerste zou ik Gear S3 aanbevelen aan personen die sportief actief zijn en graag hun dagelijkse activiteiten willen meten. Daarnaast is de Gear S3 echt een soort "personal trainer", zit je te lang stil dan ontvang je een trillende melding dat je langer dan 1 uur zit en moet bewegen e/o stretchen. Je wordt tevens gestimuleerd op een de dagelijkse doel aan aantal stappen of gelopen trappen te behalen. De Gear S3 heeft daarnaast een fitness app waarbij je allerlei sportactiviteiten kan behalen waaronder hardlopen, fietsen, trektocht wandeling, lunges, crunches, squats, yoga en roeiapparaat. Tijdens jouw activiteit kun je een doel instellen en houdt de Gear S3 bij wat je hartslag is, het aantal beoefende herhalingen en afstanden per sportactiviteit. Naast de sportieve mogelijkheden van de Gear S3, is deze vooral handig om je dagelijkse telefoonactiviteiten te volgen. Ik gebruik de Gear S3 voor mijn e-mail, social media, nieuws, alarm etc. Van elke app ontvang je een melding of trilling op de smartwatch, onbelangrijke meldingen swipe ik weg,bij belangrijke meldingen lees ik de korte info en klik ik voor weergeven op telefoon en de nieuwsartikel, instagram foto of e-mail verschijnt op mijn telefoon. In de afgelopen twee weken heb ik hierdoor minder vaak "onnodig"gegrepen naar mijn telefoon voor elke kleine melding. De Gear S3 gaat hooguit 2 tot 2,5 dag mee op een volle batterij. Het opladen naar 100% duur ongeveer 3 uur.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
de afgelopen 2 weken heb ik de ...
Door irfan op 30-12-2016

de afgelopen 2 weken heb ik de Samsung Gear S3 Frontier getest en ik ben er erg positief over. het eerste dat opvalt is het uiterlijk. dit is de eerste smartwatch die ik heb gezien die eruit ziet als een echt horloge, als een duikers klok bovendien. Het verbinden met mijn Galaxy S5 telefoon lukte niet bij de 1e poging, maar wel bij de 2e. Het display is goed, strak, helder en heel responsief bij aanraking. Het menu bedien je via swipen of door de ring rond het display te draaien, en dat draaien blijft (ook na 2 weken gebruik) leuk :) De ring loopt soepel en lijkt zo op 't eerste gezicht breekbaar, maar ik heb het horloge inmiddels een aantal keer ergens tegenaan geslagen (per ongeluk) en daar is niets van te merken, dus die ring kan blijkbaar meer aan dan je zou denken. Ik heb de gear S3 gebruiks als afstandsbediening voor muziek, om via SHealth mijn ren en sportsessies bij te houden en het werkt gewoon allemaal goed. Ik heb de hartslagmetingen vergeleken met die van mijn Fitbit Charge HR en die zijn nagenoeg hetzelfde. Jammer is alleen dat het mooie trainings overzicht dat je op de watch ziet, via SHealth niet goed te exporteren is. dat is een verbeterpunt voor SHealth. Runtastic aansluiten is me niet gelukt. Integratie met niet Samsung apps kan beter. Spotify aansturen via de Spotify for Gear app was beroerd, maar Spotify openen op mijn telefoon en die vervolgens aansturen via de standaard muziek app ging prima. De Gear S3 gebruiken als selfiestick om mijn telefoon een foto te laten maken moet ik nog uitzoeken want die test is me niet gelukt. Berichten via SMS, whatsApp of Facebook zijn goed en heel eenvoudig te lezen op het display, en (na instellen) is de Gear S3 ook te gebruiken voor het bevestigen van logins via two-factor authentication. (voor de leek: je logt in op een website en moet via je telefoon bevestigen dat jij het bent die inlogt. In plaats van de telefoon kun je nu de Gear S3 gebruiken) Ik heb de Gear S3 ook als speaker gebruikt om muziek te spelen en om een handsfree gesprek te voeren. Het geluid dat eruit kwam was helder (verwacht geen harde muziek of bass want het is een klokkie, geen geluidsinstallatie). De persoon waar ik het gesprek mee voerde kon mij luid en duidelijk verstaan. De batterij zou 3-5 dagen mee moeten gaan, en ik geloof best dat je dat eruit zou kunnen halen als je je best doet. Met wifi, gps, bluetooth en hartslagmeting aan en met zeer frequent lezen van berichten kwam ik op ruim 1.5 dag voor de batterij leeg was. Dat lijkt weinig, maar voor een echt Smartwatch is dat best goed. Ter vergelijking: mijn Fitbit gaat 3-5 dagen mee, maar die heeft een fractie van de mogelijkheden en heeft nauwelijks een display. Over batterijduur gesproken: houd er rekening mee dat niet de smartwatch, maar juist je telefoon vaker in de lader moet. de constante bluetooth en wifi verbinding zorgt ervoor dat mijn telefoon nu vaker leeg is. De Gear S3 is prijzig als je een Fitbit of normaal horloge gewend bent, maar ik kan niet anders zeggen dan dat de kwaliteit ook echt hoog is. PS: je kunt een kattenplaatje instellen als wijzerplaat

