Volg ons

Microsoft Xbox One

Voor- en nadelen van de Microsoft Xbox One

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk
 • Interface
 • Krachtige OS
 • Gebouwd voor multitasking
 • Goede interne hardware
 • Grote interconnectiviteit
 • Kinect 2.0
 • Moderne features
 • Stemcommando's
 • Diversiteit in aanbod games
 • Controller

Nadelen

 • Externe voeding
 • Bulky
 • Kleine minpuntjes controller
 • Xbox luister niet altijd goed
 • Prijs om te huilen
 • Game-aanbod
 • TV-functie (nog) niet in Benelux

Onze test
Expertreview | op
7,2

Xbox One noch mediacenter, noch beste spelcomputer

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Microsoft noemde haar nieuwe spelcomputer de Xbox One, omdat het wilde dat het apparaat het voornaamste, en liefst enige, media-apparaat in onze huishoudens zou worden. Nu het apparaat eindelijk in de winkels ligt, wordt duidelijk dat de Xbox One niet het media-apparaat is geworden zoals Microsoft dat voor ogen had. Als gameconsole is de Xbox One ook niet beter dan zijn grote concurrent, de PlayStation 4.

Bijna alle smartphones die de afgelopen jaren in Nederland zijn verschenen, hebben ik en mijn collega's van BesteProduct.nl in de vingers gehad. Van eenvoudige toestellen die je voor een paar tientjes kunt krijgen tot de nieuwste high-end apparaten… We hebben ze allemaal getest! Wat nu de beste smartphone is? Tja, dat hangt sterk van je budget af. Maar voor elke portemonnee hebben we wel een kooptip gegeven. En dan nog een tip: kijk eens naar een high-end smartphone van een jaar geleden. Die zijn nog heel goed, maar tegelijkertijd zeer betaalbaar!
Koen Helder
Koen Helder
Wormer • 100 reviews
Redacteur
vanaf 279,00
Bijna alle smartphones die de afgelopen jaren in Nederland zijn verschenen, hebben ik en mijn collega's van BesteProduct.nl in de vingers gehad. Van eenvoudige toestellen die je voor een paar tientjes kunt krijgen tot de nieuwste high-end apparaten… We hebben ze allemaal getest! Wat nu de beste smartphone is? Tja, dat hangt sterk van je budget af. Maar voor elke portemonnee hebben we wel een kooptip gegeven. En dan nog een tip: kijk eens naar een high-end smartphone van een jaar geleden. Die zijn nog heel goed, maar tegelijkertijd zeer betaalbaar!
Koen Helder
Koen Helder
Wormer • 100 reviews
Redacteur
7,0
Gebruikservaring
(Weging 30%)
De Xbox One is verkrijgbaar in twee varianten: met en zonder Kinect. Je kunt €100,- uitsparen door de motion sensor te negeren. Om eerlijk te zijn, is dat ook wat wij je aanraden. Kinect heeft veel potentie, maar het gebrek aan games en mogelijkheden om het mee te gebruiken, is te gering om er echt profijt van te hebben. Om stembesturing te activeren moet je bovendien de systeemtaal in het Engels zetten en vervolgens luistert Kinect nog niet altijd even goed. Commando's moet je luid, duidelijk en rustig uitspreken wat soms prima werkt, maar soms ook niet. Dan kost ergens naar toe navigeren met de controller al gauw minder tijd dan wanneer je drie keer dezelfde opdracht naar je Xbox blèrt. Toch merk je dat de interface oorspronkelijk bedoeld was om geheel via stembesturing te bedienen, want bepaalde menu's en submenu's kunnen ver zijn weggestopt en lastig te vinden met alleen de controller. De interface is overigens overzichtelijk en doet erg denken aan Windows 8. Het is tegelijkertijd ook een tikkeltje saai en somber, zeker wanneer we het vergelijken met de interface van de PlayStation 4.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Xbox One zonder Kinect kost je momenteel zo'n €400,-. Een prima prijs voor een relatief nieuwe spelcomputer waar je je de komende zes tot tien jaar prima mee kunt vermaken. Leg je €100,- daar bovenop, dan krijg je motion sensor Kinect er bij, maar nogmaals, dat raden we je af. Voor dat geld kun je beter een nieuwe game en extra controller kopen. De PlayStation 4 kost eveneens €400,- en heeft op een aantal onderdelen een streepje voor. Wil jij een nieuwe spelcomputer en maakt het jou niet uit van welk merk die is, lees dan ook even goed onze review van de PlayStation 4. Verstokte Xbox gamers kiezen sowieso voor de Xbox One. En gaat het jou puur om het gamen, dan kom je je tijd wel door met dit apparaat. Toch merk je dat de Xbox One niet is geworden wat Microsoft er van hoopte en laat de uitvoering hier en daar wat te wensen over. Jammer.
