Volg ons

Bose Solo 5

Voor- en nadelen van de Bose Solo 5

Voordelen

 • Mooi vormgegeven
 • Makkelijk te installeren
 • Compacte afmetingen
 • Plug en play
 • Universele afstandsbediening meegeleverd
 • Goede helderheid naar de dialoog
 • Energiegebruik in standby is zeer laag

Nadelen

 • Weinig aansluitingen
 • Geen situatie-instellingen
 • Geen LCD-scherm
 • Mist punch
 • Niet erg dynamisch
 • Geen echte verbetering t.o.v. standaard TV-geluid
 • Stereogeluid is onvoldoende

Onze test
Consumententest | op
6,7

Bose Solo 5; goede naam, goed geluid maar niet meer dan dat

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Bose doet het marketingtechnisch net zo goed als Apple. Al ben je er niet bekend mee, je hoort of leest de naam en je weet dat het voor kwaliteit staat. Maar maakt Bose het ook daadwerkelijk waar? De Solo 5 is mooi vormgegeven, sluit ontzettend makkelijk aan maar laat je niet of nauwelijks de settings regelen. Ben je echter op zoek naar een plug-and-play systeem voor een zeer schappelijke prijs en heb je geen zin je te verdiepen in allerlei handmatige instellingen, dan is de Bose Solo 5 zeker de moeite waard.

Als ouders van twee kleine kinderen met een fulltime baan is het vaak rennen en vliegen. Om daarnaast heerlijk te kunnen ontspannen kijken we graag films en series. Van leuke kinder- of familiefilms op een regenachtige zondagmiddag met het gezin, tot de nieuwste series en films op vrijdag- of zaterdagavond. Als tester van soundbars en mediaplayers heb ik de bijzondere taak het aangename met het nuttige te combineren. Op deze manier kunnen wij zeer ontspannen anderen helpen in hun keuze!
Jan-Willem van den Hurk
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 22 reviews
Consumententester
vanaf 219,00
Als ouders van twee kleine kinderen met een fulltime baan is het vaak rennen en vliegen. Om daarnaast heerlijk te kunnen ontspannen kijken we graag films en series. Van leuke kinder- of familiefilms op een regenachtige zondagmiddag met het gezin, tot de nieuwste series en films op vrijdag- of zaterdagavond. Als tester van soundbars en mediaplayers heb ik de bijzondere taak het aangename met het nuttige te combineren. Op deze manier kunnen wij zeer ontspannen anderen helpen in hun keuze!
Jan-Willem van den Hurk
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 22 reviews
Consumententester
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs-kwaliteit verhouding is naar mijn mening prima echter wel met de kanttekening dat voor dit aanschafbedrag meer opties op de markt zijn met meer mogelijkheden en ook prima geluid. Voor een Bose systeem, dat deze geluidskwaliteit levert is het zeker te verantwoorden... Puur omdat het Bose is. Echter het gebrek aan mogelijkheden met betrekking tot aansluitingen en het regelen van settings maakt het wel mager. Maar als je een plug-and-play systeem zoekt van een goed merk, dan is deze Bose zeker een goede optie.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Bose staat voor kwaliteit. Dat merk je direct als je de Solo 5 uit de doos haalt. Hij is relatief zwaar en afgewerkt met hoogwaardige materialen. De look is strak, geheel zwart met enkel de letters Bose en een subtiel ledlampje wanneer de soundbar is ingeschakeld. Het formaat is zo dat het voor iedere tv past, al zou de hoogte in sommige gevallen wellicht iets teveel zijn met zijn 10,4 cm. De afstandbediening is fors, misschien wel lomp te noemen. Qua looks niet heel bijzonder, recht-toe-recht-aan maar ook qua functionaliteiten geen topper.
6,0
Geluidskwaliteit
(Weging 40%)
De geluidskwaliteit is zeker goed te noemen. Bij het kijken van een 'gewoon' televisieprogramma of een film, of wanneer je muziek luistert via de Solo 5 dan klinkt het prima. Met de summiere instellingen zoals het inregelen van de bas of meer de focus op stemmen te leggen bij een praatprogramma klinkt het geluid vol van klank. Helaas houdt het instellen van de settings daar wel op. Dus bij diverse muziekstijlen of diverse films zul je zelf moeten spelen met het 'plussen of minnen' van de bas.
8,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
Makkelijker aan te sluiten dan de Solo 5 krijg je ze niet. Het is een kwestie van stroom aansluiten en een optische of digitale kabel naar de tv leggen en je bent er. Geen hogere wiskunde maar direct genieten van je soundbar.
6,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
Over de extra mogelijkheden kunnen we kort zijn. Dit zijn er veel te weinig voor een soundbar naar mijn mening. In mijn gezinssituatie wil ik snel met pre-settings kunnen schakelen al naar gelang de situatie. Ben ik alleen dan wil ik stevig geluid met veel bas, tijdens een etentje rustige achtergrondmuziek en met de kids op bed wil ik een night-modus in kunnen schakelen. Dit alles gaat niet met de Solo 5. Of ik heb het niet gevonden op de afstandbediening, in de handleiding en online. Hetgeen wél mogelijk is, wordt je niet bepaald heel makkelijk gemaakt. De bas is hoger of lager te zetten maar dit werkt door middel van ledjes op de soundbar. Na verloop van tijd ontcijfer je de betekenis hier wel van maar een dag later kun je eigenlijk niet meer achterhalen wat nu de stand van de bas is. Je ziet wel een led knipperen maar is dit hoog of laag in de totale range? Daarnaast zijn er weinig aansluitmogelijkheden. De in- en uitgangen beperken zich tot een optische, coaxiale en auxingang aan de achterkant. Wanneer de Solo 5 is aangesloten op de tv - en je hebt daar meerdere ingangen - kun je ook genieten van je game-console en blu-rayspeler via de soundbar, maar aan directe aansluitingen ontbreekt het dus nog wel. Een bluetooth verbinding behoort wel tot mogelijkheden en daarmee dus ook om je muziek van Spotify, Napster etcetera af te spelen.

