Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Nikon D610

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Bestel- en levertijden Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Nikon D610

Voordelen

  • Hoofdtelefooningang
  • Volformaat-DSLR voor minder dan 2000 euro
  • Ruisarm tot 1600 ISO
  • Zeer goede automatische witbalans
  • Robuuste behuizing beschermd tegen stof en vocht
  • Geweldige zoeker
  • Seriebeeldmodus is verbeterd

Nadelen

  • Beperkte detailweergave
  • Weinig nieuws tov z'n voorganger
  • Mist 10-pin en sync -aansluiting

Reviews van de Nikon D610

Gemiddelde score gebruikers

9,2
De D610 Spiegelreflex Camera van Nikon wordt door 15 gebruikers met een gemiddelde van 9,2 beloond. Dat is een zeer goede score. De Nikon voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Al mijn objectieven konden hiervoor ook dienen, Toen ...
Door Anja op 19-8-2018

Al mijn objectieven konden hiervoor ook dienen, Toen had ik zoiets van, waarom zou ik de overstap niet maken... en zeker nu deze in promoprijs stond

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Al heel mijn leven gek op fotograferen. ...
Door Paul uit Dordrecht op 1-2-2017

Al heel mijn leven gek op fotograferen. Vroeger maakte ik foto's met een oud cameratje met rolletje, 100 asa, en voor donkere situaties asa 200. Altijd het resultaat achteraf bekijken. Dat was best spannend! Ik ben inmiddels 49 jaar en heb diverse spiegelreflex camera's van Nikon gehad. Van de D3100 tot de D7200. En wat een waanzinnig goede camera is de D7200 (24 mega pixels op de sensor) Maar wel DX en geen fullframe! Ik heb nu een aantal weken de D610. Ook 24 mega pixles op de sensor maar dan wel fullframe (FX) geen DX. Dus de afmeting van 1 pixel is stukken groter en hierdoor vang je meer licht, heb je minder ruis en een mooiere diepte werking. Ik vond het nooit nodig om over te stappen naar FX formaat maar daar kom ik nu heel snel op terug. Had ik het maar eerder gedaan. Wat een prachtige foto's maakt deze camera! Mooie diepe kleuren en een prachtig dynamisch bereik in de foto's. Dit is echt een hele stap beter dan DX sensoren. Dat had ik niet gedacht! En de crop factor mis ik geen seconde. Je hebt nu tenminste een echt 24mm bereik met een 24mm objectief niet 24mm x 1,5=36 mm. Gelukkig had ik als FX objectieven aangeschaft zodat ik niet weer andere objectieven hoefde te kopen. Ik heb een Sigma 24-105mm f4 Art en een Tamron 150-600mm tele objectief met VC (vibration control). Overigens zien de foto's die ik met de Nikon D7200 altijd rag scherp geweest en de Nikon D610 is echt net zo scherp. Ik ben een pixel pieper dus vind scherpte altijd erg belangrijk in de foto. Dus ik ben er alleen maar op vooruit gegaan! Ik heb ook de Nikon D750 getest maar als het gaat om de kwaliteit van de foto's kun je net zo goed de D610 kopen, geen verschil. De D750 heeft alleen een wat uitgebreider autofocussysteem en filmt beter maar als je net als ik een camera aanschaf voor pure kwaliteits foto's moet je voor de D610 gaan. Top camera !!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Vergeleken met mijn d3100 die ik al ...
Door Danny Geveling op 31-8-2016