6,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Daar stond ik toch even vreemd te kijken naar het apparaat dat ik zojuist uit de Xbox One doos haalde. Het deed me het meest denken aan een oude videorecorder die we vroeger onder de tv hadden staan. Vierkant, groot, log en zwaar en dat verwacht je niet van een apparaat dat volgens haar makers de nummer één mediaspeler in huis moet worden. De Xbox One is bedoeld om weg te moffelen in je tv-meubel waar je alleen even naar kijkt wanneer je een game verwisselt. Zelfs de stroomkabel valt in negatieve zin op, omdat er een gigantische adapter halverwege aan zit. Ook die moet je nog ergens wegwerken. Pluspunt zijn overigens wel de vele ventilatieroosters op het apparaat waardoor het zonder al te veel moeite koel en stil blijft. Ook het aantal aansluitingen valt niet tegen met een HDMI uit- en ingang en drie, vrij ongelukkig geplaatste, USB-ingangen. Wat Microsoft sinds haar eerste Xbox overigens prima kan, is het maken van een controller. Vooral de vorm en knoppenindeling zorgen ervoor dat de Xbox One controller niet alleen prettig in de hand ligt, maar ook uitstekend bedient. Helaas missen we wel de mogelijkheid tot het aansluiten van een koptelefoon zoals dat kan op de PlayStation 4 controller, wat het op die console mogelijk maakt alle audio via de willekeurige koptelefoon te beluisteren. Handig wanneer er meer mensen in de kamer zijn en je ze niet wilt lastig vallen.
7,0
Weergave
(Weging 25%)
De Xbox One valt alweer in de achtste generatie gameconsoles. Het contrast tussen de eerste en de huidige generatie is gigantisch qua graphics en mogelijkheden en toont aan dat we in relatief korte tijd flinke sprongen hebben gemaakt op die onderdelen. Toch is de stap van de Xbox 360 naar deze Xbox One minder groot dan van de oorspronkelijke Xbox naar de Xbox 360. Wat dat betreft ontbreekt de wow-factor, hoewel games er duidelijk nog mooier uitzien en zich afspelen in grotere en uitgestrektere gebieden die vol details zitten. Waarmee we eveneens rekening moeten houden, is het feit dat ontwikkelaars een nieuwe console altijd even moeten aftasten voor ze het maximale eruit kunnen halen. Games zullen de komende jaren daardoor alleen maar mooier worden. Leggen we de beelden van de Xbox One en PlayStation 4 naast elkaar, dan zijn ze moeilijk van elkaar te onderscheiden. Toch is het zo dat de GPU (graphics processing unit) van de PlayStation 4 er wat meer kracht uitperst. Het is op die console daarom beter mogelijk games op een full HD resolutie te draaien en op een hoog aantal frames per seconde. Ter illustratie: Call of Duty: Ghosts draait op de PlayStation 4 op 1080p en op de Xbox One op 720p. Tomb Raider: Definitive Edition op de PlayStation 4 op 60 fps en op de Xbox One op 30 fps. Of je het verschil ook echt ziet, is de vraag, maar de PS4 lijkt zodoende wel de krachtigere console van de twee.
8,0
Speelervaring
(Weging 15%)
Gamen op de Xbox One is een genot. Dat komt enerzijds door de kracht van de console en anderzijds door de controller die uitstekend in de hand ligt. Games ogen mooi, draaien soepel en spelen heerlijk. Ook het online gedeelte steekt op deze Xbox One goed in elkaar. Je krijgt niet gauw te maken met trage servers en lags in games. Om online te kunnen spelen, betaal je overigens wel zo'n €60,- per jaar. Daarvoor krijg je een Xbox Live Gold abonnement waarmee je ook elke maand content in de vorm van games en demo's gratis krijgt aangeboden.

