Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Sonos Beam

Voor- en nadelen van de Sonos Beam

Voordelen

 • Goed geluid
 • Gemakkelijke setup
 • Goede bouwkwaliteit
 • Compact en stijlvol
 • Alexa ondersteuning
 • Gebruikelijke Sonos-muziekstreaming en multiroomfuncties

Nadelen

 • Prijs
 • Geen Dolby Atmos ondersteuning
 • Een beetje helder en sissend bij hoge volumes en met slechte audio
 • Nog steeds geen HDMI-doorvoer
 • Setup kan soms mislopen

Onze test
Consumententest | op
7,4

Sonos Beam: Elegante broertje van de Playbar

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Sonos Beam is met zijn formaat en uitvoering een stuk eleganter dan de 'lompe' Playbar. Natuurlijk is hij niet zo krachtig als zijn grote broer, maar dat is ook terug te zien in het prijskaartje. Desalniettemin verrast de Beam door zijn geluidskwaliteit, vele connectiemogelijkheden en design (al blijft dat persoonlijk). Het prijskaartje van 400 tot 450 euro is dan ook zeker te verantwoorden. Wanneer de Beam gecombineerd wordt, met bijvoorbeeld 2 Sonos One speakers, wordt het een mooi surround geheel! Daarnaast is de Beam geschikt voor Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Airplay 2 wat hem zeer toekomstbestendig maakt.

Als ouders van twee kleine kinderen met een fulltime baan is het vaak rennen en vliegen. Om daarnaast heerlijk te kunnen ontspannen kijken we graag films en series. Van leuke kinder- of familiefilms op een regenachtige zondagmiddag met het gezin, tot de nieuwste series en films op vrijdag- of zaterdagavond. Als tester van soundbars en mediaplayers heb ik de bijzondere taak het aangename met het nuttige te combineren. Op deze manier kunnen wij zeer ontspannen anderen helpen in hun keuze!
Jan-Willem van den Hurk
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 22 reviews
Consumententester
vanaf 395,00
Als ouders van twee kleine kinderen met een fulltime baan is het vaak rennen en vliegen. Om daarnaast heerlijk te kunnen ontspannen kijken we graag films en series. Van leuke kinder- of familiefilms op een regenachtige zondagmiddag met het gezin, tot de nieuwste series en films op vrijdag- of zaterdagavond. Als tester van soundbars en mediaplayers heb ik de bijzondere taak het aangename met het nuttige te combineren. Op deze manier kunnen wij zeer ontspannen anderen helpen in hun keuze!
Jan-Willem van den Hurk
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 22 reviews
Consumententester
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs van 400 tot 450 euro is te verantwoorden. Misschien dekt dat de lading al wel. Het is een soundbar die makkelijk aan te sluiten is, mooi design heeft en nog belangrijker een goed geluid produceert. Echter er zijn soundbars die dit ook doen en voor een vriendelijker prijskaartje. De Sonos fans zullen de prijs in ieder geval prima vinden. Zeker wanneer de Beam in combinatie met 2 Sonos One speakers wordt gecombineerd waardoor een surround ervaring kan worden geboden.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De bouwkwaliteit is zoals je van Sonos mag verwachten ontzettend goed. Er zijn degelijke materialen gebruikt en het geheel voelt solide aan. Bij het uitpakken, merk je direct dat je een product van hoge kwaliteit in handen hebt. Daarnaast is het design prettiger geworden naar mijn mening, in vergelijking met de Playbar. De Beam heeft een ovale vorm in plaats van het wat lompere 'blok' zoals de Playbar en oogt daardoor verfijnder. De bedieningsbuttons bovenop de Beam zijn touch en lichten zacht blauw op wat het geheel een mooi effect geeft. De Beam past nagenoeg onder iedere televisie en mag in zowel witte als zwarte uitvoering zeker gezien worden.
7,0
Geluidskwaliteit
(Weging 40%)
De geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. Zeker in een wat kleinere ruimte komt de Beam zeker tot zijn recht en zijn de klanken vol en levendig. Dit is wel het beste te horen wanneer het volume wat omhoog gaat, wanneer dit wat zachter staat is het een wat eentonig geheel. Ook met gamen en het direct afspelen van muziek (via bijvoorbeeld Spotify) is het verbazingwekkend hoe goed het geluid is voor een soundbar van dit formaat. Ondanks dat de Beam geen virtual surround sound afgeeft, lijkt het geluid tijdens een film af en toe toch van wat verder weg te komen wat erg knap is!
8,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
De Beam is eigenlijk zoals haast iedere soundbar makkelijk om aan te sluiten. Middels de HDMI ARC kabel is de Beam niet alleen snel aan te sluiten op de televisie, maar kan hij ook nog eens het geluid hiervan en alle aangesloten apparaten doorgeven. Ook schakelt de Beam direct in bij het aanzetten van de televisie. Daarnaast is er ook nog een adapter om de Beam via optische kabel aan te sluiten al mis je dan natuurlijk wel de HDMI ARC functionaliteiten. Verder is het bijna een plug-and-play verhaal, stekker erin, de Beam opzoeken in de app en genieten maar!
8,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
De Beam dient niet alleen als geluidsoverdrager, maar je kan 'm ook met je stem bedienen. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van Amazon Alexa en binnenkort Google Assistant en Apple Airplay 2. Dit heb ik zelf helaas nog niet kunnen testen, maar het is een leuke optie voor de toekomst.

