Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Sonos PlayBase

Voordelen
 • Multifunctioneel
 • Grootte
 • Eenvoudige installatie
 • Stevig gebouwd
 • Indrukwekkend, groot en breed geluidsbeeld
 • Solide, natuurlijke bas
 • Kan alles streamen
 • Kan deel uitmaken van multi-room en surround systemen
 • Uitstekend, gebalanceerd geluid
 • Is een geweldig muziek speaker
 • Grote stereo-effecten
 • Voeg Sonos luidsprekers voor 5.1 systeem toe
 • Zorgt voor een leuke filmbeleving
 • Innovatief en trendy design
Nadelen
 • Duur
 • Limited inputs
 • Ruw treble gaat ten kosten van sonische sterktes
 • Instelling door de enkele optische ingang kan onhandig zijn
 • Mist high-res audio-ondersteuning
 • Werkt niet perfect in alle kamers
 • Mist DTS en HDMI-connectiviteit
 • Geen microfoon voor voice assistant in de toekomst
 • Vertrouwt op tv audio kwaliteit van de uitvoer
 • Geen fysieke afstandsbediening
 • Vergelijkbaar met de Sonos Playbar
 • Grote en zware tv's kunnen er niet op staan
 • Slechte akoestische weergave van de muziek

Reviews van de Sonos PlayBase

Gemiddelde score gebruikers

8,8
De PlayBase Soundbar van Sonos wordt door 9 gebruikers met een gemiddelde van 8,8 beloond. Dat is een zeer goede score. De Sonos voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Dit product gekocht bij Kamera Express. Heel ...
Door Bootje op 12-5-2019

Dit product gekocht bij Kamera Express. Heel mooi product, heeft schitterend geluid. Past perfect onder mijn 65 inch Bravia. Zeker aan te raden

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Tv geluid was niet goed vandaar aanschaf ...
Door Peter op 26-12-2018

Tv geluid was niet goed vandaar aanschaf vd soos playbase, geluid is top alleen jammer dat deze maar 72 cm breed is en een grote tv er zodoende niet op geplaatst kan worden.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb de playbase al in bezit ...
Door Frank Schneider op 30-3-2018

Ik heb de playbase al in bezit vanaf dat hij leverbaar was in Nederland. Ik wilde af van mijn versterker met mordaunt short surround set en subwoofer. Met name vanwege gebruiksgemak. Ik heb de playbase in combinatie met twee play 1(links en rechts van de TV.) Het geluid bevalt me goed maar kan niet op tegen een volwaardige surround set met subwoofer. Maar dat verwachte ik ook niet. Het gebruiksgemak is groot, plug en play. In combinatie met de twee play 1 kun je heel aardig muziek luisteren. Het tv geluid is een stuk voller, en bij films en gebruik van de playstation kun je aardig knallen. Echter, het is geen volwaardig surround. Overigens heeft het me wel wat moeite gekost om het zo in te stellen dat ik gewoon tv kijken aangenaam vind. Voor mij werkt het het beste door spraakversterking aan te zetten en standaard de nachtstand aan. Anders krijg je teveel bas naar mijn smaak. Via de Sonos app zet je dat makkelijk aan en uit als je switched naar fil kijken.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Na grote twijfels om veel geld uit ...
Door Patrick op 31-12-2017

Na grote twijfels om veel geld uit te geven voor een beter tv geluid.....is de playbase toch een mooie investering.... na enige instel wijzigingen op de ziggobox en de tv is het genieten van films en het mooie diepe geluid ervan....... je kan alles instellingen zoals jij fat wilt

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,0
Het geluid van de hogere tonen, met ...
Door Peter op 9-12-2017

Het geluid van de hogere tonen, met name van veel zangstemmen is scherp en niet aangenaam. Het geluid is ook helemaal niet ruimtelijk. Ik heb het wel drie keer opnieuw ingesteld met de trueplay software, maar het hielp niet. Onze woonkamer is groter dan gemiddeld. Wel veel bas en volume mogelijk, maar als ik hem harder zette irriteerde het scherpere onaangename geluid. We hebben met zeven verschillende mensen geluisterd, en met veel muziek stijlen, maar niemand vond het een prettig geluid. Software werkt wel goed, maar geluid is het belangrijkste. Had me er op verheugd, maar viel erg tegen. Heb hem weer retour gestuurd, want zou hem toch niet gebruiken. Zeker het geld niet waard.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zeer moderne uitstraling. Vanwege de vorm kan ...
Door Harris op 22-10-2017