7,2
Eindscore test
Microsoft Xbox One

Testen van Microsoft Xbox One
Gemiddelde score redacteuren
4,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Microsoft Xbox One
Aantal testen:
19
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
66 %
Actuele expertscore
4,6
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Microsoft Xbox One.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Microsoft Xbox One? Onze eigen test van de Xbox One staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Xbox One: console met potentie
8,0
6-12-2013
Tweakers.net

Stellen dat de Xbox One een console is die in de toekomst nog flink verrijkt zal worden is een open deur, want feitelijk is de machine zelf nog niet eens verkrijgbaar in Nederland en België. Toch is dat, net als bij de PlayStation 4, wel een aanzienlijk deel van het verhaal. Ook voor de Xbox One geldt dat het een console is met veel potentie, die er momenteel nog niet wordt uitgehaald. De games doen bijvoorbeeld nog weinig met de unieke features van de Xbox One, zoals de puike technologie van Kinect en de meerwaarde die de cloud kan bieden. Daarnaast zijn diverse features, zoals het live streamen van gameplay, nog niet live. Ook valt nog af te wachten hoe het uiteindelijke aanbod van apps en features eruit komt te zien als de console in 2014 daadwerkelijk onze markt betreedt. "Ook voor de Xbox One geldt dat het een console is met veel potentie" Toch betekent dat niet dat het zinloos is om al een Xbox One in huis te halen. Hoewel niet alle games uit het aanbod van hoge kwaliteit zijn, zijn er best games te vinden die de moeite waard zijn. Zeker gamers die zich in het verleden hebben vermaakt met de Forza-games, hebben in Forza Motorsport 5 een prima reden om een Xbox One in huis te halen. In de toekomst komen daar natuurlijk nog diverse exclusieve titels bij, zoals Titanfall, en dat is bepaald geen lullige troefkaart om achter de hand te hebben. Over de prijs van de console kun je een discussie op zich voeren. De Xbox One beschikt over hardware die zeer vergelijkbaar is met de hardware van de PS4, maar is toch honderd euro duurder. Dat heeft natuurlijk veel te maken met Kinect, dat bij de prijs is inbegrepen. Is dat honderd euro extra waard? Dat moet ieder voor zich bepalen. Het geven van stemcommando's went snel en werkt dan vrij goed, al zijn er ook commando's waarmee de Xbox het moeilijk blijft hebben. De cameratechniek is prima en we zijn benieuwd hoe games in de toekomst van deze techniek gebruik kunnen maken.

Tweakers.net
Microsoft Xbox One review
8,0
19-11-2013
Digitaltrends.com

The Xbox One is an outstanding step forward for Microsoft’s gaming brand, even if it’s not an entirely perfect machine at launch. That’s the beauty of the new Xbox though: It’s built to be flexible. This was the big lesson of the last hardware generation. There’s no way to fully plan for what’s to come. The Xbox One works right out of the box, and it works well, but it’s just a foundation. Whatever the direction it grows in from here, Microsoft’s message remains clear: Gaming isn’t just for the Gamers anymore.