6,7
Eindscore test
Bose Solo 5

Reviews van de Bose Solo 5

Gemiddelde score gebruikers

8,4
Inmiddels hebben 14 gebruikers hun mening gedeeld over de Solo 5 van Bose en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Solo 5 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Mooi klein prachtige sound , wat wil ...
Door Toch Voor Bose gekozen !!. op 1-12-2019

Mooi klein prachtige sound , wat wil je nog meer, zeer goede keuze. Heb er verschillende beluisterd maar deze kwa model en prijs en grote is deze echt top !!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het geluid van deze soundbar is ruim ...
Door Gerrit op 25-5-2019

Het geluid van deze soundbar is ruim voldoende tov het blikkerige geluid van de hedendaagse tv's. Er zullen altijd mensen zijn die dit niets vinden omdat hun wissen hoger zijn, maar deze Bose Solo 5 geeft een uitstekend geluid en ziet er ook nog eens leuk uit mooi kompact.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Goede vormgeving en compact. Geen losse box ...
Door willem op 19-5-2019

Goede vormgeving en compact. Geen losse box op de vloer. Makkelijk te installeren. Afstandsbediening is lomp. Bas is voor onze kamer meer dan voldoende. Geld meer dan waard.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Met het handelbare formaat en goede ...
Door Channel1 op 11-4-2019

Met het handelbare formaat en goede vormgeving past deze soundbar uistekend op de beschikbare ruimte. Bovendien prima geluid.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
goede prijsverhouding tov andere winkels goed merk ...
Door r.a de goede op 25-12-2018

goede prijsverhouding tov andere winkels goed merk en product goede merk bose compact mooi product goede vorm duurzaam super geluid en bluetooth

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Echt een hele verbetering nu met ...
Door Ellen op 10-11-2018

Echt een hele verbetering nu met deze prima Sounbar. Het geluid van de Televisie is niet mooi, maar nu met de Soundbar is het echt heerlijk ontspannen tv kijken en luisteren. een zeer compacte box en is heel eenvoudig om aan te sluiten. Geen gedoe met een extra losse box ernaast vind ik ook een goede uitvinding.Neemt echt zeer weinig ruimte in en geeft heel veel extra luister plezier.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Deze soundbar is echt een aanrader. Compact ...
Door Armo op 16-8-2018

Deze soundbar is echt een aanrader. Compact en klein met goed geluid. Voor muziek liefhebbers die een soundbar zoeken met echt een zware bas is deze soundbar niet geschikt. Ik vind de bas heel goed. Niet overheersend maar aanwezig als die aanwezig moet zijn. Gesprekken kan je goed horen vanwege zijn speciale functie. De afstandsbediening is inderdaad groot. Daarom gebruik ik hem alleen om aan of uit te doen en de volume in te stellen. Kortom een aanrader als je goed geluid wil en een beperkt budget hebt. Ook zeker een aanrader voor in een flat.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Voor dat geld is deze soundbar prima. ...
Door Erikengin op 10-8-2018

Voor dat geld is deze soundbar prima. Neemt weinig plaats in en het geluid is naar behoren. Natuurlijk niet te vergelijken met een soundsysteem met versterker subwoofer en 5 boxen. Al met al een prima soudbar.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik durf bijna geen review te schrijven ...
Door Herman op 19-3-2018