7,4
Eindscore test
Sonos Beam

Reviews van de Sonos Beam

Gemiddelde score gebruikers

7,3
Inmiddels hebben 6 gebruikers hun mening gedeeld over de Beam van Sonos en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Beam vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Heeft het 2 maanden goed gedaan en ...
Door Eric op 26-11-2019

Heeft het 2 maanden goed gedaan en ineens valt elke keer het geluid weg. Helpdesk van sonos krijgt het niet opgelost. 1 groot drama.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

10,0
Dit product is oké, zit goed geluid ...
Door Edith op 2-11-2019

Dit product is oké, zit goed geluid in, vervormd niet en ziet ook nog mooi uit. Is niet goedkoop maar dan heb je ook wat. Kan ook nog uitgebreid worden met nog meer speakers.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Diverse merken en opstellingen naast elkaar kunnen ...
Door Noordvaarder op 11-5-2019

Diverse merken en opstellingen naast elkaar kunnen testen. De Sonos kwam er qua geluid bij ons het beste uit de bus. Eenvoudige installatie. Uit te breiden door het hele huis, elke ruimte apart in te schakelen. Ook surroundopstelling zeer eenvoudig mogelijk. Voorbereid op stemcommando's waarvan in mei de uitrol begint (start in VS). Beam en speakers degelijk uitgevoerd en volledig draadlood (op stroomdraadje na dan).

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Prima geluid vermogen genoeg voor een woonkamer ...
Door Jan op 4-4-2019

Prima geluid vermogen genoeg voor een woonkamer (33m2) . Volume staat niet hoger dan 40% En de eenvoudig te bedienen app. Makkelijk schakelen tussen tv en internet radio en externe bron.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Nu sinds een week in huis en ...
Door M op 2-1-2019

Nu sinds een week in huis en bevalt heel goed. Binnen een paar minuten kon de eerste playlist al worden afgespeeld en het geluid wat eruit komt is goed. Inmiddels ook via een kabel op de tv aangesloten en ook dat klinkt veel beter dan wat er eerst uit de tv kwam.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Ik kreeg de beam al 4 dagen ...
Door Robert op 16-7-2018

Ik kreeg de beam al 4 dagen voor de release datum toegestuurd door Coolblue. Had een pre-order gedaan. Installatie is super eenvoudig en snel. Truetone via app werkt soepel. Geluid muziek is top. TV nog aan het uittesten met wel of niet spraak extra etc. Airplay werkt ook prima, maar fungeert alleen als hub als deze speaker OOK aanstaat. Terug naar het geluid van de TV (via setupbox) gaat alleen als ik de TV eerst uitzet. Edit: Ik heb de speaker afgekoppeld en retour gestuurd, nog voor deze officieel uitkomt. Jammer. Hele mooie speaker, fantastisch geluid bij muziek, maar waardeloos voor TV. Geluid gaat alle kanten op en ik verlies regelmatig (en dat in 2 dagen) de verbinding met de speaker waardoor ik helemaal geen geluid meer heb. In eerste instantie dus alleen bij het teruggaan van muziek naar TV. Later ook spontaan tijdens het TV kijken. 1 keer was de speaker alleen nog te verbinden na een power cycle. Heel jammer. Ook jammer dat de airplay functie alleen werkt voor de groep. Hij werkt dus niet als bridge tussen Sonos en Apple. Airplay werkt goed maar dan moet de beam en de gekoppelde kamer beide aanstaan.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sonos Beam
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sonos Beam
Aantal testen:
14
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sonos Beam.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Sonos Beam? Onze eigen test van de Beam staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Compacte soundbar met spraakbesturing
8,5
14-7-2018
Homecinemamagazine.nl

