Volg ons

Sony HTMT500/B

Voor- en nadelen van de Sony HTMT500/B

Voordelen

  • Compact design
  • Fijn geluid
  • Geweldige prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen


Onze test
Expertreview | op
8,8

Sony HT-MT500: Ongelofelijk goed

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Wow, wat een prachtige soundbar is dit. En dat voor ruim onder de 500 euro! De HT-MT500 van Sony klinkt vol en evenwichtig tegelijk. Een actiescène, een lange dialoog of gewoon muziek afspelen, deze soundbar doet het op een hoog niveau en laat veel soundbars die het dubbele kosten achter zich. Ook de bouwkwaliteit en het design zijn dik voor mekaar. Een kooptip met een griffel.

Als gadgeteer, techwatcher, mastering engineer, DJ en entrepreneur, ben je moeilijk in één hokje te plaatsen. Eén ding is bindend bij alle werkzaamheden van Sander van der Heide: technologie. Of het nu voor TV, website, tijdschrift of seminar is, Sander laat mensen graag zien waar nog valt te innoveren, wat de consequenties van nieuwe technieken zijn of hoe de markt zal gaan veranderen. Liefst aan de hand van de allernieuwste of juist alleroudste gadgets. Mede door deze werkzaamheden, test hij praktisch elke nieuwe gadget of technologie en schrijft en filmt hierover voor verschillende websites zoals Emerce Gear en tijdschriften.
Sander Van der Heide
Sander Van der Heide
Kortenhoef • 16 reviews
Redacteur
vanaf 369,00
10,0
Prijs
(Weging 10%)
We delen ‘m niet vaak uit, maar we kunnen niet anders dan de Sony HT-MT500 belonen met een 10. Voor minder dan 500 euro heb je een set die makkelijk kan wedijveren met soundbars die het dubbele kosten. En het soms nog wint ook van die duurdere modellen.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
DE HT-MT500 is een compacte soundbar, slechts 50 cm breed en 6,5 cm hoog. Het kunststof van de soundbar voelt zacht aan, heeft een licht reliëf en lijkt als leer. Het frontje kan eraf en zet zich vast met een magneet. Misschien dat je dit niet gebruikt, maar het toont wel aan met hoeveel zorg deze soundbar door Sony is ontworpen. De subwoofer is eveneens compact en zo vormgegeven dat je ‘m onder de bank kunt schuiven (9,5 cm x 38 cm). Onder de bank schuiven moet je overigens niet doen voor het beste geluid, dan staat deze te ver van de soundbar. Dan hoor je het laag van onder bank en het hoog vanaf het beeldscherm en niet gelijktijdig. Het ingebouwde beeldscherm laat vanaf een afstand duidelijk zien wat het volume is of welke ingang je gebruikt, zelfs als de grille ervoor zit.
9,0
Geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Wat betreft film: de HT-MT500 heeft een vol en rijk geluid met een een stevige strakke bas. Het hoog is helder maar niet snerpend of sissend. Stemmen klinken daardoor mooi in balans en verstaanbaar. Niet neuzig of dreunend zoals bij enkele andere soundbars. Als we actiefilms kijken is onze eerste reactie op het geluid: lekker! De actiegeluiden worden niet te overdreven aangezet. Het doordreunen van explosies kun je overigens zelf instellen door de subwoofer te laten meewerken op een schaal van 1 tot 10. Als we de Sony subwoofer richting de 10 instellen dan wordt het ‘way too much’, maar als je ervan houdt, hij kan het prima aan. Je kunt het zelf makkelijk instellen vanaf de afstandsbediening naar je eigen smaak. DE HT-MT500 heeft een aantal pre-sets voor het geluid zoals ‘movie’. Dat voegt veel levendigheid toe maar zal in veel woonkamers te veel van het goede zijn. In de standaard stand is het wat rustiger en je kunt langer naar het geluid luisteren zonder vermoeid te raken door overprikkeling. Als we de subwoofer in de buurt van de soundbar zetten dan klinkt het als een geheel, mooi en evenwichtig (subwoofer dus niet ver weg onder de bank zetten!). En qua muziek: de Sony HT-MT500 heeft er een aparte stand voor, maar zelfs dat is eigenlijk niet nodig. De standaardinstelling klinkt eigenlijk al fantastisch. Echt heerlijk om naar te luisteren. Veel sets die een stuk duurder zijn dan de Sony halen niet het niveau van deze speaker. Muziek afspelen op de Sony HT-MT500 is een prettige ervaring en je kunt hem zelfs toevoegen aan een multiroomsysteem.
8,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
Sony heeft enkel een HDMI ingang, maar geen HDMI uitgang. Je kunt dus niet via je soundbar naar je tv doorkoppelen, maar gelukkig is er naast HDMI ook nog een optische digitale ingang. Instellen is verder een makkelijke zaak. Even koppelen met je smartphone gaat via NFC, je houdt hem even tegen de soundbar en klaar ben je. De afstandsbediening is heel simpel en overzichtelijk, maar gebruik je liever een app, dan kan dat via de Music Center-app.
9,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
Muziek kun je streamen via Google Chromecast en Spotify Connect, waarbij je zelfs vanaf de soundbar bepaalde functies kan bedienen. Er is een netwerkaansluiting, Wifi en Bluetooth. Via USB kun je een harddisk en USB-stick met muziek aansluiten of via het netwerk de Soundbar als een mediaspeler inzetten.