Digitaltrends.com
Xbox One review
7,8
20-11-2013
Theverge.com

When Microsoft says it's building a console for the next decade, it's not lying. Where the PlayStation 4 is designed to simply become an ever-better version of itself, the Xbox One is poised to turn into an entirely different, entirely unprecedented device. It may not only supplement, but replace your cable box; it could have a rich, full app store; games are only going to get better, more impressive, and more interactive. The blueprints are all here. Virtually everything Microsoft is trying to do is smart, practical, and forward-thinking — even as they've undone some of the Xbox One's most future-proof innovation over the last few months, Marc Whitten and his team at Microsoft have clearly kept their heads in the future. But nearly everything that could be great someday isn't great right now. The Kinect is an incredible piece of raw machinery and engineering, but it's not implemented well into games, nor does its voice control provide a truly fast, seamless way to navigate the operating system. The TV integration is an awkward hodgepodge of menus and overlays and dead ends. There's a massive opportunity for Windows apps to turn the Xbox into something no one could have imagined, but it's as yet gone unexplored. Some of these are easily solved problems, but others — cable integration in particular — are a much steeper uphill climb. Today, the Xbox One is a great gaming console with a few great games — Zoo Tycoon and Forza are both excellent, better than anything currently available for the PS4, and Dead Rising is a blast even if it’s flawed. Whether or not the Xbox is better than the PS4 is entirely subjective: if you're committed to buying a console this holiday season, buy the one with the games you want. It's too soon to make a call on almost any other feature. Don't buy an Xbox One expecting to immediately throw out your entertainment center. The Xbox One is here for a decade. If Microsoft can deliver on all its promises in that time, it will have built a console truly worthy of Input One

Theverge.com
Xbox One review
10,0
20-11-2013
Pocket-lint.com

The Xbox One marks the start of a new generation of entertainment, one that's centred around your big screen and one that wants to give you everything from gaming to music, to movies and more. It rolls in the internet, it brings apps and you get Skype video calling too, all packed into a bundle offering gesture and comprehensive voice control.

Pocket-lint.com
Xbox One review
8,0
21-11-2013
TrustedReviews.com

If PS4 is the thoroughbred games machine, then this is the great, visionary all-rounder. Sony’s console has it outmatched when it comes to raw graphics grunt, and that’s reflected in lower resolutions right now and potentially weaker visuals in the future.

TrustedReviews.com
Microsoft Xbox One review
9,0
21-11-2013
ITproportal.com

Microsoft has taken a huge step forward with the Xbox One, offering the same sort of hardware upgrade Sony gave the PlayStation 4, along with many new features that range from handy to completely game-changing. Kinect's voice controls and the full-on TV integration means that the Xbox One isn’t just a game system with some media features – it’s an all-in-one media hub. The Xbox One isn't perfect, though, and besides spending £429 on the system you need to spend another £40 each year to actually use most of its smart features with Xbox Live Gold. Its voice command functionality is top notch, but it still requires practice, and its game recording features aren't quite as strong as the PlayStation 4's. Even with all of these caveats, though, the Xbox One offers a comprehensive, powerful experience in terms of gaming and watching television, and Microsoft has achieved remarkable success with its ambitions for this system. If you want a pure gaming system, the Xbox One is largely neck-and-neck with the PlayStation 4, and the main factors you should consider are which console has more games you want to play, and how much you can spend. As a media hub, though, especially if you subscribe to a cable or satellite service, the Xbox One stands in a class of its own. If you can afford the extra £120 (including the cost of Xbox Live Gold) for it and want a new, more convenient way to channel surf and watch TV in addition to the newest game console hardware, the Xbox One is the clear choice over the PS4.

ITproportal.com
Xbox One review
8,0
26-11-2013
TechRadar.com

When the Xbox One was first unveiled to the public, there were worries that it would embody the Jack of all trades, master of none cliche. While the media integration features need polish and Kinect could use a grammar lesson, the most important things are there: good games, a solid interface and reliable servers for hours and hours of online gaming.

TechRadar.com
Microsoft Xbox One review
8,0
26-11-2013
Expertreviews.co.uk

Potentially the home entertainment hub we've always dreamed of but it's missing key features at launch and the games available don't justify the outlay at present.

