Volg ons
Alle uitvoeringen (6)

Polar Vantage M

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (5) Beschikbaar in 6 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Polar Vantage M

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk
 • Solide uitvoering
 • Goede levensduur van de batterij
 • Geweldige app
 • Superveel sportmogelijkheden
 • Chique en sportieve uitstraling

Nadelen

 • Geen touchscreen
 • Geen muziekopslag
 • Nog geen meldingen
 • Verborgen dikke rand
 • Niet het helderste kleurenscherm

Onze test
Consumententest | op
8,4

Polar Vantage M: Sporthorloge van formaat

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Polar Vantage M is een sporthorloge van formaat. Letterlijk en figuurlijk. Met een 1,2 inch scherm heb je namelijk geen klein scherm aan je pols hangen. Wel een met een prachtig design trouwens, hij mag echt gezien worden. Het mooiste zit echter aan de binnenkant. Liefst 130+ verschillende sporten, hartslagmeting, GPS en een geweldige app maken de Vantage M tot een van de beste sporthorloges van dit moment. Geen touchscreen, geen smart mogelijkheden, maar persoonlijk mis ik die niet. Het gemis van muziekopslag is wel jammer, dat had de Vantage M helemaal waanzinnig gemaakt. De 280 euro die je betaalt is misschien fors, maar elke sportliefhebber gaat hier ontzettend veel plezier aan beleven.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 218,01
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
9,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Sportieve horloges hebben soms wel en soms niet een touchscreen. Als je ‘m dagelijks draagt, kan dat een doorslaggevende reden zijn om wel of niet voor een model te gaan. Deze Vantage heeft geen touchscreen, iets wat ik zelf heel fijn vind. Zo kun je tijdens het trainen nooit per ongeluk iets wijzigen en heeft ook regen geen invloed op het scherm. De duurdere Vantage V heeft trouwens wél een touchscreen. Het is even een leercurve om met de 5 (!) verschillende knoppen te werken, maar dat went gelukkig snel. Voor je het weet navigeer je met gemak door de menu’s heen. Als ik kijk naar bijvoorbeeld Samsung Gear Sport dan bedient dat dankzij de draairing wel een stuk intuïtiever. Het werken met zowel de software op het horloge als de Polar Flow app gaat erg goed. Met name een compliment voor de Flow app die overzichtelijk in kleuren je trainingen weergeeft. Ook krijg je feedback over je training, op basis van bijvoorbeeld de hartslag die je toen had. Alle denkbare data zie je in hele handige schema’s terug en helpen je je training te optimaliseren. Soms kon ik tijdens het sporten het scherm niet goed genoeg aflezen, een druk op de knop zorgt dan voor extra verlichting. Dit moet je dan wel steeds handmatig doen. Gelukkig was het in 90 procent van de gevallen niet nodig.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van testen koop je de Polar Vantage M voor zo’n 280 euro. Daarvoor krijg je een van de beste sporthorloges van dit moment die er nog mooi uitziet ook. De prijs staat daarmee voor mij in verhouding tot wat je krijgt. Het enige echte gemis is muziekopslag, dat had het horloge helemaal afgemaakt. Er blijft hoe dan ook een horloge van formaat staan.
8,0
Design/specificaties
(Weging 20%)
De Polar Vantage M deed mij meteen denken aan de Garmin Vivoactive 3 die ik eerder testte. Het is duidelijk een sporthorloge, maar dan wel fraai en chique uitgevoerd. Ons testmodel heeft een witte sportieve band die er zeer geslaagd uitziet. Het klokje zelf is met een 1,2 inch scherm en 1,24 centimeter dikte aan de grote kant. Je zou ‘t zelfs een beetje bulky kunnen noemen.Om een mannenpols vind ik dat persoonlijk wel mooi staan, maar het is iets om rekening mee te houden. Het scherm heeft een always-on kleurendisplay met een resolutie van 240 x 240 pixels. Het horloge is WR30 waterbestendig, meet je hartslag en beschikt over GPS. Met hartslag en GPS ingeschakeld belooft Polar een batterijduur van 30 uur. Zo letterlijk hebben we dat niet kunnen meten, maar de accu presteert erg goed. De hartslagmeter valt op door liefst 9 verschillende sensoren. De nauwkeurigheid hiervan hebben we niet kunnen meten, maar zowel gedurende rust als training kreeg ik constant een duidelijke meting door.
8,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
Het bandje zit als gegoten om mijn pols heen en ziet er bovendien mooi uit. Zowel tijdens het sporten als gedurende dag zit het prima. Niet de maximale score omdat het horloge wel vrij bulky is. Zeker in de gym was het voorzichtig aan doen en in bed (voor het slaap monitoren) is 'ie ook net wat groter dan ideaal.
9,0
Compatibiliteit / functies
(Weging 25%)
Met meer dan 130 verschillende ingebouwde sporten is ‘uitgebreid’ een understatement. Hardlopen, fietsen, krachttraining, maar ook ballet, paardrijden en kanovaren zit erin. De Polar is ook voor zwemmers geschikt en doet bovendien dienst als slaapmonitor. Voor het slapen, vind ik het horloge wel weer aan de grote kant, daar gebruik ik liever een bescheiden tracker voor. Tijdens het sporten zie je de belangrijke data direct in beeld en kun je met één druk op de knop een volgende ‘ronde’ starten. Ideaal voor hardlopen, maar tijdens krachttraining zit het er ook in. Niet storend, maar daar had Polar bijvoorbeeld een indeling in sets van kunnen maken. Naast je hartslag zie je ook met kleuren weergegeven in welke hartslagzone je je begeeft. De continue hartmeting biedt inzicht in je hartslag gedurende de hele dag. Wat missen we dan? Muziekopslag! Dat had deze Polar helemaal compleet gemaakt. Wil je tijdens het sporten muziek luisteren dan moet je dus alsnog een externe muziekbron meenemen. Ook heeft het horloge geen ‘smart’ mogelijkheden. Geen appjes, Facebookberichten of NU.nl notificaties dus. Daar zit ik persoonlijk ook niet op te wachten, voor mij was dat geen probleem.