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Met de Gear S3 bewijst Samsung dat ...
Door Moesy op 30-12-2016

Met de Gear S3 bewijst Samsung dat het ver voorloopt op de concurrentie. Het design is erg mooi en aantrekkelijk. Tegelijkertijd heeft het met de besturing van de draaibare rand ook een functie. De Gear S3 heeft vele handige en essentiële functionaliteiten en deze werken goed en vlotjes. De accu, die gaat vier dagen mee dus dat is ook best lang voor een smartwatch. Desalniettemin vindt ik het moeilijk om te zeggen of deze smartwatch zijn hoge adviesprijs waard is. Het blijft immers vooral een echt hebbedingetje en is niet echt een must zoals een smartphone. De Gear S3 is de beste smartwatch van het moment als je het mij vraagt, maar tegelijkertijd zul je zonder smartwatch in je leven weinig missen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Samsung Gear S3 Frontier
Gemiddelde score redacteuren
7,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung Gear S3 Frontier
Aantal testen:
4
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
98 %
Actuele expertscore
7,3
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Samsung Gear S3 Frontier.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Samsung Gear S3 Frontier? Onze eigen test van de Gear S3 Frontier staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
SAMSUNG GEAR S3 REVIEW
7,0
1-12-2016
Digitaltrends.com

Samsung’s Gear S3 (Frontier) isn’t revolutionary and if you think smartwatches are useless and unnecessary, this one won’t change your mind. You’ll get access to notifications and you can act on some of them, but the device is more a limited extension of your phone on your wrist rather than a full-blown thing of its own. Still, if you’re in the market for a new smartwatch, the Gear S3 is among your best options. Is there a better alternative? The only alternative that’s better than the S3 is the Apple Watch. Unfortunately, you can’t use the Apple Watch with an Android phone so your best bet is the Gear S3 if you’re on Android — especially so if you have a Samsung phone. Android Wear smartwatches just can’t compete. Do note that Android Wear 2.0 is expected to arrive early in 2017 — it’s a major overhaul of the OS. There are rumors that Google will release a smartwatch to showcase the revamped operating system, though we can’t verify this information. How long will it last? The Gear S3 Frontier’s selling point is its rugged and tough exterior. Thanks to the IP68 water resistance rating and Gorilla Glass SR+ screen, the S3 should last you quite a while. Tizen will likely be supported for the foreseeable future, though it’s unclear at what point the watch will stop receiving updates. And given the rate of change in the smartwatch space, you should expect any such device to feel out of date after two years. Should you buy it? Yes. If you have $350, are in the market for a smartwatch, and own an Android phone — particularly a Samsung phone — the Gear S3 is the best choice. It has two great designs, swappable bands, GPS, an LTE model, 4GB of internal storage, and you can use Samsung Pay at most retailers. You may want to test out the device at a retailer to make sure it doesn’t look too awkward on your wrists. though. It may be wise to wait a bit and see if Google releases its own smartwatches in 2017 along with a new version of Android Wear, but if you have a Samsung phone and you want a smartwatch now, the Gear S3 is the one to buy, and we recommend the Frontier version for its LTE capabilities.

Digitaltrends.com
Gear S3 Frontier
7,0
5-12-2016
Wired.co.uk

Overall the latest Samsung offering is high quality. It's not possible to dock review points from a device for being Android only; the Apple Watch is equally locked into an operating system. During testing, WIRED used the new Google Pixel XL and found the Frontier easy to connect to the device and the Bluetooth connection didn't drop out.

Wired.co.uk
Samsung Gear S3 Frontier : à la lisière de l'excellente idée
8,0
8-12-2016
Lesnumeriques.com

Si vous étiez déjà fan du concept de la Gear S2, sans avoir forcément franchi le pas et que l'apport d'un GPS est un point primordial, alors foncez sur cette Gear S3 qui propose tout de même la plus solide autonomie du marché des montres connectées fortement enrichies. Attention toutefois au gabarit non négligeable de la montre, plus proche de celui d'une G-Shock que de la montre assez discrète qu'était la Gear S2.

