Volg ons

Denon Home Cinema Soundbar

Voor- en nadelen van de Denon Home Cinema Soundbar

Voordelen

  • Multiroom mogelijkheden
  • HDMI-aansluitingen
  • Plaatsingsongevoelige draadloze subwoofer
  • Veel streamingmogelijkheden via HEOS-app
  • Bediening met App

Nadelen

  • Geen hi-res

Onze test
Consumententest | op
7,8

Denon Heos HomeCinema: Hoge kwaliteit verantwoordt het prijskaartje van deze soundbar

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De vergelijking met de Sonos Playbar is snel te maken, de Denon Heos HomeCinema positioneert zich in dezelfde (prijs)klasse en maakt dit ook waar. In combinatie met de meegeleverde subwoofer is het geluid echt te gek zowel bij films, muziek, gamen of simpelweg als toevoeging voor het tv kijken. Daar komt nog bij dat de soundbar en subwoofer er erg mooi en kwalitatief hoogwaardig uitzien. De HomeCinema is stevig geprijsd, variëren van ongeveer 600 tot 800 euro, maar deze prijs is zeker verantwoord gezien de prestaties van deze soundbar.

Als ouders van twee kleine kinderen met een fulltime baan is het vaak rennen en vliegen. Om daarnaast heerlijk te kunnen ontspannen kijken we graag films en series. Van leuke kinder- of familiefilms op een regenachtige zondagmiddag met het gezin, tot de nieuwste series en films op vrijdag- of zaterdagavond. Als tester van soundbars en mediaplayers heb ik de bijzondere taak het aangename met het nuttige te combineren. Op deze manier kunnen wij zeer ontspannen anderen helpen in hun keuze!
Jan-Willem van den Hurk
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 22 reviews
Consumententester
vanaf 518,13
Als ouders van twee kleine kinderen met een fulltime baan is het vaak rennen en vliegen. Om daarnaast heerlijk te kunnen ontspannen kijken we graag films en series. Van leuke kinder- of familiefilms op een regenachtige zondagmiddag met het gezin, tot de nieuwste series en films op vrijdag- of zaterdagavond. Als tester van soundbars en mediaplayers heb ik de bijzondere taak het aangename met het nuttige te combineren. Op deze manier kunnen wij zeer ontspannen anderen helpen in hun keuze!
Jan-Willem van den Hurk
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 22 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Met een gemiddelde prijs van zo'n 700 euro is de soundbar stevig geprijsd. In het grote aanbod van soundbars van tegenwoordig is in alle prijsklassen wel een goede soundbar te vinden, maar de hoge prijs voor deze Denon is wel te verantwoorden. De geluidskwaliteit is hoogstaand evenals de afwerking van de producten. Wanneer je deze HomeCinema aanschaft, ben je klaar voor de komende jaren 'genieten van geluid'. Je zult niet snel de behoefte hebben te upgraden, wat de prijs prima maakt.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Als je de HomeCinema ziet en voelt, weet je dat dit een soundbar van hoge kwaliteit qua afwerking betreft. Hij voelt stevig aan en is strak afgewerkt. Daarbij is hij niet te hoog waardoor de HomeCinema onder de meeste tv's past. De subwoofer heeft een relatief klein formaat waardoor deze goed uit het zicht te plaatsen is. Deze wordt draadloos verbonden met de soundbar. Het ledlampje aan de voorkant van de soundbar is een subtiel detail en de helderheid hiervan is zelfs aan te passen via de app.
8,0
Geluidskwaliteit
(Weging 40%)
De geluidskwaliteit is erg goed te noemen. De HomeCinema wordt in het hogere segment van de soundbars geplaatst en maakt dit op het gebied van geluidskwaliteit ook zeker waar. Het geluid klinkt vol en warm. Door de subwoofer is een goede bass ook aanwezig en bij zowel het luisteren van muziek of het kijken van een film laat de soundbar even zijn kunnen zien. Maar ook als subtiele toevoeging bij het tv kijken is deze erg geschikt.
7,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
Het aansluiten van de HomeCinema is een fluitje van een cent. Er zijn diverse aansluitopties zoals bijvoorbeeld via de optische kabel, maar aan te bevelen is de HDMI Arc. Zo is er geen aparte afstandbediening nodig voor de tv of de soundbar (deze heeft trouwens geen fysieke afstandbediening meegeleverd, enkel te bedienen via de app). De subwoofer heeft alleen stroom nodig, deze wordt draadloos verbonden met de soundbar. Het installeren van de soundbar is echter nogal achterhaald, dit dient via een 3,5mm kabel te gebeuren die aangesloten wordt op de telefoon en de soundbar. Geen idee waarom Denon hiervoor gekozen heeft in dit 'draadloze' tijdperk.
8,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
Zoals de meeste soundbars beschikt de HomeCinema over voldoende aansluitmogelijkheden voor je gameconsole, tv, Blu-ray speler, etc. Naast alle vaste aansluitingen zoals HDMI, optisch en 3,5mm jack is het uiteraard mogelijk om je favoriete muziek te streamen. Hier zijn eigenlijk geen beperkingen voor, alle streamingdiensten waar je toegang toe hebt op je telefoon kun je afspelen via de HomeCinema. Puntje van aandacht is wel dat sommige instellingen zoals het afstellen van de bass vrij diep 'verstopt' zijn in de app. Dit is even zoeken en zou wat makkelijker ingericht kunnen worden.