8,4
Eindscore test
Polar Vantage M

Reviews van de Polar Vantage M

Gemiddelde score gebruikers

7,0
Inmiddels hebben 5 gebruikers hun mening gedeeld over de Vantage M van Polar en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Vantage M vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Nu enkele maanden in gebruik. Draag het ...
Door Hamko op 22-3-2020

Nu enkele maanden in gebruik. Draag het horloge 24uur/dag. Accuduur tot bijna een week ondanks dat ik veel activiteiten registreer. De hartslagmeting aan de pols lijkt me redelijk betrouwbaar, Ik vergelijk deze met een ander apparaat met hartslagband. Polsmeting is altijd sterk afhankelijk van huidtype, beharing enz. Bij mij werkt het in de meeste gevallen goed.Hartslagband is overigens te koppelen voor een betrouwbare meting tijdens intervaltraining. De app en website leveren veel bruikbare analysemogelijkheden. Het instellen van een trainingsprogramma is bijzonder handig en bruikbaar. Ook volledig manueel een training in te stellen. Afleesbaarheid is niet altijd optimaal bij weinig licht, echter tijdens sportactiviteiten is de verlichting continu in te stellen. Om alles in te stellen/analyseren vergt wat studie, maar is zeker de moeite waard. T.o.v. de meeste Garminproducten mist deze Polar valdetectie en livetrack. Ik gebruik hiervoor al jaren tot volle tevredenheid de ROAD-ID app. Ook bevat dit apparaat geen noodknopfunctie. De GPS is erg nauwkeurig en de de fix is bijzonder snel. Polar houdt de modellen meestal lang op de markt en levert lang updates. Kortom een bijzonder tevreden gebruiker

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

4,0
Absoluut prut apparaat. Miskoop. Het display zou aan ...
Door Ed op 30-3-2019

Absoluut prut apparaat. Miskoop. Het display zou aan moeten gaan als je met je pols draait, maar negen van de tien keer gebeurt dat niet. Bovendien, als het dan aan gaat is het te zwak en niet goed afleesbaar. En als het dan leesbaar zou zijn is het te kort aan zodat je simpelweg niet de tijd hebt je gegevens tijdens het sporten in te zien. Ik heb het ter reparatie teruggestuurd naar Polar. Ik kreeg het terug met de mededeling dat dat zo hoorde. Het horloge zat onder de vingerafdrukken en bevatte gegevens die niet van mij waren, trainingen die ik helemaal niet gedaan had. Het kostte me een uur om die te verwijderen. Het ding ligt nu 2 maanden op mijn bureau niets te doen, maar vanochtend zette ik 't weer eens aan. Blijk ik afgelopen maand te hebben getraind en calorieën te hebben verbruikt! Kortom een onbruikbaar horloge met rare gegevens in de flow app. Miskoop. Ik stap over naar Garmin.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Sinds een paar dagen heb ik de ...
Door Mir op 4-1-2019