Vergeleken met mijn d3100 die ik al jaren gebruik is het een reusachtig monster, in de positieve zin. Als je ze naast elkaar legt is het alsof papa eindelijk thuis is. Ik was altijd een van die personen die zei dat het om de persoon achter de camera gaat en niet om de camera zelf. Nu ik deze camera ervaar kan ik niets anders dan daar keihard op terugkomen. Natuurlijk geld dit voor compositie en camera kennis, maar mijn God wat wordt alles opeens makkelijker met de D610. Iedere knop binnen vinger bereik zodat je Iso, aperture,sluitertijd en nog veel meer kan bedienen zonder je oog van de zoeker af te hoeven halen. Het geluid van de spiegel die op en neer klettert als je de sluiter indrukt is op zichzelf al een genot. Natuurlijk kan je hem ook op geruisloos zetten maar ik blijf nog even genieten; "klets! Klets! Klets!" De D610 is een FX camera en dat merk je meteen. Nadat ik de eerste foto maakte was mijn directe gedachte: "Zo doen de grote jongens dat dus!". Het licht ging opeens aan als het ware. Ik kan alle opties nu welnop gaan noemen maar die kan je ook gewoon in de productinformatie vinden. Waar het om gaat is dat als je een DX camera hebt de wereld voor je veranderd als je overstapt naar Full frame. Het mooie is dat je al je lenzen van je DX camera ook gewoon op de D610 kan gebruiken! Met één druk op de knop schakel je de camera in de FX stand en voorkom je dat je alle oude lenzen moet verkopen. Jammer is dat je niet in 60fps kan opnemen op full HD. Dit had een leuk extraatje geweest,maar 720p in 60 fps voldoet de komende jaren nog zeker wel. Persoonlijk zou ik niet voor de 85mm kitlens gaan. De iets duurdere Tamron 24/70 f/2,8 is vele malen beter. Ik weet nu al dat mijn dochter van anderhalf zich over 5 jaar zich nog maar 1 ding kan herrineren van de jaren ervoor en dat is die grote ronde glazen schijf, die ik ongeveer 24 uur per dag in haar gezicht duw. Want ondanks dat het geen 85mm prime is krijg je er prachtige portretten mee. Nu nog sparen voor de 85mm f/1.8 en je bent klaar voor de komende jaren. Afhankelijk van wat je doet natuurlijk. Denk je aan de overstap? Bekijk dan zeker deze camera want het is een prachtding.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zeer fijne kwalitatief hoogwaardige FX spiegelreflex. Qua ...
Door Martin M op 26-8-2016

Zeer fijne kwalitatief hoogwaardige FX spiegelreflex. Qua sensor heb je niets te wensen over! Ook als het gaat om basisfuncties en directe knoptoegang hiervan is het prettig werken. Beelden zijn simpelweg super. Uiteraard icm een mooie lens. Zelf heb ik de sigma 50mm f1.4 art erbij genomen voor productfotografie. Fantastisch! Is al even op de markt, maar daardoor krijg je heel veel camarea voor zo'n €1.500,- Cluster van focuspunten zou wijdser mogen zijn...alles went. Snelheid van focussen is uitstekend. Achterscherm zou iets feller mogen voor bij fel buitenlicht. Formaat is mijns inziens erg fijn, zo ook het gewicht. Je hebt hiermee eigenlijk alles wat je nodig hebt, als extreme snelheid geen directe wens is maar mooie beelden wel. Ook gewoon heerlijk dat bij FX de brandpuntsafstand- en diafragmawaarden behouden blijven. Scherpte diepte op een FX: top!

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,2
Ik heb de D610 als vervanger van ...
Door Guzziw op 5-1-2015

Ik heb de D610 als vervanger van de D600 van Nikon ontvangen vanwege de bekende stofproblemen. Over de D600 was ik al zeer tevreden en omdat de D610 identiek in vormgeving en gebruik is heb ik geen aanpassingsproblemen gehad. De bijgeleverde kitlens is zeer goed en iemand die na aankoop niet meteen in beter glaswerk kan of wil investeren, kan met deze set meer dan tevreden zijn. Volgens mij is de body voor het meeste professionele werk geschikt in combinatie met de professionele lenzen. Ik heb een slingstrap gekocht en daarmee is een dagje Venetie met deze camera geen slijtageslag door het gewicht, ik heb dan de 50mm f1,8 en de kitlens bij mij. Een aanrader.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik ben ruim 1.5 jaar in het ...
Door robert_2 op 27-12-2014