Zeer moderne uitstraling. Vanwege de vorm kan de tv met zijn standaard mooi hierop staan. Een HDMI of nog een extra optische ingang naast de optische ingang zou fijn zijn.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,0
Als eerste Sonos product gekocht. Voorgenomen uitbreidingen ...
Door Robert op 19-10-2017

Als eerste Sonos product gekocht. Voorgenomen uitbreidingen zijn twee sonos play 1 ( ik wacht op het nieuwe model) en een sub. Staat dus nu als stand alone. Prima geluid, prachtige minimalistische vormgeving en zeer eenvoudig aan te sluiten en via de app te bedienen. Vorige week ook de NAIM Mu-zo (a1150€) geluisterd. Dat was wel een verschil met de playbase die qua klank minder is maar ik wil gaan voor 5.1 surroundgeluid in de nabije toekomst en de NAÏM kan ik niet uitbreiden. Ik heb de base met een netwerk kabel aangesloten ivm stabiliteit. Erg tevreden tot nu toe

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Niet twijfelen want er zitten geen nadelen ...
Door Patrick op 19-9-2017

Niet twijfelen want er zitten geen nadelen aan. Als je de ruimte hebt om deze Playbase neer te zetten is het een top aankoop. Zeer eenvoudig te bedienen via je mobiel. Geluid is mooi, helder maar niet schel.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Gisteren binnen gekregen, snel en makkelijk aan ...
Door Bert C. op 5-4-2017

Gisteren binnen gekregen, snel en makkelijk aan te sluiten en te installeren Goed geluid met alleen al de playbase, duidelijke bas en hoge tonen wat een verschil met het originele tv geluid

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sonos PlayBase
Gemiddelde score redacteuren
7,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sonos PlayBase
Aantal testen:
15
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sonos PlayBase.
Website testen
Review: Sonos Playbase – een Sonos onder je tv
8,5
4-4-2017
Homecinemamagazine.nl

De Sonos Playbase is een prima speaker. Hij past goed bij bepaalde situaties, bijvoorbeeld als je een bescheiden tv-meubel hebt waar je televisie op staat. Vergeleken met bestaande soundbases is de Playbase een betere speaker, ook wel vanwege de intuïtieve bediening en goede streamingondersteuning waar Sonos om bekend staat. Tegelijkertijd is de speaker met zijn prijs van 799 euro wel aanzienlijk duurder dan de meeste concurrenten, in zoverre je deze nog in de winkel kunt opsporen.

Homecinemamagazine.nl
SONOS PLAYBASE
9,0
23-7-2017
Gadgetgear.nl

De Sonos PlayBase is een aanwinst voor elke huismaker. Wie de PlayBase kan plaatsen onder de tv moet deze echt overwegen in plaats van de PlayBar. Wij vinden de PlayBase net wat beter klinken dan de PlayBar. Bediening is prima. De afstandbediening ondersteuning was in ons geval meer gedoe dan gewoon de app gebruiken.

Gadgetgear.nl
Review Sonos Playbase
4,0
5-8-2017
alpha-audio.nl

Sonos heeft met de Playbase een product op de markt gezet, waarmee het haar eigen glazen ingooit. Sonos heeft namelijk al een product voor geluid bij de tv; de Playbar. Daarbij komt dat de Sonos Playbase onder de maat presteert met muziek. Een zware tv kan er niet op gezet worden en tv’s zonder optische aansluiting komen van een koude kermis thuis. De Sonos Playbase is een trendy woonaccessoire die thuishoort in een aflevering van VT wonen.

alpha-audio.nl
Sonos PlayBase
8,8
7-3-2017
Audiovideo2day.com
Sonos PlayBase review
8,0
4-4-2017
Stuff.tv