7,8
Eindscore test
Denon Home Cinema Soundbar

Reviews van de Denon Home Cinema Soundbar

Gemiddelde score gebruikers

9,1
De Home Cinema Soundbar Soundbar van Denon wordt door 262 gebruikers met een gemiddelde van 9,1 beloond. Dat is een zeer goede score. De Denon voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
De bar en sub creëren super geluid, ...
Door Wouter s op 5-1-2019

De bar en sub creëren super geluid, door de muziek en film instelling krijg je het voor dat moment perfect aangepaste geluid. Met de tv-afstandsbediening, je telefoon en knoppen op de bar kun je hem bedienen. Via de heos app kan je makkelijk andere heos apparaten bedienen en beheren en muziek streamen via verschillende diensten, hier heb je helaas in de meeste gevallen wel een account nodig bij de betreffende dienst. Gebruik hem elke dag!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
De heos producten zijn uiterst nauwkeurig als ...
Door Immortal op 28-11-2018

De heos producten zijn uiterst nauwkeurig als het gaat om geluid. Heb drie producten. Een van deze pruduct en is de receiver, heb twee bedraad en achter twee heos boxen en een bluesound sub bekabeld. Ik heb voor bluesound sub gekozen omdat de heos sub problemen heeft met de juiste bas tonen, vaak stopt de sub er mee. De bluesound sub met kabel werkt heel goed, zelfs heel goed met de heos receiver. Front spieker heb ik voor het merk dali gekozen, dit omdat que uiterlijk modern zijn en het geluid is helder, dat is na smaak. Voor de achter grond spieker heb ik voor twee heos h3 gekozen. De combinatie met bluesound sub, dal front spieker en de heos producten werken goed in harmonie samen. Tot nu geen problemen gehad.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het apparaat is zoals eerder beschreven in ...
Door Gerard van der Made op 25-11-2018

Het apparaat is zoals eerder beschreven in het begin een beetje moeilijk in te stellen. Maar als het eenmaal werkt komt er een geweldig goed geluid uit. Zeker voor deze prijs vindt ik het een echte aanrader

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

4,0
Elke keer als we de tv opstarten ...
Door Lvb op 27-8-2018

Elke keer als we de tv opstarten doen we een schietgebedje in de hoop dat heos goden ons gunstig gezind zijn. De soundbar heeft een voortreffelijk geluid, echter moet hij het daarvoor wel daadwerkelijk doen (wat de helft van de tijd niet het geval is). Al met al geen aanrader.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Even wat moeite met aansluiten. Maar na ...
Door Roel Gebhardt op 11-1-2018

Even wat moeite met aansluiten. Maar na goed lezen en via de site van Denon is het gelukt. In de winkel lijkt het allemaal zo makkelijk. Het is genieten 🎶🎶🎶

