Volg ons

LG SJ9

Voordelen
 • Draadloze subwoofer
 • Stevig gebouwd
 • Laag profiel
 • Chromecast ingebouwd
 • Veel vermogen
 • Geluidseffecten bij films klinken lekker
 • Atmos-ondersteuning
Nadelen
 • gemiddelde geluidskwaliteit
 • Geen DTS:X
 • Geen hoogte afregeling voor Atmos-kanalen
 • Niet dynamisch genoeg
 • Typisch LG-design, niet zo neutraal
 • Minder sterk bij afspelen muziek en conversaties
 • Beperkte invoer

Onze test
Consumententest | op
7,0

LG SJ9: Typerende LG-uitstraling met een middelmatig geluid.

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De LG SJ9 biedt veel, maar niet genoeg, zeker niet als je kijkt naar de prijs. Het is zeker geen slechte soundbar, maar hij is wat beperkt en het design moet je aanstaan. De actiescènes in films zijn indrukwekkend, maar hij laat steken vallen bij conversaties en bij het afspelen van muziek. Zeker voor deze prijs hadden we dat iets beter verwacht.

Als gadgeteer, techwatcher, mastering engineer, DJ en entrepreneur, ben je moeilijk in één hokje te plaatsen. Eén ding is bindend bij alle werkzaamheden van Sander van der Heide: technologie. Of het nu voor TV, website, tijdschrift of seminar is, Sander laat mensen graag zien waar nog valt te innoveren, wat de consequenties van nieuwe technieken zijn of hoe de markt zal gaan veranderen. Liefst aan de hand van de allernieuwste of juist alleroudste gadgets. Mede door deze werkzaamheden, test hij praktisch elke nieuwe gadget of technologie en schrijft en filmt hierover voor verschillende websites zoals Emerce Gear en tijdschriften.
Sander Van der Heide
Sander Van der Heide
Kortenhoef • 16 reviews
Consumententester
vanaf 499,00
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Ondanks alle mogelijkheden, biedt de LG SJ9 net niet genoeg voor de prijs. Het geluid had beter gekund, de ondersteuning van audio-formaten, ondersteuning van apps of muziekdiensten.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De SJ9 is stevig en solide gebouwd. Het geheel ziet er, vinden wij, wel uit als een goedkoop Aziatisch audio-product met veel plastic. Wat randjes hier en wat rondjes daar, gelardeerd met wat typische design-accenten. Het is niet lelijk, maar maakt de LG SJ9 niet zo neutraal als veel andere soundbars die wat gemakkelijker in de ruimte opgaan. Op de foto’s ziet het er wat chiquer uit dan in werkelijkheid. De draadloze subwoofer is lekker compact, maar niet smal en zal daardoor nog zeker in de hoek of ergens naast de TV-kast geplaatst moeten worden.
7,0
Geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Over de movie-stand bij actiefilms zijn we enthousiast. Heftige actiescènes van Star Wars klinken goed, ruimtelijk en lekker vol. Ook bij andere actiescènes presteert de SJ9 volgens verwachting. Juist daarom is het jammer dat conversaties en dialogen moeilijk te volgen zijn. Die klinken niet gelijkmatig met te veel laag en een dun en sisserig randje. Kan je nog beter de nachtstand aanzetten dan verliest de SJ9 dat aangezette hoog. Muziek: de soundsettings zijn geen verbetering, we vinden de standaard het beste. Zoals bij meer soundbars overigens. De subwoofer zoemt meer dan dat je een heel strak laag hebt, maar overal is het een mooi basgeluid. Hoog is net als bij dialogen in een film een beetje sisserig en iets te veel van het goede. Je mist wat warmte en toon. En bij muziek is de bas wel dreunend. Een tip: de stand Auto-Vol raden we af te gebruiken, die laat het geluid op sommige momenten harder en zachter worden. Wij vonden dat erg onnatuurlijk klinken.
7,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
De LG heeft genoeg aansluitingen om elke setup opgenomen te worden, HDMI in en uit, USB voor een harde schijf en USB-stick met geluidsbestanden, maar ook draadloze mogelijkheden via Wifi en bluetooth. In theorie kun je deze speaker ook ophangen, maar de geluidskwaliteit werd er niet beter op, een standaardopstelling met soundbar onder de TV en de draadloze subwoofer in de hoek, werkt het beste.
7,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
De ondersteuning van draadloze formaten als Google Cast of app streaming via Wifi en Bluetooth zijn prima, maar ook via HDMI en USB kan de soundbar allerlei high res audio afspelen. Hij kan verschillende surroundformaten decoderen als Dolby Atmos en DTS, maar dan net weer niet alles als bijv. DTS HD of alle Dolby formaten.