Sinds een paar dagen heb ik de polar Vantage M in mijn bezit, een zwarte in maat s/m. Ik ben er erg blij mee, het horloge en ook de app zijn erg makkelijk in gebruik en geven veel informatie, die volgens mij redelijk nauekeurig is. Ik heb het horloge oa gebruikt tijdens het zwemmen en dat werkt perfect; zwemslag, snelheid, hartslag, alles wordt bijgehouden. Een aantal functionaliteiten is er nu nog niet, zoals notificaties, maar die staan wel gepland. De volgende update is in februari en als het goed is krijg ik dan berichten te zien op het scherm. De schrijver van de vorige review is negatief over de scherpte van het scherm. Ik vind het juist wel prettig dat er niet continu zo'n lichtbak aan mijn pols hangt. Een ander voordeel is dat mede hierdoor de batterij langer mee gaat dan bij andere sporthorloges. Indien gewenst kan het scherm worden verlicht. De duur van die extra verlichting had wat mij betreft wel wat langer mogen zijn. Op internet zag ik dat het horloge werd aangeprezen als zijnde een sporthorloge dat oogt als een elegant dameshorloge. Als de diameter van de kast een centimeter minder was geweest dan was dat het geval, nu niet. Het horloge is niet elegant, wel erg mooi. Al met al een fijn sporthorloge dat mooi oogt en bovendien zijn werk goed doet.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

4,0
Omdat ik vier keer per week sport ...
Door Roy op 29-12-2018

Omdat ik vier keer per week sport en meer inzicht wil in mijn sportgedrag om dot te verbeteren, kwam ik uiteindelijk uit bij de Polar Vantage M. Momenteel het beste wat te verkrijgen is van polar (na de vantage v). Helaas valt hij mij alleen direct enorm tegen. Het beeldscherm is erg zwak verlicht en je moet hem echt in een bepaalde hoek houden om af te lezen. De helderheid zoals deze op de verpakkingen en site staan zijn geem realiteit... kleuren zijn niet helder en diep. Omdat het horloge voor het sporten is moer ik wel makkelijk en snel kunnen aflezen wat ik doe... ook meet hij andere waardes dan mijn oude polsr met hartband meting, waardoor ik twijfel over de nauwkeurigheid. Er is een lampje dat kan oplichten, maar dan zie je dat het geen hoge resolutie scherm is... Jammer... Voor het bedrag van 279 euro vind ik hem kwalitatief dus enorm tegenvallen. Heb hem dus retour gestuurd.. Design is mooi, overige functies weet ik niet, maar software voelt oud aan en de leesbaarheid is voor mij wel bepalend. Een no-go voor mij helaas..

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Polar Vantage M
Gemiddelde score redacteuren
6,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Polar Vantage M
Aantal testen:
5
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
83 %
Actuele expertscore
6,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Polar Vantage M.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Polar Vantage M? Onze eigen test van de Vantage M staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Polar Vantage M
8,5
10-5-2019
iPhoned.nl

De Polar Vantage M is een uitstekend horloge voor als je jouw sportprestaties wil meten met een wearable, terwijl je niet afgeleid wil worden door allerlei andere functies. Polar gaat duidelijk verder dan een fitnesstracker of Apple Watch in het helpen met het halen van je doelen. De wearable is wat lomp, maar gaat lang mee en werkt compleet onafhankelijk van je smartphone.

iPhoned.nl
Polar Vantage M: Sporthorloge van formaat
8,4
7-12-2018
BesteProduct.nl

De Polar Vantage M is een sporthorloge van formaat. Letterlijk en figuurlijk. Met een 1,2 inch scherm heb je geen klein scherm aan je pols hangen, maar wel een met een prachtig design. Het mooiste zit echter aan de binnenkant. Liefst 130+ verschillende sporten, hartslagmeting, GPS en een geweldige app maken de Vantage M tot een van de beste sporthorloges van dit moment. Geen touchscreen, geen smart mogelijkheden, maar persoonlijk mis ik die niet. Het gemis van muziekopslag is wel jammer, dat had de Vantage M helemaal waanzinnig gemaakt. De 280 euro die je betaalt is misschien fors, maar elke sportliefhebber gaat hier ontzettend veel plezier aan beleven.

BesteProduct.nl
Polar Vantage M review: Mostly heading in the right direction
10,0
20-12-2018
Expertreviews.co.uk

The Polar M430 was a triumph, but one that made you pick your brains over whether to wear it when you weren’t training. The Vantage M is positively stunning by comparison, and packs in everything I loved from its predecessor into a far more aesthetically pleasing package. Dropping notifications is baffling, but that should be rectified soon. Otherwise, there are no major drawbacks, other than the fact it has a more feature-packed sibling in the Vantage V. Given that it costs an extra £189, though, I’m pretty confident in saying that Polar has made the cuts in all the right places. As a non-pro athlete, I know which I’d buy.

Expertreviews.co.uk
Polar Vantage M
8,0
8-2-2019
TechRadar.com

It’s more expensive than the older M430, but the Vantage M is a powerful multi-sports training tool that packs in plenty of additional features that make it worth the investment. With a much-finessed design, more accurate wrist-based heart rate and bucket loads of training insights, there’s plenty here to recommend the extra spend.

