Volg ons

De beste spiegelreflex camera's vergelijken

Model.FullName
Ger de Gram
Expert spiegelreflex camera's
Spiegelreflex geeft meeste controle over de foto
Digitale camera's verschijnen de laatste jaren in steeds meer varianten: van superzoom camera's tot systeemcamera's. Maar als je als fotograaf hoge eisen aan een camera stelt, kun je nog steeds het beste een spiegelreflexcamera kopen. Een spiegelreflexcamera geeft je de meeste controle over het eindresultaat, doordat je hem volledig handmatig kunt instellen. Spiegelreflexcamera's bieden daarnaast qua snelheid, kwaliteit en robuustheid het hoogste niveau. De markt van spiegelflexcamera's wordt nog steeds gedomineerd door twee merken: Nikon en Canon. Beide cameramerken bieden tal van modellen en daarnaast een heel scale aan lenzen.
t/m
57 producten
Sorteren op:

Laad meer producten

Door ons geteste spiegelreflex camera's (meest recent)

7,5
De Canon EOS 6D Mark II is een heerlijk bedienbare full frame camera die prachtige plaatjes schiet, zowel stil als bewegend. Bij dat laatste is het alleen wel jammer dat 4K nog niet (echt) aanwezig is. Ook ontbreekt een hoofdtelefoonaansluiting wat ietwat onpraktisch is. Tegelijkertijd biedt de 5-assige beeldstabilisatie ruimte tot mooie beelden, zelfs uit de hand. Zoek jij een toffe fullframe (video)-camera, dan is de 6D Mark II, kortom, een erg goede keuze, mits je 4K niet een absolute vereiste vindt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 1 review
Lees de hele review
7,8
Met een heerlijke autofocus, een prettige bediening en zeer goede beeldkwaliteit is de EOS 800D weer een zeer geslaagde spiegelreflexcamera van Japanse fabrikant Canon. Nu nog 4K en deze categorie spiegelreflexcamera's lijkt klaar voor de toekomst. Misschien op de Canon EOS 900D?
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 2 reviews
Lees de hele review
6,8
Als opvolger van de EOS 1100D schept de nieuwe 1200D van Canon de nodige verwachtingen. Die maakt deze spiegelreflex deels waar, al kun je je afvragen of Canon niet teveel moderne features als wifi of een touchscreen heeft weggelaten. Bovendien heeft deze instapper een vrij hoge adviesprijs - met 549 euro inclusief kitlens ligt concurrentie op de loer. Maar goede foto's? Die schiet je zeker met deze camera.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 3 reviews
Lees de hele review
8,0
De Canon EOS 70D heeft zowel een uitstekende foto- als videofunctie. Ben je op zoek naar een high end APS-C sensor camera, dan is dit ongetwijfeld de beste keuze. Maar helaas ligt Full Frame wel op de loer. Met net geen duizend euro betaal je vrij veel geld voor een camera met een crop-factor. Een full frame camera aanschaffen voor honderd tot tweehonderd euro meer is geen gekke gedachte.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 4 reviews
Lees de hele review

Spiegelreflex Camera: de populairste merken