Ik ben ruim 1.5 jaar in het bezet van de d600/d610. Dit is een camera die je niet laat zitten, de meerwaarde t.o.v. de d7100 is ruim een stop minder ruis. En het meest belangrijke meer sfeervolle foto’s doordat de scherpte diepte een groter effect heeft. Als fotograaf ben ik zeer te spreken door het enorme dynamische bereik, hierdoor komen de donkere delen ruis-vrij boven water en bracketing hoort tot het verleden. Dit in combinatie met de ‘Adaptive Dynamic Lighting’ optie komen de foto’s duidelijk en sfeervol uit de camera. De d610 heeft een voordeel is dat deze net een stapje vooruit denkt waardoor er scherpe foto’s ontstaan. Praktisch word dit bereikt door de automatische iso instelling. De sluitertijd zal altijd auto sneller blijven dan de vuistregel 1/f in mm. De maximale sluitertijd schaalt dus mee met de focus lengte, en je kunt de persoonlijk instellen om sneller of langzamer dan de vuistregel te blijven. De iso waarde gaat pas omhoog wanneer de sluitertijd te lang word volgens de vuistregel. ISO 6400 is nog prima te gebruiken. Lichtmeting doet de camera goed, foto’s zijn nooit overbelicht. De witbalans is altijd goed. Auto focus is zelf een optimale mode vinden die je prettig vind. Zelf kom ik uit op AF-C d9 en AF-ON via de [AE-L AF-L] knop achterop. Grotere pixels hebben minder last van bewegingsonscherpte en lensfouten het effect van diffractie limiet is bij 1-2 diafragma stops hoger pas zichtbaar. Je objectief is scherper over een groter diafragma bereik. Hoewel je in de praktijk je diafragma een stop verder moet gebruiken door de meer beperkte scherpte diepte van de full frame Betreft ergonomie is deze camera een topper, alle belangrijke functies voor goed fotograferen zijn direct via knoppen of combinaties hiervan te bereiken op de body. Minder belangrijke functies zijn snel te bereiken via het persoonlijke snel voorkeuze menu. Persoonlijk vind ik het formaat perfect hoeft niet groter of kleiner. Scherm is groot en past zich aan het omgevingslicht dat kijkt erg prettig. Elke SLR maakt geluid met de spiegel, maar de d610 is stiller dan alle andere SLR. De quite modus geeft je nog net dat stukje rust. ISO/AF/ belichtingsinformatie is zichtbaar en ook de veranderingen. Degelijke body, niet te zwaar spat water dicht, knoppen zijn niet te klein en ruim uit elkaar. Ik gebruik deze camera in o.a. in combinatie met de 24-85 kitlens wat een goed objectief is. Maar gebruik ook voornamelijk de lichte G serie objectieven. De groothoek 18-35 3.5-4.5G is een zeer licht en scherp objectief wat mooi in balans is met de body. Daarnaast kan ik de 50mm 1.4 of 1.8 een standaard lens een aanbevelen. Liveview en filmen met de d610 gebruik ik niet veel, maar de enkele keren dat ik dit moest doen heeft dit verassend prima foto’s opgeleverd. De snelheid is duidelijk trager, waardoor de spontane momenten vaak zijn geweest. Prima voor filmen of statische omgeving, voor filmen met goed geluid is wel een externe microfoon nodig. Overige: U1 en U2 zijn persoonlijke instellingen. Hier kun je alle instellingen totaal ander zetten. Persoonlijk staat mijn camera in een geavanceerde modus. Met U1 heb ik de camera ingesteld als point-en-shoot modus zodat iedereen prima foto’s kan maken. Wifi-dongle werkt prima, Nikon moet echt hun app verbeteren. Volledige lens correcties beschikbaar voor Nikon objectieven.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,6
Ik heb de Nikon D610 gekocht en ...
Door rahagenaars op 26-12-2014