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Nu ruim een halfjaar in het bezit ...
Door SvStratum op 15-12-2017

Nu ruim een halfjaar in het bezit van de HEOS HomeCinema en sinds kort ook van een HEOS 3. Erg tevreden over dit systeem. Plug and play. Binnen enkele minuten ben je klaar en is de kamer gevuld met verbluffend geluid voor een apparaat van dit formaat. De app is wat onoverzichtelijk maar werkt super als je eenmaal weet wat waar te vinden is. Ideaal is de subwoofer die niet gevoelig is voor plaatsing waardoor je hem neer kunt zetten waar je maar wilt. De soundbar zorgt voor een overtuigend, kamer vullend geluid. Ook muziek klinkt fantastisch. Je hoort de jaren lange ervaring van Denon terug in iedere noot. Er zijn volop aansluitingsmogelijkheden. Jammer dat de bluetooth functie mist maar dit is gelukkig uit te breiden met een dongel die apart verkrijgbaar is. Het grootste nadeel van HEOS is dat het uitbreiden van het systeem enorm verslavend is!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na een poosje overwegen heb ik uiteindelijk ...
Door Gerwin van Lagen op 14-12-2017

Na een poosje overwegen heb ik uiteindelijk gekozen voor de Heos Home Cinema. Tot op heden nog absoluut geen spijt van! Installatie Het installeren is snel geregeld. Letterlijk plug en play. Ik heb de Heos Home Cinema aangesloten via HDMI ARC. Dit werkt uitstekend. De Heos neemt automatisch het geluid van de TV over. Wat wil je nog meer? Geluid Het geluid is werkelijk fantastisch. Je verwacht niet dat een soundbar dit kan presteren. Films, series, tv-programma’s of muziek. Alles klinkt fantastisch. Een film met hoog volume of een achtergrond muziekje. De Heos doet je verbazen! Bediening De HEOS werkt met de HDMI ARC automatisch via de TV. Erg gemakkelijk! Daarnaast is er natuurlijk de HEOS-app. Dit is ideaal om bij muziek meerdere HEOS-apparaten te koppelen en om tevens een app te kiezen om muziek mee af te spelen. Bijvoorbeeld Spotify. Oordeel Niet twijfelen. Kopen die HEOS Home Cinema. Ruim 1,5 jaar in bezit.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na heel lang wikken en wegen afstand ...
Door Johan op 10-12-2017

Na heel lang wikken en wegen afstand genomen van mijn oude Dolby Surround systeem. Van tevoren veel informatie ingewonnen over diverse soundbars, vervolgens heb ik een selectie beluisterd in diverse winkels. En ik moet zeggen dat ik nog geen moment spijt heb gehad van mijn keuze. De app werkt bij mij in ieder geval perfect ondanks dat volgens anderen dit nog wel es problemen gaf. Heb de soundbar via een optische kabel aangesloten, het enige probleem is dat de soundbar mijn afstandsbediening niet "ziet". Uiteindelijk getest met een hdmi kabel en via hdmi-cec kan ik de soundbar qua geluid bedienen met de afstandsbediening van de Horizon box, dit ondanks de er volgens het boekje van de tv geen hmdi-arc ondersteunde. De soundbar geeft een mooi vol geluid, in de app kun je alles zelf nog instellen. Ik ben zeer tevreden en heb mijn oude dolby surround systeem nog geen dag gemist.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Inmiddels een klein jaar in bezit waarin ...
Door Maarten K. op 8-12-2017

Inmiddels een klein jaar in bezit waarin geen vervelende ervaring met de bar. Makkelijk aan te sluiten en te installeren. In het begin wat problemen met de app en het vinden van de bar via wifi, dit is sinds half jaar niet meer voorgekomen. Samen met 2 Heos-1 boxen makkelijk via de app te regelen. Zuiver geluid, zeker een plus bij films!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Na het volledig opnieuw inrichten van de ...
Door Smits op 8-12-2017