TechRadar.com
Polar Vantage M : la montre de sport qui joue la polyvalence
8,0
9-8-2019
Lesnumeriques.com

La Vantage M se présente comme une montre de sport de qualité. Ses relevés de fréquence cardiaque sont pertinents, son autonomie est exemplaire, et les applications Polar qui en permettent la gestion sont excellentes. En revanche, quand la montre se mue en simple montre connectée, les choses deviennent plus compliquées, et pour cause ; l'ergonomie et l'interface de la Vantage M sont perfectibles tandis que les notifications sont gérées de manière très étrange. En somme, si vous souhaitez une montre performante à l'esthétique d'une montre de sport, choisissez la Vantage M, sinon tournez-vous plutôt vers la Galaxy Watch, plus polyvalente et assez pertinente face à l'exercice.

Lesnumeriques.com
Polar Vantage M
8,0
2-9-2019
Pocket-lint.com

The Polar Vantage M is the second-tier of Polar's flagship fitness tracker, slotting in below the Vantage V and losing some hardware and features in the process. For the majority of users, the Vantage M will do everything that you want, with the Vantage V's additional tracking functions really targeting the advanced user.

Pocket-lint.com
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Smartwatches betaal je voor de Polar Vantage M te veel geld. Check de testen van Vantage M, maar overweeg ook om een andere Smartwatch te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,4
laagste prijs
€ 218,01
prijs/kwaliteit
3,5

Laagste prijzen Polar Vantage M


Polar Vantage M uitvoeringenSpecificaties van Polar Vantage M

Functies

(Meet)-functies
actieve minuten, verbrande calorieën, afgelegde afstand, aantal stappen, geslapen uren, persoonlijke doelen , slaapkwaliteit , hartslag , hartslag gebaseerde calorieberekening
Actieve minuten
Ja
Calorieën verbrand
Ja
Afgelegde afstand
Ja
Slaapkwaliteit
Ja
Uren geslapen
Ja
Persoonlijke doelen
Ja
Aanbevolen activiteit
fietsen, hardlopen, zwemmen
Automatische pauze
Ja
Fitness test
Ja
Afstand meeteenheid
metrisch
Hartslag gebaseerde calorieberekening
Ja
Stopwatch
Ja
Geïntegreerde timer
Ja
Wekfunctie
Ja

Display

Touchscreen
Ja
Resolutie
240 x 240 pixels
Schermgrootte
1,2 inch
Kleurenscherm
Ja
Ondersteunde talen
Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Russisch, Pools, Noors, turks, Deens, fins, Frans, Zweeds, Tsjechisch
Backlight
Ja

Algemene Kenmerken

Fabrikant kleur(en)
wit , zwart , grijs , rood , zilver
Kleur(en)
wit , zwart , grijs , rood , zilver
Maat band
S , M , L
Maat pols
130 - 175 mm, 140 - 210 mm
Kleur band
groen , rood
Bescherming
waterbestendig
Waterdicht
Ja

Connectiviteit

Verbindingstechnologie
draadloos
Bluetooth
Ja
Wifi
Nee
Connectiviteit
bluetooth

Opties

Trillende motor
Ja
Wekfunctie
Ja
Opties
gps, waterdicht, stopwatch, wekfunctie , touchscreen
GPS
Ja

Sensoren

Sensoren
hartslag, GLONASS , afstand , stappen
Hartslag monitor
Ja
Stappenteller
Ja
Locatie positie
Ja
GLONASS
Ja
Ingebouwde afstandsmeter
Ja

Energie

Accu capaciteit
230 mAh
Accu type
Lithium-Polymeer (LiPo)

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
4,60 cm
Breedte
4,60 cm, 46 mm
Diepte
1,25 cm, 4,60 cm, 46 mm, 12,5 mm
Gewicht
45 gram
Dikte
12,5 mm

Algemeen

EAN
0725882046686 , 0725882053141 , 0725882046662 , 0725882053158 , 0725882051277 , 0725882046709 , 0725882046648 , 0725882046624
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018 , 2019
Releasedatum
September 2018 , February 2019 , April 2019
Partnumber
90069744 , , 90069740 , 90075954 , 725882046709 , 90069738 , 90069736

Product

Type/soort
activiteitstracker , sporthorloge

Extra

Diepte
12,5 mm
Breedte
46 mm
Hoogte
46 mm
Verbindingstechnologie
draadloos
Uren geslapen
Ja
Locatie positie
Ja

Smartphone Functies

Smartphone functies
trilfunctie
Trilfunctie
Ja
Agenda
Ja
Trillende motor
Ja

Meegeleverd

Meegeleverde kabels
USB
Handleiding
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
6,4
Beoordeling consumenten
7,0
Prijs / kwaliteit
3,5