Sonos gaat met de Beam voor compactheid, hoge kwaliteit, flexibiliteit en gebruiksgemak, en die missie is geslaagd. Deze soundbar beschikt niet alleen over een fraai en strak design dat in menig kamer niet zal misstaan, ook is de soundbar zeer eenvoudig in te stellen en te gebruiken op de manier die jij wilt. Je hebt namelijk de keuze uit apps, spraakassistenten, accessoires en afstandsbedieningen om het apparaat te bedienen, plus de vrijheid om linksom of rechtsom de muziekdiensten van jouw keuze te gebruiken. Daarbij is de (keuzevrijheid in) spraakbediening een groot pluspunt, al moet gezegd worden dat alledrie de opties op het moment van schrijven nog officieel in Nederland uitgebracht moeten worden. Sonos laat ook zien dat een kleine soundbar niet betekent dat je een matig geluid hebt.

Homecinemamagazine.nl
Sonos Beam
10,0
11-9-2018
Gadgetgear.nl

De Sonos Beam Soundbar is qua design een heel vriendelijk apparaatje geworden. Eigenlijk kun je hem overal wel kwijt behalve hangend onder de TV. Daar is het design weer iets te ‘anders’ voor. Qua geluid is de Sonos Beam heel sterk ten opzichte van de compacte behuizing en qua gebruiksgemak stelt deze soundbar ook niet teleur. Bovendien is de integratie van Alexa sterk verbeterd.

Gadgetgear.nl
Sonos Beam
9,0
24-1-2019
clickx.be
Sonos Beam
10,0
27-6-2018
TrustedReviews.com

The best compact soundbar you can buy.

TrustedReviews.com
Sonos Beam
9,0
27-6-2018
Pocket-lint.com

It is clear that Sonos has created a fabulous speaker for the £399 price point and one that not only sounds great but should, as long as you've got HDMI ARC support on your TV, go some way in enabling you to ditch your remote control too.

Pocket-lint.com
Sonos Beam
9,0
27-6-2018
TechRadar.com

Sonos has finally got it right in the home theater department. The Sonos PlayBar was a good starter for 10 for the company, but its lack of an HDMI slot and chunky industrial looks made it a frustrating, rather than essential, AV accessory. The Sonos PlayBase got a lot of things right - and the Beam takes a lot of its design cues from here. But, again, no HDMI and a form factor that wasn’t for all, made it another contender but it certainly wasn’t for everyone.

TechRadar.com
Sonos Beam
7,0
27-6-2018
Cnet.co.uk

The Good The Sonos Beam offers the promise of multiple voice assistants, with Amazon Alexa now and Google Assistant in the future. Its expansive sound can fill a small room. HDMI connectivity includes the ability to power up and control TV input switching via voice command. The Bad The lack of a subwoofer means the Beam lacks deep bass compared to sub-equipped competitors. You lose some connectivity options on TVs that lack ARC. Google Assistant and Apple AirPlay 2 haven't been added yet. The Bottom Line Although some cheaper options sound better, Sonos Beam is a feature-packed, voice-operated sound bar with unmatched flexibility.

Cnet.co.uk
Sonos Beam-Soundbar im Test: Vom Musik hören und sagen
7,6
27-6-2018
Netzwelt.de

Wer mit dem Klang seiner Fernsehlautsprecher unzufrieden ist, findet in Sonos Beam eine gelungene Komplettlösung. Das System ist einfach einzurichten und liefert einen schönen Raumklang, ohne dass es auf eine Armada an weiteren Lautsprechern angewiesen ist. Schade, dass aktuelle Klang-Standards wie beispielsweise Dolby Atmos nicht von Sonos unterstützt werden.