Na het volledig opnieuw inrichten van de woonkamer, was de 5.1 set die ik had toch wel een doorn in het oog. Het vertrouwen dat ik had in een soundbar was eigenlijk ver te zoeken. Ik had reeds een SONOS soundbar (zonder subwoofer) gehoord en daar werd ik niet enthousiast van. Evenals van de prijs. In de MediaMarkt heb ik vervolgens meerdere Soundbars beluisterd en het geluid, het gebruiksgemak en de aanwezigheid van WiFI hebben mij doen besluiten het risico te nemen. Eerlijk is eerlijk: ik mis mijn 5.1 set helemaal niet. Ik vind het geluid echt meer dan uitstekend. Prijs/kwaliteit is top. Ik kan hem zeker aanbevelen. Vorige set: Onkyo 5.1 receiver met JBL speakerset.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Denon Home Cinema Soundbar
Gemiddelde score redacteuren
7,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Denon Home Cinema Soundbar
Aantal testen:
3
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Denon Home Cinema Soundbar.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Denon Home Cinema Soundbar? Onze eigen test van de Home Cinema Soundbar staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Denon Heos HomeCinema: Hoge kwaliteit verantwoordt het prijskaartje van deze soundbar
7,8
16-5-2017
BesteProduct.nl

De vergelijking met de Sonos Playbar is snel te maken, de Denon Heos HomeCinema positioneert zich in dezelfde (prijs)klasse en maakt dit ook waar. In combinatie met de meegeleverde subwoofer is het geluid echt te gek zowel bij films, muziek, gamen of simpelweg als toevoeging voor het tv kijken. Daar komt nog bij dat de soundbar en subwoofer er erg mooi en kwalitatief hoogwaardig uitzien. De HomeCinema is stevig geprijsd, variëren van ongeveer 600 tot 800 euro, maar deze prijs is zeker verantwoord gezien de prestaties van deze soundbar.

BesteProduct.nl
Magazine testen
6,9
HeimKino
1-9-2015
9,0
FWD
1-9-2015
7,5
Prijs / kwaliteit
De Denon Home Cinema Soundbar is een prima Soundbar om te kopen. De Home Cinema Soundbar is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 518,13 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
7,1
laagste prijs
€ 518,13
prijs/kwaliteit
7,5

Laagste prijzen Denon Home Cinema SoundbarSpecificaties van Denon Home Cinema Soundbar

Algemene Kenmerken

Type/soort
soundbar
Meegeleverde subwoofer
Ja
Meegeleverde ontvanger
Nee
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Audio decoder(s)
DTS, Dolby Digital, Dolby Digital Plus
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA

Geluid-Subwoofer

Subwoofer plaatsing
los
Diameter driver subwoofer (imperiaal)
133 mm

Connectiviteit

Connectiviteit
wifi, ethernet LAN, USB, Aux, digital optical audio (in), HDMI (in), HDMI (out), HDMI ARC
HDMI ingang(en)
1
HDMI-uitgang(en)
1
Audio Return Channel (ARC)
Ja
Digitale coax audio-ingang(en)
1
Digitale audio optische ingang(en)
1
Bluetooth
Nee
LAN verbinding
Ja
USB poort
Ja
Audio-uitgangskanalen
2.1
Aux ingang
Ja
USB-aansluiting
Ja
Wifi
Ja
Verbindingstechnologie
bedraad en draadloos

Energie

Netfrequentie
50 - 60 Hz
AC input voltage
100-240 volt

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
8,20 cm
Breedte
101,70 cm
Diepte
9,40 cm
Soundbar gewicht
2800 g
Hoogte van de subwoofer
312,42 mm
Breedte van de subwoofer
171,45 mm
Diepte van de subwoofer
332 mm
Afmetingen subwoofer (B x H x D)
313x172x332 mm
Gewicht subwoofer
6600 g

Algemeen

EAN
4951035056592
Partnumber
HEOSHCBKE2, 4951035056592
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2015
Releasedatum
May 2015

Extra

Diepte
93,98 mm
Breedte
1017 mm
Hoogte
82 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,1
Beoordeling consumenten
9,1
Prijs / kwaliteit
7,5