7,0
Eindscore test
LG SJ9

Reviews van de LG SJ9

Gemiddelde score gebruikers

6,5
Nog weinig meningen (2) dus het gemiddelde van 6,5 zegt nog niet zo veel. Lees hieronder de eerste ervaringen van gebruikers met de LG SJ9.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
4,0
De geluidskwaliteit is perfect en heeft voldoende ...
Door Gerrit op 11-2-2019

De geluidskwaliteit is perfect en heeft voldoende volume om een grote woonkamer met geluid te vullen. Het 3D geluid via de 2 verticale speakers is niet helemaal wst ik er van verwacht had. De Bluetooth beveiliging is echt waardeloos. Iedereen die binnen het bereik van de soundbar komt kan deze zonder problemen overnemen. Ook wanneer jij lekker naar een film zit te kijken. Er is geen wachtwoord en ook niet de mogelijkheid om Bluetooth uit te schakelen. Na contact met de helpdesk kreeg ik te horen dat ik mijn buren maar moest vragen om hem niet over te nemen. Een 2e email met een referentie naar een Canadese fix van LG voor een andere soundbar resulteerde in een reactie waarbij er misschien nog wel wat gedaan kon worden. Nu maar geduldig afwachten.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
deze soundbar gekocht bij bcc een geweldig ...
Door joop op 26-11-2017

deze soundbar gekocht bij bcc een geweldig geluid en doet echt niet onder voor sonos of bose en voor deze prijs compleet met subwoofer een topper het enige minpunt is ik heb spotify op mijn laptop en als ik mijn laptop open stopt de tv en zoekt meteen de bluetooth verbinding dus moet ik de bluetooth op de computer uitzetten als ik geen muziek wil luisteren verder top aankoop

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van LG SJ9
Gemiddelde score redacteuren
6,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor LG SJ9
Aantal testen:
9
Genormeerde score:
6,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de LG SJ9.
Website testen
Wat vonden andere testers van de LG SJ9? Onze eigen test van de SJ9 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
LG SJ9 soundbar met Dolby Atmos
9,0
30-4-2017
Homecinemamagazine.nl

De SJ9 is een redelijk goede soundbar, zowel voor films als voor het beluisteren van muziek. Maar is het een uitstekende Dolby Atmos-soundbar? Dat is lastiger. Competent mag je hem wel noemen op dit vlak. De bovenliggende speakers zorgen voor een extra ruimtelijkheid die je in 5.1 niet hebt. Het blijft echter heel moeilijk om met dit ontwerp een geavanceerd model als de Yamaha YSP-5600 te overtroeven, die uitgerust is met veel speakers om aan geluidsprojectie te doen. Daar staat natuurlijk tegenover dat de SJ9 aanzienlijk goedkoper is.

Homecinemamagazine.nl
LG SJ9 review
6,0
8-6-2017
Whathifi.com

In fact, “getting the job done” is an apt summary of the SJ9. The sound is decent, features are good and Dolby Atmos functionality is enjoyable, if not the most precise. But there are still improvements needed to set it ahead of the other Dolby Atmos soundbars on the market. Ultimately the SJ9 doesn’t stand out from the crowd.

Whathifi.com
LG SJ9 Sound Bar
8,0
9-6-2017
TechRadar.com

The sound quality of LG’s debut Dolby Atmos soundbar is pretty incredible. The power and scale of its sound beggars belief considering how attractive and compact the system is, while the sense of height in the audio mix is uncanny. The UK price feels a bit steep, though, and many people - including us - are currently experiencing HDMI handshake issues.

TechRadar.com
LG SJ9
7,0
23-6-2017
Cnet.co.uk

The Good The LG SJ9 is the most affordable Dolby Atmos sound bar system on the market, at least in the US. Home theater sound is dynamic and thrilling. Compatibility with Google Chromecast and 4K HDR offers some degree of flexibility and future-proofing. The Bad The LG SJ9’s subwoofer makes a lot of bass, but definition is only so-so. The sound isn't very refined when playing music. The 'bar lacks DTS:X or DTS-HD Master Audio compatibility. No surround speakers included. The Bottom Line Although not the most refined-sounding 'bar at its price, the LG SJ9 delivers Dolby Atmos and Chromecast audio in an affordable, attractive package.