Ik heb de Nikon D610 gekocht en meegenomen naar Dubai, the place to be, om te fotograferen. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Met de goede vormgeving, bedieningsgemak (zonder telkens het menu te moeten gebruiken) en de vele voordelen van het full frame formaat zijn de foto's prachtig geworden. Je hebt de bediening zelf in de hand met aparte knoppen voor witbalans, beeldkwaliteit en bracketing! Met ruimte voor 2 SD kaarten, kon ik mijn gang maar gaan met knippen. Ook bestaat de mogelijkheid om in Raw en Jpeg tegelijk te fotograferen. Ik was met mijn D5000, het kantelbare schermpje gewend, maar gelukkig heeft de monitor een grote kijkhoek en past zelf de helderheid ervan aan. Prachtige scherpte! Natuurlijk speelt daarbij ook de instelling, om het verschil in scherpte tussen onderwerp en achtergrond te creëren, in mee. Dat willen we toch! Ik ben reuze blij met mijn aankoop en zal er ongetwijfeld nog mooie foto's mee gaan maken, zeker in combinatie met de aangeschafte FX lenzen. Jammer dat ik geen gebruik heb kunnen maken van de cashback actie!

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

7,6
D610 gekocht als vervanger voor D70S. Kwalitatief ...
Door Robert1402 op 26-12-2014

D610 gekocht als vervanger voor D70S. Kwalitatief een zeer goede camera, groot verschil met de D70S. Naar mijn mening de meeste waar in Full Frame voor je geld, vind de D70S wel beter in de hand liggen. Bediening is wat je van Nikon gewend bent, dus ok. Heb er 7 lenzen bijgekocht: AF-S 24-70 3.5 -4.5 ED G en de 70 - 200, beide met VR. Het leuke is dat deze lenzen ook passen op de D70S en die van de D70S op de D610. Daarnaast nog bijgekocht: Battery-grip, voor een beter "in de hand liggen" van de camera, en de WU-1b, een WiFi remote adapter. Met een Smartphone app kun je de camera op afstand bedienen en foto's van de camera downloaden naar je Smartphone. Verder kun je in "live view" op je Smartphone door de zoeker kijken.

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

9,6
Bought as a replacement to my much ...
Door hibberd op 25-12-2014

Bought as a replacement to my much loved D90, the D610 filled its shoes and a good bit more. A more comfortable shape makes it easier to handle on long sessions. Fitted with a battery grip it is ideal for my uses. The buttons and thumb wheels are superbly placed for intuitive adjustment and are quickly learned. Left in auto mode it’s a camera that offers stunning results even for the beginner while having the capacity to grow and develop to a semi pro level if that’s the desire and dream. Good battery life doubled with a battery grip and with two SD cards has the capacity to store a vast amount of shots in both JPG and RAW format. When fitted with a wireless adapter it is able to shoot the shots over to a smart phone or Tablet if desired. A superb camera that is only limited by the operator.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
een mooie betaalbare camera als je overstapt ...
Door wamake op 25-12-2014

een mooie betaalbare camera als je overstapt naar fullframe. mooie scherpe foto's en heel veel mogelijkheden. een aanrader

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Nikon D610
Gemiddelde score redacteuren
1,2
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Nikon D610
Aantal testen:
11
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
15 %
Actuele expertscore
1,2
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Nikon D610.
Website testen
Nikon D610 review
8,0
1-11-2013
TechRadar.com

While the Nikon D610 is an excellent camera that's capable of recording plenty of detail in images with rich tones, good exposure and pleasant colours it is considerably more expensive the Canon 6D which can be bought for around $1899/£1475.

TechRadar.com
Nikon D610 review
9,0
19-11-2013
TrustedReviews.com

The Nikon D610 doesn’t offer many improvements on the Nikon D600, although it does fix the reported shutter mechanism issue.

TrustedReviews.com
Nikon D610 review
10,0
16-1-2014
Expertreviews.co.uk

Barely different but still brilliant, this replaces the D600 as our Best Buy full-frame SLR.

Expertreviews.co.uk
Nikon D610 review
9,0
24-1-2014
Pocket-lint.com

The only criticism we can really throw at the Nikon D610 is that it’s nothing more than a D600 with minor tweaks. That may be solely to inspire greater confidence in the company’s entry-level full-frame model, or it might just be part of the machine-like schedule to get Wi-Fi ready cameras into the market. Either way, it makes for a solid camera with lots of positives - but not a camera a happy D600 owner needs to even consider upgrading to.