Expertreviews.co.uk
Theinquirer.net
9,0
26-11-2013
Theinquirer.net

The Xbox One is a great all-in-one entertainment machine. As well as offering top-end, next generation games the Xbox One features a host of enjoyable movie and music services. Combine this with its innovative Kinect 2 and Smartglass services and we can't help but recommend it. In fact, our only qualm about the Xbox One is its solid but unremarkable lineup of launch titles. Hopefully, with Microsoft having already confirmed that it has made deals to secure over 100 exclusive games for the Xbox One, this concern will soon be rectified.

Theinquirer.net
Microsoft Xbox One
8,0
29-11-2013
Whathifi.com

The Xbox One is a hugely ambitious console, and in time it might realise its potential via software updates. Right now it’s just a very good games console. For the time being, that could be enough.

Whathifi.com
Xbox One review
8,0
6-6-2014
Expertreviews.co.uk

Almost the home entertainment hub we've been waiting for, but missing key features and still no killer exclusives.

Expertreviews.co.uk
Xbox One review
8,0
16-9-2014
TechRadar.com

When the Xbox One was first unveiled to the public, there were worries that it would embody the Jack of all trades, master of none cliche. While the media integration features need polish and Kinect could use a grammar lesson, the most important things are there: good games, a solid interface and reliable servers for hours and hours of online gaming.

TechRadar.com
Xbox One noch mediacenter, noch beste spelcomputer
7,2
11-11-2014
BesteProduct.nl

Microsoft noemde haar nieuwe spelcomputer de Xbox One, omdat het wilde dat het apparaat het voornaamste, en liefst enige, media-apparaat in onze huishoudens zou worden. Nu het apparaat eindelijk in de winkels ligt, wordt duidelijk dat de Xbox One niet het media-apparaat is geworden zoals Microsoft dat voor ogen had. Als gameconsole is de Xbox One ook niet beter dan zijn grote concurrent, de PlayStation 4.

BesteProduct.nl
Microsoft Xbox One review:
7,0
4-8-2015
Cnet.co.uk

THE BOTTOM LINE While the PS4 remains our overall preferred choice in the game console race, the Xbox One's significant course corrections -- including an aggressive pricing structure -- make it a better deal than ever, and a much better bargain than when it first debuted.

Cnet.co.uk
Magazine testen
5,1
Audio Vision
1-1-2014
7,0
FWD
1-1-2014
8,0
T3
1-1-2014
7,5
video
1-2-2014
9,0
Home Cinema Choice
1-2-2014
1,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Spelcomputers betaal je voor de Microsoft Xbox One te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Spelcomputers.
expertscore
4,6
laagste prijs
€ 279,00
prijs/kwaliteit
1,0

Reviews van de Microsoft Xbox One

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Microsoft Xbox One nog niet gedeeld. Heb jij de Xbox One gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Spelcomputer van Microsoft te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Microsoft Xbox OneSpecificaties van Microsoft Xbox One

Producteigenschappen

Type/soort
gameconsole
Platform
Xbox One , Xbox , Xbox One S
Kleur(en)
zwart , blauw , grijs , wit
Fabrikant kleur(en)
zwart , blauw , grijs , sand gold , wit

Prestaties

Opslagcapaciteit
500 GB, 1000 GB
Harde schijf capaciteit
500 GB, 1000 GB
Type opslag
HDD
Intern geheugen
8096 MB, 8192 MB, 500 MB
Intern geheugen type
DDR3
Processor model
AMD Jaguar
Grafische processor
AMD Radeon

Opties

Optische drive
Blu-ray speler
Ingebouwde optical-drive
Ja
Bewegingssensor
Nee , Ja
Ouderlijk toezicht
Ja
3D
Nee