Ik durf bijna geen review te schrijven als ik de overige reviews lees. Maar ik ben er zeer tevreden over. Mooi compact en voor mij een meer dan prima geluid. Beter dan de jankboxen in de led tv's van tegenwoordig. Het is ook geen volwaardig soundsyteem maar een toevoeging aan je tv. Daarom een prima geluid. Lekker vol. Makkelijk aan te sluiten en je kunt ok nog streamen via bluetooth. Misschien niet de goedkoopste maar even via internet zoeken en het blijkt dat het toch goedkoper kan.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

3,0
Dit apparaat is werkelijk janken als je ...
Door bert2004 op 27-12-2017

Dit apparaat is werkelijk janken als je het hoort en nog meer als je de prijs ziet. Was vanmiddag even in de mediamarkt. De eerste beste soundbar van sony met sub voor 188 Euro klonk 4x beter. Bose moet zich niet in dit segment begeven, want dit kunnen ze niet waarmaken. Niet kopen !!! Bijna elk merk doet het beter voor minder geld, dit geldt dan alleen voor deze solo.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bose Solo 5
Gemiddelde score redacteuren
5,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bose Solo 5
Aantal testen:
4
Genormeerde score:
5,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
5,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Bose Solo 5.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Bose Solo 5? Onze eigen test van de Solo 5 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Bose Solo 5; goede naam, goed geluid maar niet meer dan dat
6,7
17-11-2015
BesteProduct.nl

Bose doet het marketingtechnisch net zo goed als Apple. Al ben je er niet bekend mee, je hoort of leest de naam en je weet dat het voor kwaliteit staat. Maar maakt Bose het ook daadwerkelijk waar? De Solo 5 is mooi vormgegeven, sluit ontzettend makkelijk aan maar laat je niet of nauwelijks de settings regelen. Ben je echter op zoek naar een plug-and-play systeem voor een zeer schappelijke prijs en heb je geen zin je te verdiepen in allerlei handmatige instellingen, dan is de Bose Solo 5 zeker de moeite waard.

BesteProduct.nl
Bose Solo 5 review
6,0
10-1-2016
Expertreviews.co.uk

The Bose Solo 5 is a simple budget soundbar with a useful universal remote, but its sound quality is a little disappointing.

Expertreviews.co.uk
Bose Solo 5 review
6,0
16-3-2016
Whathifi.com

Overall the Bose Solo 5 is a simplistic soundbar that ultimately achieves its two main aims – to boost your TV’s sound and look good while doing so. The problem is that it doesn’t add a great deal more to the experience outside of that. It has more talented competition, which might not match its dimensions and convenience, but blow it out of the water when it comes to performance. If you’re looking for a dinky soundbar to add a touch of weight and clarity to a smaller TV in your house, you might want to take a look. For anything more substantial than that, you can do better elsewhere.

Whathifi.com
Deze Bose soundbar heeft een klein formaat en weegt ongeveer 2 kilo.
5,3
2-3-2018
Consumentenbond

Deze Bose soundbar heeft een klein formaat en weegt ongeveer 2 kilo. Hij wordt geleverd met afstandsbediening. Je kan deze soundbar niet met het internet verbinden.

Consumentenbond
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Soundbars betaal je voor de Bose Solo 5 te veel geld. Check de testen van Solo 5, maar overweeg ook om een andere Soundbar te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
5,8
laagste prijs
€ 219,00
prijs/kwaliteit
3,0

Laagste prijzen Bose Solo 5Specificaties van Bose Solo 5

Algemene Kenmerken

Type/soort
soundbar
Meegeleverde subwoofer
Nee
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart

Connectiviteit

Connectiviteit
bluetooth, Aux, digital optical audio (in)
Digitale coax audio-ingang(en)
1
Digitale audio optische ingang(en)
1
Bluetooth
Ja
Audio-uitgangskanalen
2.0
Aux ingang
Ja
Verbindingstechnologie
bedraad en draadloos

Opties

Radio
Nee

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
7,00 cm
Breedte
54,80 cm
Diepte
8,60 cm
Soundbar gewicht
6350 g

Meegeleverd

Meegeleverde kabels
AC, Coaxiaal, Optisch

Algemeen

EAN
0017817700238, 0017817700221
Partnumber
66328, 732522-2110
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Releasedatum
September 2015

Extra

Diepte
86 mm
Breedte
548 mm
Hoogte
70 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
5,8
Beoordeling consumenten
8,4
Prijs / kwaliteit
3,0