Netzwelt.de
SONOS BEAM REVIEW: LIVING ROOM UPGRADE
8,0
27-6-2018
Theverge.com

THE BEAM IS THE EASIEST WAY TO ADD A SMART SPEAKER TO YOUR LIVING ROOM AND UPGRADE YOUR TV’S SOUND AT THE SAME TIME. If you’re tweeting party emoji when streaming services add Atmos support, you are my people, and we should all seek help together. But if you have a reasonably new smart TV with HDMI ARC and you’re still using the built-in speakers, the Sonos Beam is an excellent upgrade for its $399 price. (And it would be a no-brainer if it matched the HomePod at $349.) You’ll get a huge upgrade in TV sound quality, solid Alexa performance, and music quality that you, listener of built-in TV speakers, will thoroughly enjoy. The Beam is a well-designed, extremely competent all-around smart speaker for grown-up living rooms that aren’t otherwise full of tech. I think that’s a lot of living rooms.

Theverge.com
Sonos Beam review
10,0
27-6-2018
Whathifi.com

Alexa and HDMI ARC are the Beam’s obvious talking points, but to focus on those features entirely would be to miss out on the fact that the Beam sounds rather exceptional for its price and size. This is an affordable soundbar that most could find space for, and that could transform your listening experience. The width, depth and three-dimensionality of the presentation smashes expectations. The Beam is more than enough speaker for most people, to the extent that spending the extra £300 to get the Playbar could, in many cases, be entirely unnecessary. Sonos’s larger soundbar sounds fuller, richer and generally more sophisticated, and still has a place for people with larger rooms and budgets who don’t want the full surround sound, but for the average person in the average lounge, the Beam is a superb choice.

Whathifi.com
De gulden middenweg
8,0
27-6-2018
Computer! Totaal

De Sonos Beam is een fijne soundbar en een verademing vergeleken met andere soundbars die volume en bas als prioriteit stellen. Als we de Sonos Beam als opzichzelfstaande soundbar zien, is deze compacte soundbar echter vrij prijzig. Er zijn genoeg soundbars met een vergelijkbaar prijskaartje waarmee je meer geluid in huis haalt. Deze soundbars zijn bijvoorbeeld breder en hebben meer speakers of worden standaard geleverd met een subwoofer. Ook zijn veel vergelijkbare soundbars uitgerust met bluetooth, wat voor sommige consumenten toegankelijker kan zijn dan streaming.

Computer! Totaal
Sonos Beam review
8,0
11-7-2018
Digitaltrends.com

Given the Beam is software updateable, we expect it to last for as long as any speaker could. Also, Sonos makes it easy to add a subwoofer and surround speakers, making the Beam a potential launch point for future upgrades Should you buy it? Do buy the Sonos Beam if you want huge sound from a small package and like the idea of some voice control for basic TV functions. Don’t buy it if you are super picky about sound quality and need audiophile-grade performance.

Digitaltrends.com
la barre de son compacte selon le roi du multiroom
8,0
25-7-2018
Lesnumeriques.com

La Sonos Beam passe très près de la réussite totale. Elle parvient à atteindre une qualité sonore étonnante pour un encombrement aussi réduit, tout en bénéficiant de tous les attributs traditionnellement associés aux produits Sonos : un multiroom parmi les meilleurs qui soient, une utilisation intuitive (au prix d'un écosystème fermé et d'une connectique ultra-minimaliste, certes), des compatibilités streaming d'une exhaustivité imbattable... Dommage toutefois que l'intégration d'Alexa s'avère bancale. Dommage aussi et surtout que le seul défaut majeur de la barre, son incapacité à reproduire une voie centrale précisément localisée, soit un peu en contradiction avec sa vocation d'enceinte TV/home-cinema.