Connectiviteit

Connectiviteit
wifi, ethernet LAN, USB, HDMI , hoofdtelefoon , bluetooth
Bluetooth
Nee , Ja
HDMI-ingang(en)
1 , 2
USB 3.0 poort(en) Type A
3
Wifi
Ja
WLAN type
Wi-Fi 4 (802.11n) , 802.11a , 802.11b , 802.11g , Wi-Fi 5 (802.11ac) , 802.11n
LAN verbinding
Ja , Nee
Ethernet LAN ingang(en)
1
Geheugenkaartlezer
Nee , Ja
Hoofdtelefoon-uitgang(en)
1
Ethernet LAN snelheden
10.100.1000 mbits/s, 10.1000.100 mbits/s
Digitale audio uitgang optisch
1

Meegeleverd

Inclusief game
Nee , Ja
Aantal controllers meegeleverd
1
Inclusief Kinect-sensor
Nee , Ja
Meegeleverde kabels
HDMI , AC
Adapter meegeleverd
Ja
Gebruiksaanwijzing
Ja
Inclusief game(s)
Rainbow Six Siege, Rainbow Six Vegas and Vegas 2 , Forza Motorsport 6 , Halo: The Master Chief Collection , Call of Duty: Advanced Warfare , The Witcher 3: Wild hunt , Titanfall , Halo 5: Guardians Limited Edition , Tom Clancy’s The Division , Gears 5 , Fallout 4 , Fallout 3
Inclusief controller
gamepad

Algemeen

EAN
0885370808339 , 0889842078527 , 0885370995022 , 0885370813357 , 0702168110828 , 0885370860764 , 0889842047684 , 0702168966654 , 0885370942705 , 0702168108849 , 0885370985320 , 0885370891331 , 0885370860191 , 0885370891157 , 0889842058246 , 0702168966647 , 0885370903331 , 0885370766134 , 0885370766127 , 0885370898248 , 0885370993295 , 0885370831207 , 0885370903300 , 0885370904611 , 2750047428999 , 0885370664546 , 0885370903577 , 2000013462121 , 0885370882438 , - , 0889842050868 , 0885370882421 , 0885370868784 , 0885370895551 , 0885370773576 , 0702168966494 , 2750028133539 , 2701063832000 , 0702168108825 , 0885370808315 , 0885370891188 , 0889842479317 , 0885370664423 , 0885370664461 , 0889842018363 , 2750014078653 , 0885370702958 , 0763250856598 , 0885370996692
Partnumber
5C5-00007, 5C5-0013 , 5C7-00231 , KF7-00030 , 0885370813357 , , 6RZ-00066 , KF7-00119 , KF6-00037 , 0702168108849 , 5C6-00108 , 5C6-00024 , 5C7-00011 , 5C7-00113 , 5C7-00201 , 5C5-00066 , 6RZ-00012 , 5C6-00057 , 6QZ-00036 , KF6-00010 , 7UV-00051 , 0885370903577 , 0885370882438 , - , KF7-00137 , KF7-000137 , 5C7-00093 , 7UV-00102 , 5C5-00013 , 0702168108825 , 0885370891188 , 234-01028 , 7UV-00039 , KF7-00081 , MICROSOFTXBOX2013 , 710408 , 282414600 , 5C7-00168
Toelichting partnumber
- , Zwart
Releasedatum
May 2014 , February 2016 , August 2015 , October 2014 , August 2014 , December 2015 , June 2015 , March 2015 , July 2015 , April 2015 , November 2015 , February 2014 , October 2013 , December 2014 , September 2014 , August 2019 , October 2015
Introductie model
2015 , 2016 , 2014 , 2017 , 2019 , 2013

Omzetten

Aansluitingen
HDMI, USB 3.0, LAN, WiFi (WLAN) , hoofdtelefoon uitgang , Bluetooth
Internet-aansluiting
Ja
Harde schijf
Ja
Grafische processor
AMD Radeon
Portable
Nee

Inhoud En Afmetingen

Gewicht
6500 gram, 1800 gram
Hoogte
8,00 cm
Breedte
33,50 cm
Diepte
27,50 cm

Bediening

Aantal ondersteunde controllers (max)
4

Display

Ingebouwd display
Nee
Tweede scherm
Nee
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
4,6
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
1,0