Volg ons

De beste spiegelreflex camera's vergelijken

Model.FullName
Ger de Gram
Expert spiegelreflex camera's
Spiegelreflex geeft meeste controle over de foto
Digitale camera's verschijnen de laatste jaren in steeds meer varianten: van superzoom camera's tot systeemcamera's. Maar als je als fotograaf hoge eisen aan een camera stelt, kun je nog steeds het beste een spiegelreflexcamera kopen. Een spiegelreflexcamera geeft je de meeste controle over het eindresultaat, doordat je hem volledig handmatig kunt instellen. Spiegelreflexcamera's bieden daarnaast qua snelheid, kwaliteit en robuustheid het hoogste niveau. De markt van spiegelflexcamera's wordt nog steeds gedomineerd door twee merken: Nikon en Canon. Beide cameramerken bieden tal van modellen en daarnaast een heel scale aan lenzen.
t/m
57 producten
Sorteren op:

Laad meer producten

Door ons geteste spiegelreflex camera's (meest recent)

6,8
Als opvolger van de EOS 1100D schept de nieuwe 1200D van Canon de nodige verwachtingen. Die maakt deze spiegelreflex deels waar, al kun je je afvragen of Canon niet teveel moderne features als wifi of een touchscreen heeft weggelaten. Bovendien heeft deze instapper een vrij hoge adviesprijs - met 549 euro inclusief kitlens ligt concurrentie op de loer. Maar goede foto's? Die schiet je zeker met deze camera.
Ger de Gram
Utrecht • 216 reviews
Lees de hele review
8,0
De Canon EOS 70D heeft zowel een uitstekende foto- als videofunctie. Ben je op zoek naar een high end APS-C sensor camera, dan is dit ongetwijfeld de beste keuze. Maar helaas ligt Full Frame wel op de loer. Met net geen duizend euro betaal je vrij veel geld voor een camera met een crop-factor. Een full frame camera aanschaffen voor honderd tot tweehonderd euro meer is geen gekke gedachte.
Ger de Gram
Utrecht • 216 reviews
Lees de hele review
7,4
Ben je op zoek naar een degelijke instapmodel digitale spiegelreflexcamera? Dan is de EOS 700D jouw keuze. Het model heeft een goede filmfunctie, prima beeldkwaliteit en het draaibare scherm is enorm functioneel. De EOS 700D is geen alleskunner. Vooral bij sportfotografie kan hij wat steekjes laten vallen, doordat de burstmodus niet fantastisch is. In zo'n geval is het slimmer om te gaan kijken naar iets duurdere modellen, denk bijvoorbeeld aan de EOS 70D.
Ger de Gram
Utrecht • 216 reviews
Lees de hele review
7,3
Ben je op zoek naar een eenvoudige, uiterst compacte spiegelreflexcamera? Dan zit je bij de EOS 100D wel goed. Zo extreem compact is de EOS 100D nou ook weer niet. Besteed vijf tientjes meer en je haalt de 700D met een kantelbaar scherm in huis, wat voor veel fotografen een uitkomst is.
Ger de Gram
Utrecht • 216 reviews
Lees de hele review

Spiegelreflex Camera: de populairste merken