Cnet.co.uk
LG SJ9
8,0
24-7-2017
TrustedReviews.com

LG’s dazzling Dolby Atmos soundbar sends excitement levels soaring with its powerful, expansive sound, backed by generous streaming functionality and a glamorous design.

TrustedReviews.com
LG SJ9 soundbar review – add some serious audio punch to your TV viewing
9,0
26-7-2017
Techguide.com.au

The LG SJ9 soundbar is an excellent addition to your large flatscreen television that will dramatically elevate the level of your enjoyment when watching movies and your favourite TV shows at home. Once you hear the SJ9’s sound quality you can never go back to hearing your TVs thin speakers.

Techguide.com.au
LG SJ9
8,0
13-10-2017
Pocket-lint.com

Dolby Atmos is the real deal surround sound solution. And that's the main motivation for considering the SJ9 soundbar: because it will bring an added dimension to your movie watching. Atmos use in movies and music is also on the increase, so it's going to be a growing area of concern over the coming years.

Pocket-lint.com
LG SJ9: Typerende LG-uitstraling met een middelmatig geluid.
7,0
3-4-2018
BesteProduct.nl

De LG SJ9 biedt veel, maar niet genoeg, zeker niet als je kijkt naar de prijs. Het is niet echt een slechte soundbar, maar hij is wat beperkt en het design moet je aanstaan.

BesteProduct.nl
LG SJ9 review: Atmos without the atmos
6,0
10-4-2018
Expertreviews.co.uk

The LG SJ9 is not a bad product. If you were to tell me the price was between £400 and £500, I’d be impressed. It’s loud and authoritative, better value than the Bose SoundTouch 300 and wireless connectivity is pretty decent. However, for £649, it doesn’t offer enough. Only one HDMI input is, frankly, mean, the SJ9 doesn’t support DTS-HD Master Audio, and the sound quality is not as good as it should be for this sort of cash. The Samsung HW-K850 delivers a far more convincing height effect and better overall sound quality. Even better, save money by buying a non-Atmos soundbar or getting a non-wireless surround-sound system with rear speakers.

Expertreviews.co.uk
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
5,0
Prijs / kwaliteit
De LG SJ9 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Soundbars in de ranglijst. Voor € 499,00 vind je daar betere Soundbars.
expertscore
6,8
laagste prijs
€ 499,00
prijs/kwaliteit
5,0

Laagste prijzen LG SJ9

Bekijk
€ 499,00
8,8
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 499,00
8,0
Op werkdagen voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties

Algemene Kenmerken
Type/soort
soundbar
Meegeleverde subwoofer
Ja
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Audio decoder(s)
Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1, DTS Digital Surround, Dolby Digital Plus
Dolby Atmos
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, LPCM, FLAC, WAV, AIFF, OGG, ALAC, AAC+
Geluid-Algemeen
Bass-reflex
Ja
Geluid-Subwoofer
Subwoofertype
actief
Gemiddeld vermogen subwoofer
200 watt
Bediening
Afstandsbediening
Ja
Prestaties
Geluidsvermogen (gem.)
500 watt
Soundbar speaker RMS vermogen
215 watt
Connectiviteit
Connectiviteit
wifi, bluetooth, ethernet LAN, digital optical audio (in), HDMI (in), HDMI (out), HDMI ARC
HDMI ingang(en)
1
HDMI-uitgang(en)
1
Audio Return Channel (ARC)
Ja
Digitale audio optische ingang(en)
1
Bluetooth
Ja
LAN verbinding
Ja
Audio-uitgangskanalen
5.2
Wifi
Ja
Bluetooth-versie
4.0
HDMI-ingang(en)
2
HDMI versie
2.0
Opties
Opties
afstandsbediening, hoofdtelefoon
Hoofdtelefoon-uitgang(en)
1
Radio
Nee
Gebruik TV-standaard
Ja
Energie
Energieverbruik (typisch.)
81,00 watt
Energieverbruik (standby)
1,00 watt
Batterijen meegeleverd
Ja
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
5,79 cm
Breedte
119,98 cm
Diepte
14,50 cm
Soundbar gewicht
5624,5 g
Hoogte van de subwoofer
331,9 mm
Breedte van de subwoofer
295,9 mm
Diepte van de subwoofer
295,9 mm
Gewicht subwoofer
7620,3 g
Meegeleverd
Meegeleverde kabels
Optisch
Algemeen
EAN
8806084363244
Partnumber
SJ9
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
January 2017
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
6,8
Beoordeling consumenten
6,5
Prijs / kwaliteit
5,0