Lesnumeriques.com
Samsung Gear S3 review: The best Apple Watch alternative for Android phone owners
10,0
20-12-2016
Alphr.com

The question is, should you care? In some respects, I’d argue you shouldn’t. The watch’s core apps and general all-round capabilities are so good that it’s worth the asking price anyway, without the addition of third-party apps. The fitness side of things is particularly impressive, offering most of the tools (aside from swim tracking) that the modern fitness fanatic needs to log exercise and keep motivated. And the notifications side of things works just as well, a couple of niggles aside, as it does on Android Wear smartwatches. The big bonus, though, is that the Samsung Gear S3 combines all of those things with superb battery life and luxurious high-end design. For those reasons, I’m giving the Samsung Gear S3 a big thumbs up. It feels like a proper, luxury watch and a high-end smartwatch in one. It’s a pleasure to use, to wear (as long as your wrists aren’t too slim) and to train with, and even at a price of £349, I feel it’s now the Apple Watch alternative to beat. If you own an Android smartphone and you’re looking to invest in a smartwatch, you should put the Samsung Gear S3 at the very top of your list.

Alphr.com
Gear S3 wederom prima slim klokje van Samsung
8,5
18-3-2017
BesteProduct.nl

We waren er gauw over uit op de IFA van 2016: de Gear S3 is niet alleen Samsungs beste slimme klokje tot nu toe, maar tevens de beste smartwatch momenteel verkrijgbaar. Die mening blijft ongewijzigd. Het bedrijf slaat qua design en gebruiksvriendelijkheid de spijker keihard op zijn kop. Ook Tizen als besturingssysteem wordt steeds beter, hoewel de toevoeging van gangbare apps soms wat lang op zich laat wachten. De smartwatch blijft een productgroep waarbij je je vraagtekens kunt zetten. Maar als je dan toch van plan bent een smartwatch aan te schaffen, laat het dan de Gear S3 zijn. Misschien zelfs als je geen Samsung smartphone hebt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,5
Prijs / kwaliteit
De Samsung Gear S3 Frontier is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de Gear S3 Frontier hebben getest, krijg je voor € 365,00 een van de beste Smartwatches in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
7,3
laagste prijs
€ 365,00
prijs/kwaliteit
8,5Specificaties

Algemeen
Camera
Ja
Schermformaat
1 inch
Schermresolutie
360 x 360 pixels
Opslagcapaciteit
4 GB
Batterijduur
96 uur
Gewicht
63 gram
Toelichting partnumber
-
Diepte
49 mm
GPS
Ja
Kleur behuizing
zwart
Dikte
12,9 mm
Breedte
46 mm
Wifi
Ja
Kleur band
zwart
Near Field Communication (NFC)
Ja
Op Kieskeurig sinds
december 2016
Releasedatum
november 2016
Introductie model
2016
Website
-
EAN
8806088532479
Partnumber
SM-R760NDAALUX
Toelichting type
-
Camera
Ja
Schermformaat
1 inch
Schermresolutie
360 x 360 pixels
Opslagcapaciteit
4 GB
Batterijduur
96 uur
Gewicht
63 gram
Toelichting partnumber
-
Diepte
49 mm
GPS
Ja
Kleur behuizing
zwart
Dikte
12,9 mm
Breedte
46 mm
Wifi
Ja
Kleur band
zwart
Near Field Communication (NFC)
Ja
Op Kieskeurig sinds
december 2016
Releasedatum
november 2016
Introductie model
2016
Website
-
EAN
8806088532479
Partnumber
SM-R760NDAALUX
Toelichting type
-
Camera
Nee
Schermformaat
1 inch
Schermresolutie
360 x 360 pixels
Opslagcapaciteit
4 GB
Batterijduur
96 uur
Gewicht
63 gram
Toelichting partnumber
-
GPS
Ja
Kleur behuizing
grijs
Dikte
12,9 mm
Wifi
Ja
Kleur band
zwart
Near Field Communication (NFC)
Ja
Op Kieskeurig sinds
september 2016
Releasedatum
februari 2017
Introductie model
2016
Website
-
EAN
8806088532516
Partnumber
SM-R760NDAAPHN
Toelichting type
-
Camera
Nee
Schermformaat
1 inch
Schermresolutie
360 x 360 pixels
Opslagcapaciteit
4 GB
Batterijduur
96 uur
Gewicht
63 gram
Toelichting partnumber
-
GPS
Ja
Kleur behuizing
grijs
Dikte
12,9 mm
Wifi
Ja
Kleur band
zwart
Near Field Communication (NFC)
Ja
Op Kieskeurig sinds
september 2016
Releasedatum
februari 2017
Introductie model
2016
Website
-
EAN
8806088532516
Partnumber
SM-R760NDAAPHN
Toelichting type
-
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
7,3
Beoordeling consumenten
7,6
Prijs / kwaliteit
8,5