8,8
Eindscore test
Sony HTMT500/B

Reviews van de Sony HTMT500/B

Gemiddelde score gebruikers

8,6
De HTMT500/B Soundbar van Sony wordt door 39 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De Sony voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
4,0
In januari 2018 gekocht en tot een ...
Door Janssen op 14-8-2018

In januari 2018 gekocht en tot een aantal weken geleden was ik erg tevreden. Wat er gebeurd is weet ik niet maar ineens geen contact meer met onze Sony 4K tv en ook geen Bluetooth. Van alles geprobeerd met zowel soundbar als tv zoals harde reset van beide en naar fabrieksinstellingen maar helaas geen effect. Nu opgestuurd via Wehkamp voor reparatie in de garantietermijn. Afwachten dus!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Na aanvankelijk snelle installatie voortdurend problemen gehad: ...
Door Geert op 30-4-2018

Na aanvankelijk snelle installatie voortdurend problemen gehad: niet aanspringen bij TV aanzetten, home knop niet functioneren, uiteindelijk meestal of geen geluid of niet gesynchroniseerd te krijgen. Terug blijven gaan naar Mediamarkt reparatie: die sturen het naar Sony. Tot 2 keer toe moederbord vervangen! Probleem uiteindelijk door prima mediamarkt dienst zelf opgelost. Maar sommige functies doen het niet door incomptabiliteit met Samsung tv. (staat in de kleine lettertjes). Nu goede functie van geluid, maar soundbar moet constant aan blijven staan. Voordeel blijft dat de maatvoering geschikt is als je weinig plaats hebt.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Nu deze soundbar een aantal maanden in ...
Door Janssen op 26-4-2018

Nu deze soundbar een aantal maanden in gebruik en nog veel meer mogelijkheden ontdekt. Ik beveel hem aan iedereen aan!!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Goede kleine soundbar, uitstekend geluid en zeer ...
Door John op 5-2-2018

Goede kleine soundbar, uitstekend geluid en zeer veel mogelijkheden bluetooth, zowel draadloos of bedraad

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Goed geluid zoals verwacht van sony, prijs ...
Door Tim op 4-2-2018

Goed geluid zoals verwacht van sony, prijs kwaliteit is uitstekend!!! Deze compacte soundbar raad ik iedereen aan in kleine ruimtes.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Compacte uitvoering van een soundbar met een ...
Door Henk op 3-2-2018

Compacte uitvoering van een soundbar met een zeer goede geluidsweergave en eenvoudig te installeren.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Makkelijk te installeren, Mooie heldere tonen en ...
Door S.Willemse op 2-2-2018