Pocket-lint.com
Nikon D610 review
8,0
3-2-2014
Digitaltrends.com

We really like the Nikon D610, as many of our photographs we shot were spectacular. At the end of the day, however, the kit didn’t really wow us like its predecessor, the D600 or the Sony A7, which is a breakthrough camera. It’s not to say you won’t be thrilled if you own it and choose the right glass, but it just didn’t rise to the level of a DT Editor’s Choice. Now, if Nikon were to sell the camera for around $1,500 (body only), we’d sing a very different song. With that said, definitely check the pricing on the D600.

Digitaltrends.com
Test Nikon D610
8,9
17-2-2014
Camerastuffreview.com

Is de Nikon D610 een game-changer? Mogelijk, maar de concurrenntie - ook in eigen huis - is hevig. De beeldkwaliteit van camera's als de Nikon D7100 en de Nikon D5300 zijn erg goed. Met name de bokeh en een betere signaal-ruisverhouding zijn eigenschappen die hoger gewaardeerd worden bij camera's met een volformaat sensor. Til je daar niet zo zwaar aan, dan is een overstap naar een camera met een grotere sensor misschien een minder goede investering dan de aanschaf van een modern objectief. En voor wie gaat voor de allerhoogste kwaliteit zal nog een besluit moeten maken of hij/zij gaat voor een Nikon D800E of voor een Nikon D610. Als je naar de beeldkwaliteit kijkt, is de Nikon D610 net zo goed als de Nikon D600 en moet de Nikon D610 zijn meerdere erkennen in de Nikon D800E. Maar dat is de beste camera die we tot op heden getest hebben. Beide camera's zijn min of meer elkaars gelijke qua dynamisch bereik, kleurweergave bij daglicht en signaal/ruis verhouding. De Nikon D800E overtroeft de Nikon D610 eigenlijk alleen echt bij de automatische witbalans bij kunstlicht en qua resolutie. Dat laatste is natuurlijk geen verrassing, want de Nikon D800E heeft anderhalf keer zo veel megapixels. De D800E heeft dan ook een hoger prijskaartje dan de D610. Je krijgt met de Nikon D610 heel veel waar voor minder dan 2000 euro, waardoor de overstap naar een volformaat camera makkelijker is te maken. Misschien is het verstandig om wat extra budget vrij te maken voor nieuwe objectieven, want alleen daarmee haal je het beste uit een moderne spiegelreflexcamera met een volformaat sensor, zoals de Nikon D610. Je zal er heel veel plezier aan beleven, daarvan ben ik overtuigd.

Camerastuffreview.com
Magazine testen
8,3
Chip Foto-Video
1-1-2014
9,3
DigitalPHOTO
1-1-2014
8,7
Test
1-3-2014
10,0
Computer Shopper
1-5-2014
10,0
What Digital Camera
1-6-2014
0,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Spiegelreflex Camera's betaal je voor de Nikon D610 te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Spiegelreflex Camera's.
expertscore
1,2
laagste prijs
€ 829,00
prijs/kwaliteit
0,5

Laagste prijzen Nikon D610

Bekijk
€ 829,00
8,7
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 999,00
9,8
Op werkdagen voor 17:30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Nikon D610 uitvoeringen

Alternatieve uitvoeringen


Specificaties van Nikon D610

Foto's Maken

RAW beeldformaat
Nee , Ja
Zoeker
optisch
Beeldscherm
TFT
Schermgrootte
1,3 inch, 1,3
Beeldschermresolutie (numeriek)
921000 pixels
Foto effecten
neutraal, zwart-wit, helder
Ondersteunde beeldformaten
JPG, RAW
Weergavefunctie
Diavoorstelling, Enkel beeld, Film, Hoogtepunten
Sluitertype
elektronisch
Zelfontspanner
Ja
Zelfontspanner (vertraging)
2.5.10.20 sec
On Screen Display (OSD)-talen
Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Russisch, Pools, Noors, turks, Deens, fins, Frans, Grieks, Hongaars, Zweeds, vereenvoudigd Chinees, traditioneel Chinees, Tsjechisch, Japans, Koreaans, Arabisch, Thais, Oekraïens
LiveView
Ja