Lesnumeriques.com
Sonos Beam review: Smart, compact, awesome sound
8,0
10-8-2018
Expertreviews.co.uk

This is a tricky verdict to write because the Sonos Beam is such a different type of soundbar from your run of the mill TV speaker. On the one hand, it’s limited. It has only one input, there’s no remote control and it has no support for DTS:HD. On the other, it sounds great, it’s compact and discrete, it’s extendable into a full 5.1 setup and the app, tuning software and Alexa voice control all work brilliantly. In the end, whether the Sonos Beam is the right sound bar for you will depend on your current AV setup. If you already have everything going through your TV and you’re looking for something smarter than average, it’s a great choice. For anyone else, just choose a normal soundbar. Something like the Samsung HW-MS650, perhaps.

Expertreviews.co.uk
Sonos Beam im Test
8,0
18-10-2018
Connect.de

Surround-Effekte mit Phantomschallquellen hinter den Sitzen sind nicht so die Sache des Sonos Beam. Doch bei der Erzeugung einer großen Klangwolke aus einem kleinen Gehäuse leistet sie Großes. Anders als bei der Play-Base, die sich hervorragend als Ersatz für Stereo-Anlage eignet, ist Musikhören bei diesem TV-Lautsprecher eher ein Add-on – ebenso wie Sprachsteuerung.

Connect.de
Sonos Beam: Elegante broertje van de 'lompe' Playbar
7,4
30-11-2018
BesteProduct.nl

De Sonos Beam is met zijn formaat en uitvoering een stuk eleganter dan de 'lompe' Playbar. Natuurlijk is hij niet zo krachtig als zijn grote broer, maar dat is ook terug te zien in het prijskaartje. Desalniettemin verrast de Beam door zijn geluidskwaliteit, vele connectiemogelijkheden en design (al blijft dat persoonlijk). Het prijskaartje van 400 tot 450 euro is dan ook zeker te verantwoorden. Wanneer de Beam gecombineerd wordt, met bijvoorbeeld 2 Sonos One speakers, wordt het een mooi surround geheel! Daarnaast is de Beam geschikt voor Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Airplay 2 wat hem zeer toekomstbestendig maakt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
9,0
Prijs / kwaliteit
De Sonos Beam is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de Beam hebben getest, krijg je voor € 395,00 een van de beste Soundbars in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 395,00
prijs/kwaliteit
9,0

Laagste prijzen Sonos Beam


Sonos Beam uitvoeringen

Deze Pagina
Alternatieve uitvoeringen


Specificaties van Sonos Beam

Algemene Kenmerken

Type/soort
soundbar
Meegeleverde subwoofer
Nee
Meegeleverde ontvanger
Nee
Kleur(en)
wit , zwart
Fabrikant kleur(en)
wit , zwart

Geluid-Algemeen

Tweeter-units per speaker
1
Bass-reflex
Nee

Geluid-Subwoofer

Woofer-units per speaker
4

Bediening

Aanbevolen gebruik
universeel
Afstandsbediening
Ja
Equalizer-instellingen
Nee

Connectiviteit

Connectiviteit
wifi, ethernet LAN, HDMI (in) , HDMI ARC
LAN verbinding
Ja
AirPlay
Ja
Audio-uitgangskanalen
5.1
Wifi
Ja
Verbindingstechnologie
bedraad en draadloos
HDMI-ingang(en)
1
Audio Return Channel (ARC)
Ja
Bluetooth
Nee
Draadloze verbindingen
Ja
Geheugenkaartlezer
Nee
Near Field Communication (NFC)
Nee

Energie

Netfrequentie
50 / 60 Hz
AC input voltage
100 - 240 volt

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
6,85 cm
Breedte
65,10 cm
Diepte
10,00 cm
Soundbar gewicht
2800 g
Gewicht
2800 gram

Meegeleverd

Snelstartgids
Ja
Handleiding
Ja

Algemeen

EAN
8717755773913 , 8717755773920 , 2750094349278
Partnumber
SONOS BEAM WEISS , SONOS BEAM SCHWARZ ,
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018 , 2020
Releasedatum
June 2018

Extra

Diepte
100 mm
Breedte
651 mm
Hoogte
68,5 mm

Prestaties

Virtuele surround
Nee

Opties

Opties
afstandsbediening
Internet radio
Nee
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
15
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
7,3
Prijs / kwaliteit
9,0