The PlayBase is very close to being a brilliant TV speaker solution, but it falls just short. It’s undeniably a huge upgrade over the sound produced by any TV, offering width, scale, dynamism and excitement that will blow your mind if that’s what you’re used to. Even compared to the vast majority of other soundbars and bases the Sonos is in most ways streets ahead, and that’s before you consider all of the regular Sonos features this has and which rivals do not. But there’s a fly in the ointment, and that fly is treble that’s sharp and harsh enough to distract and detract from the other things that the PlayBase does so well. In a battle between the PlayBase and the PlayBar, it’s the PlayBar that I’d take. Yes, it has its own flaws - it isn’t as full-bodied, punchy or dynamic as the PlayBase - but its treble is far better controlled and that goes a good way to making up for its other flaws. But, as mentioned, the PlayBar doesn’t work very well unless you’re wall-mounting. If you’re not and you’re a Sonos fan looking for a speaker you can plonk your telly on, there’s still loads to like with the PlayBase - and remember, that generous returns policy means you can always try one out for yourself.

Stuff.tv
Sonos Playbase
9,0
4-4-2017
TrustedReviews.com

A convincing argument for throwing out your stereo.

TrustedReviews.com
Sonos PlayBase
9,0
4-4-2017
Pocket-lint.com

The Sonos PlayBase is beautifully designed as the perfect sound-enhancing solution for your telly. It delivers excellent sound quality and enough bass to be sufficient as a top notch standalone speaker too. And if you want to add other Sonos speakers and the Sub then it can also be setup as the ultimate 5.1 system.

Pocket-lint.com
Sonos Playbase
7,0
4-4-2017
TechRadar.com

The Sonos Playbase continues the company’s philosophy of making easy to use and good sounding speakers in an attractive package. But, due to the lack of support for many surround sound formats, artificial sounding processing and ecosystem lock-in, cinephiles will want to look elsewhere.

TechRadar.com
Sonos Playbase
8,0
4-4-2017
Cnet.co.uk

THE GOOD The Sonos Playbase is a low-slung sound base with impeccable design and impressive sound. Its bass is even better than the Playbar's, so there's no need for a sub. Sonos' app and other speakers make it part of one of the best multiroom systems available. THE BAD The wide effect needs breathing room -- unadorned walls, too, if you please. No DTS support, HDMI ports or Bluetooth. If you have a "clawfoot" TV, it may not fit on top. THE BOTTOM LINE The Playbase adds excellent home theater and music sound to Sonos' superb multiroom music system. Just make sure your TV fits.

Cnet.co.uk
Sonos Playbase review
8,0
4-4-2017
Whathifi.com

If you’re eyeing up a Sonos Playbase, you’re probably the sort of person who isn’t too bothered about a lack of hi-res support, and that’s fine. What Sonos offers is simplicity, style and a stunning sonic upgrade over any and every flatscreen telly in existence. Which is why it’s such a great shame that that harsh treble prevents the Playbase from achieving what would otherwise almost certainly be a five-star rating. Still, if you’re a dedicated Sonos fan looking for a lounge speaker that you can plonk your telly on, there’s loads to like about the Playbase. Just don’t expect perfection if you buy one.

Whathifi.com
SONOS PLAYBASE REVIEW: AN EXPENSIVE TV SPEAKER THAT'S ALSO GOOD AT MUSIC
8,1
4-4-2017
Theverge.com

But not everyone will care. Nilay pretty much already nailed who the Playbase is for: "Someone who already has a Sonos system and doesn’t mind paying a huge premium to add another Sonos-integrated speaker under their TV." This is for the existing Sonos customer who is willing to pay a lot of money to improve their TV’s bad speakers with something that sounds excellent and fits into the Sonos ecosystem. The pitch is a lot harder to make if you haven't already bought into the Sonos world. A standard soundbar or bargain 5.1 surround system will do the same job, albeit with less flexibility and without the same effortless user experience. Personally, I’m more excited about whatever comes after the Playbase. This feels like a long-in-the-pipeline Sonos product for a certain consumer: people with unmounted TVs. It's one hell of a living room speaker.