Algemeen

EAN
0018208988501 , 0000020013011 , 0018208937424 , 0018208997152 , 7434013045018
Partnumber
, VBA430AE , VBA430K001 , 7434013045018
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017 , 2019 , 2013
Releasedatum
October 2013 , August 2017

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Camera type
slr-camera (body) , slr-camera (kit)
HD type
Full HD

Opties

Opties
PictBridge, histogram, video, zelfontspanner, anti-stof, spatwaterdicht
Touchscreen
Nee
Lach detectie
Nee
GPS
Nee , Ja
Waterdicht
Nee
Spatwaterbestendig
Ja
Anti-stof functie
Ja

Aanpasbare Instellingen

Zelf in te stellen
flits
Diopter aanpassingen (D-D)
-3 - 1

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
statief-aansluiting, externe flitser , gps
Wifi
Nee
Bluetooth
Nee
HDMI
Ja
HDMI-connector type
mini
USB-aansluiting
Ja
USB versie
2.0
PictBridge
Ja
Statiefaansluiting
Ja

Sensor

Megapixel
24,3 megapixel
Totaal aantal megapixels
24,7 MP
Maximale resolutie
6016 x 4016 pixels
Formaat beeldsensor
35.9 x 24 mm
Full frame sensor
Ja
Type beeldsensor
CMOS
Frames per seconde (FPS)
60
Fotoresolutie(s)
2944 x 1664, 1968 x 1112, 2944 x 1968, 4512 x 2528, 6016 x 4016, 4512 x 3008 pixels
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1280x720@25fps, 1920x1080@25fps, 1920x1080@24fps, 1280x720@50fps

Lens

Zoom
0,7 x
Lensvatting
Nikon F
Beeldstabilisator
Nee , Ja
Optische zoom
3,5 x
Brandpuntsafstand (f-f)
24 - 85 mm
Lens lengte
82 mm
Lens diameter
78 mm
Lensstructuur (elementen/groepen)
16/11
Aantal aspheric elementen
3
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
29
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3.5
Maat filter
72 mm

Focus

Focus
automatisch/handmatig , TTL
Autofocusmethode
enkel, volgen, Multi-Point-autofocus, Contrast-detectie autofocus
Auto Focus (AF) slot
Ja
Auto Focus (AF) punten
39
AF hulplicht
Ja

Belichting

Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
Blootstelling type
automatisch, handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
portret, liggend
Witbalans-instellingen
automatisch, schaduw, bewolkt, flitsen, fluorescerend, handmatig, witgloeiend, Direct zonlicht
Histogram
Ja
ISO-gevoeligheid
100,125,160,200,250,320,400,500,640,800,1000,1250,1600,2000,2250,2500,3200,4000,5000,6400
Belichtingscorrectie (+/-)
±5EV (1/2; 1/3 EV step) , ± 5EV
Sluitertijden
1/4000 - 30 sec
Kortste sluitertijd
1/4000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Auto Exposure (AE) slot
Ja
Bulb
Ja
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
6400
Aantal diafragma bladen
7

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresoluties
1920 x 1080, 1280 x 720 pixels
Videoresolutie
1920 x 1080
Ondersteunde videoformaten
MOV
Filmen in Full-HD
Ja

Flitsen

Ingebouwde flitser
Ja
Richtgetal flitser
12 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, uit, handmatig, langzame synchronisatie
Flitssynchronisatie
0 sec
Flitscorrectie
Ja
Externe flitser
Ja

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
64 GB
Geheugenslots
2x
Camera-bestandssysteem
Exif 2.3, DCF 2.0, DPOF

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
11,30 cm
Breedte
14,10 cm
Diepte
8,20 cm
Gewicht
760 gram
Gewicht (inclusief batterij)
850 gram

Meegeleverd

Batterijen meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Batterijoplader meegeleverd
Ja

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
1900 mAh
Energiezuinig (Energy Star)
Nee

Geluid

Inclusief microfoon
Ja
Aansluiting microfoon
Ja
Ondersteunde audioformaten
LPCM , PCM

Product

Website fabrikant
http://www.nikon.nl/nl_NL/product/digital-cameras/slr/consumer/d610
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
1,2
Beoordeling consumenten
9,2
Prijs / kwaliteit
0,5