Makkelijk te installeren, Mooie heldere tonen en voldoende bas. Zelfs een beetje surround bij het kijken naar films. Verschillende instelmogelijkheden. Dus zeker zijn geld waard en een hele verbetering tov mijn tv geluid.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
prijs kwaliteit;; een topproduct led ...
Door MULLIE ANNIE op 2-2-2018

prijs kwaliteit;; een topproduct led tv uhd sony,,,we vergeleken in electro taelman bellegem verschillende aanbiedingen van tv s met elk hun kwaliteit en mogelijkheden, betreft prijs /kwaliteit kwam de sony tv er als de beste uit;

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Geweldige weergave van het geluid van de ...
Door Johanna op 31-1-2018

Geweldige weergave van het geluid van de tv, maar ook als Bluetooth speaker absoluut een aanwinst. Het hele gezin geniet ervan!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na veel zoeken kwam ik deze soundbar ...
Door Gosse op 31-1-2018

Na veel zoeken kwam ik deze soundbar met subwoofer tegen. De Sony HT-MT500 is een mooie compacte soundbar met subwoofer, mooi afgewerkt met een lederen look. Makkelijk te installeren en ook makkelijk in gebruik. Er zit aardig wat power in deze zet, makkelijk verbonden via Spotify of bluetooth. Zeker tevreden met deze aankoop!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sony HTMT500/B
Gemiddelde score redacteuren
8,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sony HTMT500/B
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sony HTMT500/B.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Sony HTMT500/B? Onze eigen test van de HTMT500/B staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Sony HT-MT500: Ongelofelijk goed
8,8
3-4-2018
BesteProduct.nl

Wow, wat een prachtige soundbar is dit, en voor zo'n lage prijs. De HT-MT500 van Sony klinkt vol en evenwichtig tegelijk. Een actiescène, een lange dialoog of gewoon muziek afspelen, deze soundbar doet het op een hoog niveau en laat veel soundbars die het dubbele kosten achter zich. Ook de bouwkwaliteit en het design zijn dik voor mekaar. Een kooptip met een griffel.

BesteProduct.nl
Sony HT-MT500: Ongelofelijk goed
8,8
3-4-2018
BesteProduct.nl

Wow, wat een prachtige soundbar is dit, en voor zo'n lage prijs. De HT-MT500 van Sony klinkt vol en evenwichtig tegelijk. Een actiescène, een lange dialoog of gewoon muziek afspelen, deze soundbar doet het op een hoog niveau en laat veel soundbars die het dubbele kosten achter zich. Ook de bouwkwaliteit en het design zijn dik voor mekaar. Een kooptip met een griffel.

BesteProduct.nl
Sony HT-MT500: Ongelofelijk goed
8,8
3-4-2018
BesteProduct.nl

Wow, wat een prachtige soundbar is dit, en voor zo'n lage prijs. De HT-MT500 van Sony klinkt vol en evenwichtig tegelijk. Een actiescène, een lange dialoog of gewoon muziek afspelen, deze soundbar doet het op een hoog niveau en laat veel soundbars die het dubbele kosten achter zich. Ook de bouwkwaliteit en het design zijn dik voor mekaar. Een kooptip met een griffel.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Sony HTMT500/B aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 369,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,5
laagste prijs
€ 369,00
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen Sony HTMT500/BSpecificaties van Sony HTMT500/B

Algemene Kenmerken

Type/soort
soundbar
Meegeleverde subwoofer
Ja
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Dolby Atmos
Nee

Bediening

USB direct afspelen
Ja

Connectiviteit

Connectiviteit
wifi, bluetooth, NFC, HDMI (in), HDMI (out)
HDMI-uitgang(en)
1
Bluetooth
Ja
Audio-uitgangskanalen
2.1
Wifi
Ja
Verbindingstechnologie
bedraad en draadloos
HDMI-ingang(en)
1
Near Field Communication (NFC)
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
6,40 cm
Breedte
50,00 cm
Hoogte van de subwoofer
383 mm
Breedte van de subwoofer
95 mm

Algemeen

EAN
4548736041363, 4548736041387
Partnumber
HTMT500/B, HTMT500, HTMT500.CEK, HTMT500.CEL
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
January 2017
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
8,5
Beoordeling consumenten
8,6
Prijs / kwaliteit
10,0