Theverge.com
SONOS PLAYBASE REVIEW
9,0
6-4-2017
Digitaltrends.com

The lack of HDMI input is limiting, however optical digital audio connections aren’t going anywhere any time soon, so we’re not going to knock the Playbase over that concern. As for build quality, the Playbase is rock-solid and should last well into the future. Should you buy it? Do buy the Sonos Playbase if you don’t mind spending a little extra on the best product in the soundbase category. It sounds better than many competing (albeit slightly less expensive) sound bars, it’s extremely easy to use, and it virtually disappears in your entertainment center. The addition of additional Sonos speakers only makes the experience better. Don’t buy the Sonos Playbase if you want ultra-high resolution surround sound, multi-channel music, or anything else best carried out by a full-on surround sound solution.

Digitaltrends.com
Toch geen spuit elf
8,0
10-4-2017
Computer! Totaal

Op het eerste gezicht leek de Playbase mij een spuit elf, maar ik ben in de loop van de week van gedachten veranderd. Het virtuele stereogeluid is goed, maar kan niet concurreren met een brede soundbar. Toch vind ik de Playbase een fijner product dan menig soundbar. De geïntegreerde subwoofer in de Playbase is namelijk zo goed gelukt, dat ik er niet gek van zou opkijken als dergelijke systemen in de toekomst de externe subwoofer voorgoed uit de woonkamer zouden verbannen. De Playbase heeft mijn interesse voor dergelijke speakers in ieder geval weer aangewakkerd.

Computer! Totaal
Sonos Playbase review: A large soundbase with limited connectivity
8,0
21-4-2017
Expertreviews.co.uk

The Playbase’s sound quality is what I’d expect from a £700 speaker, and despite not being as immersive as the more expensive Dolby Atmos-enabled Samsung HW-K850, it has remarkably accurate sound, that’ll make the audiophile in you smile. However, the Playbase is anything but perfect. The vibrations resonating from the top of the speaker are disconcerting for your TV’s lifespan and its lack of Bluetooth, HDMI, 3.5mm, DTS, physical remote and high-res audio support are all questionable. If none of the above bother you, though, this is an excellent speaker that can stream pretty much anything, and is expandable to boot. If you have £700 to spare, it’s well worth considering.

Expertreviews.co.uk
Deze Sonos soundbar heeft een groot formaat en weegt ongeveer 9 kilo
6,4
1-10-2017
Consumentenbond

Deze Sonos soundbar heeft een groot formaat en weegt ongeveer 9 kilo. Bij deze soundbar zit geen afstandsbediening. Met wifi kan je de soundbar met het internet verbinden.

Consumentenbond
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,0
Prijs / kwaliteit
De Sonos PlayBase kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Soundbars in de ranglijst. Voor € 669,00 vind je daar betere Soundbars.
expertscore
7,0
laagste prijs
€ 669,00
prijs/kwaliteit
6,0

Laagste prijzen Sonos PlayBase


Sonos PlayBase uitvoeringen

Alternatieve uitvoeringen


Specificaties

Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zwart , wit
Dolby Atmos
Nee
Type/soort
digital audio streamer
Fabrikant kleur(en)
wit , zwart
Geluid-Subwoofer
Subwoofer plaatsing
geïntegreerd
Woofer-units per speaker
1
Connectiviteit
Bluetooth
Nee
Connectiviteit
wifi, ethernet LAN
LAN verbinding
Ja
USB poort
Nee
Wifi
Ja
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
5,8 cm, 5,80 cm
Breedte
72,00 cm
Diepte
38,00 cm
Gewicht
8600 gram
Algemeen
EAN
0878269001416, 0878269001379 , 8717755772886 , 0878269001423 , 0878269001386 , 8717755772879
Partnumber
PBASEUS1BLK , PBASEEU1 , 2769661 , PBASEUS1 , PBASEEU1BLK
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
April 2017 , March 2017
Geluid-Algemeen
Midrange-units per speaker
6
Tweeter-units per speaker
3
Energie
Netfrequentie
50/60 Hz
AC input voltage
100-240 volt
Meegeleverd
Meegeleverde kabels
AC, LAN (RJ-45), Optisch
Handleiding
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
22
Beoordeling experts
7,0
Beoordeling consumenten
8,8
Prijs / kwaliteit
6,0